Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Споделяне на лични въпроси и проблеми със здравето и духа => Темата е започната от: moridin в 10-01-2017, 10:04:42Титла: Колит
Публикувано от: moridin в 10-01-2017, 10:04:42
Моля ви за конкретни препоръки относно колит.
 Знам , че л глутамина помага за възстановяването но има информация за превръщането му в глутамат което не е добре.
Какво мислите за билколечение в случая?
Ще съм благодарен за  препоръки....


Титла: Re:Колит
Публикувано от: papur72 в 15-01-2017, 00:43:22
Ветом или Стелкор
след което пробиотици
бактерията lactobacillus reuteri премахва възпалението в колона
виж 2) точка в статията:
https://selfhacked.com/2016/03/23/top-12-scientific-health-benefits-of-l-reuteri/
съдържа се в :
http://butikzdrave.com/produkt/probiotitsi-16-shtama-60-vege-kaps/
http://bilki.bg/maksimalna-probiotichna-formula-30-veg-drcaps-swanson.html
а причината за колит може да в стомах-черен дроб -жлъчка - панкреас


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Vov в 15-01-2017, 01:03:28
Може и въздържане от храна. Да си починат тия черва, да се поочистят, позаякнат...


Титла: Re:Колит
Публикувано от: бате Бино в 15-01-2017, 10:27:30
moridin , да не би да си забравил консултацията? :) , дал съм ти достатъчно подробни препоръки за корекции в храненето  :pensif_29: Като е възможно дори само чрез тях да си оправиш проблемите,( при това -безплатно)
Колко от препоръките спази, че сега питаш за нови ? ;)
Въздържането от храна ( с което си запознат добре  ;)) дори 1-2 дни на седмица, допълнително вдига шанса!  
Храносмилателните проблеми  изискват повече време, поне няколко месеца!  ;)
Но ти се радвай , че става по трудният начин, защото, първо, лесното лечение не е лечение! ( то такова на практика май и няма ..  tooth) и второ - нищо, което постигаме по лесният начин, не го ценим. А след като не ценим нещо, ние не можем и да го задържим  ;)
 


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Vov в 15-01-2017, 10:43:57
moridin ,  първо, лесното лечение не е лечение! ( то такова на практика май и няма ..  tooth) и второ - нищо, което постигаме по лесният начин, не го ценим. А след като не ценим нещо, ние не можем и да го задържим  ;)
   :pensif_29: :Content_14: :Content_14:

Ето тук е обяснено доста зловещо какво става като си направим стените на червата проницаеми за микроорганизми, и, също, как можем да се оправим. Разбира се, започва се с временно въздържане от храна...:
http://www.healthhomeandhappiness.com/gaps-recipes
http://www.healthhomeandhappiness.com/fermented-vegetables-how-do-we-know-were-culturing-the-good-bacteria-not-the-bad.html


Титла: Re:Колит
Публикувано от: бате Бино в 15-01-2017, 19:20:53
Извинявам се на moridin, станала е грешка, обърках го с един друг симпатизант  от Варна.  :-[
Но останалата част от поста си важи де :) , без значение към кого е адресирана :) 


Титла: Re:Колит
Публикувано от: moridin в 15-01-2017, 19:41:44
Няма за какво  :)


Титла: Re:Колит
Публикувано от: бате Бино в 15-01-2017, 21:00:19
moridin, нека да не излиза от моята уста, искам да те помоля да разкажеш и на другите , какво ти е установил гастроентерологът като причина за колита..  :surpris_23:  Ще ме извиняваш, ама много обичам да се смея  на такива доктори-лауреати, нека да разделя емоцията и с останалите  :heart_2: tooth tooth


Титла: Re:Колит
Публикувано от: moridin в 16-01-2017, 08:40:48
Ами гледа ме и вика, че съм имал по дълго черво. Това било ок понеже и други хора били така. Общо взето си личеше, че бърза да претрупа прегледа...Отчайваща е незаинтересоваността на лекарите ни...


