Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
 1 
 -: Вчера в 09:20:59 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Митре  май  се смути нещо  амии... знам ли Или освен да е очаквала друг отговор  амии... знам ли

 2 
 -: 17-02-2019, 10:47:15 
Започната от черен гарван - Последна публикация от Марто
По време на 21 дневен довен пост, ми се оправи проблема с емаила на зъбите. Използвам много твърда, четка, която изчиства забите перфектно (дори прекалено - защото отнема и емайла)..
Та грешка беше захранването ми с цитрусови плодове (понасяше перфектно на стомаха ми) - заради високата киселинност, въпреки, че разреждах стабилно с вода, емайла пострада. Това което бях подобрил при зъбите, го загубих в пъти.
Това важи за всички плодове с киселинно съдържаие - домати, ябълки (според вида им), просто да се има едно на ум и да не се заклеймява употребата на зеленчуци при нужда - варени.
п.с. Преди години, нямаше такова изобилие от информация, не се доверявах на сухия пост. Предвид трайноста му спрямо водния, бих го взел под внимание следващия път. За 21 дни пост на вода, плюс 3-4 седмици захранване след него - си е чисто отшелничество 45-60 дни. Което си е сложно за планиране и не всеки има лукса да си го позвли. За много хора е невъзможно да се трудят по време на поста (не е и препоръчително). Та ако сухия пост е 3 пъти по-интензивен то е и по-кратък, доста, по-достъпен е сякаш.
Успех

 3 
 -: 15-02-2019, 12:33:56 
Започната от Volna - Последна публикация от Vov
Браво Делчо, благодаря ти.
По заглавията на темите очаквам този доктор да е отличен източник.
А, вече се регистрирах.  Smiley

 4 
 -: 15-02-2019, 06:59:03 
Започната от Volna - Последна публикация от Delcho
Здравей, Vov, радвам се, че може да си поговорим! Това, което съм написал за сухото гладуване, го направих единствено от желание да бъда полезен и го знам от обмяна на мнения и информация с доктор Крюгер, познат на света като The Fast Doctor. Освен лекар по озбразование, той е и специалист по гладолечение - има собствена клиника за гладолечение, член е и на научен колектив по гладолечение - учени от цял свят се събират на симпозиум веднаж годишно в Париж за една седмица, четат лекции и обменят информация за новости в методите на гладолечението. Та... там той е лектор и уважаван учен! Всичко това го пиша, за да стане ясно защо му вярвам на приказките. Сега за твоите въпроси - сигурен съм, че има отговор и на твоите въпроси, аз обаче, не мога да го дам, защото не съм аз доктора и моите знания се базират на личната ми практика и на неговите(и не само) обяснения. Мога да ти пусна линк към сайта на д-р Крюгер и към форума, който от няколко години не се поддържа, но въпросите, отговорите и мненията, които са разменяни и са мнного ценна информация за гладолечението, са си там и могат да се проследят.Ето линковете:  http://www.the-fast-doctor.com/
и    http://www.fastingconnection.com/
Желая ти здраве, гладни успехи и до нови срещи...

 5 
 -: 14-02-2019, 17:50:44 
Започната от mtre - Последна публикация от Vov
mtre,

"Лишаване, лишаване от сладко и глутен"... това някаква нова магия ли е, с извинение?

...Пък и "Гладът", по-добре - Временно въздържане от храна, има варианти, специално пригодени за напълняване.

При микроорганизми, предавани на партньора, лечението има смисъл, само ако се провежда на двамата - едновременно.

Но, не става - по моите знания - едновременно да се лекуваме и да си водим обичайния живот, с всички грижи и тревоги.  мъдър

 6 
 -: 14-02-2019, 17:22:40 
Започната от Atyty - Последна публикация от Atyty
Елия, благодаря за отговора!
Като има някакви такива съмнения, май е по добре да се избягват такива храни, та било то и с етикет био.

 7 
 -: 14-02-2019, 08:39:14 
Започната от Atyty - Последна публикация от Elia
Здравейте,
според мен ако една бобова култура покълва не е ГМО.А може и да е.В днешния свят не знаем какво ще ни поднесат на масата.Обикновено домашния ни бял фасул покълва , но само първата година.А следващите години ако не е използван не покълва и не е ГМО.Обикновено по пазарите продават бял фасул стоял повече от една година и той няма да покълне, но и трудно се сварява.По това,че се вари трудно разбираме,че е престоял повече от година без да е използван.Въпреки, че на повечето етикети е написано добруджански боб.Със соята положението е същото - ако покълва значи е от тази година, ако не значи е престояла повече от година.Но мисля,че и в двата случая може да е и може да не е ГМО.
Обикновено на хибридните семена и зърна има обозначение на етикета F1, което значи,че са хибриди и тази година като ги засееш ще дадат обилна реколта.Но следващата ще дадат само листа, без да плододават.Това е обозначението за хибриди.А в днешния свят почти всички култури ще са ГМО, така ще ни заблуждават.Затова по селата хората си препредават семена и зърна, които не са хибриди или ГМО.Тук в търговската мрежа не се знае каква е истината.
Поздрави !

 8 
 -: 13-02-2019, 21:52:54 
Започната от Atyty - Последна публикация от Atyty
Здравейте, преди няколко дена си купих соя от био магазин,но въпреки това имам съмнения дали все пак и тя не е ГМО, реших да направя опит, дали ще покълне,обаче днес една приятелка ми каза, че може да е Гмо и пак да покълне. Потърсих информация, но не намерих нищо по въпроса. Според вас може ли гмо култура да покълне?


 9 
 -: 13-02-2019, 14:28:45 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Сигурно ще препоръчате глад. Искам да уточня, че това ме притеснява. Аз съм много слаба. Пробвала съм 10 дневна диета с лишаване от сладко и глутен, което доведе до кошмарно отслабване- станах като модел по анатомия. Като не ям ми пада кръвното и започва да ме боли глава. Ще кажете, че това са глупости. За мен не са. По- скоро имам нужда от надебеляване отколкото обратно. Мъжът ми също.

mtre, тук не бързаме да препоръчваме така автоматично , както може би в бага-мама Smiley
   Както разбирам, ти си тип "вата", при това - превъзбудена вата , ако съдя по резките отслабвания и други неприятни усещания.  За теб гладуването , поне на този етап - не е подходящо!
Но ми се струва, че освен трихомони , има и някакви други патологии, с които организма се бори. ? Нещо метаболизма, щитовидната.. ?
Глутенът за какво точно го ползваш? Smiley    Да не би някой да го препоръчва като полезен ? Smiley
( остави ги багамамите, нека си го ядат Smiley
Ватите обичат сладко, но внимателната все пак, след като се бориш с възпаления..  намигам намигам намигам Прочети за връзката на инсулина с възпаленията  намигам
Какво се получава  - Ти се бориш от едната страна да ги намалиш, а той, от другата ,  ги засилва Smiley 

 10 
 -: 13-02-2019, 12:20:32 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Доре дошла , mtre.  роза
Не споделяш важни обстоятелства Smiley
1. КАКВИ ТОЧНО са оплакванията ти  и КОЙ прецени , че те се дължат  ЕДИНСТВЕНО на трихомоните ? Smiley
2. Какви точно тестове правиш за трихомони? Има най-различни методики с точност от 10%  - до 50-60%.
 ( на практика , никога не можеш да установиш точно, прочети Тамара Свищева, тя издаде десетина книги за трихомоните Smiley , цял живот ги изучава Smiley )
3. Можеш ли да разшифроваш  понятията  "много бях доволна" и "резултатите бяха отлични" , когато разказваш за  хомеопатията и за Шевченко? Smiley Това какво означава - че с тези методики си ПОТИСНАЛА СИМПТОМИТЕ или че трихомоните са били ликвидирани? И това е доказано в поне 3 лаборатории ? Smiley
( вероятно вече си наясно , че микробиологични тестове само в една лаборатория нищо не означават Smiley Направи ги в 4 лаборатории и когато  във всяка една те са различни, кажи ни по какво смяташ да се ориентираш коя от лабораториите е уцелила  Smiley )

Надявам се , не си от простодушните пациенти, които имат неблагоразумието да вярват на  разни "биорезонансни диагностики"... Smiley
Интересно , кой е "одобрил" едно такова лечение на трихомони, (вероятно в бага-мама ли? )
, при което  партноьорът да не прави нищо и да се вярва , че после няма да "върне" инфекцията? Smiley Какъв е бил смисълът въобще да се лекува само единият партньор..?

Както разбирам, доста смело  и масирано прилагаш хомеопатията..  намигам Не знам какво казват в бага -мама, но е добре да прочетеш нашата тема "хомеопатия и странични ефекти". .. Тази методика въобще не е безвредна, както мнозинството  си  вярва Smiley .. дори напротив - вредите могат да са много по-големи и от аптечните препарати! Сещаш ли се защо? Smiley Ако знаеш как работи хомеопатията , ще се досетиш.. - образно казано - тя човърка "софтуера" на организма!  намигам намигам  И ако "човъркащият" не е наясно, ще има после дружно да си скубите косите.. намигам  ( не бързай да казваш , че твоят хомеопат е добър.. Smiley За да можеш да го прецениш, самата ти трябва да бъдеш добър хомеопат!  намигам намигам Тук отзиви не вършат работа. Това е ултрасложна наука.
Предполагам също се досещаш, че и хомеопатията (дори брилянтно правилно прилагана) не ликвидирва ПРЕДПОСТАВКИТЕ за болест..  намигам намигам тоест - не е мъдър вариант да я имаме за някакво копче, което да натискаме винаги , щом някъде ни заболи, без да ни интересува , защо точно ни боли Smiley

Готово закупената тройчатка няма да ти свърши работа , твърде слаба е. По-нататък може да ти препоръчам някои по-мощни препарати  намигам  Но не и преди да се изясни какви са проблемите и до колко са свързани с трихомоните.  намигам
Можеш спокойно да приемеш, че на практика всички имат и трихомони и хламидии , и токсоплазма и какво ли още не.. но не всички  се оплакват от тях Smiley

Съжалявам, ако отговорът ми е извън стандартите на бага -мама в такива случаи - готова и кратка рецепта на 2 реда, копната от някъде Smiley , която обещава светкавично излекуване. 

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10