Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
 1 
 -: Вчера в 21:24:52 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Никой не отговаря, явно не е имал такъв проблем.
В интернет намерих, че едно от усложненията при клизма е пробиване на дебелото черво. Възможно е да е това.
Задавам си въпроса, защо в различната литература се указват различни количества вода за клизмата. Аз правя клизмата с два литра вода. Какво количество вода е вашата клизма?
Към какъв специалист трябва да се отнеса при такава диагноза и можете ли да препоръчате такъв специалист? 2 
 -: Вчера в 15:29:17 
Започната от Elia - Последна публикация от Elia
Лин,
според мен не предприемай мерки за вземане на някакво лекарство до живот.И на мен така ми бяха казали навремето,че трябва постоянно да вземам обезболяващи заради постоянните болки.Но аз тогава като теб се поразтърсих и молих Бог да ми покаже някакъв път.Така стигнах до суровата храна.Слава на Бога отдавна не вземам лекарства.Пия понякога капсули с натурални масла за различни проблеми, даже сега за язвата вземам стопено краве масло с прополис.И това е всичко.Ако се налага вземам винаги нещо натурално - билки, капсули на билкова основа и т.н.Скоро паднах лошо и си ударих рамото, като отидох при ортопед той ми каза,че трябва да вземам обезболяващи.Искаше да ми изписва разни хапове.Казах му,че не вземам лекарства, а и тези, които той искаше да предпише вредят на стомаха.Като му казах каква ми е храната се шашна.Още повече днес не вземаш ли лекарства си голямо изключение от нормата.Хората, а и лекарите смятат за нормално в днешно време да се пият хапове.Но....о ..о всеки сам избира.Не го забравяй и върви напред !
Поздрави !

 3 
 -: Вчера в 13:10:22 
Започната от Elia - Последна публикация от Elia
Лин,
правила съм гладувания до 14 дни на вода, 25 дни на сокове, на плодове също.Най - ефективен е водният глад, но най - безопасен според мен е глъдът със сокове.Той е лесно приложим и може за 10 -на дни да се приложи във всеки сезон.Правят се сокове със сокоизтисквачка от моркови, червено цвекло, целина, магданоз, домати, тиквички, краставици и др. според сезона.До 1 - 1.5 - 2 литра дневно.Пият се задължително със стайна температура.А захранването е лесно, направо след това се минава на зеленчукови и плодови салати.След това ядкови млека и млека от кълнове.Най - накрая се включват кълновете от бобови и целите ядки.Ако режимът е на вода първоначално се включва плодов сок, след това зеленчуков и редът понататък е млеката от кълнове и ядки.Задължително при всички гладувания правя клизми.За мен Лидия Ковачева прави грешка,че не препоръчва клизми при режим на плодове.Аз при всички гладувания без клизми не оставам.Даже понякога правя по 3 клизми на ден, по - леко и по - конфортно ми е.Пол Брег също не препоръчва клизмите, но за мен е грешка.Димитър Станев препоръчва задължителни клизми и е прав.Ходила съм при него и той ми е насочвал първоначално гладуванията на вода.Сега вече гладувания не правя, правя веднъж в седмицата 1 ден само на вода или сух глад / без вода и храна /.Така като се храня що годе добре се чувствам добре със здравето.Храната всекидневната е важна, тя дори и без глад чисти и захранва.Ако я смениш ще постигнеш макар и постепенно резултати.Прави периодично изследвания и ще видиш разликата.Но задължително ползвай кълнове или млека от тях.
Поздрави !

 4 
 -: Вчера в 12:38:00 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Допълвам към горния пост.
Възможно ли е раздразнение на дебелото черво при прилагане на клизма?

