Форум Земя назаем

Природосъобразен стил на живот => Натурална грижа за тялото => Темата е започната от: xVEGANx в 22-06-2009, 10:11:01Титла: Натурална хигиена
Публикувано от: xVEGANx в 22-06-2009, 10:11:01
Натуралната хигиена е начин да поддържаш или поне да си върнеш здравето.

Като за начало, натуралната хигиена не приема идеята, че някой (доктор) или нещо (субстанция) може да излекува човек. Разбира се, симптомите могат да бъдат потиснати  и това може да спасява животи в екстремни ситуации, така че ще е малоумие да нападаме модерната медицина, но можем да си позволим да подложим на силна критика предозирането с нейните медикаменти. В натуралната хигиена се вярва, че най-добрият доктор е соматичният инстинкт на нашето собствено тяло, ние просто губим контакт с него, както и вярата ни в оздравяването. Когато са болни, повечето диви животни, просто си почиват и гладуват, докато се възстановят. Ние не. Защо? 1) защото искаме да сме ефективни работници и използваме лекарства, които да потиснат симптомите и да ни направят "годни" за бачкане по 8 часа на ден, отново. 2) капитализма ни кара да се стремим към непрекъснато съревнование и работа, така че няма време за почивка (освен през отпуските и ваканциите, когато харчим много пари в стремеж към кратка релаксация).

Може да се каже, че има само една причина за болестите - токсемия. Това е пренасищането на тялото с токсини, т.е. токсичните субстанции в тялото. Има два вида токсини, ендогенни такива, които са нормални и карат тялото да функционира нормално, вторите са ексогенни, идващи отвън - храна, въздух, вода...

В нормални условия нашето тяло има виталността, т.е. жизнената сила да се справи с тези токсини, изхвърляйки ги чрез отделителни органи и потните жлези. Но ако живеем по антибиологичен начин, или започва да ни липсва жизнена сила, тогава инстинктите на нашето тяло попадат в здравна криза, често погрешно наречена болест. Когато сме изтощени се чувстваме слаби, защото жизнената сила може да бъде измерена само когато я изразходим. Но когато същата тази енергия се използва за прочистване на тялото, тогава повече не можем да я използваме за други дейности. Чувстваме се уморени и искаме да си починем или спим. Много често, ще искаме да опитаме да потиснем тези чувства на отпадналост, което е голяма грешка, в резултат ще дойдат нови симптоми, такива като болка, течащ нос, главоболия, треска (през която тялото изгаря токсините!) и т.н. ... чрез вземане на медикаменти. Или някой приятел или член на семейството ще си помисли, че се нуждаем от енергия и ще ни даде нещо за ядене, което е също грешно. Или ще изпием някоя енергийна напитка или нещо пълно с кофеин и много захар, като кафе или шоколад, за да се почувстваме възбудени (което не е прилив на истинската енергия, от която се нуждаем). И какво се случва? Спираме процеса по елиминирането на токсините, което нашето собствено тяло извършва, когато симптомите на тази елиминация свършат, ние си мислим, че сме излекувани. В действителност, нивото на токсини в организма остава твърде високо и тялото трябва да се адаптира към него, за да оцелее, така то увеличава нивото си на токсинна толерантност. Когато и това ново ниво на толерантност бъде достигнато, ако токсините не бъдат елиминирани, се появява нова здравна криза ("болест"). Ако решим да я потиснем отново чрез силни лекарства, тогава след нов цикъл: нивото на токсемия и нивото на токсинна толерантност отново се покачват и нашата жизнена сила отново се редуцира повече и повече, докато не премине от малка здравна криза в хронично заболяване, което не е нещо повече от продължителна здравна криза. Ние можем да се излекуваме от хроничните болести, но ако продължаваме да атакуваме симптомите, вместо да даваме шанс на тялото си само да свърши работата си по пълното елиминиране на външните токсини, цикълът може да продължи и от хронично заболяване да преминем към дегенеративно заболяване.

Може би веднага ще попитате, ами микробите и болестите предавани по въздушно-капков път и т.н.? Ами те не е задължително да са наши врагове. Но когато има пренасищане с токсини в тялото, тогава микробите се привличат от него и отиват да се хранят от тези токсини в него. Погледнете какво се случва в гората - болно или отсечени дърво веднага се покрива с гъби и лишеи, които започват да го "оглозгат", здравите дървета наоколо не показват същите симптоми. Или друг пример - ако имате мръсна кофа пълна с боклук, веднага ще дойдат мухите, които да накацат и се хранят от сметта. Само измийте и почистете кофата и мухите веднага ще отлетят. Мухите не произвеждат сметта, а просто биват привлечени от нея. Същото е с нас, нека тялото ни бъде чисто и микробите няма да бъдат привлечени от него. И нека оставим имунната си система сама да го прочиства.

