Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: cherry в 07-04-2017, 22:12:22Титла: Отслабване при диабет
Публикувано от: cherry в 07-04-2017, 22:12:22
Здравейте,приятели, :Content_22:
как сте? Отдавна не съм писала тук.
Пиша Ви във връзка с моя приятелка,болна от диабет.Тя е много пълна,изключително пълна и иска да си състави хранителен режим,за да отслабне.Можете ли да ми препоръчате някакъв?
Благодаря.


Титла: Re:Отслабване при диабет
Публикувано от: Zloqd в 07-04-2017, 23:04:23
Най-лесния начин за отслабване е да ползва повече пикантни подправки, ако има здрава храносмилателна система да не получава дразнения.
Има два типа диабет и не знам дали е уместно да препоръчам плодове и зеленчуци с изразено диуретично действие (пъпешите имат такова действие, но съдържат много захар).


Титла: Re:Отслабване при диабет
Публикувано от: Bora в 08-04-2017, 00:31:17
Аз мисля, че тя би трябвало да има явно изразени предпочитания към определени типове храни. От там нататък да се направи разбор кои са подходящи за нейното състояние, а тези които не са, да се елиминарат.  И чак след това да се направи списък с допълнителните сезонни храни, които може да си набавя. И от тях да се премерят също ползите и рисковете. В крайна сметка, след тези действия не е сложно да се изготви меню. Не остава голям избор и е още по-облекчаващо да знаеш с какво разполагаш.
 Най-важна е мотивацията, колко е дълбока.
 Защото целите основани на суета и неясен каприз, много рядко се увенчават с успех. Нишката се прекъсва някъде по пътя и никой не се интересува "защо", а се пита "пак ли на мен ми се случва" .Но говоря от  субективен опит, може и да не съм права.
 Може би е добре да се мотивира да споделя с повече хора, така и ще открие още повече неща, които са добри, и то за нея лично. Да не се страхува от провал. Да се научи да остава стабилна, въпреки залитанията, емоционални или физически.
 Тази рецепта е много хубава :)
 https://www.youtube.com/watch?v=w-SjIMj9i6E

 И малко обща информация http://veganholistic.com/kak-da-stana-vegan/

ПП: Не, не мисля, че е просто каприз на една пълна и болна жена да бъде слаба. Мисля по-скоро, че е неоснователно тя да иска да е слаба, без да е поставено на първо място здравето и благоденствието. Не само нейното, но и на всички, които харесва и обича. Защото малко килограми не означава съвършено здраве непременно. И не може да бъде самоцел на различните типове хора, живеещи в различни среди, с различни навици и цели. Целта "да бъда слаба" сама по себе си пет пари не струва. Въпреки, че маркетинга на лекарства, добавки и порно се опитва да втълпи това. Буквално насилствено и отвсякъде. Да спрем това насилие над нас и да му се противопоставим, позволявайки си да бъдем каквито сме за момента(без "ако" и "ще".. ако и ще са лични бленувания, не светски) е първия и най-ярък белег на добро здраве.
 Но истинския въпрос е как да си възвърна добрия метаболизъм.. Как да не приемам храната като емоционален отдушник и от какво се опитвам да избягам чрез нея.. И ако този въпрос предизвиква параноя, тогава да се концентрира над първия като за начало.


Титла: Re:Отслабване при диабет
Публикувано от: бате Бино в 08-04-2017, 11:32:01
Чери, къде се губиш?  :love_006 - emotloader: :heart_2: Затъжихме се.
Виж сега , по питането ти , какво ми хрумва .  
Ще й препоръчаме на твоята приятелка режим, после тя ще отиде при лекаря си и ще се похвали : "Вижте, г-н Доктор, каква диета ми направиха от един форум. "
На което той/тя естествено ще отговори : "Мани тия глупости , бе жена , луда ли си да се занимаваш с форуми.."
По-важното е обаче друго.  ;)
Има разлика м-у пълен човек, който иска да отслабне и пълен човек С ДИАБЕТ, който иска да отслабне.
Във вторият случай вече става дума за сериозна патология , при която препоръките са различни. Различни са , защото самият подход трябва да е различен. По-задълбочен и осъзнат.
Нека твоята приятелка изгледа това видео, в което опитният лекар-натуропат Борис Увайдов дава разяснения и препоръки , които , според него, могат да накарат панкреаса дори  да започне възстановяването си! ( Ако става въпрос за начален стадий на диабет )
А ако е отдавна болна, поне да се държи болестта под контрол , за да не се стига до усложненията.  
https://www.youtube.com/watch?v=JixbaM6mACo
Има още много негови клипове, нека изгледа някои за да прецени дали може да му има доверие .