Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Пречистване на черния дроб => Темата е започната от: malade в 14-02-2012, 00:39:34Титла: Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malade в 14-02-2012, 00:39:34
Знам че много е писано за това пречистване, тук във форума и на сайта, но реших да отворя тази тема, за да има доказателства, примерно химичен анализ на топчетата, много са зеленички и приличат на зехтина, знам че иогите също имат подобен вариант на пречистването, на английски ми излиза много примери за Щатите с грейпфрут, та който има инфо моля нека  да го сподели  :angel:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 14-02-2012, 09:26:58
Маладе, откъде ти хрумна такова сюрреалистично заглавие на тема :)
Ако ти лично се съмняваш, не ги прави прочистванията, не са задължителни :)
Но дори и да оживее като тема, ако обичаш ,уточни какво имаш предвид под "доказателства" , че в случая се налага.. :)
 Сам знаеш , че за "общоприети доказателства" тук не може да става въпрос .:) 


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Diego de la Vege в 14-02-2012, 09:51:58
... примерно химичен анализ на топчетата, много са зеленички и приличат на зехтина ...

За кои топчета говориш, ако са тези вследствие на чернодробно прочистване ТУК (http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=623.msg39269#msg39269) съм превел някои неща по въпроса, не си първия дето се чуди.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 14-02-2012, 11:21:47
Цитат
Сам знаеш , че за "общоприети доказателства" тук не може да става въпрос .

Напротив, може. Само че трябва оборудвана лаборатория, опитни зайчета и доста пари.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Миоджералвомбо в 14-02-2012, 14:36:20
Цитат
Сам знаеш , че за "общоприети доказателства" тук не може да става въпрос .

Напротив, може. Само че трябва оборудвана лаборатория, опитни зайчета и доста пари.
хехехехе....защо не поискаш под наем шпагата на бате Зоро от Диего по- горе и да хвърлиш ръкавицата на противника за един истински дуел...аз ще съм безплатен секундант,а и предлагам оферта-50% намаление за погребението на загубилия.... tooth tooth :Content_4 - emotloader: :Confus_3: :Content_14:...но само до първа пролет важи...хахахахахаха.... :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :sorcerer - emotloader: :sorcerer - emotloader:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malade в 15-02-2012, 04:45:25
Маладе, откъде ти хрумна такова сюрреалистично заглавие на тема :)
Ако ти лично се съмняваш, не ги прави прочистванията, не са задължителни :)
Но дори и да оживее като тема, ако обичаш ,уточни какво имаш предвид под "доказателства" , че в случая се налага.. :)
 Сам знаеш , че за "общоприети доказателства" тук не може да става въпрос .:) 

Бате Дино, в никакъв случай не искам да става конфронтация в тази тема, аз самия за по-малко от година направих 4 пречиствания. Притесни ме факта, че много материал излиза, а в описанията се казва, че тия топчета излизат от дяловете на черния дроб, ами то досега дроб да не ми е останал. Четох, че при хора които са го правили много пъти (бенато, хомос футюрос) все им излиза материал (холестерол, топчета, както и да го наричаме).

Из нета засега което намерих, е че в Нова Зенландия една клиника е изследвала тия топчета и е нямало следи от холестерол, само зехтин, не пуснах цитата тук, но лесно се намира в уики-то с ключова дума Gallstone. В кюързоната също споменават  за това изследване, а руснаците които вие цитирате, за толкова години практика, не са направили досега един химичен анализ, не знам, объркан съм.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2012, 11:33:06
Къде я надуши тази конфронтация :) , Мио обича да се шегува, нали го знаеш.
 За това имах пред вид - че ще напълним темата с изречения , които няма как да са по темата :)  
Да тръгнем от обратната страна -
1. Кой би имал интерес. За да има такова научно изследване , трябва някой да го финансира. Държавата е ясно, че няма да го направи,( иначе трябва да си пренапише медицината :) ) ,  големи фирми производителки на препарати - също няма да го направят ( ясно е защо - какво печелят те от това прочистване, дето ще си направиш сам у дома :) Но много от тях пуснаха разни капсулки, които рекламират като прочистващи и може да очакваме да пуснат изследване , но по отношение на техните капсулки !  ) , Та ако не тези структури ,  тогава кой ? То парите са при определени хора :) И аз искам да си финансирам изследване ама...
  Организирано  тези прочиствания се правят само в няколко центрове - на Семенова, на Елисеева, и още няколко .
а)  дали имат пари да финансират такова изследване?
б) дали имат нужда да правят такова изследване , след като и така  и така успяват да убедят пациентите си да се прочистват ?  :)
в) дори да са направили такова изследване , до колко "научно" ще бъде то? след като "науката"  не е извела критерии дори за думата "шлака"? Какво се очаква да се намери в зелените камъчета въобще ? И дали намереното ще е еднакво при всички хора? Ами ако в камъчетата се открие холестерол, дали всички ще са съгласни , че той трябва да излиза от тялото ? :)
    Ами някой може да каже - "Ауу, дробът губи жизненоважния си холестерол! "  :police:  Може да опонира също, че това , което излиза при това прочистване , си излиза естествено и когато си ходиш по голяма нужда. Айде докажи му , че не е прав, преди да си направил и фекални изследвания, които да съпоставиш..
 tooth  Според мен такова изследване предварително е обречено на провал.
2. Дори да има изследване научно направено, да кажем в центъра на Елисеева или при  Неумивакин , те къде ще пишат за това? Ще го споменат в някоя от книжките и в сайтовете си. Ние погледнахме ли задълбочено в сайтовете им? :)  Ами те може да са го публикували вече  :)  Ами в книжките им? дето са към петдесетина.? Не всичко излиза веднага с търсачката .
Ами ако не са точно Неумивакин и Елисеева , може да е някой друг? Ама кой?  Ако е някъде в Аржентина ,Япония или в Узбекистан , ние търсихме ли на тези езици? :)  

Един пример да дам: Нека някой да ми даде линк или книжка, списание или каквата и да е писмена информация за проведено във Варна , В КЛИНИЧНИ УСЛОВИЯ НАУЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ  на метода - лечебно гладуване  по Брег. ( на вода) . Дори някъде да е споменато с два реда? Обявявам награда !  Значи няма такова изследване, нали ? Да , но такова има! В клиниката по физиотерапия през 1984 научен колектив, към който се числеше и майка ми, направиха достатъчно задълбочени проучвания , наблюдения( заедно с лабораторните му анализи и пр. върху асматично и хипертонично болни ) ..и установиха огромните ползи  на този метод . Някой да е чул за това? Да е прочел ? Ами то няма къде..  Всичката документация отдавна е изконсумирана и усвоена  от няколко династии мишки :)  .  За съжаление , дори в министерството не чуха още тогава. Не им се чуваше , не заради нещо друго  :)

Това имах предвид по повод "доказателствата" .  :)  
Но като няма риба и ракът бил рак..:)   Като няма преки доказателства , ще се хващаме за косвените - как
се чувстваме след такова прочистване. Тялото едва ли ще си направи майтап с нас -  на евентуално влошаване на здравето  да отговори с подобряване на самочувствието и тонуса :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Diego de la Vege в 15-02-2012, 12:29:25
malade, какво толкова си се вторачил в тези топчета, очевидно е, че тяхното количество изключва предположението всички те, както ги виждаш в тоалетната чиния, да са излезли в този си вид от черния дроб и жлъчката. Основната цел на прочистването е да предизвика силно отделяне на жлъчка от черния дроб, която от своя страна да повлече със себе си и изкара натрупаните шлаки. Самите шлаки няма как да ги видим в чист вид, най-малко заради това, че след като излязат, пътуват още 7 метра през червата. Единствено цвета на топчетата (не тяхното количество) е някакъв критерий за изкарани шлаки: зеления цвят е от биливердина, кафеникавия от билирубина (в превода ми по-горе май има неточност). Останалите шлаки пък хептем няма как да ги видим. Основната маса на топчетата действително може да е от зехтина, претърпял какви ли не преработки през целия СЧТ и впоследствие смесен с фекална маса или чревна шлака.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2012, 12:44:27
Още нещо доста важно се сетих по този повод.
Ако обърнем внимание , почти всички научни медицински изследвания правени някога, за каквото и да е , не се вторачват в това , какво точно изаква, изпишква или изхвърля организма при дадено въздействие, защото това трудно може да докаже причинно-следствена връзка ! Нищо че това се явява   някакъв ПРЯК резултат, какво ще докаже това??
      Научен интерес (почти) винаги представляват ПРАКТИЧНИТЕ ПОЛЗИ , които се постигат с лекарството/методиката/начина на живот..  
      Тоест учените се съсредоточават върху КОСВЕНИТЕ ДОВОДИ - дали се подобряват лабораторните анализи ,(костна плътност, хемоглобин, бактериална флора ..) ,  дали отшумяват симптомите, дали се е подобрил тонусът, дали се е увеличила  продължителността на живота.. и т.н . Това е истинският критерий и то е понятно.  Почти винаги четем за това , че са  две групи хора , на едната давали плацебо, на другата давали конкретния препарат .. и установили , че -  еди си какво..
Изводът е , че дори някой да реши да се занимава с това , какво има в зелените камъчета , едва ли ще успее да направи съдържателен  извод. Вероятно и затова никой не инвестира в това изследване :) :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 15-02-2012, 16:18:36
Интерес за финансиране няма, защото в официалната медицина пречистване на черен дроб няма. Съществуващите детокс капсулки не са произведени от големите компании. Плюс това според твоята логика те никога няма да ги произвеждат, защото или трябва да ги направят действащи, което не е в техен итерес понеже трябва да сме отровени и болни, или да ги направят вредни, или да ни продават капсулиран въздух, като в последните два случая, пазарният им успех ще е нулев.

И ти искаш да си направиш изследване, ама какво? Биг Фарма те следи и не ти дава да мръднеш? Има много частни лаборатории по света, където всеки може да си поръча изследвания на нещо срещу съответната сума.
А) Пари не знам дали имат, може би не
Б) Има нужда от изследване, иначе са голи твърдения. Има много други причини, заради които хората се прочистват при Елисеева. Колко ли германци би прикоткала с оглед на немското здравеопазване, което плаща от драскотина до трансплантация на мозък и благодарение на което живеят по 80 години средно.
В) Терминът шлака по-принцип е от металургията. Как ще се нарича това ,което излиза, не е от особено значение. Важното е, че такова има, хваща се и се изследва, не е нужно да се очаква нещо. А опониращият, че изкараният холестерол е точно толкова, колкото след дефекация, го затапваме точно с предварително направени фекални изследвания.

Цитат
Ако обърнем внимание , почти всички научни медицински изследвания правени някога, за каквото и да е , не се вторачват в това , какво точно изаква, изпишква или изхвърля организма при дадено въздействие, защото това трудно може да докаже причинно-следствена връзка ! Нищо че това се явява   някакъв ПРЯК резултат, какво ще докаже това??

Няма какво да докаже. Черният дроб е отговорен за т.нар. биотрансформация, тоест химическа модификация на субстанции, които в оригиналния си вид не могат да бъдат изхвърлени. Съответно съставките на лекарствата са така измислени, че ензимите ни да могат да ги обработват. Иначе досега да сме измрели. Въпросните косвени доводи са точно очакваният ефект, защото ти създаваш нещо с помощтта на теоритичните си знания. Като знаеш как функционира системата за синтез на хемоглобин, например, правиш субстанция, която посяга там и би трябвало да стане еди какво си. На теория отлично, но на практика не се знае.

Това с тестовете е всъщност голямата манипулация. 99% от новите лекарства се водят подобрения на вече съществуващи такива, които функционират добре. Обаче гадовете не сравняват новото и старото, а новото с плацебо. Получава се резултат, че новото е по-добро от нищото, а не от старото. И тия тестове ни ги представят, както им е удобно: скриват се негативните резултати, ако случайно има сравнение между две лекарства едното се предозира, за да има странични ефекти или се дава в малки дози, за да няма ефект и т.н. и това не върши никаква работа на докторите, които са натоварени с взимането на важните решения. Така интересите опорочават лекарската професия и науката като цяло. Затова независимите изследвания с по-достоверни. Същите манипулации прилагат хомеопатичната мафия, разни диетолози и какви ли не "лечители". Всички искат парче от пая.

В крайна сметка искам да кажа следното. Приемаме две субстанции - лимонов сок и зехтин. Проследяваме пътя им след усвояване и въздействието им върху химическите процеси в черния дроб, тоест по какъв начин те провокират отделяне. Нищо сложно не виждам. Засега обаче хем не знаем състава на въпросните шлаки, хем твърдим, че съдържат отрови.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2012, 18:13:29
Flatline, ти рецензия ли ми направи, анализ или ти беше приятно просто да ме коментираш ? :)  
Защото виждам ,че по темата нищо ново не каза, следователно е едно от гореизброените  :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 15-02-2012, 18:30:16
Коментирах ти разсъжденията, че нямало смисъл това да се доказва. Има и не е толкова сложно. Иначе си вярваме на някакви неща, които някой казал и написал. На свой ред бих попитал, защо такива техники процъфтяват по нашите ширини и на изток? Може би защото цари страшна немотия и здравеопзването е под всякаква критика? Възможно е.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2012, 19:06:44
Хубаво че си коментирал, не знам за другите , ама аз  лично  не видях  твой аргумент  защо е особено важно  да знаем с какво точно са пълни  "камъчетата" :)     ???
Иначе правилно си забелязал :)  , на Изток има и такива  "техники" ( чак да процъфтяват..) , а на Запад си процъфтява само Фармацевтиката.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 15-02-2012, 19:19:57
Защото не съдържат отрови, докато това не се потвърди. И как така седят мирно и кротко, без да правят проблеми? Иди на ехограф да видиш, че в жлъчката ти няма нищо. Освен, ако зехтинът и лимоновият сок не образуват камъни по някакъв начин при приема им на гладно.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2012, 21:29:38
Flatline ,както съм разказал поне два пъти, при моите прочиствания излиза много повече някакъв наистина отпадък, отколкото зелени топчета. Две шепи нещо светлокафяво ,от сорта на размекнат кашон. То няма общо с топчетата. Доктор Клешнев навремето каза , че било стара застояла жлъчка. Кой го знае какво е , но по друг начин не ще да излиза :)  И да не е отрова, сигурно пречи на нормалната физиология, тука вече не мога да съм сигурен,а и едва ли някой друг може.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malade в 16-02-2012, 02:15:38
Аз се предавам  ;D , в смисъл след доста ровене в кюързоната и изобщо в нета, разбрах че има хора, които са го правили по 20 пъти на година до пълно очистване.

Тук има картинки по дати           http://www.agirsante.fr/resultats_en_images.html
малко е на френски, но става долу горе ясно.

Просто ми се промени виждането вече, преди си мислех за голямо нещо ако го направиш 10 пъти, но сега го намирам за обичайно и ще го правя всеки месец, да видим какво ще стане.

И да не пускам нова тема, ако може просто да сменим заглавието и да споделяме кой колко пречиствания досега е направил и намалява ли материала.

Аз започвам, за една година 4 пречиствания, като последното най-плодотворно с хубави зелени топчета без много шлака.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2012, 14:43:12
Понеже  ми се стори (може би погрешно) , че Flatline  признава  Западната медицина , а Източната е готов да осмее ,имам тука едни данни за най-великата, Американската медицина! ( нали всички се равняваме  по тая страна..)  
Наистина , успешна медицина! Сега ще видим също и в какво (:) ) :

Данните са само за USA.

-  смъртни случаи, дължащи се на конвенционалната медицина - 784 000 на год!
- странични реакции към лекарства, приемани в болнични условия  - 2.2 млн. за година.
- ненужни антибиотици за вирусни инфекции 20 млн. за година.
- ненужни медицински и хирургични процедури - 7.5 млн. за година.
- ненужно хоспитализиране 8.9 млн. на година.
Това доказва , че Американската медицинска система е водещата причина за смърт в  USA.”
(Смърт от инфаркти/инсулти  за 2001 - 700 000.  От рак - 553 000. )

източник: сериозен, подробен доклад от екип от 5 доктори със заглавие "DEATH BY MEDICINE "
(смърт от медицината), базиран на  152 официални източника на информация, цитирани са в края.
целият статистически доклад, (много интересен и информативен ), тук:
http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf
www.lef.org   ( а това е сайтът им.)

"Източната" медицина може и да е по-голям рекордьор, но едва ли :) То за рекорд се искат пари :) .
(1.6 трилиона долара похарчени за здравеопазване за 2003г. в USA )


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2012, 15:28:04
Освен това , Flatline,  Западната медицина е и доста толерантна.
Тя ти дава само 20г. затвор ,в случай ,че спреш химиотерапията на детето си , когато е явно , че то умира от нея!

Моля прочетете, дето се вика - за обща култура:

Жена от Масачузетс бе осъдена за опит за убийство, след като отказала да дава химиотерапевтичните лекарства на болния си син. Кристен ЛаБри бе призната за виновна също и че е застрашила умишлено живота на сина си Джереми Фрейзър, тъй като поне 5 месеца не  му е давала противораковите лекарства. Детето е било диагностицирано с лимфом през 2006г. и умира през 2009г на 9-годишна възраст.

ЛаБри казала пред съда, че е спряла да дава на сина си лекарствата, защото не могла да понесе да го гледа как се влошава все повече заради страничните ефекти. Според прокурорите тя се грижела без желание за сина си, защото била самотна майка.

Онкологът на Джереми д-р Алисън Фридман свидетелства пред съда, че майката е била информирана за ракът на сина си и знаела, че вероятността за излекуване на детето е между 85 и 90%, при условие че се приложи дву-годишна методика на лечение, състояща се от 5 фази, една от които е имено химиотерапията, плюс допълнително медикаментозно лечение в домашни условия. Според Фридман ракът на Джереми е бил в ремисия, но в началото на 2008г. болестта се завърнала под формата на левкемия, за което отговорност носела и майката, която спряла умишлено лекарствата на детето.

В своя защита ЛаБри заявила, че добросъвестно е следвала указанията на лекарите по време на първите 4 фази от лечението, но през финалната 5-та фаза се отказала да дава лекарствата, защото забелязала, че детето се влошава все повече и повече. Освен това тя казала и пред докторите за своите опасения, че детето се влошава. "Той просто не можеше да понесе повече от тази химиотерапия" - казва ЛаБри. "Аз наистина чувствах, че тези лекарства му действат все по-зле, защото той беше много, много отслабнал."
...
ЛаБри бе осъдена в петък сутринта и получи максималната присъда от 20 години по обвинението за опит за убийство, още 10 години за тормоз над човек в неравностойно положение, 5 години за умишлено нараняване на дете и 2,5 години за безотговорно застрашаване на детски живот.


http://www.msnbc.msn.com/id/42553209/ns/health-kids_and_parenting/
http://www.google.bg/search?q=kristen+labrie&hl=bg&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SAU9T9qvDovMsgbk1cnSBA&sqi=2&ved=0CC8QsAQ&biw=1221&bih=675
(При въвеждане на Kristen LaBrie в търсачката, излизат 918 000 резултата.)

НЕ Е ПО ТЕМАТА , ЩЕ ГИ ПРЕМЕСТЯ В ОТДЕЛНА ТЕМА СКОРО.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 16-02-2012, 16:21:04
Американците няма какво да ги коментираме при положение, че здравеопазването им е на 37-мо място в света и то решава кой да живее и кой да умре, въз основа на това дали си твърде стар, пушач, наркоман и т.н. Начинът им на живот е под всякаква критика, бил съм в САЩ и знам. В супермаркетите е пълна трагедия, храни и напитки продукт на неорганичната химия, чесън колкото главата ми. Имах чувството, че се разпадам за краткия ми престой там.

Има и сайтове със статистики за умрели хора в следствие на употреба на алтернативни прахчета, билки и хапчета от разни китайски и индийски лечители, други пили алое вера, правили клизми, детокс и отказали лечение на сериозни болести заради недоверие в медицината - 368 379 смъртни случая, 306 096 увредени. Дежурното извинение "не са провели лечението както трябва или не са искали да се излекуват достатъчно силно" нали се сещаш, че не е сериозно. Не трябва да се гледа едностранчиво на нещата. Прекрасно осъзнавам несъвършенствата на западната медицина и колко интересите опорочават науката. Както описах в предния пост, не някой се опитва да те трови нарочно, защото няма как да знае какви ще са страничните ефекти докато не изпита лекарстворто, вижда ги и после пропсука да ги спомене, за да може да излезе на пазара. И като оставим лекарствата настрана, чистата наука (физиология и биохимия) нямат допирни точки с въпросните дисидентски техники, дори има доста противоречия. Между другото, ако някой е събирал въпросните камъчета след пиене на зехтин и лимон, би ли споделил дали ги е слагал във вода и ако да - плуват ли или потъват?

Едит: Пишех мненито си преди да постнеш последня текст, който е потвърждение, колко им е сбъркана държавата.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: توقف عن قتلى в 16-02-2012, 16:40:25
 Чернодробното пречистване, доколкото разбрах може да се направи и с друго студенопресовано олио.
 Ако се съмняваш, че зелените камъни са от зехтина, пробвай с шарлан примерно.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2012, 18:35:36
Flatline, ако имаш случайно и статистика за болни  , които умират без да употребяват нито традиционна , нито алтернативна мадицина, ще съм ти задължен :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 16-02-2012, 20:42:04
Също адски много. Мисля, че никой не води статистика за умрелите непотърсили алтернативната медицина. Разглеждат се случаите на неосигурените поради безпаричие и на нямащите изобщо достъп до здравеопазване.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: somelier в 17-02-2012, 03:13:25
В моята професия често се стига до гастроентеролог.  И така познавам много специалисти по чернодробно здраве.  Един от тях се открехна и ми разказа мнението си по въпроса. Според него няма шлаки но има процес на пречистване след натоварване със зехтин и цитрусов фреш.  Пречистването не е на черния дроб а на червата.  При идеално състояние на червата 90 % от приетия коктейл се усвоява. При метаболитни нарушения голяма част от изпълняващите процедурата, чувстват енергиен подем от магнезиевия сулфат.  Ключова роля играе именно той.  Има специални медикаменти разтварящи жлъчните камъни и перфектни методи за влагане на разтворителя директно в жлъчния канал.  Според него хората се вързват на легенди и отживелици от бабиния сандък


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 17-02-2012, 10:50:21
"специалистите" които визираш, somelier , имат един ужасно досаден навик - да дават мнение дори по въпросите  за които НИКАКЪВ хабер си нямат , изхождайки от базата данни , които са им нагнетили в колежа.  И високомерно да съветват нещастните пациенти от висотата на дипломата си, която едвам са сколасали да получат между студентските си запои..( Нека майка ми да ти разкаже как върви обучението в медицината , как ги учат и на какво успяват да ги научат..)
И  понеже пред тях стои човек с ДИПЛОМА, горките ппростодушни хорица вярват ли , вярват...
Не каже простичко - "Абе , не са ме учили на това, не мога да дам мнение"  , а той да не падне по гръб и все има мнение..  Някой влизал ли е при доктор, който да си признае ,че не знае какъв е проблемът и да не изпише все някаква рецепта... ? :)

Нищо общо няма сулфата! По методиката на Семенова не се взима никакъв сулфат!  И пак после усещането е като да си свалил 40 кг раница от гърба си.

Попаднал си на "специалест" с треторазрядно мислене. За такива д-р Хардеш Гарт, специалист по вътрешна медицина от Джаксънвил казва:  „В много случаи за повечето от нас, лекарите, ако не го пише в нито една медицинска книга, значи в действителност не съществува и трябва да е само плод на въображението.“

Оня ден се шегувам с 90 годишната ми баба, (тя изисква да й викам "маме"), която все за доктори говори , че трябвало да установят най-сетне от какво е болна и да я излекуват :)  Викам й : "Маме, ти си на 90 без нито едно сериозна заболяване и очакваш някой , който ще живее средно 58г.  да ти помогне"..,  .  Тя се смее.
(Официално средната продължителност на живот на един лекар е 58г.)

Понякога някой от съфорумците изразява тъга , че тук не влизали доктори  да "съветват". ( Само Малина тук е доктор и трябва много да си я пазим.)  Вчера няколко часа четох в руския онкофорум, където модератори и "ветерани" са онколози и други "специалисти".   Ужас! От възмущение едвам съм заспал. Викам си - добре , че няма и при нас такива  -  да ни "съветват".  Значи  сектант свидетел на Йехова не е толкова реактивен, агресивен и зъл  по отношение на "инакомислещите" , както тези дипломирани елитари. Наричащи "уроди" всички лечители, билкари , знахари, а екипът от петима доктори ,които вкарали "знахарски" препоръки в някакъв медицински учебник , наричат - "позорище за нашата медицината".

Сообщение от vitad
Есть книга проф,д.м.н.Яременко К.В. и Пашинского В.Г. рецензии проф.,д.м.н.Барноулова и проф,д.м.н.Лавренова Издана С-Петерб. 2003. Я была сильно удивлена, когда прочитала, что профессора приводят знахарские рецепты, в.т.числе и чистотела, болиголова,аконита, препаратов ртути.
П.В. Белоусов
Ветеран форума
[b]Ужас какой. Позорище на нашу медицину!
[/b]


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 17-02-2012, 13:55:44
Бате Бино, като спорим на базата на българското образование и американското здравеопазване, нямам шанс. tooth


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 17-02-2012, 14:00:32
Нещо стилистично не си се изразил достатъчно добре и не схващам мисълта ти. "спор на база на българско образование"  не е книжовно изпипано, пробвай пак :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 17-02-2012, 14:05:21
От гледна точка на българското образование медицината е машина за убиване на хора.  :)
Демек, яко зле сме. Учебниците са стари, базата е стара, на професорите им дреме на шмайзера, защото взимат 800 лева, студентите ги интересува купона и за капак условията на работа са трагични после. Много кадърни се изнасят в чужбина, останалите масово не четат литература, за да се дообогатяват и карат със знания от 80-та година. Даже се чудя как още вярваш в хирургията и спешната помощ, с оглед на това колко народ измря от операция на сливици, апандисит и цезарово сечение.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malade в 18-02-2012, 00:00:10
Онзи ден обеснявам на един приател какви ги върша и му показах снимки на материала, а той гледа и ми вика, ха аз като се напия на другия ден и аз изкарвам една зелена-червена подобна маса, е не толкова много и не всеки път.
Та се сетих за колегата ортодоксален нещо е тук от форума, който къде на майтап къде наистина ми беше отговорил на мой въпрос тук, да взема да направя прочистване като моряците с водка и мазна съомга, при тази версия няма зехтин, да видим дали ще излязат пак зелени топчета.  tooth


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: somelier в 18-02-2012, 14:19:31
"специалистите" които визираш, somelier , имат един ужасно досаден навик - да дават мнение дори по въпросите  за които НИКАКЪВ хабер си нямат , изхождайки от базата данни , които са им нагнетили в колежа.  И високомерно да съветват нещастните пациенти от висотата на дипломата си, която едвам са сколасали да получат между студентските си запои..( Нека майка ми да ти разкаже как върви обучението в медицината , как ги учат и на какво успяват да ги научат..)
И  понеже пред тях стои човек с ДИПЛОМА, горките ппростодушни хорица вярват ли , вярват...
Не каже простичко - "Абе , не са ме учили на това, не мога да дам мнение"  , а той да не падне по гръб и все има мнение..  Някой влизал ли е при доктор, който да си признае ,че не знае какъв е проблемът и да не изпише все някаква рецепта... ? :)

Нищо общо няма сулфата! По методиката на Семенова не се взима никакъв сулфат!  И пак после усещането е като да си свалил 40 кг раница от гърба си.


[b]Ужас какой. Позорище на нашу медицину!
[/b]

В чужбина има много добри специалисти, учили в Стандфорд или друга реномирана институция.  
Цитираните Руски клиники няма как да ги знам колко са напред с материала. Съдейки по автомобилите им Москвич и Лада  може и медицината им да  е на това ниво.  Да не се приема като спор, мисля че съществуването на "добри" и "лоши"  от всеки отбор е естествено явление.  
И споделям мнението на лекари с дългогодишен опит не на знахарина от село или билкаря от махалата.
Въпросната раница от 40 килограма може да бъде тълкувана по безброй начини.   Цитрус соковете имат висока доза витамин C  а зехтина помага при преминаване през чревната бариера. получава се  насищане с витамина и евентуално друга цитрусова фракция .   Истината е някъде там!
Направи ми впечатление друго и то е твърде брутално.   Смятате ли че специалист доктор с 25 години стаж прекаран в скъпоплатена клиника, вземаш 200$  за преглед е глупак?    Твърде наивно, и твърде необосновано.  Разговарял съм доста с такива специалисти, дипломирани и доказани, търсени от политици, артисти и като цяло хора с високи доходи. Мислите ли че трябва да ходим в кварталната билкария, по мизерни кабинети с Филипинци, Индийци, Индонезийци, да им гледаме болнавите физиономии и винята на чесън и урина от дрехите и косата ?  Или някой самозван чел 5 години  несериозна литература с недоказан произход от хора без образование с громко заглавие. ''Излекувай всичко с листа от Бук за седем дни"  
Нещата опират до личния избор.  Познавам и Български специалисти, които са чели и проверили с годините и алтернативната литература. Затова се подсмихват на подобни прочиствания и лечебни практики. Те виждат цялото а вие половината.
Аз не карам Руски автомобил  до излизане на такъв с по-добри технически данни и комфорт от настоящия ми.  
Нека избора го направи всеки по свое усмотрение.  Алтернативните практики са евтини и достъпни.
При едно посещение през 2011г  в скъпата клиника,  "глупавия доктор" ми разкри нова практика за 95% ефективно отпушване на наслоявания по чернодробните пътища на бактериални фракции, колонии от ламблии и други.  Ползва се ударна доза липаза изолат от Aspergilus Orizae , която емулгира ефективно мазнините и нещо друго забравих му името. С Трансметил  се поддържам в добро здраве и мога да нося на ежедневни дози алкохол.  Възрастта си казва думата . 


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malina в 18-02-2012, 16:26:06
От гледна точка на българското образование медицината е машина за убиване на хора.  :)
Демек, яко зле сме. Учебниците са стари, базата е стара, на професорите им дреме на шмайзера, защото взимат 800 лева, студентите ги интересува купона и за капак условията на работа са трагични после. Много кадърни се изнасят в чужбина, останалите масово не четат литература, за да се дообогатяват и карат със знания от 80-та година. Даже се чудя как още вярваш в хирургията и спешната помощ, с оглед на това колко народ измря от операция на сливици, апандисит и цезарово сечение.
Flatline, не знам защо сееш клевети за българското мед.образование??- Учебници има всякакви и то не от 80-те а от 2004-5 са най-старите по-които се изпитва в момента. И непрекъснато се издават новите- и чужди,и български(е,скъпички, но ги има), за интернет да не говорим..И студентите не са такива каквито ги описваш- учат и знаят, аз нали съм  асистент от време на време бая зор виждам с тях.Не знам откъде почерпи тая съдържателна информация ама си много далеч от истината.
Съжалявам за спама но не можах да се сдържа!