Също така не е добре да разчитаме на техники като ходене на масажи, минерални или кални бани, лечебни масажи и т.н. Ако се правят рядко и когато се чувстваме здрави, тогава могат да бъдат забавни и приятни. Но никога не трябва да се прилагат, когато тялото боледува. Защо? Защото тялото използва своята енергия да се адаптира към нови и стресиращи ситуации на повишена температура или влажност, така отново енергията се пренасочва от елиминиране на токсините към адаптиране към нови условия.

Какво да се прави тогава?

- Почивка: пълна почивка от психическо, умствено, психологическо, физическо, сексуално натоварване, както тялото, така и сетивата трябва да си починат

- Пост и гладуване: храносмилането и отделянето също отнемат много енергия, така че за да не пренасочваме енергията по елиминиране на токсините към храносмилане и отделяне, трябва да се храним само с леки храни, затова най-доброто е пълен пост или лечебно гладуване

Приемане колкото се може по-малко на източниците на токсини, т.е. отрови като:

- цигари, алкохол, кафе, чай и други наркотици
- химически продукти - парфюми, кремове, афтър-шейв лосиони, сапуни, дезодоранти, шампоани
- рафинирани и готвени храни, особено пържени или затоплени в микровълнова
- кола, лимонада и други подсладени и газирани напитки, дори плодови сокове, ако не сте си ги направили сами и консумирали веднага (заради окисляването)

Най-сериозно внимание трябва да се обърне на храната. Яжте сурова растителна храна! Когато сготвите храна, молекулярната структура на нещата, които ядете се променя, появяват се нови молекули, които често не могат да се използват и дори не могат да се отделят от тялото, ако нашето тяло не разполага с правилните ензими за това. Ако не можете да минете изцяло на суровоядски режим, поне се опитайте да готвите на пара, вместо да използвате по-деструктивни начини на термична обработка на храната. Яжте колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци, по възможност органични.

Редувайте периоди на почивка и сън с такива на упражнения, но без да се претоварвате, особено ако не сте в добра кондиция.

Контактът с природата е важен. Ходете боси или поне се разхождайте сред живата природа. Прекарвайте достатъчно време на слънце, по възможност голи, не в най-големите жеги през деня, разбира се. Къпете се с чиста вода, не плувайте в басейни, заради хлорирането на водата.

Ако се чувствате здрави можете да си отдадете на парти и да прекалявате с някои неща. Не е лошо да се отдадете на удоволствията от време на време. Просто трябва да отделяте време на тялото си да се възстанови след това. Не бъдете монаси, а живейте по здравословен начин, доколкото можете.

 :-*


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Nel в 22-06-2009, 13:00:01
Vegan Jihad  благодаря за статията много е интересна


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: xVEGANx в 22-06-2009, 13:08:58
Ако е ок написаното може да го публикувате в сайта на Земя на заем ::)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mep в 23-06-2009, 00:02:08
благодаря и аз за статията, Джихад. Ще я публикувам само ако ти си я написал  :P (за което много се надявам, че наистина ми се иска да я публикувам :) )


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: xVEGANx в 23-06-2009, 00:11:46
Ами да, аз я написах, но вече я пуснах по няколко форума и фейсбук ;) no copyrights


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mep в 23-06-2009, 00:16:33
супер тогава :)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mep в 23-06-2009, 01:22:34
благодаря ти много


статията напълно споделя моите разбирания, ти толкова разбираемо си го обяснил.....

а иначе, би ли се определил (донякъде) суровоядец :)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Radula в 23-06-2009, 01:25:55
СУПЕР Е!!!  :-*


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mep в 23-06-2009, 18:07:50
Vegan Jihad, искаш ли да напиша в началото кой е автора на статията, ако да, пиши какво точно да напиша.


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: xVEGANx в 23-06-2009, 18:40:41
Не, така анонимно е по-добре 8)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: canat в 12-11-2009, 16:22:17
2) капитализма ни кара да се стремим към непрекъснато съревнование и работа, така че няма време за почивка.
Vegan Jihad, как успя да свържеш капитализма с натуралната хигиена? Как набута политическите възгледи в суровоядството?
Не е ли целия живот едно непрекъснато съревнование с нас самите и c другите? Не е ли целия живот работа - физическа или духовна? Аз това го наричам борба за усъвършенстване, развитие, еволюция.
Ако човек иска и се организира добре, може да намери време за почивка. Всичко зависи от нас самите. Ние решаваме.Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: mariiina в 13-11-2009, 10:19:52
Не, така анонимно е по-добре 8)

 :kisss:Кое му е добрето на това като разговарям с теб да не ти виждам очите?И защо си Джихад, бабин такъв...?Ами как ти изглежда усмивката???Крива, права???
Ами, че аз като ти видя физиономията и не ми е нужно да ти чета писанията...ТАМ на физиогномиката според Петър Дънов /и според моето скромно мнение/ си е написано всичко за човека!!!Лицето изразява характера- то е характеристиката, която сами сме си написали...Де е твоята, скрита, покрита????откого и защо???
...и една питанка към модераторите- що те си намирам моята "скъпа" физиономия и не мога да си кача друга???


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: vasilena в 13-11-2009, 10:32:31
Хахахахаххаха :D :D :D,бабо Маринче :-* и ние имаме същия проблем с физиономиите.Нали целият сайт+форума беше преместен в резултат от което може да се случват разни неща,докато всичко си дойде на мястото.Ще се оправи работата,сега ще пиша на администратора(Мер).
 ;)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: beelee в 13-11-2009, 10:56:42
Едно хайку от времето, когато работех тех. съпорт:
"Админе, Админе,
с малко няма да ти се размине!"
 :bleh

И аз благодаря за статията. Преди имах хроничен фарингит, който прерастна в хроничен бронхит, лекувах се с антибиотици. След като направих личен рекорд от 3 бронхита за 1 зима разбрах колко много истина има в това - да не се яде докато си болен, да се прави профилактика като си здрав.
Тази есен настинах, слезе ми в дробовете. Така се случи, че бях на Рила следващите дни. Изкашлях се точно 2 пъти и ми мина. Без медикаменти, без лекари, с малко по-висока доза Имунобор (на билкова основа). Не се притеснявайте да разчупите стереотипа: силна храна при болестите "за да имаш сили"!


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Rado в 12-03-2012, 22:05:53
Страхотна статия наистина!!! И това за капитализма си е точно на място казано...и няма нищо общо с израстването или еволюцията(а по-скоро с обратното).


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 09:37:11
2) капитализма ни кара да се стремим към непрекъснато съревнование и работа, така че няма време за почивка.
Vegan Jihad, как успя да свържеш капитализма с натуралната хигиена? Как набута политическите възгледи в суровоядството?
Не е ли целия живот едно непрекъснато съревнование с нас самите и c другите? Не е ли целия живот работа - физическа или духовна? Аз това го наричам борба за усъвършенстване, развитие, еволюция.
Ако човек иска и се организира добре, може да намери време за почивка. Всичко зависи от нас самите. Ние решаваме.

Здравейте !  :fluretaa:
Въпреки, че думата джихад не ми харесва, разбирам връзката на автора на статията с капитализма. Капитализмът дава свобода на действие на индивидите.
Пътят на духовното развитие е доста свързан и с политическият строй в държавата в която се намира човек.
В един строй в който няма свобода и има застой, не може да има развитие.
Така че днес, времената в които ние живеем ни дават много по-голяма свобода на развитие от времето преди 20 години.
Технологиите и виртуалният свят също способстват за нашето интелектуално и духовно развитие.


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: бате Бино в 28-12-2013, 15:31:28
Капитализмът дава свобода на действие на индивидите.

   Ауми, изразявайки се така обобщено , рискуваш да бъдеш хванат натясно  :)
   Ако това е свобода, значи - да ни е честита!  
      (http://s2.rimg.info/30317106e968fc609c0537ab6c3924a4.gif) (http://smayliki.ru/smilie-251761287.html)


 "Свободата на действие" е само дотам, докато не почнеш да настъпваш някого по мазола - без значение дали някоя от индустриите или самото правителство..  tooth
  Истинска свобода би могло да има в някоя от следващите епохи , но досега извън родовообщинният строя такава май е нямало..  tooth
Започне ли да се формира  някаква структура , йерархия.. това неминуемо води до ограничаването на свободите, които потенциално биха попречили на тази структура да се самосъхрани..