Титла: Re:Колит
Публикувано от: бате Бино в 16-01-2017, 10:25:04
Ама ти много го жалиш, едва ли не се примиряваш с подхода му ..
Трябваше да уточниш, че те е изследвал с ехограф  (  tooth )  и че ти е предписал лекарства.
Нека да разясним:
1.  Изследване с ехограф при храносмилателни смущения си е живо ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА. Простодушният пациент плаща за диагностика, която е безсилна да регистрира каквито и да било ФУНКЦИОНАЛНИ нарушения в работата на органите! ( тоест - дали те правилно си вършат работата)  А такива са може би 90% от състоянията, по повод които хората търсят помощ. Което значи , че лекарят е или абсолютно бездарен и невеж , или умишлено ,(ЗА ПАРИ), прилага безсмислена диагностика, колкото да замаже положението и да успокои пациента, че все нещо му е било направено!  
С ехограф не може да се установи нито гастрит дори!, нито дискинезия на жлъчния мехур, нито рефлукс (без значение дали  киселинен или алкален) , нито "каскаден стомах", нито концентрация на стомашна киселина, нито да се види как работи панкреас, нито долният клапан ( пилорът )  , нито кандидоза , нито ламблиоза, нито Хеликобактер, нито работата на червата..Нищо! Това са все патологии, които не могат да бъдат регистрирани, защото не променят структурата на органа. Външно той си изглежда здрав.
 И понеже не върви един доктор да не може да открие нищо.., най-често изръсват по някоя глупост , както в случая -  "по-дълги черва"  tooth  ( или - " на нервна почва" , това е вече класика..  tooth )

2. На всичко отгоре взел, че предписал и лекарства  tooth  След като дългите черва са причината, излиза , че е предписал "лекарство против дълги черва"   tooth tooth " И колко дълго трябва да се пият?"
" Е как, не се ли сещаш - цял живот!" , нали те цял живот ще бъдат дълги..  :surpris_23:   tooth tooth tooth
  
Нека уточним, не си правя труда и си хабя енергията  за да се забавлявам, а да припомня и обоснова единствено верният подход при почти всяка  болест  : " За да се излекуваш , трябва да научиш за болестта си повече от твоят доктор! "  ;)  
Знаем, конвенционалните лекари трудно ще ни бъдат от полза  за излечение, след като са учили конвенционална Медицина, чиято грижа е "възможно по-дългосрочно симптомопотискане".. ;)  но поне за диагностика и следене на състоянието могат да помогнат много. Но за целта явно се налага и ние да се информираме, за да можем да преценим кой от тях е добър диагностик и кой - "дилетант с диплома". Защото вторите  са  направо опасни, а и преобладават!  tooth  
Четете , за да знаете поне какво да изискате от тях и какви въпроси да им задавате ( повечето лекари изтърпяват най-много един въпрос  tooth , но въпреки това. )  При този подход 98% от лекарите ще ви възненавидят, но за вас вашето здраве е по-важно, нали ?  :Content_22:  
  


Титла: Re:Колит
Публикувано от: moridin в 16-01-2017, 11:50:33
Бате Бино дорбе казано! Не коментирам много лекаря понеже съм много разочарован от това отношение - и не е само от негова страна.


