Форум Земя назаем
Суровоядство => Дневници => Темата е започната от: Деси в 14-01-2011, 18:45:58
-
;D ;D ;D здравейте!
Да се разпиша и аз малко,дано да е от полза :whistling2 - emotloader: малко предистория-след бала не ме приеха първата година и започнах работа в завот за колбаси,това и беше края на яденето им от мен.Така..малко след това спрях да ям сладки неща от рафинирана захар/а такава в чист вид-от поне 14-15г. само мед/,пържени храни и рафинирано олио.От 3г. съм лакто-веге,хапвам козе сирене и кисело мляко,прясно винаги съм мразила от малка не ям.От готвените неща ям бобови,чисти варени със зехтин накрая,.ориз,някой сладкиш от време на време от сорта на КОРНИ и не пия газирано мн отдавна :angel:
Обаче искам още,благодарение на една аверка,/която за съжаление не в България/преди около половин година се светнах за суровата кухня,попрочетох това-онова и вече вкарвам по-голям процент от нея . :Content_14:
ето и вчерашното ми хранене:
към 8ч - една голяма чаша топла вода и после фрешче портокал
към 11ч- 2 банана с купичка накиснати орехчета и мед
обядвах май към 14ч със салатка от цвекло,морков голям и бяла ряпа настъргани и задушен грах
към 16ч се нахвърлих върху шепа сушени кайсийки и череши
за вечеря към 8ч си направих салатка от маруля,спанак,краставица,кълнове от просо и киноа
и пих чайче от лайка
и така...за сега :police:
-
Здравей, Деси! Успех сдневника и суровоядството! :flowers2:
-
Мерси Марулка,много апетитно ти изглежда аватара,направо ми иде да те загреза :Content_4 - emotloader: ;D :Content_4 - emotloader:
днес малко се поизложих със суровото ,идваха стари и млади роднини на гости и се разхвърчаха едни лозови сърмички и подобни...абе направо ме изсрам,няма да говоря повече за днес...ще го оставя черно петно по моя суровояден път!!!
иначе си мислех да направя житен режим от сряда- 19.01.,пълнолудие е! незнам дали е правилно ,но май така реших,а и искам да хвана режима още докато е в козирог! :bleh
имам нужда от малко прочистване и най-вече емоционално!! :surpris_22:
това е за днес,ако някой ще прави житен - може да се обади да си споделяме tooth
-
Здрасти Деси и добре дошла! Аз започвам от 20-ти житния :Appetit_17:. Успех! :love_006 - emotloader:
-
Здравей, и добре дошла, Деска! :flowers2:
Успешно и приятно - най-вече, ползотворно писане тук :).
Аз житен няма да правя, но мисля от събота да почвам водно гладуване. На 19-ти - един ден на сокове. Житният е много приятен също, майка ми прави всяка година, но аз просто не си падам, не знам защо :whistling2 - emotloader:.
-
Аз се чудя дали да не ударя един плодово-чаен с вас, че житния много скоро го правих :whistling2 - emotloader:
-
:thankyou: ЕЕЕЕ браво посабрахме тайфа.Чудесно ,ми да почваме тогава кой каквото му е на душа,важното е да има дружинка,4е така е по-леко и по-меко... :bleh
а КУХЧО да ти кажа като се позамислих и аз ще съм на житен от 20.01 като теб,въпреки че мн исках да е в сряда ,но карай...ами да действаме :essen:
-
Да ви питам за този житен, аз купих два вида жито, на едното пише парено, на другото-не. Кое е по-добре да се използва?
-
Житото не се вари, а се залива с топла вода, за да омекне /поне осем часа в термос/.
Накисни 100 гр.жито сега. Използвай топла вода. Но не гореща.Тя се използва само в случаите , когато ти остават осем часа до сутринта , когато ще ядеш. Най-добре е житото да кисне 24 часа, с температура на водата около човешката. Водата се сменя два пъти , а третата се пие. Покривай съда, в който е житото,ако нямаш термос.
ЖИТОТО НЕ Е ПОКЪЛНАЛО/НЯМА ЗЕЛЕНО/.
Аз съм твърдо за жито за покълване. Заради потенциала , който съдържа в началото на покълването.Ако имате нерви и време , сложете житото в един термос 24 часа преди да го ядете. Залейте го с вода /не много гореща/. Смянайте водата през 8 часа/два пъти/. Третата оставете за пиене.
Има и една друга основна причина, която ни кара да използваме такова жито /макар че в някои сайтове пише грухано ,то е за болни и за хора с ''лоши''зъби/.Това е паметта на или от материята.ГРУХАНОТО ЖИТО ПОМНИ КОЙ ГО Е ''БИЛ'' КАТО МАТЕРИЯ И ЕНЕРГИЯ И СТАВА СМЕСВАНЕ НА ЕНЕРГИИТЕ. А НИ ТРЯБВА ЕСТЕСТВЕНА ЕНЕРГИЯ.А И В НЕГОВАТА ЛЮСПА ИМА МНОГО ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА.АКО ПОЛЗВАТЕ ГРУХАНО ЖИТО ,ПОМНЕТЕ ,ЧЕ ТО МНОГО БЪРЗО СТАВА НА КАША, АКО СЕ ЗАЛЕЕ С ГОРЕЩА ВОДА.
Слагайте 10 лъжици жито/напълнени без ''връх''/. ЕДНА ЛЪЖИЦА ЖИТО Е ОКОЛО 8-12 гр. ЗАВИСИ КАК Е НАПЪЛНЕНА.
Ако мерите с лъжици,сложете 10-12 лъжици.Не е фатално, че не сте измерили точно 100 гр.
Търсете българска обикновена пшеница за покълване.
копирах го от бг -мамма ,искате ли да пишем в темата за Житния режим ,да не спамим...и аз имам желание :flowers2:
-
Малейй... green flower, и аз имам подобен проблем със житото..чудя се какво да е то, по принцип по Дънов трябва да е грухано,някой смятат ,че трябва да е сурово,цялото зърно и да кисне във гореща,топла или студена вода от предната вечер,а трети че е най-добре то да е покълнало....незнам,но след дълго умуване реших да го направя с покълнало жито,не много само да се покаже кълнчето...може да не е класика в жанра,но смятам , 4е така ще извлека най-голяма полза от него...все пак покълналата пшеница е невероятна бомба от ползи,дори и лек..,а и някак си така ми е най-по суровоядски...вие как мислите, как ще е най-добре 8)
-
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=86.0 ето линк,към темата.Деси извинявай за спама
:flowers2:
-
оле стана тя... ;D Mariya побликувахме се по едно и също време :bleh
ок, да да пишем там,тъкмо да е по видно и за другите... :P пък аз тука да си продължа да си излагам чаршафчетата от преживяно и изядено... tooth
-
Благодаря и аз и да, сори за спама, който стана заради въпроса ми :Content_22:, но все пак 10х много :love_026:
-
Започваме ли? а? ааа? аааа? :peperudi: tooth
-
Дааааааааааамммммм.. с нас ли си :Content_14: oum le dauphin blanc ?
-
Уф, за съжаление не мога да започна преди края на тази седмица. Просто ще създам неудобство на твърде много хора. Много ме е яд, че изтървам пълнолунието, но здраве да е. Желая ви леко и приятно изкарване на режимите, а от понеделник ще се включа и аз :)
-
Включвам се и аз. Няма да мога да пиша сега, защото известно време ще съм без компютър, но мислено съм с вас и се надявам да протича леко при всички:)
-
Да си поизвадя дневничето от прахта ;D
ще напиша какво хапвах днес,въпреки че ме мъчи един зъб..обаче въобще не помня часове-гледам само на детето....
-сутрин винаги чаша топла вода,без лимони без нищо
-закуската ми беше като на детето-разбих ананас с вода...поне 300гр беше
-обядвах салата айсберг метнах отгоре 2-3с. лъжици от тиквения хумус на marulka,копърче,маслинки и кълнове просо и киноа
-преди малко пих чай от лайка и изядох 1-2л мед-домашен
-за вечеря мисля да сгъна: салатка от няколко гулии,цвекло,морков и да хрупам после пред тв-то накиснати бадемки
да не забравя че драпах поне половин час на степера :fun_096:
-
ох, вкусно :Appetit_17:.....напомни ми че отдавна не съм яла сочен ананас :essen:
-
честит празник на дамите :flower:
за днес менюто :топла вода
-фрешче грепфрут
-на обяд си спретнах сурова супичка с авокадо и кълнове от сминдух
-после нямах време да ям ???
-за вечеря : сурова сладка царевичка с копър,зехтин и чесънче
-смлях си орехи с кремообразен акациев мед и канела,направих го на мини тортичка и го поръсих с кокосови стърготини и чия
-
Здравей Деси2,
Само да те питам от къде си намираш сурова сладка царевица?
-
Деси колко килограма си не си ли хапваш твьрде малко.Аз като ям така много отслабвам висока сьм 1.59 и тежа 47 кг. но най се харесвам 50 кг. затова си хапвам пьлнозьрнест хляб сьс салатките но като го изключа слизам под 45 кг. Твоето меню е супер но не е ле твьрде малко.Питам най добронамерена не влагам критика просто се чудя защо аз така слабея.
