Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: kiti13 в 19-07-2017, 23:11:08Титла: Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: kiti13 в 19-07-2017, 23:11:08
Помогнете с малко мотивация да започна пак да гладувам - нямам здравословен проблем, но искам да си възвърна това прекрасно усещане, когато съм гладувала. Имам нужда от рестарт и съм сигурна, че гладуването ще помогне, но нещо не съм настроена още да чета пак, а пък съм позабравила някои неща, та побутнете ме лекичко :-) Едно от притесненията ми е, че съм чиста вата доша и отслабвам страшно много, което ми пречи на контактите с външния свят, също се притеснявам да шофирам, когато гладувам, да нямам много сериозни кризи, защото имам и малко дете, а пък то си иска своето. Искам да си съставя подходяща програма. Правила съм и водно и сухо и сухото повече ми харесваше, а и по-лесно го издържах, но тогава пък беше зима, но свалянето на килограми е просто драстично. Та така... споделих си :-)


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: cherry в 20-07-2017, 09:19:25
Кити,душко,гладуването не е много,много за доша вата. :bleh Поне не дългото.Те могат да гладуват до 2-3 дни и то водно гладуване.За тях са по-добри плодовите или сокови прочиствания.Можеш да правиш по един ден седмично-водно или сухо.Започни по Екадаши или 2-3 преди него или след.Тогава организма го понася най-лесно и няма кризи.Днес е екадаши,до 2-3 дни можеш да пробваш.Ако искаш да гладуваш редовно започни да гладуваш в точно определен ден през седмицата,организма се настройва и в този ден си "иска" глада.Имам позната доша вата.Гладува по един ден в седмицата-сухо.Но при по-дълго припада.Знам и други подобни случаи,така че внимавай!!! :fun_096:Успех!


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: kiti13 в 20-07-2017, 10:34:59
Еййй понякога много им завиждам на дебелите :-)

Аз съм стигала до 11 дни сухо последвани от 7 дена водно и не съм припадала, и съм работила почти през цялото време, е, хубаво че поне вкъщи ми е работата, и то в момент, когато съм имала здравословен проблем. Сега проблемът ми е, че не мога да се настроя да започна дори и с един ден. Последните 6 месеца пия доста кафе, това ми е един от проблемите, недоспиване, натовареност лична и работна и прочие... Т.е. чисто психологически не мога да се настроя да почна да си вървя пак по моя си път на по-доброто здраве :-) Иначе ползвам "компенсаторни" методи за изчистване, но за тях пък давам пари, което не че е лошо, но просто нищо не изчиства така както гладуването :-) Но си е вярно, че има една слабост при тези от нас с по-слаба конституция по време на гладуване...


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: cherry в 20-07-2017, 14:46:54
Момиче,не знаеш ли че кафето не е полезно за доша вата?Може да се консумира само от капха(от дебелите :)).Пише го в книгите за аюрведа. :whistling2 - emotloader:
Ако не можеш без кафе пий едно на сутринта в деня,в който започваш глада.Не е фатално.На другата седмица направи гладуване пак на същия ден.Организма ти ще свикне с глада.А и най-вероятно ще спреш и кафето в тези дни.Ако правиш по-дълго гладуване пий кафе в първите 1-2 дни.След това организма сам ще го откаже. ;)


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: kiti13 в 20-07-2017, 15:41:24
Е, не, аз като се настроя да гладувам, ще си гладувам както трябва - никакви кафета :-), но ти благодаря за съветите.


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: ogrizko в 21-07-2017, 11:57:40
Много интересен проблем. С една дума искаш някой да гладува вместо теб, а ти само плодовете да береш ако може :thankyou: Иска ми се да се бях сетил и аз така като теб  :whistling2 - emotloader:

В твоя случай виждам единствено мотивацията с шамарите, ама мога да ти помогна само ако си от Варна ...и не обещавам, че няма да боли tooth
Така или иначе форума сякаш е малко в страни от теб и едва ли ще ти повлияем чак толкова, май и на теб ти трябва Гладолечител като една дама дето съвсем наскоро търсеше такъв (ако искаш разгледай темата) ...все пак друго си е под надзор да правиш нещата, тогава няма да има толкова мъдруване и мислене като сега, а повече действие. Пък и сигурно някой препоръка ще получиш дето ще ти е полезна. :surpris_23:

Но ако вярваш, че ще те мотивираме достатъчно ...ами да пробвам - хайде, давай! гладувай! започни още от утре! ще е полезно за теб да влезнеш пак в режим!  :Dormir_13 - emotloader:


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: cherry в 21-07-2017, 12:36:02
Оgrizko,и на мен така ми изглеждат нещата. ;D
Давай,момиче,на мен днес ми е трети воден ден.Гладуването върви перфектно.Вчера беше екадаши,а луната е намаляваща до неделя.Все още имаш време. :Content_22:


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: бате Бино в 22-07-2017, 08:17:33
Голяма дилема си е това с мотивацията :)
Ясно е като ден, че най-добрата мотивация  си е нашата, собствената, която е дошла "изотвътре" .
Има ли я - тогава не ти трябват "помагачи по мотивация" :)
Няма ли я  обаче, или пък е недостатъчна, тогава и цял отбор помагачи  ще е малко :)
Според мен, по-добре да се изчака докато на всеки му дойде "музата" .  Когато - тогава.. :)
( А пък ако не му дойде за едно, ще му дойде за друго  tooth tooth )
Особено ако става въпрос за гладуване! Това е процес , който изисква огромно себеотдаване .
А  както знаем, такова може да има само при силна воля, но наша, а не чужда  :pensif_29:

Това е едно от великите предимства на ЕГОТО - когато правиш нещата заради себе си , ги правиш много по-добре, отколкото ако е заради другите  tooth


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: Vov в 24-07-2017, 15:11:26
...Ясно е като ден, че най-добрата мотивация  си е нашата, собствената, която е дошла "изотвътре" .
Има ли я - тогава не ти трябват "помагачи по мотивация" :)
Няма ли я  обаче, или пък е недостатъчна, тогава и цял отбор помагачи  ще е малко :)
:Content_14: :pensif_29: :Content_14:


Титла: Re:Мотив за гладуване за рестарт
Публикувано от: Инн в 30-07-2017, 17:48:43
Здравейте,
Искам да започна гладолечепие  но съм след операция на матката.  Мога ли и за колко дни. Приемам антибиотик. Благодаря