Титла: Re:Колит
Публикувано от: zinaida в 16-01-2017, 17:50:42
Аз  ще си кажа от моята гледна точка и моите перипетии.
Така.....
 Бях мноооого зле - като казвам много , да се има предвид МНОГО. Имах страшни , нечовешки и най-вече неспирни болки в стомаха в продължение на почти година  (даже навярно повечето ме помнят с темата , която бях пуснала за помощ тук)
Накратко бях изпробвала всичко описано : и пробиотици , и постене (сухо и водно) и билки , дори се принудих да отида на лекар (не с надежда , че ще ме излекува(защото никой , осве нас самите не може да ни излекува) , а само да ми каже какво ми е в същност и от къде идват тези нечовешки болки )
Както и предполагах доФторът не успя нищо ново да ми кажа освен да измърмори диагноза "Синдром на раздразнено черво....
И сега идва развръзката - оправих се в момента , в който осъзнах , осмислих , приех конфликта по Германска Нова Медицина (който не е запознат силно препоръчвам да го направи ) . От както научих за теориите на Хамер няма болежка в живота ми (моя , на детето и на мъж ми), която да не е съвпаднала на 100 % и която. Не сме пили НИКАКВИ лекарства за нищо , а не е като да не сме имали болежки .
Те така информирайте се хора, докато сте здрави. Аз няма да спра да благодаря на съдбата , която ме срещна случайно с филма за ГНМ и от тогава го благославям този човечец , благодарение на когото знам винаги , всеки път като ме заболи нещо защо ме боли , как и кога ще ми мине . Осъзнавам че звуча като фанатична луда , но само който достигне до знанието , което аз имам и най-вече го осъзнае  ще ме разбере ( което никак не е трудно - защото и филмите и книгите и лекциите са напълно безплатни в интернет )


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Galina в 10-09-2017, 19:44:54
Здравейте, радвам се че ви открих...по-добре късно отколкото никога  ;) От няколко дни чета, има още много материал за четене,запазили  сте много информация, благодаря за което. Искам да споделя, че никога не ми се е налагало да пазя диети, не съм от много ящните, почти на пръсти се броят случаите в които съм изпитвала глад  ^-^, но от около 4 години водя нездравословен начин на живот ( работя на бюро по 12 часа на ден, нямам физическа активност, лятото вечеряме след 21ч и после  :Dormir_13 - emotloader: :-\ и проблемите не закъсняха. Качих килограми, корема ми започна да се подува, краката да отичат...и още и още  :( От февруари ме мъчат: тежест в лявата част на корема, рефлукс, киселини, горчив вкус сутрин в устата, обложен език. Не обръщах особено внимание на симптомите  :-[, но тежестта ставаше все по-натрапчива  с всеки изминат ден и от месец се влача по доктори. Както се досещате, диагнозата е колит...изследванията са ок, ехографа също не показа отклонения при черен дроб, жлъчка, панкреас( разбрах, че на това не може да се разчита)Изписаха ми лекарства , от които за две седмици не съм почувствала подобрение, разбира се опитвам да подобря режима на хранене. Та от всичко казано до тук, решила съм да пробвам плодолечине,надявам се с ваша помощ да се справя  :Confus_34:


Титла: Re:Колит
Публикувано от: бате Бино в 10-09-2017, 21:10:00
Галина , добре дошла.  :Cherries :flower: Форумът е доста замрял в последно време, но ти можеш да пробваш да го събудиш :)  В началото ентусиазмът винаги е много голям, но с времето и той при почти всички намалява. :) От изложеното , виждам, че и сама си достатъчно запозната , както с причините , така и с решението на проблема :) Докторите ти трябват само за диагностика евентуално :)
Само че , защо диагнозата е само колит, след като споделяш и за съвсем не малки проблеми и в горната част на тракта? рефлукс, киселини, горчив вкус..това говори за нарушения  с жлъчка, вероятно  и пилор, и стомашна функция.. Тоест , няма как изследванията да са ок, освен ако не си попаднала на най-непрокопсаният доктор  tooth
Да, ехографът въобще не е достатъчен в този случай. Той не може да отчете нарушения във ФУНКЦИЯТА на органите. Симптомите са достатъчно ясен знак, че нещо ( или повечко неща :) ) не функционира добре. С плодолечението и сама ще се справиш, то не е като гладуването :) 


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Galina в 10-09-2017, 21:18:48
Благодаря, в Бургас ми препоръчаха д-р Андронов, ами не съм впечатлена..:( Ще опитам с плодолечението, дано се получат нещата, само не разбрах от прочетеното, чая задължително ли трябва да е топъл? Дали плодовете и чая ще се отразят благоприятно в моя случай? Какви изследвания бих могла да направя още?