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malina в 18-02-2012, 16:35:33
А пък ти,Somelier...много инфантилно сравняваш Лада и Москвич с Менделеев и Пирогов...грехота е!! Руската медицинска школа е най-добрата в света. Все пак когато руснаците са правили медицина Станфорд е бил блясък в очите на Колумб!
А пък ти ако си решил да си докарваш цироза с алкохол, а после да си я лекуваш с Трансметил-твоя работа!


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malina в 18-02-2012, 16:58:43
И защо ти е да си вкарваш господ знае какви антигени с тая гъбена липаза???Защото ти ги е пепоръчал скъпарсия доктор??


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 18-02-2012, 20:38:15
Малинка , от somelier нещо ми дъха пак на нашия вечен спътник -Ортодоксалния .. Той нали все гледа да е  сред нас и  чрез новите си профили, които непрекъснато регистрира.  :)    И обича да ги пуска едни такива фишеци  и после да ни гледа сеира .. :)
( трябва да го видим , ако влиза през прокси , значи е той )
Но може и да не е обаче той..  Тогава да попитам Сомелиер -  Сомелиер, ти явно не си се запознал предварително за  какъв форум заделяш от времето си   :whistling2 - emotloader:.
 За разлика от други местенца, тук хората са наясно кое лети и кое се яде. :)  Искам съвсем добросърдечно и чистосърдечно да те предупредя , че с тези си позиции  ще събереш само  насмешки  и най-много да станеш пишман :)  Аз по същество не бих искал да коментирам, ще се чувствам като чели споря с 13 годишен юноша. Само 13 годишен би направил умозаключение , че щом някоя страна няма добри автомобили, то тя няма и добра медицина ..:) /Интересно, страни , които въобще не произвеждат коли ,трябва  изобщо да нямат медицина :)   А преди 170г никъде по света не би трябвало да са чували за медицина  tooth  /
    ( не е обидно , ние всички сме невежи , само че в различни области. Просто това за момента не е твоята област, само с обща култура и отлично образование  не става.. :) има си спецификата. )    
Просто се грижа за доброто настроение във форума , нищо лично нямам .
Аз ще се радвам да си жив и здрав, но ако някой ден ,не дай Боже, ти или твой близък се разболеете от нещо  и ония дето взимат по 200$  на преглед не успеят да ти  помогнат , спомни си за нас, обикновените хора , които не ламтят за престиж и високи постове,  обади се , ще те пратим при един "знахар", дето лекува без пари дори и най-страшните болести (дали за теб ще избере бук или дряновица  не знам :) ) , а ти после ще споделиш от кого си по-доволен  :)  
  


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Миоджералвомбо в 18-02-2012, 21:05:55
  "знахар", дето лекува без пари дори и най-страшните болести (дали за теб ще избере бук или дряновица  не знам :) ) , а ти после ще споделиш от кого си по-доволен  :)  
  

 tooth tooth tooth :Content_4 - emotloader:Защо ли си мисля че дряновицата винаги е бил най добрия метод за "болести" tooth tooth tooth :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречиств&#
Публикувано от: Dess в 19-02-2012, 05:10:50
Колко ли германци би прикоткала с оглед на немското здравеопазване, което плаща от драскотина до трансплантация на мозък и благодарение на, което живеят по 80 години средно“

 Може би, 80 год. средна продължителност на живот, Не са благодарение на здравеопазването. А, може и да са. :)
 Да сравним  в Европа, Франция с Германия  например. Приблизително население, условия  на живот, стандарт...
 Разходите на Герм. за здраве- 8%, са два пъти в повече от тези на Французите- 4%.
 Средна продължителност на живот-Франция заема 5то ( 81 години), Германия 13то (80години) място.
 Смъртност: на 1.000 души.  Франция–9бр. 32 място,   Германия–11души 11 място.
 Медицински персонал:  на 1.000 жители. Германия–4 бр.,  Франция–3 бр.
 Болични легла на 1.000човека.: Германия– 8бр., Франция– 7бр.
 
 На изток,  Сингапур и Хонг Конг пр. , здравеопазването със средната продължителност на живот,  също не  вървят ръка за ръка.
 
Източник: http://www.indexmundi.com/map/?v=26&r=eu&t=100&l=en
 
  


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 19-02-2012, 16:11:04
Да, чак ръка за ръка не вървят, но до някаква степен здравеопазването е едно от нещата, които подпомагат продължителността на живота. Начинът на живот и финансовото благосъстояние са основните фактори.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Dess в 20-02-2012, 10:43:31
Начинът на живот и финансовото благосъстояние са основните фактори.
Коментара е излишен, сравнявайки български песионер с немския.

Раждаемостта на една страна е един добър фактор.
    2011год.  
12 деца родени на 1000 души, нарежда Франция на 5та позиция в Европа по раждаемост.( В милионни обитатели, цифрата расте).
42 позиция седи Германия– 8деца.
При жители с по– вече млади (образно,.. сбора години на дете+ младеж+ пенсионер, не е еднакъв със сбор от трима хора в напреднала възраст.) следва фалшивото заключение за средна продължителност на живот. Това не е за пренебрегване.
 И след  това, пак, Франция заема 5то място и 81год.средна възраст.

 П.с. Твърдението за Германия и осемдесетте им години съм го срещала и друг път в този форум. Та се поразрових малко.
 (Извинявам се за отклонението от заглавието на темата)Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 20-02-2012, 11:57:22
Във Франция е така , защото не случайно се шегуват за нея - " Коя е единствената арабска страна , в която няма петрол? "  :)
Средната продължителност на живот е кух показател по принцип. Рейгън като умря на 93 , в статистиката влиза като дългожител. Но като се допълни , че последните 30 години е живял като пациент с Алцхаймер и не си е спомнял , че е бил президент на САЩ,  става по-различно :)
При Мохамед Али е същото , както и при огромен брой хора , остаряващи в инвалидни колички.
" Във фоаето на хотела имаше люлеещи се столове , в които кротко се поклащаха старчета с лица като изгубени битки " . Р.Чандлър.
Акад. Углов умира на 103 , но до последно ходи на работа ( до 100г. е действащ хирург) , кара кола и плува в езерото. Това е вече съдържанието на показателя "средна възраст".


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Flatline в 20-02-2012, 13:18:09
Като погледнем по-голямата част от 12-те житейски принципа на Углов, а именно:
2.Обичай работата си. И физическата също.

3. Умей да се владееш. Не падай духом при никакви обстоятелства.

4. Никога не пий и не пуши, защото иначе ще бъдат безполезни всички други препоръки.

6.Запази своето нормално тегло, каквото и да ти струва. Не преяждай.

7. Бъди внимателен на пътя. Сега това е едно от най-опасните места.

8. Не се страхувай навреме да идеш при лекаря. ( tooth)

10. Режимът на труд и почивка е заложен в твоето тяло. Обичай тялото си, щади го.

11. Индивидуалното безсмъртие е недостижимо, но продължителността на твоя живот до голяма степен зависи от теб самия.

се убеждаваме отново, че начин на живот + здрава психика (+ ген) = по-дълъг живот, че и здраве в старините. За съжаление такива хора са изключение.


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Миоджералвомбо в 20-02-2012, 13:19:22
 
"Във фоаето на хотела имаше люлеещи се столове , в които кротко се поклащаха старчета с лица като изгубени битки " . Р.Чандлър.
 
:Content_14: :Content_14: :Content_14: :Content_14: tooth tooth tooth
Понеже много уважавам каубойските мъдрости на Раймънд Чандлър,ще си позволя да подкрепя  горната идея с една подобна класика на великолепния щатски прокурор-писател Франк Морис, известен като Мики Спилейн:"Големия кух мъж, пълен с доброжелателен въздух за кой ли път отново ме ангажира с присъствието си..." tooth tooth :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Миоджералвомбо в 20-02-2012, 13:31:13
Като погледнем по-голямата част от 12-те житейски принципа на Углов, а именно:
2.Обичай работата си. И физическата също.

3. Умей да се владееш. Не падай духом при никакви обстоятелства.

4. Никога не пий и не пуши, защото иначе ще бъдат безполезни всички други препоръки.

6.Запази своето нормално тегло, каквото и да ти струва. Не преяждай.

7. Бъди внимателен на пътя. Сега това е едно от най-опасните места.

8. Не се страхувай навреме да идеш при лекаря. ( tooth)

10. Режимът на труд и почивка е заложен в твоето тяло. Обичай тялото си, щади го.

11. Индивидуалното безсмъртие е недостижимо, но продължителността на твоя живот до голяма степен зависи от теб самия.

се убеждаваме отново, че начин на живот + здрава психика (+ ген) = по-дълъг живот, че и здраве в старините. За съжаление такива хора са изключение.
Това са много хубави работи, признавам си.Но защо ли взе сега да ме мъчи един въпрос и ако не мога да си отговоря, дали пък не трябва да се засиля срещу някоя стена челно или направо да блъсна товарния влак... tooth tooth...То не пречи да се засиля и без да се налага да си отговарям,де...хехехехехе.... tooth tooth tooth питам се сега това:защо ми е да живея дълго,със здрава психика и всички екстри, както е казано, а това може да стане ,да ,така е. Обаче защо да си правя труда, като така и така ще пукнем и което е най- смешното ще сме също толкова изгнили ,както и онези дето не са били здрави или са били откачалки.Та си викам ,за какво толкова труд.... :Confus_3: :Confus_3: tooth tooth.Не че не е верно,напротив,всичко казано е точно тъй,ама ако ни хване мързела или по природа сме мързеливи, каква ще ни е печалбата да речем след 1000г, когато по туй време ще сме станали отдавна на прашец...ехехехех...големи глупости си мисля , ама сами идат. tooth tooth...Браво за правилата ,обаче... :Content_14: :Content_14:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 20-02-2012, 14:50:19
Flatline , радвам се , че съм успял да ти привлека пак интереса :)
Углов има и още една ценна препоръка, която не ти се е мярнала :
 Казва , че винаги се е придържал към правилото - полова радост само веднъж седмично.  Предполагам, че това е за периода , когато е бил млад, защото по-нататък нещата според китайската медицина отиват и към "веднъж месечно"  за 40 годишните.. :)
 Естествено  традиционната медицина пак си има нейно мнение, но също така си има и своя средна възраст  :) :)   - 58г. живее средно един "традиционен" доктор!

Мио , резонно звучи това , което казваш. Обаче на практика "всеки иска да отиде в рая , но никой не иска да умира" :)  Като дойдеш във Варна , ще те запозная с баба ми. Тя стана на 90 наскоро  и въобще не иска да чуе за умирачка. Даже забранява да я наричат "баба".  А ако искаш да я вбесиш, опитай се да й кажеш нещо по повод годините й ..  :)  Ежедневно дава стотици наставления на обслужващите я  - как не трябва  да й мият косата ако няма настойка от коприва, откъде да й скъсат невен и как да й направят мазилото,  . А също да обърнат внимание и на съседката й по легло , която толкова рязко разгръщала страниците на книгата, че правела течение и баба ми изстивала.. :)  А освен това й изсмуквала и положителната енергия..
Не знаете вие каква славна баба имам аз  tooth


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Dess в 20-02-2012, 15:32:59
Във Франция е така , защото не случайно се шегуват за нея - " Коя е единствената арабска страна , в която няма петрол? "  :)

Бино, колко раждат арабките спрямо французойки във Франция или туркините спрямо германки в Германия не знам.
  В Германия инмигрантите са 4 000 000 по– вече  от френските. Как ли се шегуват за нея.......


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 21-02-2012, 00:00:04
Не знам  :surpris_23: Вероятно вече не се шегуват , а направо реват с глас. :)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: grow в 22-02-2012, 23:36:27
  Нека избора го направи всеки по свое усмотрение.  Алтернативните практики са евтини и достъпни.
При едно посещение през 2011г  в скъпата клиника,  "глупавия доктор" ми разкри нова практика за 95% ефективно отпушване на наслоявания по чернодробните пътища на бактериални фракции, колонии от ламблии и други.  Ползва се ударна доза липаза изолат от Aspergilus Orizae , която емулгира ефективно мазнините и нещо друго забравих му името. С Трансметил  се поддържам в добро здраве и мога да нося на ежедневни дози алкохол.  Възрастта си казва думата . 

Та казваш морят огъня с огън,практиката показва че именно с гъби борят една камара заболявания в това число и СПИН ,с Agaricus Blazei Murill!   :P


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: malade в 23-02-2012, 04:40:44
Ако се върнем на темата, малко в стил един познават на съседа, имал леля дето пък някой доктор и казал, та на мен доктора ми каза всяка сутрин да пия зехтин на гладно с лимонов сок и една лъжица мед.

Знам че са злъчкогонни, защо не при шоковото пречестване да става мега гонене на боклуци. Явно в този форум сме малко несериозни и не довършваме започната работа, както казах преди в кюързона-та има хора които го правят по 30 пъти последователно за 1-2 години. Само че там излизат 500 страници с теми за това пречистване и малко в повече ми идва да изчета всичко засега  :surpris_23:


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: xITSOx в 25-03-2013, 10:30:06
Привет :)
Огледах темите за чернодробното пречистване и тази е най-подходяща за това, което искам да споделя.
Вчера направих за първи път "чернодробното пречистване" със зехтин и лимон. Бях изчел различни материали, както от този форум, така и от други сайтове. Имаше и противоречиви менния и затова дълго се чудех, но реших да пробвам. Хем е ново преживяване за мен, хем и времето е долу горе подходящо според лунните фази.
Та сичко мина като при повечето описания. Събужданеи гадене в 3 часа през ноща, При менимаше повръщане. На сутринта след английската сол продухах червата и излязоха "скъпоценните рубини" :D + други гадости ( Бате Бино беше споменал по тази тема за нещо като разкашкан кашон ).
Та сега се връщам по темата за "доказателставата". Едни хора твърдят, че тези рубинови топчета са жлъчни камъни, други казват, че това е сапунифициран мазнина от изпития зехтин. Не съм виждал на живо истински жлъчни камъни, но прочетох, че те са твърди с многостенна кристална структура, когато минават през съответните канали се чувства силна болка, и също така потъват във вода. А тези "рубиновите скъпоценности" са меки, повечето с гладка овалана форма, носят се по повърхността на водата и при нагряване се разтопяват. На няколко места в нета попаднах на материали, където се твърди, че след наравен химичен анализ в "рубиновите топченца" не са открити холестерол, билирубин или пък калции (които истинските жлъчни камъни имат), а тези мазни образувания са главно зехтин.
Две от любимите ми "Гурута" (Douglas Graham и John MacDougall) също твърдят, че тези топчета са сапунифициран зехтин и че това "пречистване на черния дроб" е мит.
"John MacDougall MD: 'Many people believe this alternative therapy really works, but the 'gallbladder flush' is a myth.'"
Dr Douglas Graham (in Fresh Network 'Raw - Your Biggest Questions Answered'): 'The oils consumed are saponified by the body, meaning they turn into little beads that have a soap-like quality. True gallstones are made of either calcium or cholesterol, or a combination of the two. The 'stones' that are passed following a 'gallbladder flush' (sometimes called a 'liver flush') are no more than the oil consumed the previous day, saponified. If these 'stones' are left on the dashboard of a car in the sun, or any other warm spot, they will melt back into oil. The green and brown colouration in the stones is due to the presence of bile salts.'

Може би и затова споменатите от malade примери показват, как винаги (дори и след 30-тия път) се изхвърлят тези топченца след подобна практика.

За сега не съм усетил нещо по различно. Даже ми е още мазно и не ми се яде след всичкия този зехтин дето пих вчера. Ще видим дали ще усетя някой от хубавите ефекти, за които повечето хора говоря, но определено надали ще пробвам тази процедура пак. Направих го за експеримента, но като цяло да погълнеш толкова голямо количество мазнина е безумие :D

за тези, които разбират английски ще пусна две интересни статии:

http://debbietookrawforlife.blogspot.com/2010/06/liver-flushes-and-mucoid-plaque.html

http://voices.yahoo.com/why-liver-flush-hoax-6076998.html

Поздрави на всички и весела седмица :)Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: Люба в 25-03-2013, 11:23:00
Може.Обаче като сложиш в зехтина карамфил на прах,излизат и паразити.но те пък сигурно са от червата.абе :P


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: бате Бино в 25-03-2013, 11:45:57
Ицо, поздравления за смелостта и ентусиазма!  И най-вече , че си дръзнал да се опълчиш на твоите "любимци"  с високи титли .. :kisss:
Между другото , можеш  да помислиш, не е ли време да си смениш задокеанските авторитети с такива от обратната посока на света   tooth  Ако отделиш време да схванеш истинската същност на англо-саксонския модел и тоталитаризмът , който в момента е вече факт при тях , ще бъдеш подозрителен към по-голямата част от информацията , идваща от тази посока на света. "Свободата на словото" е термин от далечното им минало..  :) Сега там много внимават какво говорят, особено ако с казаното ще настъпят нечии глобални интереси , както е в конкретния случай - медицината  ;)


Титла: Re:Малко теория и доказателства за пречистването
Публикувано от: emo75 в 25-03-2013, 12:28:46
Ице, да приемем, че в заключенията на  цитираните от теб авторитети има някаква доза истина. Как обаче става тъй, че хора, отписани от медицината (в смисъл - единствена алтерантива - оперативно премахване на жлъчката), оборват прогнозите на медицинските гурута и след такъв тип пречиствания си възстановяват нормалната дейност на жлъчката? Такива примери има много.
Още повече в Русия едва ли са по-големи глупаци от колегите си отвъд океана. Там от доста време си има нормални болнични клиники, които ползват принципите на чернодробното пречистване.
Хубаво е човек да запазва някаква доза здравословно съмнение, в смисъл на отвореност да се учи и променя, но при условие, че наистина може да сравни различните гледни точки,  и чрез собствения си опит и интуиция да прецени кое на него лично би му свършило работа.

Има го и този момент: това, което е полезно за теб, може да не е толкова полезно за мен. За някои обливането с ледено-студена вода сутрин   е път към здравето, за други - гаранция за срив на имунната система. Зависи от типологията и т.н. Ако беше толкова лесно с една рецепта да се лекуват всички....
Затова е погрешно да се слагат етикети "полезно", "здравословно" - за едни е здравословно, за други може да не е.