   Как би коментирал  следните капиталистически "свободи" :
1. Да осъдят "за убийство" на 30г. затвор майка, която прекратила последната серия химиотерапия на болното си от рак дете, защото не е могла да го гледа как умира..
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=5405.msg53461#msg53461
2.  Ами  всички затрити лекари и учени, дръзнали да предложат евтини и ефикасни лечения?
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55185#msg55185
3. Ами за забранените научни открития..? За безплатна енергия например?  ;) Тази книжка прегледа ли я ? :)
http://www.helikon.bg/books/108/-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F_171861.html#book_info
4. А това, че ако кажеш на някого "педераст" или "негър" отиваш в панделата?
5. А ако дръзнеш да ревизираш Холокоста ? - в затвора! д-р Фредерик Тобен - социолог и автор на научни статии, възпитаник на Ексетър Колидж, Оксфорд, който е роден в Германия и е живял в Австралия. За своите критични мнения и изследване на Холокоста, той е осъден пет пъти, на лишаване от свобода, от пет различни държави.  
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2011/03/25/obsyjdash-holokosta-otivash-v-zatvora-avtor-zahariada.716423
А Дейвид Ървинг? Най видният историк на Втората Световна Война? Осъден, защото изразил съмнение за броя на жертвите..
http://novred.narod.ru/David_Irving.html
6. Тук можеш да си направиш тест по колко от критериите на Американското правителство СИ ТЕРОРИСТ!
   Включително ако „се чувстваш измамен от преобладаващите (държавни и медийни) идеологии“ ,  "лично засегнат от социална несправедливост“ или пък си "практикуващ християнин!!" Прегледай ги , интересно е:
http://www.otizvora.com/2013/08/5749/
7.  А това , че е абсолютно забранено да се продават естествени препарати срещу ракови заболявания? :)
http://www.naturalnews.com/033573_FDA_abduction.html#
Попрочети още какви нещица са забранени в "свободния капитализъм":
http://www.otizvora.com/2012/08/4755/
8. А тези, които са тормозени от държавата всячески ако дръзнат да  родят в къщи или да не си ваксинират детето?
http://www.otizvora.com/2012/06/4487/
9 А относно  постоянното ограничаване на личната свобода?
 http://www.otizvora.com/2012/04/4324/
 http://www.otizvora.com/2012/04/4191/
10 . А това , че християните нямат право да носят кръстчета?
 http://www.otizvora.com/2012/03/4103/
11. А опитите за налагане на цензура в интернет?
 http://www.otizvora.com/2012/02/3882/
 http://www.otizvora.com/2012/01/3805/
http://www.otizvora.com/2011/10/3244/
12 . А това, дето лобисти искат премахване от университетите на алтернативните и природни методи за лечение?
http://www.activistpost.com/2012/01/lobby-group-formed-to-remove.html(
 13   А дето свободният капитализъм анатемоса билките? ( но не и хилядите канцерогени в хранителната промишленост..  tooth )  http://naturalsociety.com/government-regulations-ban-natural-health-supplements/
   http://www.otizvora.com/2011/03/2570/
14 Ами това, че до месеци в Англия ще бъде задължително да ти измплантират чип, който да следи дали си пиеш редовно лекарствата?  http://www.otizvora.com/2012/01/3688/
 15 А това ,дето искат участието в клинични опити с ваксини да стане задължително?
http://www.naturalnews.com/034708_edible_microchips_tracking.html
 16.  А това, че е забранено да отглеждаме храни и да пазим семена?
     http://www.otizvora.com/2012/01/3578/
 17.  Ами това ,  Защитниците на животни да бъдат разглеждани и преследвани като терористи?
      http://www.otizvora.com/2012/01/3533/
18  В някои градове изучаването на библията у дома е забранено! Християнски пастор е арестуван и отведен в затвора, затова че е проповвядвал на тротоара, а наскоро полицията във Великобритания заплаши с арест един собственик на кафене. Собственикът бил пуснал тихичко едно DVD с библейска насоченост на малък телевизор, разположен до най-далечната стена на заведението." Гимназист от Южна Калифорния миналата година беше отстранен за два дни от училище, защото в лични разговори със съученици обсъждал християнството. Също така му било забранено да носи Библията в училище." "На Тексаския юг пък „Министерство по въпросите на ветераните“ опита да забрани молитвите на ветерански погребения, ако в тях се споменават думите „Бог“ и „Христос“.
 http://www.otizvora.com/2011/09/3170/
Из цяла Америка разни „агенции за закрила на детето“ изтръгват прекомерен брой деца от християнските им домове . В много от случаите родителите вярват в домашното обучение или са против ваксинациите.
http://www.activistpost.com/2011/07/homeschool-anti-vaccine-family-being.html
На 18 юни 2010 г. двама християни решили мирно да раздадат копия на Евангелието от Йоан. Това станало на тротоар извън публичен мюсюлмански фестивал в Диърборн, Мичиган. Само три минути по-късно осем полицаи ги обградили и ги арестували.
# Bank of Amerika и Cisco наскоро уволниха свой консултант – християнин, защото разбрали, че е написал книга, в която изразява християнско гледище по социални въпроси.
  Интересно , това се случва в страна, на чията еднодоларова банкнота е написано " In God we Trust"  tooth

 19. Несъгласието с властите е тероризъм! http://www.otizvora.com/2011/08/3055/
20. Ами узаконяването на мъченията при разпит? http://www.otizvora.com/2011/05/2896/
 21. Глоби и затвор за активисти, изобличаващи зверства към животни http://www.otizvora.com/2011/03/2633/
 22 . Ами експериментите на властите срещу невинни хора? http://www.otizvora.com/2011/02/2442/
 23. Още малко по "капиталистическият морал"..http://www.otizvora.com/2010/09/2225/
24. А репресиите срещу неудобни журналисти? http://www.otizvora.com/2010/08/2097/

Нямам време, иначе бих могъл да постна още 100 пъти по толкова, но да не натоварваме аудиторията и да й разваляме предновогодишното настроение  :)  


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 15:46:53
Цитат
Ауми, изразявайки се така обобщено , рискуваш да бъдеш хванат натясно  
   Ако това е свобода, значи - да ни е честита!  
      


 "Свободата на действие" е само дотам, докато не почнеш да настъпваш някого по мазола - без значение дали някоя от индустриите или самото правителство..  
  Истинска свобода би могло да има в някоя от следващите епохи , но досега извън родовообщинният строя такава май е нямало..  

Да, но все пак, в сравнение с всички досегашни строеве, този дава най-голяма свобода.

Да, в бъдеще може би хората ще имат много по-голяма свобода, но засега сме си заслужили само такава.

 :thankyou:
Сигурно  ще трябва още доста да поработим, за да стигнем до истинската Свобода.
 :love_028:


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: iskrena в 28-12-2013, 17:20:48
искрени поздравления, Бино, наистина си засегнал много точно важни и  болезнени въпроси  от "прекрасния" строй, даващ огромна свобода... но свобода за действие на злото!

то, така или иначе, никой от строевете, действали досега в един или друг период от време, не е бил пример за благоуспяване на човечеството.
по простата причина, че има само един начин да се възцари правда, мир и радост на тази земя и този начин е като дойде Божието Царство на земята, както е и на небето, което неминуемо ще стане! 


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 17:28:04
...има само един начин да се възцари правда, мир и радост на тази земя и този начин е като дойде Божието Царство на земята, както е и на небето, което неминуемо ще стане! 

Царството Божие вътре във вас Е !

Само когато хората постигнат Царствато Божие в Душите, Сърцата и Умовете си, само тогава ще настъпи Царството Божие на Земята !  :peperudi: :love_028: :angel:


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: iskrena в 28-12-2013, 17:37:39
хората не могат да постигнат царството без Царя!
а Него те не приемат, повечето!
независимо от това, обаче, то ще дойде на отреденото за това идване време!Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 17:39:35
хората не могат да постигнат царството без Царя!
а Него те не приемат, повечето!
независимо от това, обаче, то ще дойде на отреденото за това идване време!Времето ще дойде, само когато се изпълнят посочените условия.
Докато хората не променят съзнанието си, никакво време няма да настъпи.


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: iskrena в 28-12-2013, 17:44:43
грешка!
независимо какво ще сторят хората, а те сами, без помощта на Бога не могат да се променят, така или иначе, Божият Син ще се върне на земята и ще въздаде  всекиму според делата му!
за това завръщане си има отредено време.

другото е ню- ейдж и празни надежди.
добре е да не спамим тази тема, обаче!
хората са отредили цяла тема за тази цел!


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 17:52:51
Цитат
Божият Син ще се върне на земята и ще въздаде  всекиму според делата му!
за това завръщане си има отредено време.

другото е ню- ейдж и празни надежди.