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Vov в 10-09-2017, 22:06:36
Чети, чети, за твоето здраве е въпросът, нали? Има мноооого за четене, осмисляне, след това - уточняващи въпроси. Ако искаш само някой ДРУГ да ти каже/покаже/продаде здраве, действията ти няма да идват от вътре, няма да си достатъчно мотивирана... Иначе веднага можеш да получиш повече от една препоръка.
Но, можем да възстановим здравето си САМО сами. Разбира се, учейки много неща, слушайки учители, лечители, ръководители, дори и лекари... НО ДЕЙСТВИЯТА, мотивацията, устремеността... са само лични.  :love_006 - emotloader:


Титла: Re:Колит
Публикувано от: ogrizko в 11-09-2017, 09:26:25
Galina, според мен проблема ти е това, че се храниш много късно и след това си лягаш. И това явно се повтаря всяка вечер и организма ти се натоварва с непреработена храна. Носи си храна в кутии и вечеряй в 18ч примерно или 19ч ...щом като си на бюро не би трябвало да е проблем да го измислиш по някакъв начин. Ако толкова не можеш да се храниш преди 21ч. ....поне яж само и единствено веган храна вечер!!! Че по-лесно се преработва от месо, мляко, консерванти и т.н. Но според мен ще си имаш проблеми ако не го оправиш това дори и да се излекуваш сега с някакъв плодов режим. И рефлуксите и лошия вкус според мен са следствие на това по някакъв начин. Все пак си сменяш позицията на тялото от вертикална на хоризонтална и кой знае какво се обърква из соковете там дето трябва да обработят храната. Пък и ти сама си осъзнаваш проблема като гледам, явно чакаш някой да ти потвърди или не знам и аз tooth Това за обездвижеността не е оправдание ..намери си начин! Можеш да скачаш 1 мин. на място примерно! Ако те е срам - ходи да скачаш в тоалетната! Ако не се сещаш ...пий повече вода (освен ако не пиеш повече от 2л дневно, няма да ти е излишна), ще ходиш по-често до тоалетната и ще скачаш повече! Измисли си нещо там да работи за теб, стига чака аз да ти казвам всичко... и без това нищо не разбирам :surpris_23:


Титла: Re:Колит
Публикувано от: papa64 в 12-09-2017, 19:21:36
За колит ,аз лекувам ,дебелото черво, надбъбречната жлеза, долната част на кръста,слънчевия сплит, диафрагма, жлъчния мехур.Но мога да включа още органи зависимост от други заболявания.Но разбира се без гладуване, упражнения с правилно дишане и разходки на чист въздух е задължително.


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Vov в 12-09-2017, 19:40:39
Папа64, не разбрах: Твърдиш, че колит НЕ се лекува с въздаржане от храна ли??  :love_006 - emotloader:


Титла: Re:Колит
Публикувано от: papa64 в 13-09-2017, 09:15:30
Папа64, не разбрах: Твърдиш, че колит НЕ се лекува с въздаржане от храна ли??  :love_006 - emotloader:
        Извинете за това че не съм го  написал правилно . Каквото и лечение да се прави,няма да има ефект ако не се направи  и гладуване,упражнения ,Разходки с правилно дишане на чист въздух, и други споменати неща от всички ваши съвети.


Титла: Re:Колит
Публикувано от: Vov в 13-09-2017, 16:40:45
Благодаря ти.
Пътища към здравето има много. Не е само и единствено въздържане от храна. Доколкото съм установил, този метод е най-бързият, същевременно дава трайни резултати - в зависимост от обитателя на тялото и носителя на духа...
Иначе може човек да отиде в Тибет, примерно. За 3-5 години ще го направят свръх-човек, ако отиде на правилното място и изпълнява всички указания. И т.н.  :flower: