Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: m_jivkova225 в 06-01-2014, 22:54:29Титла: има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: m_jivkova225 в 06-01-2014, 22:54:29
Здравейте, тази година правих 2 пъти гладувания за по 2 дена и след това се захранвам пак толкова - не мога да издържа повече.Първия път имах силна умора, безсъние, сърцебиене и петна на езика. Втория път мина само със силна умора и нищо повече/ опитваше ме да ме събори един вирус, затова минах на хранене само с плодове да си пречистя организма и се възстанових много бързо, дори на втория ден тренирах здраво/.Реших следновогодишно да си направя отново пречистване / преди него 3 пъти в рамките на 1 месец ходих на сауна 3 пъти и 2 пъти по един ден изкарах на плодове в рамките на един месец/ ....и отново само лека умора, главоболие нямах, езика ми е леко обложен по принцип - при него никаква промяна не забелязах и апетит нямах, което ми е странно, защото иначе озверявам и съм като вълк. Досега никога не съм карала толкова леко гладуване и се боя да не съм сгрешила някъде...
режима ми накратко беше следният:
първи ден - закуска фреш портокал, по-късно билков чай с мед, обяд ябълки и кивита, следобяд отново чай,вечеря 2 банана и мандарини. правих 1 час ставна гимнастика по Норбеков
втори ден - фреш от цитруси,  по-късно - билков чай, обяд мандарини и ябълки, следобяд чай , по-късно 2 банана, вечеря - 2 настъргани моркова. усетих болки в колената , прасците и кръста. Отново ставна гимнастика 1 час
трети ден - закуска ябълки и круши, обяд салата цвекло и моркови и  сварени картоф с подправки сух копър и риган, вечеря зелена салата/бях на заведение и беше с мн малко зехтин/, задушени картофи с малко чесън ... този път само 15 мин гимнастика за гръбначния стълб.
четвърти ден - закуска плодове, по-късно билков чай с мед, обяд крем супа броколи с малко крутони и зелева салата, следобяд ръжени солети/вече започнах да чувствам глад/ вечеря - супа от зеленчуци с фиде и малко хляб.


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: бате Бино в 06-01-2014, 23:01:26
Това захранване е за 7 дневно гладуване на вода :)
За двудневно е достатъчно само първото ядене да е плодово или зеленчуково.
А ти между впрочем под "гладуване" имаш предвид на вода или "плодоядене"? Защото различните хора влагат различен смисъл в това понятие :)


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: m_jivkova225 в 07-01-2014, 14:09:12
аз съм още новак и не съм мн наясно с терминологията, извинявам се. Имам предвид че е плодоядене. На вода не съм пробвала още, а и не смея, защото имам гастрит и стомаха може да се раздразни от липсата на храна.


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: бате Бино в 07-01-2014, 15:24:18
Това кой го каза за раздраването?   ;)  Щом язва се затваря на 100% , един гастрит ли няма да се оправи..  tooth


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: Роми в 07-01-2014, 15:45:55
Ааа, поверието за "раздразването" го знаем добре. :) Още от дете помня как възрастните около мен целодневно подхапваха разни неща, ей така между другото, за да не им се раздразни стомахът.

Истината е, че дразненето и възпалителната реакция при гастрита в повечето случаи няма нищо общо с наличието или липсата на храна в стомаха. Обикновено става дума за бактериална инфекция, която най-ефективно се изчиства тъкмо с редовно гладуване на вода.

Друг е въпросът, че заразата с хеликобактер пилори се свързва и със системна консумация на боклучави храни.


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: Kalia в 07-01-2014, 16:54:30
Гладуването на вода би могло да излекува гастрита.Трябва само упоритост в случая.
Аз имах (и още май си имам де ;D) колит, който също се дразнеше редовно от какво ли не. tooth
Но гладуването го лекува и то успешно.Трябва обаче и поддържане и постоянство,защото иначе всичко започва отначало.Преди години направих 7-дневно гладуване-водно и то направо елиминира колита.След това правех 1или 2-дневни,за да се поддържа режима.След време разхлабих хватката и нещата пак се влошиха.Сега гледам да съм изрядна. Даже в момента правя двудневно на вода.Да уточня - гладуванията на вода ми помагат,сухите не ме кефят много...


Титла: Re:има ли вероятност да съм сбъркала в захранването?
Публикувано от: m_jivkova225 в 07-01-2014, 21:36:51
Благодаря много на всички за отделеното внимание и отговорите :), давате ми сериозен стимул да се опитам като за начало ако не изцяло на вода да се опитам на плодови сокове. М/у другото гастрита ми се появи точно от прекаляването с боклуци и кафе и газирани напитки през ученическите ми години.Алкохол изключително рядко пия по мъничко, но ако е твърд алкохол също ме дразни. Аз не съм ходила нито на лекар, нито съм пила някакви лекарства, просто елиминирах вредните храни, кафето, безалкохолните / пия само вода /никога студена,а на стайна температура или леко топла/, чай, и фрешове/ . И със спазване на режим да се храня по едно и също време. И изключително рядко имам болки в стомаха - единствено при промяна на режима или ако остана дълго време гладна.