 5 
 -: Вчера в 11:03:50 
Започната от Elia - Последна публикация от Elia
Здравей Лин,
хубаво е,че си разбрала как въздейства суровата храна.Обикновено има ли проблем с жлезите той е повсеместен т.е. по всички жлези.Но щитовидната е коша за боклук и нея най - напред трябва да чистим.Що се отнася до кълновете те променят състава си.Не е все един и същ глутена в сухо и в покълнало зърно.Има изменение и кълновете вече имат друг състав.Така,че пробвай кълнове, а в линка, който ти изпратих можеш да видиш и система на захранване, която правя аз.Това е захранване само със сурова храна.Според мен при щитовидната жлеза проблем не е само йода, има значение и емоционалният фактор , но и степента на пречистване на тази жлеза.А тя е свързана и с други жлези в цялото тяло т.е. всички органи са взаимосвързани.Добра е системата на гладуване със сокове, тя дава възможност за приложение и когато човек ходи на работа.Докато водният глад изисква по - активна почивка и се провежда малко по - трудно особено когато времето е студено.Така,че трябва да съобразиш твоите възможности и ангажименти както и здравословно състояние.От друга страна водният глад е най - бърз като ефект, но трябва да се внимава при проблеми и болести на стомаха - язви, гастрити и подобни.Чистото суровоядство се оказва най - добър режим при доста проблеми, човек сам го усеща, когато е на сурово се чувства прекрасно със здравето.Но самите кризи на очестване в началото понякога са доста тежки свързани със световъртеж, болки тук и там по тялото, промяна в температурния режим и други подобни.И без да гладуваш само смениш ли храната постепенно организма ще се самоочиства и захранва с необходимото.Но не изключвай кълновете в никакъв случай, те набавят това, което сме изключили и набавяме от по - тежката животинска храна.Без кълнове се чувства слабост, отпадналост, хемоглобина пада, белтъка пада.Разбира се ако без кълнове се храним по - продължително време / 3 месеца и повече /.
Поздрави !

 6 
 -: Вчера в 09:48:10 
Започната от Elia - Последна публикация от бате Бино
Лин, защо не пробваш първо по лесният начин ? Smiley Обикновено това е предпочитаният подход Smiley Възможно е просто  да не ти достига йод.  Приемай йод известно време ( ще ти кажем как )  и може хипофункцията ти  да отпадне.  слънце Хипофизата я остави, тя е на втори план. Нейната работа е да натяга щитовидната, когато последната не успява да си върши работата. А не си я върши най-често заради недостига на йод , който или не постъпва с храната в достатъчна степен или пък  не се усвоява заради проблеми в тънките черва. ( Някак си си достигнала до тази истина и ти, не знам как Smiley )

 Почти всички проблеми със щитовидната са заради йода. Но това не значи  , че са лесно решими ,макар  и да изглежда така, защото неусвояването му е следствие от други, (понякога сложни) нарушения в други органи и системи.
Редно е да се обърне внимание и върху емоционалният фактор Smiley Жените имат проблеми с тази жлеза 10 пъти по-често от мъжете. А няма как да се твърди, че приемат по-малко йод,  след като се хранят по същият начин Smiley Но пък има как да се твърди , че се вълнуват доста по-често от необходимото   ухилен


Нещо бъркаш около глутена обаче. Колко глутен има в кълнове от лимец, боб, слънчоглед, леща.. ? Ако не се чувстваш добре от тях, то не е заради глутена. Най-вероятно е заради някакви нарушения в храносмилането. А и в какви количества ги приемаш тези кълнове ? Smiley  Да не би да преяждаш с тях? Smiley
 
 

 7 
 -: Вчера в 07:58:08 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Здравейте, имам въпрос относно проблем с гладолечението.
 
Днес е седми ден от гладолечението ми на вода. От вчера изпитвам болки в долната част на гърба, към опашката. Каква може да е причината? Възможно ли е да е бъбречна криза в резултат на натоварване на бъбреците?
До сега нямах неразположения, които да ме притесняват и да ме карат да мисля за прекъсване на гладуването. Единственото неудобство са киселините, които имам от три дни. Затова пия често вода като се опитвам да ги неутрализирам, а днес повърнах и се надявам, че тези киселини ще престанат.
Благодаря предварително на всички отзовали се.   помощ

 8 
 -: Вчера в 02:56:24 
Започната от Elia - Последна публикация от lin
Здравеѝ Огризко,

  Не искам да досаждам на форумците и да, това е причината да задавам само въпроси, както казваш. Но щом питаш ще ти кажа -  имам субклиничен хипотиреодизъм т.е. тялото ми не произвежда достатъчно таѝроиден хормон, които се отделя от хипофизата. Трябва да си възстановя тънките черва и  това би трябвало да ми реши проблема. Глутенът много ми пречи, затова правя всичко възможно да не ям нищо, което го съдържа. Винаги, когато ям глутен се чувствам зле, това е причината да избягвам кълновете. Трябва ми гладолечение и не мога да реша коя от формите (със сокове, само вода и т.н ) да приложа. Всяка идея или предложение приветствам. Поздрави,

Lin

 9 
 -: 13-11-2018, 15:15:57 
Започната от Access - Последна публикация от Access
Здравейте, може ли да ми препоръчате някоя добра ветеринарна клиника?

 10 
 -: 13-11-2018, 15:05:28 
Започната от Elia - Последна публикация от ogrizko
lin, а ти що не казваш какво точно ти има и за какво лекарство става дума да вземаш до края на живота си? Задаваш някакви си въпроси тук, а дори не казваш с какво се бориш там, това е малко странно амии... знам ли

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10