-
chuchuliga да ти кажа простите неща май най-обягват понякога-казвам го защото скоро като се загледах върху пакет замразена царевица-пишеше сладка и следователно няма нужда от варене,досега не бях обръщала внимание :Confus_3:
kris малко ям понякога но зависи от деня и ангажиментите инче гледам да наваксам другите дни и като цяло да ми е по-калорично менюто...спрях зърнените заради глутена и въобще не ми липсват.....
иначе аз винаги съм си била малко кльоща не е само от суровото... е смъквам да ама не повече от 2-3 кг и после си ги връщам така...168 см на 49-50 кг :whistling2 - emotloader:
-
Деси колко килограма си не си ли хапваш твьрде малко.Аз като ям така много отслабвам висока сьм 1.59 и тежа 47 кг. но най се харесвам 50 кг. затова си хапвам пьлнозьрнест хляб сьс салатките но като го изключа слизам под 45 кг. Твоето меню е супер но не е ле твьрде малко.Питам най добронамерена не влагам критика просто се чудя защо аз така слабея.
При мен е същото, доста отслабвам само на сурово и затова включвам хляб от лимец в менюто. В лимеца има най-малко глутен от глутенсъдържащите житни, пък и квасните бактерии го папкат доколкото знам.
-
да ви кажа отначало бях към 53 кг и след като минах на сурово свалих 5кг за месец..паднах много 47 кг/168см :o но продължих няма връщане при мен и след около още 1 месец нещата се нормализираха ,застопорих се на около 50 кг/добре ми е така на мен костите по принцип са ми леки и не изглейдам като скелет tooth/ отслабжам жече ако нищо не ям няколко дена примерно ...та така нямам вече такива чак проблеми с кг........мисля че с времето нещата си идват на мястото и при всеки...
-
също да спомена че аз не съм на 100% сурово всеки ден, а също така и не съм веган....
доста съм ограничила сиренето/защото сега няма домашно/ и киселото мляко/може би 2-3 ма месец и то само със сушени къпини го ям/сега мисля да го сменям с ядково...но новата ми зарибявка са пъдпъдъчите яйца,харесват ми доволна съ от ефекта и това си е моя режим... :whistling2 - emotloader:
-
10.03.11
-топла водичка,после чай лайка с лимон
-от вечерта си бях накиснала в едно био кисело мляко ,сушени къпини и студено пресован сок от ароня
-на обяд; салата от-сладък грах и кълнове от червен боб на пара за 5 мин,авокадо,лимон,хим. сол,бял пипер,кълнове от репички,сминдух и елда/много ги обичам тези кълнове/
-следобед;сусамов тахан,кивита,ябълки,греъпфрут
-вечеря;задушени на пара 2картофчета и 2 малки батата и направо с кората намачкани с червен лук,копър,сол,лим.сок,зехтин и върху листа от спанак
-чай от розови листенца
-
как се прави чай от розови листенца? всякаква роза ли става и как е на вкус?
-
marulka аз си вземам такъв чай-роза на "тронка" - био......то са си направо малки розови пъпки,листенца сушени и го приготвям като всеки друг чай....на мен вкуса ми е като на топла розова водичка,мн лек и приятен..
-
аз пък мислех да объсам розите в градината и да си сваря чай, като са напъпили викаш са най-подходящи ли? :bleh
-
ми пробвай marulka ,що не :Content_4 - emotloader:
да,някак са като мини розови розички леко разпъпили...
-
Деси,харесва ми начина ти на хранене.Доближава се до моите разбирания.Нещо,характерно за хранене по аюрведа.Лакто-вегетарианско.Аз също ям домашно подквасено мляко,макар и не често.Както и нещо,приготвено на пара.Останалото са зеленчуци,плодове,сурови ядки,семена,кълнове.Оптималния вариант. :Content_22:
-
здравей kalikiko :peperudi: да ти кажа не че не искам да се храня на 1000 % сурово,да живея на свежо и чисто място без стрес,но няма как да стане :-\
за това съм приела този оптимален за мен вариант,да си набавям някои вещества точно от тези храни/кис. мляко,чисто сирене и пъдпъдъчи яйца/защото ако ги изхвърля на този етап от храненето и начина ми на живот-просто няма как да им намеря подходящ заместител...засега ще е така пък с времето ще видим :Content_22:
-
днес:
-водичка
-бананов шейк с конопено мляко,мед и индийско орехче
-преди обяд: сок цвекло,целина,морков
-обяд:гъбена "супичка" и салата зеле с морков,чесънче
-следобяд:фреш грейпфрут,лимон
-вечеря:салата грах,спанак,копър,кълнове елда и боб мунг,лим.сок,зехтин,сол
-чай лайка
-
Добре си хапваш, браво, браво! Грахта отде я взе сурова, замразена ли?
-
Добре си хапваш, браво, браво! Грахта отде я взе сурова, замразена ли?
[/quoизвинявай марулка,не съм влизала оттдавна тук...да замразен зелен грах,той е още младичък и няма нужда да се вари
-
мисля да си направя един курс от месец само на сурово и без млечни ,глутеносъдържащи,добавки,супер храни на прахчета и подобни...и да видя ефекта ;D
...менюто ми като цяло ще бъде така:
преди обяд до 12ч:
-топла вода
-фреш
-пресни плодове
обяд:
-сок от моркови и зелена ябълка
-салата от пресни зеленчуци,авокадо,кълнове/поници/+малка купичка сурова сладка царевичка или суров зелен грах
следобяд:
ядки,семена/накиснати,на смути..../
вечеря:
-зеленчуков сок коктейл
-салата от друг вид зеленчуци,кълнове,семена,дресинг с чесънче
преди лягане:топла водичка с лимонов сок
-
15.03.
-топла вода
-фреш от 2 грейпфрута и лимон
-3 малки кивита и една зелена ябълка
обяд;сок от морков,ябълка
-салата от:краставица на кубчета,половин авокадо на кубчета,сладка царевица,кълнове от елда,репички,сминдух и леща..подправено само с лимон и хим. сол
следобед:
-напитка от прясна мента,мед и вода
-лен и чия смлени с вода
вечеря: -сок от краставица,спанак,целина глава
-салата от:червена маруля,магданоз,копър,пресен чесън,половин авокадо и накиснат слънчоглед
-после изядох десетина накиснати бадеми
преди лягане топла водас малко лимон
вода разбира се през деня ,но немога да се насиля на повече от 1-1,2л ;)
-
Хахаха,
та, Деси, :flowers2:
много готини салатки си правиш, приядоха ми се. :Appetit_17:
-
ся кат почнат жегите и ше ти се припие повече вода на ден... ма де ги тия жеги, умрях от студ ???
-
Хахаха,
та, Деси, :flowers2:
много готини салатки си правиш, приядоха ми се. :Appetit_17:
мерси Greeni, радвам се че са ти допаднали,жалко че не мога да те почерпя ;)
гледам салатките да са по опростени,даже ако са подходящи зеленчуците предпочитам направо да си ги хрупам цели/не си падам по сложните ястия,малко ми стават карма карашик ;D /
-
ся кат почнат жегите и ше ти се припие повече вода на ден... ма де ги тия жеги, умрях от студ ???
да сигурно марулка,тогава ще льокам повече водица :P
и тук е студено ,незнам дали е от суровото обаче вчера като си лягах при детето, температурата в стаята беше 22* а аз бях на кокал,увих се като пашкул за да се успокоя :Dormir_13 - emotloader:
-
16.04.
-топла вода
-фреш грейпфрут,лимон
-шейк ананас-разбит с вода ,лед и пресни листа мента :Appetit_17:
обяд:
-сок морков,ябълка
-салата от цвекло,черна ряпа,целина глава и листа,дресинг с лимон,сол,зехтин
-малка купичка сладка царевичка с копърче и сол
следобед;
-смути от по 1ч.л. лен,сусам,чия,4 пресни обелени фурми, бърбън ванилия и водичка
вечеря:
-доматен сок с малко зехтин,сол и пресен босилек
-салата от спанак,айсберг,розички броколи,червен лук и зелен млад грах
-шепа орехи
преди лягане голям чай лайка
съжелявам че не мога да пусна снимки,но стария миапарат е сдал багажа,а за нов незмам кога ще мога да отделя жълтици ???
-
17.04. и 18.04 имах работа извън къщи ,тичане по разни инстанции и нямах мн време за ядене
на 17 сутринта хапнах само 2 банана ,а вечерта зелена салата с репички и краставица,а на 18 сутринта 3 ябълки и шепа орехи,после чак вечерта си направих фреш гейпфрут и салата от домати,краставица,лук,чушка
първите 2 дни се чувствах мн добре,кипяща от енергия,но на 17 и 18 ми беше мн зле,лошо ми беше,отпаднало,започнаха да ме болят бъбреците и днес съм така но по малко вече..само дето днес 19 - ми излязоха едни ситни пъпчици по лицето :surpris_23: