Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: Tzi-Bo в 26-02-2015, 09:18:56Титла: Нутрибулет
Публикувано от: Tzi-Bo в 26-02-2015, 09:18:56
Някой пробвал ли е Нутрибулет - това, което ме впечатли е че разрушавал клетъчната стена на разстителната клетка и така увеличава усвояемостта на храната, звучи интересно .... Вие какво мислите по този въпрос ?   :Confus_34:
Другият казус е със закупуването - цените започват от 220 лв. и стигат до 100лв., но тези от 100 са без никаква гаранция. Даже един продавач предлага едновременно за 100 лв. - без гаранция, за 120 лв. с 6 месеца гаранция и за 150 лв. с 12 месеца гаранция  :peperudi:


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Ros в 26-02-2015, 10:22:17
Tzi-Bo, аз не бих си го купила, определено. :)
Подобен продукт би имал само т.н. плацебо ефект. :)

Съжалявам, ако съм те разочаровала с отговора си, но това е моето мнение по въпроса .


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Vov в 26-02-2015, 14:22:03
Ха-ха-ха, разрушавал клетъчната стена... По какъв, различен от останалите стържещи сокоизстисквачки го прави това? И колко и какви окислителни и мн.др. процеси почват да текат в новоразрушената клетка - докато изпием течността?
За разлика от Нутрибулет и познатите (стар тип) сокоизстисквачки, новите такива смачкват плода/зеленчука и предизвикват по-малко окислителни и др. нежелани процеси...
И, ако не "режем" порасла в наша пръст житна трева или нещо друго зелено, ние силно бихме искали нитратите, фосфатите, хербицидите, пестицидите и пр. отрови да си останат в тази част от плод/зеленчука, която изхвърляме.
Иначе всяко нещо, с което работим, все трябва да се мие, да съхне, заема място и т.н.
Ако пък някой се блазни от мисълта, че като е предварително смляно/нарязано и т-н. нещото, няма да го дъвчем, че и без това нямаме време... не е добре. Слюнка си трябва, много, каквото и да ядем (с изключение на месо).


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Tzi-Bo в 26-02-2015, 19:04:12
 Ето Вов посочва много важен акцент - пестициди, хербициди, нитрати и темподобни се натрупват в целулозната структура на зеленчука/плода.
 Нутрибулет къто ни направи всичко на мус ние ще се "облагородим" с още малко химия ....


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Tzi-Bo в 27-02-2015, 07:26:35
Ето Вов посочва много важен акцент - пестициди, хербициди, нитрати и темподобни се натрупват в целулозната структура на зеленчука/плода.
 Нутрибулет като ни направи всичко на мус ние ще се "облагородим" с още малко химия ....


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: babybash в 10-11-2015, 10:40:11
Здравейте, от скоро се интересувам от суровоядството и вече съм пред дилема относно покупката на блендер. Имате ли положителни мнения относно Нутрибулет, и ако не,  какъв блендер бихте ми препоръчали? Благодаря предварително


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Elia в 10-11-2015, 14:42:03
Нямам Нутрибулет, но моя позната го има.Казва,че добре смила, но не мели кълнове.Аз преди години със скъп немски пасатор смилах почти всичко и с кафемелачката.Сега искам да купя блендер Витамикс - 1200 лв. е.Но явно си заслужава парите.Аз имам блендер 1000 вата на Мулинекс, но не съм доволна много.Смила, но не фино и трябва да се добавя и вода.Смилам кълнове с ел.машинка за месо - няколко пъти премилам сместа и става.Но ще видим, и аз желая да закупя Витамикса.Нутрибулетът  има и малка кана, което не е удобно.
Натрупала съм ги един куп машинки в къщи и вече не искам да купувам неща, които не вършат работа.От евтини машинки , които не вършат работа полза няма.
Поздрави !


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: donna в 10-11-2015, 22:29:22
Аз имам положително мнение за Нутрибулет, но мисля, че човек колкото и да е доволен от него, един ден си купува блендер :).
Ножовете им се повреждат след няколко месеца употреба, един нов нож струва 70 лв. Като си купиш няколко пъти ножове и ще съжалиш, че не си купила блендер :). А и четох, че е имало случаи на счупване на ножове, което ми се струва малко вероятно при блендера.


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: babybash в 11-11-2015, 01:28:50
http://www.froothie.bg/store/froothie-blenders/optimum-8200
Ето на този се спрях аз. Не мога да си позволя Витамикс, та това ще е алтернативният вариант. Има опция за сравнение с други блендери, също и с Нутрибулет, и везната клони към Оптимум. Доставката го оскъпява, но пак е поносимо.
Благодаря ви за отговорите!


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Iveta в 13-11-2015, 20:13:15
А дали този Оптимум има бутало? Пише, че е идентичен с Омнибленд (който е с дизайна на Витамикс), но май е като Блендтек и няма бутало  :surpris_23:


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Изит в 25-12-2015, 16:47:34
Някой пробвал ли е Нутрибулет - това, което ме впечатли е че разрушавал клетъчната стена на разстителната клетка и така увеличава усвояемостта на храната, звучи интересно .... Вие какво мислите по този въпрос ?   :Confus_34:
Другият казус е със закупуването - цените започват от 220 лв. и стигат до 100лв., но тези от 100 са без никаква гаранция. Даже един продавач предлага едновременно за 100 лв. - без гаранция, за 120 лв. с 6 месеца гаранция и за 150 лв. с 12 месеца гаранция  :peperudi:

Здравейте, май само аз ще се изкажа положително за Булета  ;D ??? ;D което ми е малко странно,защото в суровоядската група във фесбук там всички сме големи фенове и почти всичките имаме нутрибулет..както и да е :Content_22: Първо да отговоря защо цените на булета варират- защото като започна да се продава добре и много скоро след това се появиха ментета по обясними причини  ::) И за да сте сигурно,че няма да си купите менте и да се увътрите със 100 лв. или малко повече, ако решите го купете от Топ шоп. Лично аз съм доста скептично настроена към продуктите на топ шоп и вероятно никога не бих си купила нещо от тях,но по препоръка на приятел си купих нутрибулет и съм много,много доволна,при положение,че преди това смених три или четири,други блендера и нито един от тях не смилаше до желаната консистенция. Друг плюс на булета е,че има мелачка за семена,ядки и зърна,смила всичко на брашно,много съм доволна от тази приставка,преди се мъчех с една кафемелачка...големи мъки бяха. Много е лесен за почистване/измиване. Ползвам го вече 9-ти месец и слава богу за сега не съм имала никакви проблеми.
Нормалната му цена е 240лв.,понякога пада цената и се продава на промоция,на каквато го купих аз - 190лв.
Мисля,че ако го купите за по-малко от 180лв. има голяма доза риск да попаднете на менте.

ПОДЧЕРТАВАМ,че не работя за Нутрибулет   :pensif_29:
И ако има недоволни от нутрибулет, според мен то те са използвали ментето-булет  :-[ :-[ :-[
иначе не мога да си представя,че може да има недоволни от тази машина  ??? :surpris_23: :surpris_23:


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Vik в 08-01-2016, 12:09:11
Имам го от година и половина вече. закупен на изплащане за 6 месеца та ако има някакви проблеми в началото директно да си им го върна без после да си чакам парите ....

та оттогава - всяка сутрин закусваме от него :)
Уреда е страхотен, и съответства напълно на рекламата си и на възможностите които показват в нея!
сега за разрушаването на клетъчните стени и прочие бля бля, няма да коментирам, но смила идеално и определено това, което се поглъща под тази му форма на смути , няма как да стане да си ги хапваш поотделно.

Взех си го с допълнителна гаранция, за да се общо 4 години и да има мегдан за трошене :) :)

Проблеми имах с приставката с ножовете на 3-ия месец - почна да протича смазката и (за щастие  навън, не в чашата) - смениха ми я гаранционно !
После на две от чашите (едната малка и другата голяма) се счупиха пластмасовите зъбци за закрепване към мотора, а без тях няма как да работи - смениха ми ги гаранционно , като вместо 2 ми изпратиха 3 нови чаши комплект. По принцип това не било гаранционно , но ми уважиха рекламацията !

Сутришното смути, с което закусвам се състои по  принцип от следното :
накиснати във вода от предната вечер сурови бадеми, годжи-бери и  чия.
към тях добавям банан за плътност на смутито, цяла ябълка със семките, но обелена без кори, замразени малини  или ягоди или други горски плодове (това нарочно защото студено смутито ми е в пъти по -вкусно)
лъжица мед или  кокосово масло....
Съставките винаги варират според наличните продукти.  
Децата много обичат банан с мед и мляко минати през булета...

пробвах в началото и най-различни зелени смески със зеленчуци  но на вкус  не е моето  :)

за разлика от сокоизтисквачки и прочие е супер лесен за почистване - само изплакване на капака с ножовете и изплакване на чашата - бързо и лесно
та с две  думи  -  много доволен.

п.с.  не съм дилър и нямам нищо общо с разпространението на уреда.Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Spinach в 09-01-2016, 14:14:28
Ползвал съм нутрибулет като бях на гости - върши работа и изглежда добре направен.
Аз лично ползвам блендер предимно за зелени смутита и ползвам евтин на Кенлууд : смути мейкър.

В UK нутрибулета го видях за 40 паунда (100лв) , нов от магазин ( бойс и вилко ) . Тези дето са по продавалник може и да не са ментета , но е много вероятно да са купени от Англия на търг за върнати стоки.
Приятно пазаруване с вейс телешоп и другите търгашари.
Между другото много ми харесват как правят рекламите, ставал съм свидетел как хора не могат да свалят поглед от рекламата без да ги интересува околният свят :) Дайте да разучим технологията и да я ползваме за добро ;)


Титла: Re:Нутрибулет
Публикувано от: Atlantis в 21-01-2016, 11:28:29
А в къщи съм с домакински робот на Philips и съм страшно доволна. Използвам го близо 4 години (основно блендера) и досега не ми е правил проблеми. Но когато правя смутита, трябва да добавям вода, защото машината просто пасира плодовете и зеленчуците, не работи на принципа на сокоизстисквачката.
Иначе за крем-супи няма грешка :) Особено гъбена и картофена  :essen:
Не мога да кажа цена, защото ми е подарък. Но по магазините гледам, че подобен тип многофункционални роботи вървят по 250-300лв. Заслужава си ако ще се използва повече от едната му функция. Ако уреда ще е само за блендиране има и по-евтини и компакти решения :)