Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: zinaida в 25-09-2014, 20:53:57Титла: "Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: zinaida в 25-09-2014, 20:53:57
Първо малко предистория...
Отдавна исках да пусна тема за Стелкор ( дори писах на Бате Бино, че ако има такава с радост първа  ще споделя впечатления ) . Поръчах си препарата преди няколко месеца  да си го имам ей така , за всеки случай след като прочетох изключително положителни отзиви за него ( основно от майки в чужди форуми)
Дъщеря ми ( в момента на 5 )се опита да се разболее на три пъти. Нещата започват по стандартния начин :запушен нос( след което преминаващ в ринорея)  зачервени бузи, температура и кашлица. И трите пъти всичко минаваше само със Стелкор ( без Нурофена, без Панадола, без АБ , до които неизбежно стигахме до преди година. )
Важно според мен да отбележа е, че при последното разболяване детето беше основно хранено с плодове, зеленчуци, кълнове, сурови пъдп.жълтъци , както и мед , лимони и джинджифил за кашлицата. Със Стелкор единствено дъщеря ми се оправи за 2-3 дни.
Паралелно с нея обаче се разболя и племенника ми ( при все че сестра ми също беше давала Стелкор , детето се влоши ( той има астма с неопределен произход) направи пристъп, стана видимо отпуснато, общото състояние беше притеснително  и ги приеха в болница.
Сега въпросът :защо едното дете се оправи , а другото стигна до болница въпреки Стелкор-а , за мен не може да е еднозначен .От  значение е колко АБ детенцето е приело в миналото ( колко имунитета му е сринат ) , с каква храна се храни и вероятно още куп други неща , които със сигурност имат значение.

Но да се върна на темата ,
Реших да споделя с вас, защото недоумението и потреса, който изпитвам е много голям   :-[
Общо взето на всички ни е ясно какво може и какво не , официалната медицина ,но това според мен вече е подсъдно!
Същото това болно детенце ( моят племенник) приемат в болница за да го излекуват и забележете-поставят го на "лека диета" , която включва :
ден 1: мазна кашкавалка за закуска, за вечеря :свински шницел с филия бял хляб и лютеница.
ден 2: мазна тестяна закуска с кренвирш, вечеря : наденица с бял хляб и лютеница.
ден 3: вечерята е кренвирш с бял хляб и лютеница...
По нататък не изслушах разказа на сестра ми , защото възмущението ми взе превес и започнах да викам възмутено.
И питам се аз ( макар да знам отговора) защо е нужно зорлем да се тровят децата?
Здрав човек подложен на тази "лека диета" би се разболял , какво да говорим за изтощеното детско телце.....

Лошото в случая е че няма майка , която да остане безучастна и при вида на изнемощялото , отпуснато , и дехидрирано детенце , да продължи да гледа агонията му. Ще стигне до болницата само от страх за живота на рожбата си и любов към нея ( тук не обсъждаме защо и как детето се е влошило , защото понякога нещата не вървят по нашите планове) .
И в место в тази болница да се погрижат за здравето на детето , се опитват да го натровят!Зорлем!С кренвирши!И бял хляб!


п.п Действието се развива в спрягана за реномирана болница в Пловдив.

Вярно наблъскаха детето с АБ в болницата , последван от още 7 дни АБ в къщи и сега е добре , но това е кръговрат , така ще е до следващият път.....

(Ако модераторите преценят нека преместят темата в друг раздел)


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: Vov в 25-09-2014, 21:55:50
Тъжно... И не виждам никаква начин нещо до се промени.
Вярвам, че всяко нещо, което администрацията може да извърти, влоши, опорочи и пр., може да се подобри единствено с достатъчно силен и достатъчно продължителен натиск от засегнатите и осъзнати граждани, от обществото.
Как точно? С използване на разрешените от закона форми - събиране на много хора пред съответната институция, написване на плакати какво точно искат и продължаване на наиска до победа.
Много е лесно да се напише, по-трудно - да се направи... Ако променим себе си и подкрепим обявения в мрежата протест, успехът е съвсем сигурен (така стана с АСТА, ГМО производство/изследвания, шистов газ, Пеевски...).


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: бате Бино в 26-09-2014, 14:34:57
Зинаида, поизчакай малко , ще има тема за Стелкор/Ветом , просто не мога да насмогна за в момента   :-\
Моето мнение (по твоята чуденка) напълно съвпада с твоето. Някой зъл гений е направил така, че веднъж като докоснеш антибиотици - да не можеш се отърва от тях дълго време!  Просто след тях имунитетът е отслабен  и нищо, освен тях не може да свърши работа. Разбира се -те я "свършват" така, че децата карат гнойна ангина или бронхит по три пъти месечно  , а уж са "здрави" след антибиотиците  tooth

- Цярове като Стелкор, АСД-2, Тодикамп , Метаболит Плюс, Полифит М , прополис, и мн. други подобни,  са направени така, че да помагат с МАЛКО, но достатъчно.. Останалото вече е от организма!
Но когато имунитетът е слаб  ( човекът пил лекарства + др. фактори ) ,тогава вече се налага да му се помага с МНОГО, тоест с антибиотици, които обаче действат радикално, драстично. Но както знаем, има случаи, когато дори и те не могат да свършат работа!!  Все пак организмът е основен участник в процеса - трябва да избута токсините от мъртвите нашественици, както и тях самите, за което също се иска енергия. Слаб ли е , става трудно ,бавно  :-\ ( и все пак почти винаги накрая имаме хепиенд  :Content_22:  )

- Пак да копирам и тук част от текста , който давам при първо запитване за Тодикамп:
   Хрема съм ликвидирвал  два пъти с по няколко намазвания на носа! Третият път не стана. (Има случаи, при които просто трябва да се изтърпи дискомфорта, докато организмът сам се очисти по начин, по който само той си знае. Според натуралната медицина всяка болест е „токсемична криза” чрез която организмът прави опити  да се самоочисти и да възстанови равновесието. Ние инстинктивно опитваме на всяка цена да се намесим в неговата логика и да потискаме БЪРЗО външните прояви на „кризата” с всевъзможни средства, но това не винаги е правилният подход..  )  Особено дългосрочно..    

В болницата е ясно какво е храненето, след като е одобрено от експерти като проф. Байкова  :surpris_23: tooth Там не можем да направим много, освен преди  ( и преди нея!) да сме станали академици ? (http://s18.rimg.info/8a3fa35a3789cc61c38a9a078a3aa392.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1093370055.html)


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: feliks в 28-09-2014, 18:00:49
Тази Байкова и книги издава... Тя (Байкова) и Мермерски въобще не ги харесвам


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: zinaida в 09-11-2014, 15:13:08
По повод Мермерски ( преди доста време бяхте го обсъждали тук във форума , споделям всичките негативи изписани по негов адрес ) и искам да добавя още един щрих ( който поне за мен си е достатъчно основателен ).
Та вероятно сте попадали на неговите реклами по телевизията за определени хранителни добавки. Поради естеството на работата ми имам наблюдения как тези реклами се отразяват на заблуденият ни народ. Клетите ни пенсионери толкова сляпо му се доверяват на този  ПРОФЕСОР ( четейки рекламите му в пенсионерските вестници и гледайки го по телевизията ) , че никой и нищо не е в състояние да ги убеди че зорлем искат да похарчат парите си за абсолютни боклуци ( защото съм убедена , че са такива)  При опит да им го кажа , отсреща се чува "Ааа не , дай ми от на Мермерски    Лутеина ( или Глюкозамина, или Гинкото) .Сякаш сам Господ им го е предписал  :pensif_29:
Тъй де , ако този човек е тъй възвишен радетел за здравето на нацията , щеше ли да се продаде на измислена фирма, произвеждаща още по-измислени добавки, с едната идея -да заблуждават пенсионерите че ще им се оправят всичките болежки.


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: feliks в 11-11-2014, 12:12:23
mermerski e shibano komune, promito ot cherven opium, agent s psevdonim chavdar.. Koi normalen chovek shte zaloji zdraveto si na tova chenge. Tolkova ot kompetentnoto mnenie na Jeko .


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: Elia в 11-11-2014, 14:57:13
Храненето не само на децата, но и на възрастните е неправилно в болниците.Била съм свидетел как хранят тежко болни хора със сухи кифли и свинско със зеле./ при инфаркти и инсулти /.Байкова и Мермерски според мен с много неща не са наясно и объркват хората.Храненето с кълнове и прясна зеленина е най - доброто за имунитета.Публикувала съм рецепти в моя блог ndturalnakuhnia.blogspot.com Децата трябва да се хранят с много сурова храна, кълнове и зелени смутита и да се закаляват с бани с орехови листа и морска сол.


Титла: Re:"Храненето"на децата в болниците ....
Публикувано от: Elia в 11-11-2014, 15:01:18
Блогът ми за сурови рецепти е : naturalnakuhnia.blogspot.com