Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Споделяне на лични въпроси и проблеми със здравето и духа => Темата е започната от: raybeez в 29-06-2013, 00:01:30Титла: Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 29-06-2013, 00:01:30
Здравейте. казвам се Стефан и съм на 20 години. Този месец ми поставиха диагноЗата ревматоиден артрит. Това дойде като абсолютен шок за мен ,защото  обичам да спортувам и постоянно се движа ,а сега от два месеца аз едвам ходя. Проблемите са главно в дясното коляно ,десния глезен,както и двете стъпала. На няколко пъти коленете се пълнеха с течност ,която ревматолозите дърпаха ,дори ми намериха и голяма киста на сгъвката на коляното и я дърпаха с пункция. Трябва да отбележа и че ревматолозите дълго време се чудеха каква диагноза да сложат тъй като съм серонегативен ,но имам висока утайка и реактивен протеин от два месеца вече.
Правя тази тема ,защото съм доста объркан и имам нужда от съвети от по-опитни хора от мен,които вече са преминаои през това. Четох доста неприятни неща за ревматоидния артрит в интернет и силно се надявам повечето от тях да не са верни. Все още имам и някаква надежда ,че това не е точната диагноза и е някакъв по лек артрит.Искам да попитам хората тук с това заболяване как се лекуват,използват ли някакви алтернативни методи на лечение ,въобще всичко което кажете ще ми е от полза.
Аз първоначално се лекувах със сулфасалазин ,а сега от две седмици вече съм на тежката артирелия- метотрексат,но някак си не ми харесва исдеята да пия това силно лекарство ,което чета ,че дори се използва при лекуване на рак.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: shofilev в 29-06-2013, 00:19:53
Метотрексат е химиотерапия от най-леката. Обикновено се дава на всички артритно болни в даден етап от заболяването, според стандартите на официалната медицина.
За артрита има много теории извън официално наложената. Не е зле да се замислиш и за паразити - не е малко вероятно. Преди време бях попаднал на информация за самолечение с вода като метод за справяне с множество тежки заболявания, вкл. артрит. Ако имаш желание, виж темата в раздел "Книги". Съфорумците тук може би ще споделят и друга информация. Има вариант и с билки и други процедури. Би могъл да пробваш и с водорасли, но за окончателно ликвидиране на проблема си трябва цялостен подход.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 29-06-2013, 07:33:07
raybeez , какво казаха лекарите когато ти ги попита дали има излекувани с помощта на тези препарати? И какъв е техният процент приблизително.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 29-06-2013, 09:44:49
Ревматоидния артрит НЕ може да се излекува напълно. Целта на лечението е да се подтисне максимално възпалението с тези лекарствени препарати и евентуално да се стигне до ремисия на болестта за някакъв период от време.
Точно затова и се уплаших. Не е приятно на 20 години да си болен от неизлечима болест и дори не искам и да си представям ,че ще бъда така цял живот..


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 29-06-2013, 14:25:21
Това, че "не може да се излекува напълно" тяхно мнение ли е , или твое?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 29-06-2013, 14:48:02
ами така ми казаха те ,така и прочетох
а иначе аз съм готов да направя каквото и да е само да се оправя


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Zloqd в 29-06-2013, 18:13:02
Когато ми бяха оперирали коляното се натресъх при погрешния ортопед и той като забоде една спринцовка в коляното ми - три пъти я напълни с жълтеникава течност. После като отидох на физиотерапия ми казаха, че изтеглянето на течност от коляното не е най-доброто решение - трябвало е да се изчака течноста сама да се разнесе...

Като казваш, че при тебе имало някакви протеини в ставите добре ще е да споменеш какво ти е регулярното меню и евентуално някога правил ли си кратко гладуване само на вода(може да се наложи) ?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 29-06-2013, 19:26:55
значи и при мен стана нещо подобно
оперираха ми китката края на март месец и оттам тръгнаха всички тези проблеми и подозирам ,че от тази операция се е получила някаква инфекция ,не мога да си го обясня по друг начин -винаги съм бил здрав преди и рядко съм боледувал

иначе преди всичко това ходих редовно на фитнес и общо взето храните които консумирах са - месо,яйца,извара ,плодове ,зеленчуци ,ориз,картофи,овесени ядки ,сурови ядки и не досега не съм гладувал


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Zloqd в 29-06-2013, 21:57:27
Нещата имат поне още едно възможно обяснение:
Прекалената консумация на месо вкарва в организма малки дози инсулин, а това в последствие води до повишена кръвна захар. Знаеш какво следва от кръвната захар..
Другото действие на белтъчните храни (особено ако са съчетани с чашката) е образуването на урея и натрупването и под формата на кристали в ставите на долните крайници (подагра), на което ако не се обърне внимание може да докара по-сериозни увреждания на ставите.

Желателно е да включиш в менюто си глави целина - тя облекчава ставни проблеми


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: analizator в 30-06-2013, 06:09:32
Здаравей Стефане на тази възраст основно са две причини инфекция или наследствен фабктор. Доколкото знам метотрексата подтиска имунната система затова го дават в ревматоидният артрит. Донякъде лекърите го определят като автоимуно заболяване Дали има някой твой роднина болен или боледувал от това заболяване.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: titan в 30-06-2013, 09:09:17
Артритите се лекуват успешно с гладолечение , само на вода.

Лечебното гладуване се препоръчва при следните заболявания:
-   хипертонична болест - артериална хипертония I и II стадий, особено когато заболяването е съчетано със затлъстяване;
-   хроничен астматичен бронхит, бронхиална астма в средно тежък стадий на протичане;
-   рак (сарком) на белите дробове, най-вече в I стадий на болестта;
-   функционални заболявания на храносмилателната система;
-   хронични холецистити и панкреатити;
-   хронични заболявания на червата - ентерити и колити;
-   ревматоиден артрит, деформиращи артрози, артрити - в начален стадий и при ниска възпалителна активност;
-   затлъстяване III и IV степен, а също и затлъстяване II степен при съпътстващи заболявания, изискващи намаляване на теглото;
-   кожни заболявания — алергични дерматити, екземи, псориазис и други;
-   някои нервно-психически разстройства.

Ето и друг интересен линк : http://xn-----7kcbafhkjhpjb0c8ak5clg.com/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D0%B2/

Ако имаш някакви въпроси относно подготовката и излизането от гладуването оставам на твое разположение.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: barzaka88 в 30-06-2013, 13:43:10
и мойто коляно сьбираше вода 1 г . казаха ми артрит нам си какво но се оказа друго та ако имаш болки в коляното пробвай с този клюкозамин http://apteka.framar.bg/30062938/%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-60-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5  + процедури с ваничка йонен детоксикатор и ще се оправиш  :weight_lift:


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 30-06-2013, 13:58:21
няма никой в семейството ,ми който да е болен от артрит

мисля да го пробвам това гладолечение..въпросът ми е колко време трябва да продължи и абсолютно нищо ли не трябва да ям или е позволено плодове и чайове


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Тихия в 30-06-2013, 22:10:49
Приятелю, мисля, че не осъзнаваш ситуацията напълно. Едва на 20 години си, а вече имаш сериозен здравословен проблем.  Закъсал си яко. Или си променяш съществено начина на живот и се излекуваш, или страдаш до края на дните си. В този форум има достатъчно инфо за суровоядство и гладолечение. Всичко е в ръцете ти.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: морскияm в 01-07-2013, 05:34:09
Стефане, няма място за отчаяние. Всичко е поправимо. Освен ако вече не са те оперирали, така е най лесно. Докато се чудиш кой път да хванеш аз ти препоръчвам продуктите  на "АкваСорс".


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: titan в 01-07-2013, 07:10:46
Морският , тук не е мястото за реклама и продажба на Аквасорс, които между другото са скъпи продукти с недоказан ефект.
Стефане , пие се САМО чиста вода , изворна , не минерална. Не се ходи никъде , седиш си у вас, на топличко или навън на топло, дишаш и пиеш вода - около 4-5 литра на ден. Преди това трябва да се подготвиш психически,че ще гладуваш , за да си оправиш проблема, трябва да настроиш клетките на тялото си, да научат че няма д аумрат от глад, а ще се лекуват. След 3-4 ден организмът ти минава на ендогенно хранене и започва да яде запасите,които си натрупал, ако имаш  повече, т.е. ако си дебел, ще има бая да хапва, т.е. трябва му по-дълго време да мине в режим самовъзстановяване. А ако си слаб и нямаш много мазнини по-бързо минава в този режими започва да оправя всички съществуващи проблеми. Ние си имаме някъде модел,матрица на идеалното здраве и организма се възстановява по него. НЯМА в СВЕТА ЛЕКАРСТВО, което да върши тази работа. При твоят проблем трябва най-малко да издържиш поне 15 дни. Зная че звучи зловещо , но сам си прецени кое ти е по-важно -собствения комфорт или живота ти. Защото за да стигнеш до подобно състояние доста си се увредил и зацапал.Всяко пробване на продукти тип Аквасорс , хапове от аптеката забавя лечението ти. Трябва да го разбереш сега , в този момент. И запомни здравето е привилегия на умните. Успех.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2013, 10:41:22
Много е възможно и  в този случай нещата да са преувеличени  и Стефко да  не е чак толкова "яко закъсал" , както казва Тихия ..:) ( Естествено, той го казва  с добри чувства, а не да го плаши )

Стефко сам споделя , че и медиците не са били категорични в тази диагноза. ( за съжаление на този етап неизвестното в медицината е повече от известното. Грешките също са възможни , моля ,прясна информация- http://www.monitor.bg/article?id=390532)

Първо  - тези симптоми ( събирането на течност) не са характерни за Ревм. Артрит! (Който изобщо пък не е характерен за 20 г. човек!)
Второ - от "други" съображения ( здравна каса)  за лекарите е по-изгодно да те "сертифицират" с по-тежкото възможно заболяване за да усвоят по-големи средства. ( такава е  системата ,за жалост)
 
Много е възможно в случая да се касае за много по-леко състояние ( което не е автоимунно!) наречено БУРСИТ. Причините за него могат да бъдат всякакви , но най-общо  - (точно както казва Анализатор) - предразположеност и възпаление. Като това възпаление може да бъде следствие от всякакво друго възпаление ( вкл. кожно-венерическо ) , което в един момент "удря" в ставата. (където са създадени такива условия от монотонно извършващи се движения- спорт)
 Дълги гладувания с висока вероятност ще му видят сметката. Но нищо не пречи към тях да се добави и някакво локално въздействие за ускоряване и засилване на ефекта! Естествено, че на първо място ми идва наум за Тодикамп ,  с риск Титан  да ме разкритикува заради рекламата му  :-[  Но може и всякакви други противовъзпалителни средства  от народната медицина - лукове , чесъни  и т.н.

Мен повече ме притеснява обаче че е имало киста.. Изследваха ли я  за паразити? Трябва да се следи дали някъде няма да се появи  и друга киста . Тогава вече не е добре, нещо кара организмът да не се държи възпитано за възрастта си  :-\


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 01-07-2013, 12:29:54
 Благодаря за всички коментари. От днес започнах да гладувам ,ще пиша следващите дни да казвам как се чувствам.
От къде мога да си купя тодикамп


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 01-07-2013, 15:33:02
а също забравих да попитам- сега като съм на това гладолечение НЕ трябва да пия метотрексата нали?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Тихия в 01-07-2013, 18:09:00
Лекарствата тровят допълнително организма. Забрави ги. Вяра и воля са двете думи с които трябва да се идентифицираш оттук нататък. Чети, мисли и действай.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: salvaje в 01-07-2013, 20:55:29
Ние си имаме някъде модел,матрица на идеалното здраве и организма се възстановява по него. НЯМА в СВЕТА ЛЕКАРСТВО, което да върши тази работа.

Много точно и хубаво казано!

Да, вмъкна, незнам колко по темата, че в The China Study има цяла глава посветена на автоимунните болести и автора твърди, че консумацията на животински протеини и най-вече краве мляко са основната причина за тях. Друга по-маловажна е неизлагането на слънце.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: shofilev в 01-07-2013, 22:44:46
raybeez, не знам дали си правилно запознат с гладуването - него ще го изкараш, колкото можеш, но трябва много добре да си наясно с последващото захранване, че там стават големите грешки при хората без опит.
Предвид наскоро прочетената от мен книга "Самолечение с вода", още веднъж обръщам внимание на клизмите като усилващи ефекта на гладуването чрез по-лесното изхвърляне на отровите от организма. Виж повече в раздел "Книги" - там има и линк за сваляне на книгата.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2013, 23:08:11
Той нека да реши Стефко първо, да се настрои , да изкара по 1 - 2 дни пробно ( да види как е :) )  а за после вече ще му препоръчаме литература , защото само на база отделни статийки в интернет  не бива  да се започва.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 02-07-2013, 00:10:31
ами разчитам на вас приятели да помагате!! ще прочета всичко каквото е нужно и сега почвам да се ровя
интересно ми е да видя колко време ще успея да издържа без да ям нищо ,днес мина сравнително добре :) :)


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Alex в 02-07-2013, 11:50:52
Здравей,
Попаднал си на правилното място :) Не се предавай и не вярвай много на лекарите. Изследваха ли те за хламидия (изключително важно), микоплазма, уреаплазма, изобщо за венерически заболявания. Те водят до подобна автоимунна реакция и СЕ ЛЕКУВАТ. Казвам го от опит. Те добре, че не ти сложиха диагноза Бехтерев, направо са те пожалили с този серонегативен ревматоиден артрит. Само да ти кажа, че тази диагноза означава, че нямат никаква идея какво ти е. Не се сдухвай. Слушай хората тук, промени живота си. Иди при Емилова или някой от тези лечители, за да те подготвят емоционално и физически. Приеми това, което ти се случва като урок, който ще трябва да научиш и започвай много да четеш за алтернативна медицина. Започни с  Лидия Ковачева.
Аз се влачих по ревматолози 5-6 години преди да разбера, че трябва да променя живота си.
Успех приятел и изобщо не падай духом. Имаш да преодоляваш трудно препятствие. Съсредоточи се и действай.
И веднага спирай месо и мляко. Яж само риба и то по рядко. Пиши, тук ще те подкрепим


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 02-07-2013, 17:49:44
Здравей , за хламидии ме изследваха и не откриха. А и имунната ми система е добра според изследванията. Затова и се осъмних в диагнозата :)


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 02-07-2013, 19:43:11
Alex,а ти какви проблеми си имал? Каква диагноза ти поставиха ревматолозите?

Хора не знам дали е нормално ,но не усещам абсолютно никакъв глад,а вече не съм ял от около 40 часа абсолютно нищо.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: hdeshev в 02-07-2013, 20:31:27
...
Хора не знам дали е нормално ,но не усещам абсолютно никакъв глад,а вече не съм ял от около 40 часа абсолютно нищо.

Ами не е непознато. Много хора си мислят, че постоянно ще са гладни и ще точат лиги, но изобщо не е така. Много бързо виждам си се втурнал да гладуваш като грийнхорн и може би не си прочел още литературата (хората препоръчаха книгата (http://www.spiralata.net/kn_bul/le4glad.zip) на Лидия Ковачева вече), така че внимавай със захранването! Ако не друго, поне отгърни книжката и най-напред виж схемите за захранване.

Аз също бих дал един глас за пътя на гладуването. Поне при мен, като погладувам, ставите стават чувствително по-гъвкави и пуканията спират.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 02-07-2013, 20:42:10
Радвай се много. Изкарал си късмет, че си от типовете хора, които могат много лесно да гладуват.  :Content_22:
За хламидиите и другите подобни диверсанти -  изобщо не е лесно да разбереш дали ги имаш или ги нямаш! Има тотална неразбория в системата на  лабораториите   - не са акредитирани и работят по съвсем различни методики, с различни реактиви, видове тестове, апаратури.. и най-важното - никой не ги контролира!  Направи си тестове за хламидии в 5  различни лаборатории и ако съвпаднат всичките , ще ти ги платя до стотинка, обещавам публично. ( даже мога да рискувам и за 3 ..:) )
 Отделно пък, трябва да се знае , че има 11 метода за изследване на хламидии с най-различна степен на достоверност - серологичен, Елайза, PCR ..като при някои от тях достоверността е по-малко от 50 % !
 Ходил съм при най-големите корифеи - д-р Елена Петрова в Александровска болница , както и при една доцентка в Инфекциозната болница ( до затвора е )   , при която платих сериозна сума за някакъв нов немски тест.. Както се и очакваше ,на двете места резултатите бяха съвсем различни   tooth  
Най-се радвам, че успях да предразположа д-р Петрова, която чистосърдечно призна , че за такива пари, за каквито се тества у нас, не може да се очаква никаква достоверност! От тогава съм се отказал да се тествам за подобни бацили и май съм по-щастлив  :whistling2 - emotloader:


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: iskrena в 02-07-2013, 21:17:32
От тогава съм се отказал да се тествам за подобни бацили и май съм по-щастлив  :whistling2 - emotloader:

явно най - важното е средата, която предлагаме на разните му там нашественици - ако им хареса, ще останат, ако пък организмът е сравнително чист, ще побързат да се смрънгясат нанякъде!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Alex в 03-07-2013, 08:53:23
Направи си тест в Цибалаб кръвен Igg, IGa, IGM всичките антитела. Пусни си тест на еякулат пълно изследване за микоплазма, уреаплазма, трихомони, гъбички. Тестовете са скъпи, около 120 лв. ще ти излязат, но ще изключиш част от причините за реактивен артрит. Реактивен артрит е такъв, който се причинява от конкретен причинител и автоимунна реакция на организма. Изолирането на причинител може да продължи и години с нашите некадърни доктори и лоши лаборатории.
Аз имах реактивен артрит на 26 и до ден днешен имам болки е ставите, но не е това, което беше. При мен изследваха хламидията със сух тест, който се оказа отрицателен (при достоверност на теста 40% и то при идеални условия, не знам защо изобщо го прилагат). После изследвах антитела и т.н. абе имам две папки с изследвания и май знам повече от доста от лекарите ни, щото те реактивен артрит са учили два часа, а пък аз не можех да ставам от леглото месеци наред.
при теб най-вероятно става дума за реактивен артрит, най-вероятно има причинител, който трябва да се изолира. Много е вероятно да са те инфектирали при операциите и пункциите, които са ти правили.
МНОГО ВНИМАВАЙ С ГЛАДА, КОЙТО СИ ЗАПОЧНАЛ! Моето мнение е, че не си готов. Трябва да го правиш постепенно и да се подготвяш. Това ще има обратен ефект. Ако пиеш сулфасалазин или метотрексат едновременно или противовъзпалителни ще си повредиш стомаха и за това ти давам ГАРАНЦИЯ!
Започвай веднага да четеш. Вземи си сокоизтисквачка, ако имаш пари. Влизай тук и питай. Това за 40 часа е глупаво - ти си стресиран и е нормално да се нахвърлиш на глад, но не си готов.
Пий фрешове и чети.
Поздрави и вярвай!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: морскияm в 03-07-2013, 21:15:24
Колеги аз не знам защо някой го дразни толкова споменаването на АкваСорс. Тук споделям личен опит. Има ли значение какви  и от къде са продуктите след като ще помогнат на някого. Ако не си запознат с нещо по добре да не се отрича. Колкото за скъпотията ако човек няма поне 2лв. на ден за личното си здраве то той е изключително зле. На 56г. съм и 99 процента от вас могат само да ми завиждат на здравословното състояние. На по любопитните съм готов да отговарям на всякакви въпроси. Пожелавам успешно излекуване на Стефан.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: titan в 04-07-2013, 07:20:53
Първо към Алекс :
не е редно да обясняваш на някого, че не е готов за гладувне.

Второ към дистрибутора на Аквасорс:
така относно Аквасорс сме слушали легенди, но на практика аз не познавам никой на който са помогнали.
Попитай тук във форума дали има някой излекуван от нещо с продуктите на Аквасорс.
Подходът ти с 2 та лв на ден за здраве също не върви тук. Нашите стремежи са ние да вземаме по 2 лв от такива като теб и да ви казваме как ще оздравееш без да даваш пари за каквито и да е продукти. На 56 години познавам поне 20 човека, които със сигурност изглеждат и се чувстват по-добре от теб, а дали ти на моята възраст си бил в по-добро състояние също е много спорно. Това не са примери, които работят.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Тихия в 04-07-2013, 10:28:40
Изпуснете малко парата. Няма нужда някой да дава оценки за друг.  "Не съдете и няма да бъдете съдени."  Тук споделяме основно. Ако бяхме перфектни, нямаше да сме на земята.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Alex в 05-07-2013, 10:59:14
Стефане, ако имаш нужда от съвет или искаш някакво съдействие - оставам на разположение. Можеш да ми пишеш на лични. Мога да ти оставя и контакти. Млад си - организмът ти е силен и ще се пребориш.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: морскияm в 06-07-2013, 16:00:49
Преключвам по темата. На Стефан препоръчвам  вместо да гладува да се храни. Преминаването към суровоядство и соколечение е по разумно от гладуването за човек без никакъв опит, бих казал и опасно. Все пак решението е негово. С интерес ще следя неговите успехи.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: muki_w в 07-07-2013, 20:11:27
Аа искам и аз един бърз спам да споделя ставните ми неволи,понеже питаш за хора със сходни на твоите. С две думи миналата година ми направиха спешно секцио,след което имах стафилококи,от тогава започнаха без извинение еба си болките в ръцете и пръстите,сутрин не мога да си хвана чашата с кафето,само след десетина мин под топла вода се раздвижват и така цяла година,буквално от нищото започна.Лекари изследвания,хламидиите също,както каза бате бино три лаборатории,едно днк тест,всичките са различни,рецепта колкото ферман...само когато съм на плодово чаен режим се чувствам значително по добре,вода три дни издържах,но като започна да се храня нормално всичко се връща,а след по солена храна е драматично.предстои ми по дълго гладуване и евентуално тодикамп. Болката се разнася по костите на пръстите,а лекарите идиоти само цъкат с език и категорично отричат вътреболнична инфекция...


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: titan в 08-07-2013, 08:12:40
морски , хубаво е че си приключил по темата . Аз все още не съм и пак казвам - ГЛАДЪТ е най-мощното средство за лечение на повечето ни проблеми. Всичко друго само забавя или пречи на само възстановяването.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Yanicha в 14-02-2014, 02:47:53
На всички болни от артрит,ревматизъм,остеопороза ,фибромиалгия  искам да съобщя че вече и във Варна има открито студио за матрично-ритъмна терапия. В студиото лекуват със специална немска апаратура и
болните са доволни от терапията.Там подобряват и ограничената мобилност на ставите. Незная дали е позволено да пиша адреси и телефонино адреса ще го напиша- Варна ,бул.Съборни 9А Студио за матрично-
ритъмна терапия, има рекламно табло на адреса там има и телефони.Отидете ще получите облекчение на болките.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 28-08-2014, 16:05:54
Йоанна

Днес в 09:38:09
Здравейте   :flowers2: идвам с мир и ми е приятно да съм ви съфорумка,
макар че поводът да съм тук е неприятен.
На майка ми й поставиха диагноза ревматоиден артрит - имаше болки в китките странично.
Лекуват я с някакъв препарат венозно, веднъж на около 2 месеца, но ме притеснява, че има странични ефекти.
Моля за помощ  Cry
Как да го излекуваме това автоимунно заболяване ...

veronika

Здравей:)
Точно с тази диагнозаартрит се запознах с жена, която се е оправила с глад.
Това което ми разказа, че една сутрин се събудила със силни болки и подутини в китките.
Отишла на лекар и й поставили диагнозата. Започнали да я лекуват с кортикостериди,
но тя започнала да се влошава. Естествено зарязала всичко и започнала глад само на вода.
Каза че е правила само един дълъг пост и доста се е подобрила.
Имаше останала една подутина на китките. Оплакваше се, че не е могла да спре да пуши и затова не намира сили за още периоди на глад. Според нея не се е излекувала напълно, но води нормален живот
и няма болки. Ако искаш мога да я попитам за някакви подробности:)


Йоанна


Ще съм ти много благодарна.
Тук прочетох нещо за препарата Тодикамп - може ли да се закупи от някъде в България? А и дали ще помогне за ревматоидния артрит ...

veronika

За тодикамп пиши на Бате Бино.
Само трябва да ми кажеш какво точно да я питам.
Знам че нищо друго не е пила и реално това е направила единствено.
Веднъж е гладувала екстремно, даже след това е забременяла и сега има дете на 2-3 годинки.
Не е имала дълъг период на кортикостеридна терапия и е атакувала състоянието почти в самото начало.


Аз не знам доколко е безопасно човек отведнъж да се впусне в такъв екстремен глад.

Тук ще си кажат мнението и хората с опит, тъй като аз нямам такъв.

Важна е и настройката на майка ти и изобщо желанието и за промяна във всяко едно отношение.


Тихия

Здравей Йоана,
Съчувствам ти, но това не е сайт за лекуване, а за здравословен начин на живот. Ако майка ти си живее по старому, каквото и лекарство да взима, няма да реши трайно проблемите си. Колизията идва, когато не искаме да променим начина си на живот, навиците си, а силно желаем да сме здрави. Нали това което правим, ядем и мислим всеки ден, ни е довело до този резултат. За жалост малко хора на възраст са в състояние да се променят трайно. Казват си, е това е значи и страдат перманентно. Ето защо здравето е избор, а не независещо от нас състояние.

Йоанна

Как е гладувала - с вода или на плодове и колко време ...
Наясно съм, че тук никой не може да ми даде формула. Просто исках да чуя мнения и споделен опит, нищо повече.
Грамотен човек съм и разбирам. Прочетох, че тук има хора, които живеят здравословно и исках да почерпя от знанието и опита им - сигурна съм, че ще сте ми от полза, най-малкото, защото сте прочели повече неща от мен за здравословния начин на живот.
Аз отдавна проявявам интерес, но съм лаик.

Благодаря предварително и на всички, които ще се включат в темата  

veronika

Гладувала е само на вода.
Сподели, че много трудно й е било захранването,
не толкова като как да захрани, а да си удържи апетита.
Аз лично имам опит в еднодневното гладуване.
Понася се лесно и е добре като за начало.
Постепенно може да пробва тридневни.
Въобще из сайта има много писано и ще ти стане ясно.
Доста хора са споделили опита си.

Но наистина най вече зависи от настройката на майка ти желанието й за промяна на всички нива.
Това последното го казвам от личен опит, защото и аз имам здравословни проблеми, които се опитвам да реша без лекарства и лекари. Аз например не успявам екстремно, моя подход е по бавен, като давам възможност на тялото и психиката ми да се настрои. Май съм по страхлива. Ефекта идва бавно и влача разни кризи дълго време.

Преди опитите за гладуване първото, което направих е да променя коренно хранителния си режим.
И с това се справям бавно и постепенно, но затова пък навиците остават трайни.
На психическо ниво промяната също е много важна и сякаш най трудна.

миа

Йоана, истината е, че и аз търсех и ровех за много болести, за да бъда полезна на вуйчо, който е на 60 години, но от преди 20 години тотално се предаде в ръцете на лекарите. Като се започна с 2 операции на сърцето- има изкуствена клапа, байпас, инсулинен диабетик е, и за капак всички кости на краката го болят от коксартрозата и куца чак.
 Що билки съм му варила (които оттичаха в мивката).......
Колко болки и ходене по мъките и доктори е изтърпял само той и ние около него знаем. Като го гледам, сякаш го виждам през скенер, колко подкиселен е целият му организъм- от меса, от теста, от сладки болкуци и от песимистични и лоши мисли. Когато му кажех да вземе здравето в свои ръце, и по- малко да вярва на лекарите, закостенялото му, застаряло мислене веднага ме апострофираха "Бай бабо, да не те срещне мечка в гората".
С годините разбрах, че колкото човек сам предпочита да търпи болката, и да я носи върху гърба си, токова тя така се  сраства с него като неудобна гърбица и расте, расте.....

 С твоя помощ, Йоана, и най- вече с желание от страна на майка ти, нещата могат да се подобрят или влошат. Пътят вие самите ще си го изберете. :Confus_34: :weight_lift:
И за да не прозвуча съвсем като спам, ето тук има за ревматоидния артрит:
http://narodnirecepti.blogspot.com/2012/02/blog-post_02.html

http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/213/color/4/cat/12/bil/bil/page/1

http://www.zdraventer.com/2011/05/blog-post_03.html#axzz3BgLZIGEy

Поздрави!
 :peperudi: :Content_22:


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 28-08-2014, 16:27:01
Йоана , абсолютно адекватни и  ( за мен лично ) на 100% верни са всички до един отговори , които получи до момента от включилите се съфорумци!
 
Както казва Тихия,  - за ПЪЛНО излекуване се изискват, нека го кажем направо - ОГРОМНИ и ДЪЛГИ усилия, които майка ти обаче едва ли ще положи...И  в които едва ли ще е убедена! , след като идват от някакъв си форум с лаици , а не от някой известен професор..
Обикновено става точно така, както го е описала Миа!!  :-\  ( аз също имам безброй наблюдения )

Но качеството на живот определено може да се подобри, тоест - да се потиска болестта доколкото може..
Обаче не го правете с лекарства! Поне билки да пие жената!
Ако е готова да  пробва с наистина работещи , НАТУРАЛНИ препарати, препоръчвам Тодикамп и АСД-2.

АСД-2 и артрит
http://narodn--sredstva.ru/artrit-sustavov-lechenie-artrita-narodnymi-sredstvami-zozh/
http://osustave.ru/lekarstvennye-preparaty-pri-artrite  ( малко по-долу се споменава. възстановява дори тъканите.)

Но и двата не миришат на ментови бонбони .. tooth , така че , ако е изфинена като болшинството други , вероятно ще отидат в мивката , както при на Миа вуйчото   tooth
Изборът е неин все пак  :surpris_23:


 


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: des14 в 20-09-2014, 23:11:04
Здравейте!
На 31 години съм и след няколко месечно лутане по доктори ми поставиха диагноза постстрептококов артрит. Изолирани са пневмококи от гърлен секрет и АСТ-то ми е 600. Преди половин година изкарах тежка ангина. Не си обърнах внимание на време, защото кърмех и не исках да пия антибиотик заради дъщеря ми. Така или иначе се стигна до антибиотик, но явно не е било проведено правилното лечение. Заради кърменето и по време на бременността буквално закусвах пържоли. За година и половина толкова месо съм язяла, колкото не съм в досегашния ми живот.
Ревматологът ми изписа куп хапчета, които не мисля да пия. Трябва да преборя гадния пневмокок. Лошото е, че малката също го има. Пихме 10 дена Оспен, не съм пускала изследване ново на гърлен секрет,но съм скептично настроена, че Оспенът ще е преборил пневмокока. Ходих на УНГ, казаха ми, че сливиците не са за вадене. Готова съм да ми ги извадят само и само да не се стига до пневмококови инфекции. Не разказах за болежките. Започнаха с мравучкане на ръцете и тъпа болка. В момента има дни, в които съм схваната цялата. Не мога да кажа, че е някаква нетърпима болка, по-скоро скованост на ставите на цялото тяло и липса на тонус.
Та сега се чудя как да уморя гадните стрептококи, за да мога да се заема с възпалението на ставите. Ако предприема гладолечение дали ще се изчистя от гадините? Или първо трябва да намеря начин да ги преборя тях и тогава да започна гладуване. Гладувала съм преди години и мисля,че ще се справя. Обмислям да посетя и класически хомеопат... Направих и ПСР тест за хламидии, отрицателен е. Докато пиех Оспен почувствах значително подобрение, лека скованост само сутрин, но не мога да пия цял живот антибиотици. Посъветвайте ме какво да правя.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Vov в 30-10-2014, 19:10:47
Е, Стефане, надявам се да си оздравял?... Какво стана с "артрита" и пр. зловещи и т.н. "диагнози"?  :)


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: tsv в 16-04-2015, 15:24:01
Здравейте,
искам да кажа на всички, които не са боледували от тази болест и препоръчват лечение без лекарства, че не знаят до какво може да доведе това. Историята на моето заболяване започва през 2011 година, когато ми поставиха диагнозата серонегативен полиатррит. Аз бях на 33 години, но характерното за тези заболявания е, че се проявяват в много млада възраст. Болките в ставите при мен бяха неимоверно силни. Не можех да ходя, не можех да движа ръцете си, всяко движение ми костваше огромни усилия. За един месец се възпалиха 20 стави. За  мой късмет попаднах на специалистите в ревматологичната клиника в София на ул. "Урвич" 13, където започнах да се лекувам. След спешна хоспитализация ми предписаха сулфасалазин, който не ми помогна особено, след което медрол и метотрексат. След една година активно лечение и  в последствие поддържащо такова, аз не съм инвалид. Благодаря на лекарите, които ме изправиха на крака. Благодаря на ТЕЛК комисията, която в безпомощно състояние ме освидетелства с много нисък процент, което ме амбицира ба оздравея.
Не се отчайвайте. Психиката влияе на процеса на лечение. Бъдете оптимисти и ви пожелавам след кратко лечение да се чувствате отново активни хора като мен. Не се изгубвайте в мрачни мисли, но и не пренебрегвайте лечението при лекари. Хомеопатията и бабините деветини могат само да го допълват и понякога дори да навредят. Успех!!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: cherry в 16-04-2015, 15:58:28
В книгата на Пол Брег се описва абсолютно същия случай-човек на име Евънс е с полиартрит,куца,почти не може да се движи.Следствие на гладолечението Евънс напълно е излекувал своята болест.След това е гладувал-10-дневни водни гладувания-по 4 пъти в годината+еднодневни седмични,съчетани естествено с подходящия хранителен режим.Записал се е на курс по танци,даже със съпругата си е спечелил конкурс по танци. :whistling2 - emotloader:
И понеже и аз имам костни проблеми-шипове на врата и гр.стълб,както и радикулопатия и невралгия,единственото,което ми донесе полза дотук не бяха лекарствата,а гладуването.Не казвам,че съм се излекувала,но нямам болки,кризи и живея пълноценно.
С лекарства е лесно,но всяко нещо си има цена.А и не мисля,че лекарствата лекуват.Само замазват проблемите,които след това се връщат с пълна сила.
А и форума е за суровоядство и гладолечение и прокламирането на лекарствени и традиционни методи тук е малко неуместно...мисля... :pensif_29:


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Elia в 17-04-2015, 07:14:48
Аз мисля, че всяко заболяване може и трябва да бъде преборено само и единстваено с природни средства, независимо от тежкото състояние, в което се намира човек.Минала съм по пътя на " Нелечимото " с използването на куп лекарства.Но истинското лечение ми донесоха гладуванията на вода, на плодове, на сокове и пълното суровоядство.Не съм се излекувала напълно от всички проблеми, но нямам тежки кризи, не приемам лекарства и живея живот без болка.Мога да кажа пълноценен.Страдала съм от инфекции навремето с различни бактерии, които оставаха живи дори след дълго лечение с 8 - 10 антибиотика.При едно гладуване на вода за 10 дни успях да убия Стафилококус хемолитикус, който остана като жива бактерия и след 2 години безузпешно лечение с антибиотици ми създаде отново проблеми.Всички бактерии и вируси се хранят с отпадъци, живеят в разтвори / захарни или солеви /.Направих ескперимент - спрях да приемам сол и мед, останах на вода , правих 3 - 4 клизми и на 10 ден усетих липса на болка.При антибиограмата се установи липса на бактерия.Който е учил микробиология знае, че всяка бактерия се храни с отпадъци и живее при определени условия / температура, влажност, хранителни вещества /, но ако едно от тези условия липсва бактерията умира.Всички бактерии обаче не се унищожават при температура 100 градуса / при готвене / както много хора си мислят.Някои бактерии се унищожават при 1000 градуса, но организъм със силен имунитет преборва всяка болест и то без лекарства.
Имат значение и молитвите, които се четат в Православните църкви , Маслосвета и Обета / обещанието към Бога, което се дава, ако човек се излекува напълно/.Най - силна е промяната в начина на мислене, хранене, начин на живот, силната вяра в Бога.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: grow в 17-04-2015, 12:32:28
Аз мисля, че всяко заболяване може и трябва да бъде преборено само и единстваено с природни средства, независимо от тежкото състояние, в което се намира човек.Минала съм по пътя на " Нелечимото " с използването на куп лекарства.Но истинското лечение ми донесоха гладуванията на вода, на плодове, на сокове и пълното суровоядство.Не съм се излекувала напълно от всички проблеми, но нямам тежки кризи, не приемам лекарства и живея живот без болка.Мога да кажа пълноценен.Страдала съм от инфекции навремето с различни бактерии, които оставаха живи дори след дълго лечение с 8 - 10 антибиотика.При едно гладуване на вода за 10 дни успях да убия Стафилококус хемолитикус, който остана като жива бактерия и след 2 години безузпешно лечение с антибиотици ми създаде отново проблеми.

   Вероятно може да бъде излекувано ако имунитета е на достатъчно ниво, ако е компрометиран естествените съставки и храни ще окажат вероятно само частично подобрение. По всяка вероятност субстанции които тялото не произвежда а трябва да се набавят от вън ще окажат значително подобрение, навярно обаче и дозите е нужно да са завишени т.е. > от общопрепоръчваното.

   Позицията мисля трябва да не е в "защита", а в "нападение", т.е. това че симптомите са утихнали не означава непременно, че сме достигнали оптималното/максималното ниво на здравословно състояние, винаги има накъде да се подобрява.


Всички бактерии и вируси се хранят с отпадъци, живеят в разтвори / захарни или солеви /.Направих ескперимент - спрях да приемам сол и мед, останах на вода , правих 3 - 4 клизми и на 10 ден усетих липса на болка.При антибиограмата се установи липса на бактерия.Който е учил микробиология знае, че всяка бактерия се храни с отпадъци и живее при определени условия / температура, влажност, хранителни вещества /, но ако едно от тези условия липсва бактерията умира.Всички бактерии обаче не се унищожават при температура 100 градуса / при готвене / както много хора си мислят.Някои бактерии се унищожават при 1000 градуса, но организъм със силен имунитет преборва всяка болест и то без лекарства.

   Захари, соли... не споменаваш нищо за кисело- (конкретно лимоните)..., ето къде идва в употреба "Чернодробното чистене", когато е съпътствано с повишен прием на лимонов сок за около 2-3 дни, киселината от лимона дава алкална реакция в тялото, което сменя средата от такава с по ниско pH към такава с по-високо pH, резултата е конкретни бактерии не могат да издържат и умират, това е само един от начините, не е единствения. Най-добре да се прилага комбинирано с други методи.Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 17-04-2015, 13:20:24
tsv , ако може няколко въпросчета , с които да ти помогнем..?

1. А ти пита ли лекарите каква е била причината за тази болест?  ;)  (И изобщо важно ли е това за теб? )
Просто някакъв серонегативен артрит си летял във въздуха и избрал да кацне върху теб ,  подобно на  комар, който те ухапва?   tooth Така ли казаха лекарите?

2. Какво точно имаш предвид под "бабини деветини" ? Народната и алтернативната медицина ли ?  ;)
    Любопитно ли ти е, че част от  пациентите на  лечители , прилагащи именно "бабините деветини" са именно  лекари?  ;)   tooth Защо не са се лекували с лекарства?  :surpris_23:  Обади се на Владимир Бошнаков, на Димитър Станев, те ще ти разкажат интересни случки ..  tooth

3. "Изправянето на крака" далеч не значи "излекуване" .. Но това евентуално ще го разбереш едва когато заболяването отново се появи под същата или под съвсем различна форма , ако въобще някой направи връзката..
 


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Elia в 17-04-2015, 14:46:59
Аз се борих със стафилококова инфекция, която лекувах с 8 антибиотика и бактерията остана жива.Две години имах болки в ухото, а после отново получих подуване .Отивайки на лекар казах каква е бактерията, изолираха я, направиха антибиограма.Не реагира на антибиотици.Беше на 100 % резистентна /устойчива /.Гладувах на вода - 10 дни с по 3 -4 клизми на ден.На 10 ден болките спряха.Повторно изолиране на Стафилококус хемолитикус не се установи.Ухото ми е здраво и до днес, макар, че ми казаха, че тази бактерия ще ме съпътства цял живот, няма унищожаване, резистентна е на всички антибиотици.Проучих всичко за стафилококите, макар ,че съм учила медицинска микробиология и микробиология на храните и се излекувах сама с глад.Споделям моя опит.Всеки трябва сам да премахне един от факторите, при които може да съществува бактерията или вируса.Това е същото както ако няма въздух наситен с кислород човек умира.Липсата на кислород / фактор за нормалното дишане / води до смърт.Същото е и при бактериите.Знам от дядо ми ,че навремето при войната са лекували холера с много силна ракия.Холерата протича с ниска температура на тялото, а алкохола - обратно - повишава я.Така са се спасявали с прости средства от тежки болести.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 17-04-2015, 16:42:45
Много ценен отзив и пост, Ели!  :fun_096:  :flower:
Дори да бъдат убити сега и проблемът уж да се реши, какво става утре? Пак ли ще ги трепем с антибиотици, с токове , с  водороден прекис, или с други средства?
  След като веднъж са надделели над организма, ще го направят пак! Въпрос на време е .. Ние не можем да бъдем стерилни от бацили и вируси! Те са навсякъде. Те са тук много преди нас! И ще останат след нас.
Но можем да им противостоим, като ги държим "изкъсо" , влошавайки жизнената им среда.
Стига да знаем как , разбира се  ;) ;)

  Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: grow в 17-04-2015, 17:19:11
Тц нимъ разбра, да си в "нападение" не е нужно да се има предвид: да мобилизираш всички налични антибиотици за потушаването на бактериална инфекция, въпроса е дали глада влиза в тази класификация също или той е по-скоро в графа "дигам ръце - опраай са сам мен".Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Vov в 17-04-2015, 17:31:24
Всички вируси и бактерии, които ни причиняват "страдания" всъщност ни лекуват... Не бързайте да се възмущавате приятели и читатели:
1. Вече на всички (смятам) е известно и ясно, че в тялото на човек, който не е приемал храна 20-25-30 дни няма нито един микроорганизъм - нито "вреден", нито полезен.
2. Когато тялото ни е замърсено, т.е. вътре в клетките ни, по стените им, в междуклетъчните пространства и изобщо навсякъде, има остатъци (молекули) от неизползвани и неизхвърлени "храни", които сме приемали, приемали, приемали...  скоростта на обменни процеси , които протичат през целия ни живот, намалява. По-нататъшното натрупване на непреработваеми и неизхвърляеми неща в тялото би прекратило процесите и бихме умрели доста скоропостижно.
3. Понеже Природата е по-мъдра, попадащите от въздуха микроорганизми намират тези остатъци и започват да се хранят С ТЯХ... Като има храна, има и мнооого секс. Т.е., бързо размножаване. И така ни спасяват от смърт от замърсяване.
4. НО, когато микроорганизмите станат повече, имунната ни система ги разпознава като чужди тела, каквито те са в действителност. Започва да ги бие с всички средства и сили (напр. нараства количеството кръв и лимфа в даден участък (зачервяване), повишава температурата и др). В много случаи такива състояния може да прераснат в критични и човек да почине.
5. Как точно протича дадено "заболяване" при определен човек зависи от множество фактори. При всеки остър случай трябва да се действа с "остри" средства.
6. Главната причина да се "разболяваме" е, че имунните ни системи постоянно са принудени да работят в авариен режим - почти непрекъснато "гасят пожари" и постепенно отслабват.
7. Когато не приемаме храна достатъчно дълго време (с всички прилежащи, неотменни други действия) нашите божествени организми по съвършенно вълшебен начин разграничават неизползваемите молекули, изхвърлят ги и усвояват част от тях, която подлежи на усвояване.
8. Ако в дадено тяло няма (или има съвсем малко) отпадъци и отрови, имунната система "си поема дъх". Силите и възможностите й нарастват до немислими в обикновени условия размери. Тогава никой и нищо не може да ни "разболее".
9. Всички и всякакви билки, лекарства, хранит. добавки и пр. имат въздействие, но те не премахват боклуците и отровите... Подсилват това или онова, но не създават истинската здравословна среда...
И т.н. и т.н.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: grow в 17-04-2015, 17:45:40
Звучи добре признавам, ако наистина работи и е истина този метод "вдигам ръце", може и да му стана един от привържениците някой ден. Лично не ми допада текущо щото го намирам за свръх опростяване на каквото и да било, т.е. липсва или целенасочено не се търси нужната дълбочина на разбирането за процесите които се случват и как да се "пипа", къде и какво. Вярно живота е сложен, но тази форма на опростяване не ми е любима, няма тръпка тука. Дето вика Емо Ангелов от прогнозата: "Хубаво, хубаво време- ама чак пък толкова"  ;DТитла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Vov в 17-04-2015, 20:40:29
... ;D :) В отговор 51 по-горе обсъждах процесите на физическо равнище - само.
В действителност, вярвам, че подобно на светлината, човешките същества сме едновременно частици и вълни...
Както посочваха и други колеги, насочеността на мислите, на съзнанието ни, решителната целеустременост към здраве, пълната, всеотдайна, сияйна, ликуваща готовност да направим всичко, на което сме способни, за да възстановим и поддържаме цялостното ни здраве, всекидневните съсредоточавания (=медитации), неотслабващата и всеобхващаща любов към себе си, близки, приятели, Вселената ...оказват огромно въздействие върху хода и изхода на нашия път към здравето и щастието.
Не, не е опростяване гроу, изобщо не е толкова лесно да се постигне. Всъщност, освен Христос, Левски, Дънов, Ганди, Норбеков и учениците му, ...и още някои като тях, огромното количество хора срещаме непреодолими трудности да мислим, дишаме, пием, ядем, говорим, вършим ...и пр. неща така, както ни учат учителите - от хилядолетия... Най-голямата ирония е, че безброй хора, блетсящо запознати на теория и практика със силата на тези знания и препоръки, ги спазваме известно време и после ...се продънваме в бездната. След време пак се въздигаме за дни, месеци, дори години, и - пак надолу.
За мен няма значение дали причините са мързел, недоволство от себе си, недоволство от постигнатите успехи, възгордяване от постигнатото или друго. Удивлява ме неспособността на повечето от познатите ми хора, включително моята, да бъдем достатъчно постоянни и в достатъчно висока степен постоянни - по ПЪТЯ на любовта и здравето.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: grow в 18-04-2015, 21:52:34
Насищане може би е точната дума, колкото и да е целеустремен човек в нещо, идва момент в който най-малкото за разнообразие търси различното, това което да му покаже и другата страна на нещата.
   Нищо не се постига твърде лесно, нито пък чак толкова трудно.

И да се опитва човек да покаже на някого емоционалната свобода, ако човека лично не се упражнява и не си блъска главата - нищо няма да се случи, колкото и настоятелни и убедителни да сме.
   И пак има разлика ако човек знае какво да прави, дори и да кривне, ако реши-лесно може да се върне и да навакса бързо- тука идват техническите знания, но ако това не е случая, кой ли знае в каква посока ще поеме.Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 15-06-2017, 17:17:47
Ето че след 4 години дойде момента отново да си излея мъката тук.. какво да кажа 4 години бях в перфектно здраве, артрита отшумя напълно за няколко месеца и в тези 4 години не пиех никакви лекарства, дигах яко тежести във фитнеса, намерих си приятелка, намерих си хубава работа и живота отново беше чудесен! Е да , ама не! Артрита мен не ме забрави и преди два месеца отново навести организма ми - слава Богу поне засега не в толкова тежка форма, в каквато беше преди. Изведнъж ето така от нищото почнаха да ме болят стъпалата на краката и китката.. без никаква обяснима причина, а бях здрав като бик! Естествено в началото имах жалката надежда, че не е артрит, а някакво претоварване, но разбира се надеждите ми бяха убити. Отново СУЕ-то и ЦРП-то скочиха  в пъти над нормата и отново ревматолизите ми треснаха тая диагноза. Сега пия стероиди, за да мога да ходя на работа и в последните седмици съм обгърнат от мрачни мисли за бъдещото ми съществуване. Изчетох всичко за тези автоимунни заболявания(включително и за лечението им с антибиотици) и така и не разбрах мен как ме достигнаха ама съдба..


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Mia в 15-06-2017, 18:01:09
Ето че след 4 години дойде момента отново да си излея мъката тук.. какво да кажа 4 години бях в перфектно здраве, артрита отшумя напълно за няколко месеца и в тези 4 години не пиех никакви лекарства, дигах яко тежести във фитнеса, намерих си приятелка, намерих си хубава работа и живота отново беше чудесен! Е да , ама не! Артрита мен не ме забрави и преди два месеца отново навести организма ми - слава Богу поне засега не в толкова тежка форма, в каквато беше преди. Изведнъж ето така от нищото почнаха да ме болят стъпалата на краката и китката.. без никаква обяснима причина, а бях здрав като бик! Естествено в началото имах жалката надежда, че не е артрит, а някакво претоварване, но разбира се надеждите ми бяха убити. Отново СУЕ-то и ЦРП-то скочиха  в пъти над нормата и отново ревматолизите ми треснаха тая диагноза. Сега пия стероиди, за да мога да ходя на работа и в последните седмици съм обгърнат от мрачни мисли за бъдещото ми съществуване. Изчетох всичко за тези автоимунни заболявания(включително и за лечението им с антибиотици) и така и не разбрах мен как ме достигнаха ама съдба..
Здравей!
Като казваш, че се занимаваш с фитнес, как си с приема на протеини? Приемаш ли много протеини и някакви добавки?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 15-06-2017, 18:11:16
Ами пия основно протеин на прах .. сега си взех омега 3 и animal flex и пия в конски дози с надежда да облекча болежките.
Иначе е възможно да прекалявам с приема на протеин от животински продукти :(


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Mia в 15-06-2017, 21:32:53
Ами пия основно протеин на прах .. сега си взех омега 3 и animal flex и пия в конски дози с надежда да облекча болежките.
Иначе е възможно да прекалявам с приема на протеин от животински продукти :(
Да, може би причината е приемът на много протеин.
Спри за известно време приема на протеин на прах и намали приема на протеини, особено от животински произход и виж резултатите.
А също така е добре да спреш консумацията и на глутен.  А също така и на храни от растителен произход, богати на протеин, като боб, леща, грах и т.н.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 17-06-2017, 09:20:46
САМО приемът на протеин не може да бъде причина за артрита! Ако беше така, тогава всички спортуващи, приемащи протеин, ( а те не са никак малко )  щяха да имат артрит!  ;) Но те нямат   :surpris_23:
Причините за тази болест са сложни и комплексни. А животинският белтък само ВЛОШАВА положението, но не и да го предизвиква.
 Растителният белтък не е проблем ( тук Миа не е права ) , защото антиген може да бъде само животинският белтък. ( предполагам, raybeez, си наясно какво е "антиген" ? Това е чужд за организма белтък, срещу който бива активизирана имунната система , която изпраща антитела за неутрализирането на този антиген . Тук голяма роля играе и  синдромът на пропускливото черво, който е виновен за това през червото да се всмучат неразградени белтъчни молекули(полипептиди) ,които се явяват и антигени ..)

raybeez, ти продължаваш да споменаваш думата "ревматолози" ..
( и явно разчиташ на тях ..)
Питай ги тогава - каква е причината за тази болест?  ;)
С вероятност  101% ще получиш отговора : "причините са неизвестни за Медицината" ( тоест ,за КОНВЕНЦИОНАЛНАТА..  ;) )
А след това ти сам ще се сетиш как е възможно да се лекува болест, чиито причини са неизвестни..  ;)
За алтернативната Медицина , обаче, нещата стоят по друг начин..
И затова и резултатите там са съвсем различни.
 Не само ОБЛЕКЧАВАНЕ, но и ПЪЛНО ИЗЛЕКУВАНЕ  е възможно  и е било постигано с различни разновидности на лечебното гладуване. Нужни са по-дълги срокове обаче. ( курсове от по 14- 21 дни ,може и на сокове )
Това е посоката, от теб зависи  дали ще я избереш  :Content_22:

А за облекчаване ( докато почнеш гладуването ) е къде къде по-подходящо да приемаш  и да втриваш Тодикамп, отколкото да се товариш със стероиди. ( Предполагам, си наясно, какво предизвикват тези "лекарства" ?  ;) )

"Класическото" високобелтъчно хранене на бодибилдърите  е силно натоварващо дори и за здравите организми, но при теб такова хранене е особено неподходящо! Ако толкова много държиш да приемаш животински белтъчини, поне ги приемай сурови. ( например сурови яйца, най-добре пъдпъдъчи. В този случай алергичната реакция е много по-слаба или може дори да липсва )


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 17-06-2017, 15:30:06
бате Бино, всичко хубаво но как да гладувам 20 дни и да ходя на работа?  :o Аз освен, че ще стана 50 килограма, сигурно и ще припадна там.. и отделно това дали ще е цялостно решение на проблема- защото аз мога временно да усетя облекчение и после като почна да се храня артрита пак да се появи.

мен друго ми е интересно - сигурно ли е че ми е РЕВМАТОИДЕН артрита - защото и преди 4 години ми казаха така, но впоследствие много бързо отшумяха нещата и 4 години не съм взимал лекарства и бях супер. Защото едно е автоимунно заболяване, друго е някъв по-лек артрит.. а иначе от медрола очевидно няма ефект, защото острофазовите показатели продължават да ми се покачват!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Mia в 17-06-2017, 16:05:51
САМО приемът на протеин не може да бъде причина за артрита! Ако беше така, тогава всички спортуващи, приемащи протеин, ( а те не са никак малко )  щяха да имат артрит!  ;) Но те нямат   :surpris_23:
------------

"Класическото" високобелтъчно хранене на бодибилдърите  е силно натоварващо дори и за здравите организми, но при теб такова хранене е особено неподходящо! Ако толкова много държиш да приемаш животински белтъчини, поне ги приемай сурови. ( например сурови яйца, най-добре пъдпъдъчи. В този случай алергичната реакция е много по-слаба или може дори да липсва )
Разбира се че протеините не са проблем за хора които не са предразположени към артрит. Но в случая, високият прием на протеини усложнява нещата.

Говоря от личен опит като човек имащ дългогодишни проблеми с болки в ставите.

Суровите яйца също са проблем и на мен ми се бяха увеличили болките, когато по препоръка на Гайдурков приемах ежедневно суров яйчен жълтък и протеини на прах.

 Суровите храни при хора предразположени към алергии, дори са много по-алергизиращи, отколкото преминалите термична преработка.

По същият начин действат и храните от растителен произход богати на протеин.

Отделно, че гладуването увеличава пикочната киселина и от там и болките в ставите, което също не е препоръчително за болни от артрит и ставни заболявания.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 17-06-2017, 17:44:43
raybeez , ти ще си прецениш кое е по-важно за теб - здравето ти или работата ти :)
Няма да припаднеш, не бой се :) Не случайно споменах олекотени форми на гладуване - на сокове ( по Бройс, по Уокър) на билкови чайчета с мед ( по Марва Оганян ) - при тях енергията не се губи в такава степен, както при водното гладуване.
Освен това , почва се по малко и постепенно се увеличават сроковете . Организмът се напасва.
 
Естествено е, че е цялостно решение на проблема :). Явно не си запознат с тази методика. Време ти е :)

 А "другото",което казваш, че ти е интересно, като цяло няма  голямо значение.. :)
Може и да нямаш  ревматоиден артрит , съгласен съм, но все някакви проблеми със ставите имаш нали?  ;)
Не слизай до нивото на лекарите със закърнели мозъци ( и познания ) , които търсят във всеки един случай да успеят да поставят точната "диагноза" :)  Има десетки разновидности  както на артрита, така и на повечето останали болести! Дали е автоимунен процесът, дали е заради влошена обмяна ( заради бъбреците ), което води до отлагания , създаващи благоприятна среда за заселване на всевъзможни паразити, ( хламидии, кандида, и др ) които предизвикват и възпалителният процес..
Има ли голяма значение? :)
Е , добре, съгласен съм, - много по-лошо е ако имаме автоимунен процес, отколкото само "възпалителен"..
Обаче  по отношение на МЕТОДИКАТА  на ИЗЛЕКУВАНЕТО - това няма голямо значение, защото тя винаги е една и съща :)  - лекува се винаги ЦЕЛИЯТ ОРГАНИЗЪМ  ;)  А не негови отделни органи, които се "лекуват"  на различни етажи  в болницата , от различни "специалисти"  tooth
Не се мъчи да докараш нещата само с логика и с няколко статии, писани от некомпетентни хора, пък  били те и лекари..
Купи си няколко книжки за гладуването ( на Шелтън, на Малахов, на Филонов..а ако не стигат, ще ти дам още 15 -20 на руски :)   )  за да навлезеш пълноценно (и победоносно)  в материята на най-ефективната методика за оздравяване.  :weight_lift:

Същата препоръка важи и за Мия, защото   и  тя явно не е запозната с лечебното гладуване. :)
 Няма никакво значение , какво точно се случва  ПО ВРЕМЕ на гладуването :) Има значение какво се случва СЛЕД НЕГО - а именно - изцеление! ( е, понякога само с 1-2 курса не става :) ) Или поне - дълги периоди на ремисия.
Четете , за да знаете :) , дал съм ви тонове НАУЧНА информация :
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7394.msg65208#msg65208
А отзивите за всевъзможни изцеления ( вкл за всякакви видове артрит :) ) търсете тук:
http://www.golodanie.su
http://www.golodanie.su/forum/showthread.php?t=5445
(темата за ставите, има 867 поста )
 
Мия, при проблеми със ставите ( по-точно - с определена патология на организма, понеже ставите са следствие , а не причина :) ) , е възможно , както викаш, при някои хора да се случват нелогични реакции.
Но като цяло  ( тоест - при здрави хора ) МЕХАНИЗМЪТ на алергичната реакция е следният : термично обработеният ( животински ) белтък  се смила много  по-трудно и дори - не се смила напълно!, като отделни полипептидни вериги попадат в кръвотока и се явяват чужди за организма ( антигени ) . За това силно допринася синдромът на пропускливото черво, от което страда 80-90% от населението!!
 Суровото, както знаем, се смила много по-лесно и по-пълно! И много по-малко товари отделителната система.

Много съм учуден, че авторитет като Гайдурков може да препоръчва такава антихрана като протеин на прах. :surpris_23:  За мускули става, но се плаща твърде висока цена :(
Явно е доста зает човекът с писане на книги и прием на пациенти,  и не е запознат с чудесата на нискобелтъчното хранене.. Знаменитата Галина Шаталова шашна света и Медициннската общност когато на всеки маратон ( 500 км пеша за 1 седмица ) нейните възпитаници печелеха с огромна преднина пред професионални маратонци ,хранени "научно" :) Самата тя на 75 прекоси пустинята Каракум  и почина на 92  до последно супер активна. Нейното хранене включваше 5-10 гр белтък дневно.. 


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 18-06-2017, 17:38:03
Бате Бино, имаш ли идея колко струва да отидеш в Русия в такива клиники за гладолечение(четох че има такива и всичко да се прави под строг лекарски контрол.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 18-06-2017, 22:18:29
Идея нямам, не е евтино. Но ти пак за най-лесният вариант се настройваш :) - някой друг да поеме случая ,а също - и отговорността :)  Това винаги е "вторият начин" :)


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Elia в 19-06-2017, 07:35:40
Бате Бино,
прав си, нискобелтъчната и то натурална диета е истината.В литературата са описани много случаи на подобрения при нискобелтъчен режим на хранене.
Никак не се учудвай.Д - р Гайдурков според мен не е от най - добрите специалисти в тази област.Разбрала съм го много отдавна по отзиви на мои познати и негови пациенти.Протеинът на прах дори и да е приготвен от натурални съставки това е обработена, не натурална храна.Истинският натурален протеин, който се усвоява перфектно и е най - полезен са кълновете от бобови растения - леща, нахут, фий, дребни бобови от най - различен вид.Затова е важно да се приемат кълнове от бобови растения от всички суровоядци, вегани, вегетарианци.Въпреки,че много от тях ги отричат и си докарват проблеми със здравето.
На всички страдащи и болни искам да кажа - подобряването на здравето и постигането на здраве иска жертви.Без жертви и лишения няма как да стане.Въпреки,че на нас като земни хора ни се иска да минем по - лесния път, по пътя, който най - лесно, бързо и безпрепятствено ни води към здраве.Само,че лесният път не е даден на всеки.Понякога са нужни усилия, търпение, упоритост и силна вяра цял живот, а не година, две или три.
Артритът именно е упорито заболяване независимо от това какъв вид е.Моя близка получи подобрение от тази болест след жабурения с чист зехтин.По този начин бактериалната или вирусна инфекция се стопира донякъде.Всеки знае как се правят жабурения, без да се гълта течността докато стане напълно бяла.След това зехтинът се изплюва.
Поздрави !


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 19-06-2017, 08:12:09
Реших да направя три дни сух пост и да видя как ще се почувствам. Доколкото разбрах е от 3 до 4 пъти по-ефективен от водния пост. Така или иначе нищо не губя и в много групи го хвалят - реших се  да го пробвам. Започнах го вчера в 20:00 часа. Дори пак си направих кръвни изследвания на острофазовите показатели и ще видя дали ще спаднат след края на поста. Дано само издържа. Така че бате Бино - ето не чакам всичко да ми е наготово, поемам инициативата!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 19-06-2017, 09:43:41
  raybeez ,  не знам дали да те поздравя в случая :) По-скоро - не  :-\ Макар, че много ми се искаше..
Подхождаш типично по младежки - уверено , ентусиазирано и първосигнално , но без задълбочаване  и осмисляне.
Този подход ВИНАГИ е обречен на провал, когато се прилага в области , където просто е задължително ДА СЕ ЗНАЕ !  Само да не обвиниш мен или методиката , ако се стигне до разочарования и  усложнения  ..  ;)  
Не случайно ти препоръчах да прехвърлиш поне няколко книжки , преди да скачаш в гладуването  :pensif_29:
Гладуването не е като да си направиш клизма! Особено сухото! На теб обаче явно ти се струва майтап работа :) Както прецениш, решението е твое, ние, както виждаш, се опитваме на добра воля да ти помагаме, но насила няма как :)
Сухото е много по-радикално, а всяка радикална методика изисква да се пипа много внимателно!
Ако ще правиш такова, поне прочети книгата на Филонов.  3-4 пъти по-ефективно от водното? Не винаги, не при всеки, и не във всички случаи! И не е вярно , че  нищо не губиш! Съвсем наскоро един друг съфорумец също заложи на това гладуване ( и също без осмисляне и подготовка ) ,по-долу съм ти копирал част от писмото му към мен.

Изследванията , които си направил, са били на вятъра.. :Dormir_13 - emotloader:
Не си обърнал внимание на по-горен мой пост.  - това, как ще се изменят показателите по време на гладуването или малко след него - няма никаква информативна стойност! Те могат да станат много лоши,  но след време да се нормализират и да се подобрят. И обратното - може да са добри, но това няма да означава , че ще имаш подобрение дългосрочно..  Гладуването е  стресова реакция на организма, при която никой не може да предвиди какви механизми от негова страна ще бъдат задействани  в конкретният случай и  до какви обостряния или други усещания ще доведе това! И до каква промяна в биохимията на организма. Това важи за всяка стресова реакция!Точно както е безсмислено да си мериш кръвното веднага след като 10 мин те е гонил  питбул  tooth Ще си го измериш, след като се възстановиш от стреса .. ;)
Всеки ( дори ограничен ) лекар знае, че при стрес можеш да вдигнеш и кръвна захар, и кръвно и какво ли не.. Затова е бесмислено да си правиш ЛАБОРАТОРНИ изследвания.  

Има смисъл от едни други изследвания, които не се интересуват от кръвни и други показатели, а вземат информация  директно от организма за РЕАЛНОТО му състояние . Такава е например акупунктурната диагностика , която аз правя  ;) Не че ти я препоръчвам, просто информирам какво има смисъл да се прави, ако така или иначе сме се засилили да го правим :) Ако ти е интересно, погледни тук:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=3587.msg70320#msg70320
значи както ти бях казал всичко започна от едни сухи гладувания(един път в седмицата,че и каскадно имаше) ,явно не съм ги правил както трябва.Януари след последното сутринта видях ,че ми се е подул лимфен възел на врата, нямам сливици и обичайно ми какзаха да е подут единия поне  като буфер -наистина от по отрано беше така но не сериозно
Сега всяка храна ме отвращава ,сутрин аха да имам разтройство ,не спя добре,имам от месеци една болка в ляво под ребрата и по надолу,също и болка горе към гърдите преминаваща през рамото към ръката .
Много съм нервен ,тялото ми е изтощено ,а аз не мога да си намеря място от нерви ,обикалям стаята ,плача не издържам повече ,към кого да се обърна какво да направя ?   Имам пристъпи някакви от нерви  като вълна се надига ,нещо като причерняване,лесно се плаша,изнервен съм,не мога да се успокоя. Станах 69кг и всеки ден виждам че намалявам.   Червата ми каркорят сякаш има вода в тях.
Храня се със супи почти никакъв белтък -мляко ,месо;няма да се повтарям че си тикам храната в устата въобще нямам апетит.   При Верославов излезе възпаление сериозно на тънките черва -не е виждал никога такова нещо. 


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 19-06-2017, 10:16:38
Приемам радикални мерки, защото и ситуацията е такава. Омръзна ми да имам болежки и да се тъпча с лекарства. Все пак предполагам, че ако гладувам известно време, ще имам някакъв положителен ефект, който да ми покаже, че това е пътя. Аз винаги мога да спра, ако се почувствам зле.. иначе ме заинтригува с тази акупунктурна диагностика - къде мога да си я направя?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: raybeez в 19-06-2017, 16:25:38
Здравейте отново от мен. Натъкнах се на много интересен казус и имам нужда от съвет. Значи в събота си пуснах кръвни изследвания по-точно СУЕ и ЦРП е резултатите ми бяха много лоши съответно 77 и 115, въпреки че бях на лекарства. В събота на моя глава след дълго четене и консултация изпих един антибиотик - азитрокс еднократно. Днес изследванията ми са СУЕ 43 и ЦРП 25 - пак са завишени, но всъщност дали "автоимунното" ми заболяване не е някаква бактериална инфекция? Много се чудя сега дали да пия и друг антибиотик и въобще как да процедирам. Просто седя и мисля и няма друга реална причина тези показатели да спаднат толкова бързо за два дни.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 19-06-2017, 16:48:36
 Благодаря , raybeez , за интереса към диагностиката. За сега обаче считам, че по-важно е това , което ти казах вече :) .

Отново си направил грешка, този път  с антибиотика  :-\  Това е най-сигурният начин да си доставиш допълнителни и много по-сериозни проблеми..
Освен това  , антибиотиците ВЕЧЕ почти не въздействат на бацилите..

Въпросът ти е сложен ..  
Защо мислиш, че намален показател ЦРП може да се дължи САМО на намалена популация на бацили?  ;)
Ти не знаеш по какъв начин антибиотикът повлиява този показател  ;) Възможно е  въобще да няма връзка с бактериите.
Второ:
Наличието на бактериална инфекция не изключва  и автоимунен процес!  ;)
( както казва уважаваният д-р Драганов: "Нищо не пречи когато имаш ангина , да те ритне и кон"  tooth )
Дори  да има връзка антибиотик-бацили, за теб временното положение не е интересно нали? Естествено е да се бориш за излекуване, а не само  за временно подобрение.
А излекуване не може да има докато съществуват УСЛОВИЯ за патологичен процес  ;)
Изчети няколко натуропатични книги за да се информираш. Иначе вечно ще си потопен в дилеми..
А ако си падаш по бацилите , прочети  няколко пъти тази тема, тя е тъкмо за теб :)
и особено пасажите с големите букви.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=2264.msg38711#msg38711

копирам важното и тук:

( ако ще търсиш лекар, ето такъв лекар трябва да е  ;) дори е доцент )


” При нарушаване на равновесието (първоначално това може да стане в резултат на некачествена или прекалено обилна храна, отрицателна наследствена информация, ,външни стресови въздействия) не само се привежда в действие механизмът на заложеният в нас микросвят да прогресира или регресира, но и се създават условия за заразяването с микроорганизми отвън. За човека става много трудно да се справи и с вътрешните ,и с външните врагове, нарушава се сътрудничеството, симбиозата. За да оцелее, той изразходва голяма част от енергията си, започва да се развива процесът на стареене. Ако не пречисти своето съзнание, емоциите си, тялото си, в него се натрупват много токсини , които карат микроорганизмите да се размножават и развиват. Токсините са храна за тях. Докато организмът има сили (имунитет) , той, чрез изостряне на симптомите , повишаване на температурата ( при което микробите загиват) , стомашни разстройства ( които изхвърлят от червата микробите, бактериите ,гъбичките), кашлица ( микробите се изхвърлят със сила) се справя с разрастналия се микросвят и продължава да живее. При заболяване,както знаете от собствен опит, апетитът изчезва, което е добър признак при остро заболяване. Организмът се освобождава от храносмилането и започва да унищожава вътрешните паразити и да изхвърля шлаките, като по този начин лишава от храна микробите. Така отново настъпва равновесие в симбиозата на човека с вътрешния микросвят , което се смята за практическо здраве.
Но когато нашето съзнание е обременено от стрес, от негативно отношение към живота, към околните, към себе си и собственото тяло , когато сме обсебени от страстта да трупаме, убиваме, нарушаваме десетте Божи заповеди, в организма чрез ДНК се включва механизмът за самоунищожаване. И тогава на фона на благополучието, на доброто самочувствие се проявяват всички паразити, които човечеството е натрупало за целия период на своето съществуване, настъпва буквално взрив в размножаването на организмите – и на вътрешните и на дошлите отвън, на “родните” и на “чуждоземните”. “

….. Представените клинични примери добре демонстрират и потвърждават теориите на С.Ханеман ( откривателя на хомеопатията-бележката е моя) и Г.Ендерлайн.
Тези теории научно доказват , ЧЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С МОЛЕКУЛИТЕ НА РНК И ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ, НЕ САМО НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ОКОЛО НАС, НО И НА СЪХРАНЕНИТЕ ВЪВ ВИД НА ИНФОРМАЦИОННА ПАМЕТ. ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВЪЛНОВИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ МИКРООРГАНИЗМИ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШИТЕ ТЪКАНИ, А ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ВЪЛНОВИТЕ ПРОЦЕСИ ТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЕДИШНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ МОЛЕКУЛИ НА ДНК И РНК. Възможна е такъв задействащ механизъм да е енергоинформацията. Енегоинформацията съдържа разнообразен диапазон от върни: електромагнитни, радиоактивни, 4 вида въздействие на ГПЗ и др., все още неизучени от науката.Това добре се вижда, когато се проверява наличието на изброените вълни в поразения от рак орган Създава се впечатление, че действа отработена, целенасочена система, включена от невидим паралелен свят. Ето защо молитвите,събрани от светците и дадени нам в молитвеника, са всъщност кодове за прекратяване на насочените вълнови енергии от паралелен, невидим, с тъмна сила свят. Клиничните примери са ярко потвърждение, че с молитвите и покаянието до две трети от заболяванията и микроорганизмите изчезват. Разбира се,резултатите при отделните пациенти са различни, но положителен напредък се отбелязва при всички. Резултатът зависи от вярата на човека, от участието на собств. му съзнание, от степента на покаяние, от желанието му за оздравяване. ”

“………Силата на молитвите на отец Герман, покаянието за греховете и най-вече желанието на самия човек да се отрече от тях и никога да не ги повтаря затварят кармичните дупки в енергийното поле на човека, намаляват кармичния дълг, натрупан в процеса на съвр. живот, пречистват биоенергийното поле, а при продължително практикуване откриват напълно информационния канал на Висшия разум, на Бога и затварят низшия, отрицателен канал на геопатогенните зони изпод Земята “


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: жеси в 06-01-2018, 10:59:42
Здравейте!Аз страдам от Бехтерев. В момента
се подготвям за влажно гладуване. Колко дълго
е добре да продължи то и трябва ли да спра лекарс
твата през това време?А след това?Моят доктор
ме подготвя за лечение с биологични инжекции.
Трябва ли да откажа?Много ще се радвам ако
някой може да ми отговори!
Благодаря предварително!


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 06-01-2018, 12:28:58
Жеси, добре казано "някой да ми отговори"  .. :) Но нещо напоследък  само двама-трима отговаряме, останалите се изнесоха  по фейсгрупите или по собствените си блогове.   tooth
Бехтерев, знаете , е извънредно сложно състояние! ( дано да е правилно диагностирано, защото често стават грешки   ;))
Вашият доктор има ли поне един излекуван с помощта на тези инжекции? ;) Питайте го :) "Въпросите никога не са неудобни, такива са само понякога отговорите " О.Уайлд.
С гладуването може да постигнете чудеса, ще ви свържа с жена, чийто познат немец се е излекувал напълно по този начин ( казва се Мария, от гр Левски, беше тук във форума, наскоро пак се появи отнякъде :)  )
Дълги срокове са нужни , но трябва внимателно и постепенно , както при всяка друга методика.

Много ще помогне също криосауна! Моят познат от Крим, натуропатът гладолечител д-р Хрушчов постигаше невероятни успехи  с тази методика! В България съм чул да има такава само в София, дано да не са я закрили, защото е твърде възможно - азотът се изпарява и ако няма много записани , процедурата става скъпа и нерентабилна.  

Другото нещо е методиката на д-р Капустин . При автоимунни тази методика прави също чудеса, прилага се в някои медицински алтернативни центрове, мога да дам насоки как да си я правите и у дома. ( всичко е на руски обаче)

И последното нещо, което считам за извънредно важно - "препаратът без аналог" - АСД-2. След като помага яко при Множествена склероза, защо да не помегне и при Бехтерев?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: жеси в 09-01-2018, 20:55:40
Жеси, добре казано "някой да ми отговори"  .. :) Но нещо напоследък  само двама-трима отговаряме, останалите се изнесоха  по фейсгрупите или по собствените си блогове.   tooth
Бехтерев, знаете , е извънредно сложно състояние! ( дано да е правилно диагностирано, защото често стават грешки   ;))
Вашият доктор има ли поне един излекуван с помощта на тези инжекции? ;) Питайте го :) "Въпросите никога не са неудобни, такива са само понякога отговорите " О.Уайлд.
С гладуването може да постигнете чудеса, ще ви свържа с жена, чийто познат немец се е излекувал напълно по този начин ( казва се Мария, от гр Левски, беше тук във форума, наскоро пак се появи отнякъде :)  )
Дълги срокове са нужни , но трябва внимателно и постепенно , както при всяка друга методика.

Много ще помогне също криосауна! Моят познат от Крим, натуропатът гладолечител д-р Хрушчов постигаше невероятни успехи  с тази методика! В България съм чул да има такава само в София, дано да не са я закрили, защото е твърде възможно - азотът се изпарява и ако няма много записани , процедурата става скъпа и нерентабилна. 

Другото нещо е методиката на д-р Капустин . При автоимунни тази методика прави също чудеса, прилага се в някои медицински алтернативни центрове, мога да дам насоки как да си я правите и у дома. ( всичко е на руски обаче)

И последното нещо, което считам за извънредно важно - "препаратът без аналог" - АСД-2. След като помага яко при Множествена склероза, защо да не помегне и при Бехтерев?
Жеси, добре казано "някой да ми отговори"  .. :) Но нещо напоследък  само двама-трима отговаряме, останалите се изнесоха  по фейсгрупите или по собствените си блогове.   tooth
Бехтерев, знаете , е извънредно сложно състояние! ( дано да е правилно диагностирано, защото често стават грешки   ;))
Вашият доктор има ли поне един излекуван с помощта на тези инжекции? ;) Питайте го :) "Въпросите никога не са неудобни, такива са само понякога отговорите " О.Уайлд.
С гладуването може да постигнете чудеса, ще ви свържа с жена, чийто познат немец се е излекувал напълно по този начин ( казва се Мария, от гр Левски, беше тук във форума, наскоро пак се появи отнякъде :)  )
Дълги срокове са нужни , но трябва внимателно и постепенно , както при всяка друга методика.

Много ще помогне също криосауна! Моят познат от Крим, натуропатът гладолечител д-р Хрушчов постигаше невероятни успехи  с тази методика! В България съм чул да има такава само в София, дано да не са я закрили, защото е твърде възможно - азотът се изпарява и ако няма много записани , процедурата става скъпа и нерентабилна.  

Другото нещо е методиката на д-р Капустин . При автоимунни тази методика прави също чудеса, прилага се в някои медицински алтернативни центрове, мога да дам насоки как да си я правите и у дома. ( всичко е на руски обаче)

И последното нещо, което считам за извънредно важно - "препаратът без аналог" - АСД-2. След като помага яко при Множествена склероза, защо да не помегне и при Бехтерев?


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: жеси в 09-01-2018, 21:24:05
бате Бино,благодаря за отговора.Ще се поинтересувам за това има ли криносауна в София,а за метода на д-р Капустин и за Мария ще разчитам на твоята помощ 
Не съм чула за излекуван от Бехтерев,а моят е активен и освен това придружен с двустранен коксит/при жени до 2 години разрушаване на тазобедрените стави/Още се боря със шока от диагнозата.
Единствено надеждата че се лекува с гладолечение ми помага
Съпругът ми е малко против,защото съм доста слаба 176см 60кг,но аз не искам да съм болна
Така че другата седмица започвам и ще продължа с всичко друго,което ме убеди !


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Elia в 10-01-2018, 08:51:31
Здравейте Жеси,
аз съм чула за излекуван от Бехтерев.Навремето моята позната Мария - суровоядката се е срещнала с  такъв човек, на който са му били поставили такава диагноза и са му казали,че ще остане инвалид.По съвет на друг човек е започнал пълно суровоядство и когато са се срещнали с Мария / която тогава е ползвала само печен без набухвател хляб / той е бил много добре.Двамата са коментирали храненето с кълнове и така и сега Мария се храни суровоядно.Така,че трябва да пробвате хренене със сурова храна и кълнове , сигурно след време ще има ефект.Но трябва да се спазва наистина чист суров режим.
Поздрави !


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: бате Бино в 11-01-2018, 00:47:08
Жеси , съпругът явно не е запознат и затова  е против :)  60 кг са си съвсем нормално тегло , при което може да се  прилага гладуване. Долната граница, която не трябва да се минава , беше 37 кг, доколкото си спомням. ( мога да проверя)


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: жеси в 11-01-2018, 20:43:22
Здравейте Жеси,
аз съм чула за излекуван от Бехтерев.Навремето моята позната Мария - суровоядката се е срещнала с  такъв човек, на който са му били поставили такава диагноза и са му казали,че ще остане инвалид.По съвет на друг човек е започнал пълно суровоядство и когато са се срещнали с Мария / която тогава е ползвала само печен без набухвател хляб / той е бил много добре.Двамата са коментирали храненето с кълнове и така и сега Мария се храни суровоядно.Така,че трябва да пробвате хренене със сурова храна и кълнове , сигурно след време ще има ефект.Но трябва да се спазва наистина чист суров режим.
Поздрави !
/quote]

Благодаря за съвета и насърчаването Еlia!Това ще бъде следващата ми цел,да изуча законите на суровоядството.Знам че няма да ми е лесно но съм решена....стъпка по стъпка....и само напред
Поздрави


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: zhivko в 12-01-2018, 04:52:34
Скъпи ,Приятели,
Има последователност,която трябва да се спази:
1/Вегетарианство
2/Веганство
3/Суровоядство
4/Плодоядство
И то постепенно,без никакъв стрес за организма.


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: Elia в 12-01-2018, 09:36:12
Живко,
не е вярно,че непременно трябва да има някаква последователност в режима на хранене.Ако болките са силни може да се премине от раз на друг режим.Защото колкото повече организма се затлачва толкова положението е по - трагично .И обратно - колкото по - бързо започнем да чистим шлаките толкова по - бързо болките намаляват и в последствие и спират.Аз бях спряла месото за кратко и от раз минах на суров режим.Чак след около 4 години суров режим болките спряха.Така,че лесно не става.Дори и през това време да са правени гладувания на вода.Организма при тежките заболявания обикновено е затлачен с нишестета от варената храна.Но не само и затлачване е причината.Писала съм за духовните причини.
Така,че бързото преминаване при силни болки само на плод, само на сокове или на чист суров режим само ще помогне и ще подобри състоянието.Друг е въпроса,че не всеки иска и има желание да прави това и не на всеки е дадено.Най - напред трябва да го искаш, да проявиш и силна воля.
Поздрави !


Титла: Re:Ревматоиден артрит
Публикувано от: zhivko в 12-01-2018, 12:56:29
Ели,извинявам се,че не уточних,това правило е за здрави хора,които тепърва решават да започнат да се хранят и живеят здравословно и ,разбира се,аз само цитирам вешите люде в тая материя.
Спомням си,че когато аз започнах преди близо 15г.,1-я въпрос ,който ми задаваха бе:"Ама ти болен ли беше,че така започна да се храниш?"-звучеше ми странно.