Съжалявам. Не знаех, че дори и в този форум, още с влизането си, ще бъда нападната от религиозни фанатици !  O0

Но съм сигурна, че те са рядкост тук ! ;D :love_028: :angel:


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: emo75 в 28-12-2013, 18:26:14
Не е ли време малко да се освестим? Няма ли модератори, които да ограничат това безумие?! Нямам против личните убеждения на всеки, но тук все пак е форум за здравословни практики, а не за религиозно облъчване. Който е толкова убеден, че притежава точната рецепта за просветление или божествено откровение, да напише една обява и да призове всички желаещи да ги облъчва с мъдрост на лични съобщения. Освен здравословните търсения, сигурен съм, че всеки от нас си има хиляди други интереси и  хобита. Няма смисъл да обръщаме форума в говорилня и празнодумство не по темата. Идиотско е да пиша за битката при Ватерло във форум за прочистване на организма, макар за някои от нас историята на тази битка да е доста поучителна  ;)


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Rado в 28-12-2013, 18:36:46
Бате Бино както винаги брилянтен!!!! Е, не знам защо защитавате толкова религията, наречена християнство, но пък защо да пречат на глупците, които искат да я изповядват;))


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: salvaje в 28-12-2013, 19:56:40
Съжалявам. Не знаех, че дори и в този форум, още с влизането си, ще бъда нападната от религиозни фанатици !  O0

Но съм сигурна, че те са рядкост тук ! ;D :love_028: :angel:

 :Content_4 - emotloader: Aumi, не се стряскай!

Така че днес, времената в които ние живеем ни дават много по-голяма свобода на развитие от времето преди 20 години.
Технологиите и виртуалният свят също способстват за нашето интелектуално и духовно развитие.

Как точно способстват за нашето духовно развитие?

Преди 20 години е имало по-малко технологии и по-чиста храна от сега, въпреки че никой не говореше за био продукти. Да, сега достъпа до информация е по-лесен (и до дезинформация), но масовата храна и някой други средства за затъпяване се грижат да сведът до минимум способността да се възприема информацията водеща до духовно развитие. 


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 20:33:34
Не е ли време малко да се освестим? Няма ли модератори, които да ограничат това безумие?! Нямам против личните убеждения на всеки, но тук все пак е форум за здравословни практики, а не за религиозно облъчване. Който е толкова убеден, че притежава точната рецепта за просветление или божествено откровение, да напише една обява и да призове всички желаещи да ги облъчва с мъдрост на лични съобщения. Освен здравословните търсения, сигурен съм, че всеки от нас си има хиляди други интереси и  хобита. Няма смисъл да обръщаме форума в говорилня и празнодумство не по темата. Идиотско е да пиша за битката при Ватерло във форум за прочистване на организма, макар за някои от нас историята на тази битка да е доста поучителна  ;)
Точно така ! :flowers2:
Форуми за религии има много...
Аз влязох да търся информация за суровоядството и ползите от него. Както и рецепти по темата...но се натъкнах на неочаквани нападки от религиозни фанатици.
Мисля, че в един такъв форум, може да се говори за духовност, но не и да се прокламират религиите.


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 20:35:09

цитат salvaje:
Цитат
"Как точно способстват за нашето духовно развитие?"

Чрез литературата която я има днес на пазара, чрез информацията която получаваме от интернет технологиите, чрез сайтовете, форумите ...и т.н.  :)  :fluretaa:


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: Mia в 28-12-2013, 20:36:22
Бате Бино както винаги брилянтен!!!! Е, не знам защо защитавате толкова религията, наречена християнство, но пък защо да пречат на глупците, които искат да я изповядват;))
Сигурна бях, че тук има много свестни хора ! :flowers2:  :love_006 - emotloader:


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: titan в 28-12-2013, 21:16:36
Радо , казва се юдео-християнство и въпреки, че е гнусна религиозна доктрина е помогнала българското да се съхрани през 5те века юдео-османско иго. Ако не беше юдео-християнството сега нямаше да си модел , а грозен, нисък , късокрак, трътлест и с месест голям нос.  tooth   tooth  tooth


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: DeNiro в 28-12-2013, 22:04:32
Поздравления за автора на темата относно предоставянето на прекрасният материал. Всичко е истина, напълно споделям и подкрепям.


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: DeNiro в 28-12-2013, 22:35:56
Сори, грешка


Титла: Re:Натурална хигиена
Публикувано от: бате Бино в 28-12-2013, 23:40:22
Няма да има вече , както ги наричате, - " неочаквани нападки от религиозни фанатици" . :Dormir_13 - emotloader: