Форум Земя назаем

Суровоядство => Дневници => Темата е започната от: Andriana в 01-11-2013, 03:37:39

Титла: Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 01-11-2013, 03:37:39
Най-накрая вече и аз да си запиша нещо, че напоследак взех да забравям... И така след един неуспешен опит с миналия дневник, този път ще се пише, освен да не съм на някой остров без WIfi. :)  Тази сауна днес беше много освежаваща, няма да пиша какво ядах, че започвам да огладнявам.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 18-12-2013, 22:09:48
Мисля, че днес се улях с черния хляб... Отдавна не бях яла 6 филии хляб с майонеза и червен сос за Тако. Страшно вкусно ми стана.. Сега се чуствам толкова поддута, но мисля че един горещ душ ще ми помогне малко. Мисля след празниците, че ще се поуспокоят нещата при мен. А и сега има пълнолуние, може и затова да съм малко по нервна. Мисля след нова година да бъда по постоянна към доброто хранене и към спорта също. Много мед ям също и често прекалявам с картофите и после ми става тежко. Това лято пушех цигари, но ги отказах скоро и сега се чувствам по-добре от една страна, но от друга имам повече апетит. Надявам се да успея да не кача килограми, защото съм 53 а съм 158 висока и съм що годе добре като изключим сланинките на корема и бюста, който ми пречи и краката, който за щастие не са отпуснати, но пък са леко пълнички .. Надявам се нещата при мен да се пооправят. Иначе се радвам, че нямам някакви сериозни проблеми и болести, като изключим честата депресия, преяждането и агресията . Просто това с преяждането ми е много трудно след като не пуша цигари, а и не мога да преям и да повърна. Освен това днес ми се наложи да пия парацетамол, а аз изключих напълно всичко свързано с аптеката така да се каже и се приятеснявам да не ми стане нещо че да се ми се налага да използвам и друг път парацетамол. Аз го използвах с цел да спра болката да два кътника които ме болят, а ще трябва да оправям другия месец....
Надявам се също да мина на 100 процента суровоядство без сериозни проблеми другата година, понеже за сега съм много ниско защото за съжаление ми се наложи да похарча месечните си доходи за най-добрия смартфон на света Sony Xperia Z1 , но за сметка на това ще трябва да ям до другата година картофи и ориз и еднообразна веганска храна, която не ме радва, но такова е положението. Единственото нещо което мога да си позволя е сауна и фитнес, но без правилно хранене нещо не ми се прави нищо.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: titan в 21-12-2013, 06:09:07
Ти по-добре се пусни по течението , защо само се напъваш без да има ефект? Освен това малко са ти промили мозъка с това Sorry Experia Z1 - има МНОГО по-хубави телефони в света от него за същите пари :) Ама айде, ясно е ,че вече ще ядеш ориз и картофи ...ориз и картофи ли каза ? Ако знаеш от тях как се дебелее  tooth  tooth  tooth.
Освен това се пише Олях , а не Улях , и както си се оляла със сосТак, в който има мононатриев глутамат, съвсем си прецакала работата. А за майонезата да не говорим, точно тази мазнина много трудно се разгражда от организма. От хляба също се дебелее, става на сланина, ако не си чувала по селата преди прасетата с хляб и царевица ги хранеха / угояваха. Сега вече не зная какви гадости им дават.  Парацетамола също ти уврежда черния дроб и бъбреците най-вече. Във форума има рецепти с пчелен клей, карам/нфил, не го зная как се изписва, които помагат при зъбобол , не вредят и са безплатни. Корпоративния модел, който ти е наложен бавно и сигурно те уврежда. За фитнес у дома пари не ти трябват , а воля. А щом ще чакаш до другата година да се занимаваш, повече от ясно е,че това няма да се случи  tooth 
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: ribkata в 21-12-2013, 12:12:04
Титан не разбирам как и с какво помагаш като се присмиваш, нито на нея нито на теб става по добре?

здрасти Адриана - добре е че си спряла цигарите, давай напред с твоите темпове и наблягай и се радвай на положителните промени.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 23-12-2013, 00:49:07
titan телефона е номер едно в света.Първо исках розов I Phone 5Ц, но тези телефони са на същата цена, а нямат нищо специално, освен ябълката на гърба и ме запали розовият цвят, a xperia ray си купих преди 3 години и преди да го счупя беше добър телефон и менюто е добро. Samsung ми е много цигански телефон. За майонезата и хляба,който ям си прав на 100 процента, ама не мисля, че тук някой ги е отказал нещо вредо напълно. Не знам кой как яде , не всеки е стриктен, някой хора се изказват прекалено за себе си. Лъжата ме дразни, така че когато усетя някаква лъжа се демотивирам. Не мисля, че има светци сред нас,но поне да бяха малко честни.Макар и да съм правила гладувания и сега усещам, колко здравословно се храня от март 2012 година, макар че знам много неща, които все още не съм изпробвала,важното за мен е да не ми се наложи да повърна. Просто това ме травмира ужасно много. Все пак имам някакво напредване. Аз си казвам на всички че съм веган и че съм суровоядец, макар че съм била 100 процента суровоядец преди, но ето че в момента не съм и какво да кажа- сега съм веган само. Или пък година и нещо не съм яла месо, а ако съм опитала няколко пъти съм отишла да повърна и  какво да кажа, че ям месо така ли? Ами не ям месо и не обичам месо и млечни продукти, защото две години ядах и повръщах по килограми храна-понякога съм стигала до 15 килограма на ден и после се чудих да не би да съм луда и изобщо дали мога да изляза от това състояние. Сега ми се случва да ям боклуци, не съм вкъщи и около мен няма човек, които да не го прави.Радвам се за себе си, че започвам да излизам навънка, че се промених много за това време все пак и пак правя грешки.Ето например днес не съм яла сурова храна- само веганска, но вчера ядох салата от рукола, айсберг и кълнове от броколи и съм много благодарна. Утре  пък мисля да пия сок от моркови и бяло цвекло зза които също благодаря ужасно много. А парацетамола нямаше как да не го изпия, защото ме болеше цялата долна челюст о тези два кътника, а ще ги оправя след 6-ти така наистина много съжалявам, че ми се наложи, аз не обичам тези гадни хапчета и анестезията също, но без нея могат да ми побелеят косите докато ми читят каналите от нерва, а и 2 зъба.Знам, че и пломбите са опасни,но ще се жертвам за зъбите си.
ribkata искрено ти благодаря ! Благодаря за подкрепата, чувствам се по-добре след като спрах цигарите.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: titan в 23-12-2013, 08:41:20
малко са ти объркани понятията момиче :) ясно е че от телефони не разбираш, но не си и виждала други марки  освен тези в ментел или глобул :)) както и да е , да ти е честита новата облъчваща мозъка машинка. НЕ зная какво да ти кажа за храната , когато се назоваваме с имена , тези имена разкриват какви сме . Ако си веган , бъди 100 % веган , в момента, в който пийнеш капка мляко или изядеш хапка сирени или къс месо , просто преставаш да бъдеш такава и точка по въпроса. Тогава като те попитат каква си спокойно можеш да кажеш просто се придържам към някакваи режими , но съм лабилна и непостоянна. В това няма нищо срамно, всеки израства по своя път. Малко се стреснах като чета написаното от теб, според мен трябва първо на ментално ниво да поработиш, а физическото ще се самооправи. И не може да ти се случва да ядеш боклуци , ти съзнателно го правиш, просто задоволяваш желанието на вкусовите си рецептори, които са изродени от корпоративните "храни". Какви лъжи усещаш, за какво си лъгана и кое точно те демотивира, мисля че най-сериозният ти мотив трябва да е здравето ти.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Zloqd в 23-12-2013, 21:53:14
... Ами не ям месо и не обичам месо и млечни продукти, защото две години ядах и повръщах по килограми храна-понякога съм стигала до 15 килограма на ден и после се чудих да не би да съм луда и изобщо дали мога да изляза от това състояние.

Направо ми е чудно как си успявала да погълнеш толкова храна - това на мен ми е за цяла седмица или в най-добрия случай за 5 дни.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: iskrena в 23-12-2013, 22:04:18
ми, ти не случайно си злояд   tooth
не всички хора са такива   tooth
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 24-12-2013, 08:43:01
Благодаря за пояснението, че ми били объркани понятията, все пак исках да напиша нещо за себе си, но не виждам никакво разбиране. Изобщо не ме е грижа кой телефон какъв е, на мен този ми харесва, просто исках да обесня нещо друго, но както и да е.   :surpris_23:
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: ribkata в 24-12-2013, 12:27:05
ще трябва да ям до другата година картофи и ориз и еднообразна веганска храна, която не ме радва, но такова е положението. Единственото нещо което мога да си позволя е сауна и фитнес, но без правилно хранене нещо не ми се прави нищо.

сравнително евтина и супер полезна храна са кълновете, зареди си всякакви семена, елда, леща нахут и почвай. Сурови директно на салата а и приготвени по рецепти, на хляб, крекъри, сурови супи, има разнообразие, намери твоите предпочитани варианти, само да почнеш и ще ти се отвори нов свят :)
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 26-12-2013, 14:11:52
ribkata изобщо не мога да си правя кълнове. Ям в годината няколко пъти и са ми харесвали винаги, но сама да си правя не ми се получава. Така съм и с готвенето или загорявам нещо или не го сварявам както трябва и затова избягвам да се занмавам, защото само си губя времето и после го хвърлям или ям насила. Февруари тази година ходих на пазара и си купих разни семена, но се оказа, че слънчогледовите семки били за птици и ми стана малко глупаво. После се пробвах да накисна нахут и след няколко дни миришеше ужасно. И леща също поълнах ама не стана- беше малко като сварена. После пробвах слънчогледови семки и си показаха покълнатото ама като ги прбвах ми харесаха и ги изяох всичките. Бях пробвала ленено семе да покълвам и стана една каша.. После не съм си правила експерименти. Така, че това с кълновете е хубаво, но доста сложно за мен, но бих се радвала ако си правя.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: hdeshev в 26-12-2013, 16:35:23
За последен път почиствам тема, деградирала до такава степен. Следващият път бъркам в торбата с бановете.

Весели празници на всички!  :heart_2:
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: hdeshev в 26-12-2013, 16:48:26
Андриана, и аз доскоро хич не можех да се оправя с кълновете и то точно заради грешна техника. Каквото и да правех, все мухлясваха на втория ден. Накрая случайно мярнах ето този буркан (http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5.1427?filters=_D0_BF_D0_BE_D0_BA_D1_8A_D0_BB_D0_B2_D0_B0_D0_BD_D0_B5-s) в онлайн магазина на Зоя и ми светна къде бъркам. Аз винаги съм държал буркана изправен и колкото и добре отцеден да е бил той, все пак е оставала доста влага и сигурно заради това се е образувал мухъла.

Сега си слагам марличка с ластиче на обикновен буркан и го обръщам с отвора надолу, като го подпирам на нещо, за да стои в положение подобно на това на този на снимката на Зоя. И всичко е идеално - покълвам без проблеми жито, ръж, слънчоглед, леща. В момента имам 2 големи буркана смесени кълнове от леща и слънчоглед и се чудя дали ще успея да ги изям, но ще се напъна.  :Appetit_17:
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Тихия в 26-12-2013, 17:37:23
При правене на кълнове има просто правило. Трябва честичко да се премиват и им се сменя водата. При покълване всяко семе отделя отровите натрупани в него, за да бъде достатъчно чисто давайки нов живот. Ако не ги миеш редовно ше горчат и мухлясват.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 26-12-2013, 22:11:37
Благодаря за безценната информация. Ще изчакам да отворат магазините да си купя семенца и започвам.
Кълновете са чисти, полезни, хубаво е,че може да се види как растат-действа успокояващо, а и излиза много п-ефтино, отколкото ги продават готови. Весели празници!
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: iskrena в 26-12-2013, 22:12:51
да, това е, което и аз правя - често миене и смяна на водата и няма проблем!
няма нужда от специална бурканна техника  :)
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: hdeshev в 27-12-2013, 01:39:38
Моите и при често миене мухлясваха. Чак като обърнах бурканите се стабилизираха нещата.

Видях сметката на единия буркан вече.  :weight_lift:
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 27-12-2013, 03:03:41
Браво на теб, да си жив и здрав ! Аз утре ще му мисля какви семена да купя, а и от къде.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 28-01-2014, 00:07:16
Всичко става бавно, но старателно при мен, нетипично за мен  ;D Все пак вече имам буркан, това е напредък,а  семената са ми по-лесни да открия- като се има на предвид , че ще са от по-известните, но аз искам да се сдобия със семена от репички и броколи, защото ми бяха харесали много кълновете от тях. Надявам се скоро и да започна да покълвам,че като гледам как се бавят нещата чак ми се струва нереално бавно.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Лози в 28-01-2014, 00:31:31
Здравейте всички, в къщи сме суровояди и кълновете, които правя стават винаги. Мисля, че някъде тук прочетох преди около 1-2 години как точно се правят и оттогава никога нищо не ми е мухлясвало. Някои семена(леща, нахут, пшеница, спелта, елда) държа през нощта първо в нормален буркан пълен с вода до сутринта(около 12 часа). След това вземам малко марля, слагам я на отвора на буркана и отцеждам водата. В една тавичка или пластмасова кутия поставям на дъното една марля и изсипвам отгоре зърната и то така че да покрият равномерно повърхността на марлята и не ги пръскам с вода, те са си още мокри от престоя във водата. Това става сутринта. Вечерта хващам 4те ъгъла на марлята и така се получава нещо като торбичка за зърната вътре. Завъртам краищата така че да не изпадат зърната и ги мия под течаща вода. При покълването те отделят метаболитни вещества и трябва непременно да се измиват. След това ги поставям настрани и добре измивам дъното на тавичката. После отново разстилам марлята със зърната в нея. Това се повтаря веднъж сутрин и веднъж вечер. Държа кутиите или тавичките на тъмно и сравнително топло място(19-20 градуса). Винаги покълват. Семената от репички мокря само 4-5 часа и след това върху марлята пак. Има ги в София при Балев. Успех.
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 13-02-2014, 17:19:56
Здравейте. Имам семена от зелен боб и ще опитам да ги накисна и се надявам, че ще се получи. Имам една таблица при мен от дълго, но днес разбрах, че е била за покълване. Не знам дали някой я е пускал.

                   НЯКОИ ОСНОВНИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ПОКЪЛВАНЕТО НА РАЗЛИЧНИТЕ СЕМЕНА

Семена   Време за престой във вода   Време за покълване   Температура
Овес        12 ч.                                  3 дни                       19-27 градуса
Просо       8-10 ч.                               3 дни                       21-27 градуса
Царевица 12-20 ч.                              2-3 дни                    19-29 градуса
Ечемик     12 ч.                                  3-4 дни                    19-27 градуса
Грах         12 ч.                                  3 дни                       10-22 градуса
Фъстъци   14 ч.                                  3-4 дни                    19-29 градуса
Тиква       10 ч.                                  2-3 дни                    18-29 градуса
Ориз        12 ч.                                  3-4 дни                    13-27 градуса
Ръж         12 ч.                                  2-3 дни                    10-22 градуса
Сусам      4-6 ч.                                 1-3 дни                    19-27 градуса
Люцерна  4 ч.                                    6-7 дни                    19-27 градуса
Жито       10-12 ч.                              2-5 дни                    19-27 градуса
Сминдух   10-12 ч.                              3-4 дни                    21-27 градуса
Соя          12-24 ч.                              3-6 дни                    10-22 градуса
Фасул      12-24 ч.                              2-6 дни                    19-29 градуса
Леща       12-24 ч.                              3-4 дни                    19-27 градуса
Нахут       12-24 ч.                              3-5 дни                    10-22 градуса
Слънчоглед 4 ч.                                  1/2-2 дни                  13-27 градуса
Титла: Re:Дневника на мен
Публикувано от: Andriana в 17-02-2014, 19:41:38
В момента ям от кълнове от боб мунг. Много благодаряя