Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
 1 
 -: Днес в 14:42:40 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Mupo
Друго си е да ти напишат една рецепта. Метър-метър и половина дълга за да ти е спокойно. Да си кажеш че си направил най доброто!
Пък Тея лудите да си стоят с температура...
Напоследък, ако ми се случи, стига до към 39-40тина за няколко часа и после свеж като глухарче на Дунавска поляна... Будала що не взема да пия някое 'апче.

 2 
 -: Вчера в 21:41:14 
Започната от асен - Последна публикация от mike76
За хепатита Ветом 1.1 руски пробиотик,също билките бял трън,корен глухарче,артишок и метлено семе-сорго.

 3 
 -: 18-01-2019, 18:09:13 
Започната от PH - Последна публикация от бате Бино
Марк Жолондз въобще не е съгласен, че тиреоидизмът е автоимунен процес. ( А това, защо възниква , е съвсем пък друг въпрос ) Изобщо, големи разминавания има дори м-у "специалистите". В кавички, защото ако бяха наистина такива, не би трябвало да има разминавания  ухилен

 4 
 -: 18-01-2019, 14:55:13 
Започната от асен - Последна публикация от Vov
Чистете, чистете. Но, правилно, цялостно.  flower

 5 
 -: 18-01-2019, 14:40:35 
Започната от PH - Последна публикация от Vov
"...нямах никакво изхождане по голяма нужда. Консумирах само ябълки (по 2 на ден) и чай между тях. Изхождането дойде след като на първия ден след режима хапнах една круша..."
"...Според информацията, която намерих, гладолечението е противопоказно за хиперфункция на щитовидната жлеза. Такъв ли е случаят и при хипофункцията (като моя случай)..."?

РН, мнозина знаят - от деца, че ябълките по принцип запичат. Като добавим общо намаления брой продукти, които си приемал, НЕувеличеното приемане на вода, най-нормалното е да нямаш изакване (т.нар. "дефекация")...
Не е вярно, че временното въздържане от храна е противопоказно при състояния на щитовидната жлеза (а какво ТОЧНО мнозина наричат "гладуване" е много обширна тема, обикновено набързо и с един замах споменавана от незапознати или искащи набързо да решат някакъв проблем...)  . То има доста варианти на провеждане и е безсмислено само при хора, които са отишли толкова далеч в замърсяването, че са преминали определена граница...

Изобщо, нека да погледнем едно определение: "Хипотиреоидизмът е клиничен синдром, при който във връзка с недостига на тези хормони се засягат множество страни на метаболизма, с морфологични и функционални последствия, засягащи различни органи и системи. Това е една от най-често наблюдаваните ендокринни патологии. Причините за възникването и са много, но в най-голям процент от случаите се касае за автоимунен процес...."
Забележете, причината за състоянието е "автоимунен" процес !!! Това е или наглост, или тежко невежество или смесица от двете... Не си дават труд да обяснят защо възниква автоимунен процес, нито кои са другите причини... Затова, както Бино напомня, ще ви предписват хормони докато ...сте живи.

Добре е да обърнем внимание и на термина СИНДРОМ: "Синдром (от гръцкото συνδρομή, букв. „стечение“, „струпване“) е термин от медицината и психологията, който означава съвкупност от признаци, явления и симптоми, свързани с болестно състояние и проявяващи се едновременно. Характерното за синдромите е, че при засичане на един или част от симптомите им, останалите лесно могат да се предположат."
Да се предположат!! Останалите признаци (т.е. - "Симптоми" - за по-"учено") се предполагат. А след това, на основа на тези предположения  се предписват лечения!
Не бих и помислял да се доверя на такива предложения.  flower

 6 
 -: 18-01-2019, 13:51:55 
Започната от I.Panev - Последна публикация от Vov
Чистота и яснотата на ума, спокойното и жизнерадостно възприемане на света около нас и много други, се получават и появяват у всички, практикували Временно въздържане от храна, съпътствано с подходящи по вид, повторения и сила упражнения.  браво, аплодирам  flower

 7 
 -: 18-01-2019, 00:07:04 
Започната от Vov - Последна публикация от iris
Благодаря, Вов. На Цептер лампите са инфрачервени. А кварцови - uv лъчи? Или комбинирани - ултравиолетови и инфрачервени? Виждам, че има, но не мога да намеря в интернет магазини или доставчици, само втора употреба виждам.

 8 
 -: 17-01-2019, 23:44:38 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
""Уважаеми съфорумци, може ли да ме посъветвате къде да намеря такава лампа, кварцова или друга подобна, лечебна.""

Сега - Цептер.
Преди 35 години - ГДР.

 9 
 -: 17-01-2019, 21:05:50 
Започната от Vov - Последна публикация от iris

1. В зимните дни слънчевото греене е много пъти по-кратко от летните. Тъй като живеем и работим в сгради, попадането на слънчева светлина в очите и по кожите ни често става =0 (какъвто беше случаят наскоро в София)... Тъй като еволюционно имаме потребност от слънчева светлина (за вит. Д и още кой знае колко много други неща), е добре да полагаме специални усилия да излагаме поне лицето и ръцете си на слънце. Ако това е невъзможно, може пък да се облъчим кратичко с някоя "кварцова" или подобна, обявена за лечебна, лампа. Започваме с по 20 - 30 секунди отпред и отзад. Отделно можем да постоим с широко отворена уста срещу лампата (20 сек). Спазваме всички изисквания за безопасност (очила), разчистваме помещението от уязвими/променящи цвета си предмети .

Уважаеми съфорумци, може ли да ме посъветвате къде да намеря такава лампа, кварцова или друга подобна, лечебна.

 10 
 -: 17-01-2019, 11:01:10 
Започната от бате Бино - Последна публикация от iskrena
много правилна тактика!   сърце

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10