Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 
 -: 13-02-2019, 10:31:55 
Започната от ProvideR - Последна публикация от ProvideR
.

 12 
 -: 10-02-2019, 14:11:15 
Започната от mtre - Последна публикация от ogrizko
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=8439.0 шевченко намигам има търсачка форума уж ..ама трябва да излезнеш на главната страница, за да търси навсякъде

 13 
 -: 10-02-2019, 12:01:11 
Започната от TodHuk - Последна публикация от TodHuk
Валдорвското образование е едно от най-близките до природата, „органик“ образователни системи. Позната е още като Щайнер образование и е разработена от австрийския философ Рудолф Щайнер през 1919 г. Тази философия насърчава креативността, творчеството, разказването на приказки с фокус върху природата и околната среда. Като по ирония, тази философия е много популярна в тези части на света, в които високите технологии се развиват най-бурно като например в Силиконовата долина (може би, именно заради нуждата на родителите от тези региони да отглеждат децата си по по-естествен начин).

Рудолф Щайнер вярва, че в развитието си хората преминават през много специфични етапи и че през ранното детство (от раждането до 7 г., когато децата започват да губят млечните си зъби), децата учат най-добре чрез игра, изследване на света наоколо и имитиране. Валдорфското образование набляга най-вече на поддържане на естествен ежедневен режим и ритъм на живот. Заниманията в група обикновено включват печене на хляб, готвене, плетене, рисуване, разказване на приказки, слушане на музика, пеене, грижа за цветя, почистване, миене на чинии и други домакински задължения. Играчките в градината (училището) са прости, направени от естествени материали като дърво, коприна и вълна, а игрите са импровизирани, неструктурирани и свободни.

Детските градини, които използват валдорфска философия не са типични еко активистки места, но подходът им, структурата и организацията на работа с деца са основани изцяло на връзката на човека с природата и околната среда. Децата прекарват много време навън и всичките материали, използвани при занятията (декорацията на класните стаи, учебните материали, храната, мебелите, играчките) са съобразени със сезоните и с тях ата промяна – децата ядат сезонна храна, декорацията на стаята се сменя според сезоните и е от естествени природни материали (клони, листа, пръчки, камъни…). В тези детски градини децата се учат как да се справят сами със задълженията си (да си вземат храна, да си отсервират, да си подредят играчките) и биват възпитавани във философията „Направи си сам“, която им дава нужните умения и увереност да се справят сами с всичко.
Храната, която се дава на децата е проста, нерафинирана, необработена – цели плодове, цели зеленчуци, пълнозърнести продукти, свежи плодове и зеленчуци. Цялата философия се базира върху простотата, цялостта и чистотата.

Играчките във валдорфските градини също отговарят на тези изисквания – къщички на дървета, направени от дървени талпи, небоядисани дървени арки, които са подходящи за катерене, гимнастика, криене, обръщане и превръщане в лодки и още десетки възможности за импровизирана игра;  копринени шалове, които могат да се използват за стени на дом, за мантии, за рокли и още много други цели. Играчките са направени така, че да подклаждат въображението и креативността у децата и способността им да виждат различни неща в един и същи предмет, както и използват един предмет за различни цели.

Как протича един ден: пристигат в детската градина, играят с другите деца без учителите да се намесват или структурират игрите им, пекат хлебчета, режат зеленчуци, заедно с другите деца и учителите си. Сервират масата и сядат, за да се нахранят. След това всяко дете отсервира собствените си купички и помага за измиването на чиниите. След това излизат навън в градината, където се грижат за растенията си – цветя, плодове и зеленчуци, които сами са засадили, поливат и почистват всеки ден.  След градината се връщат обратно в стаята и се занимават с неща, които са им интересени – плетене, правене на филц, рисуване, пеене… Денят завършва със спокойна обстановка и четене на приказка, куклен театър или песни.

Във Валдорфските детски градини децата не биват обучавани да четат и пишат докато не станат на 7 г. , защото се смята, че академичното учене не бива да се въвежда преди тази възраст. Залага се на убеждението, че през първите седем години от живота си децата трябва да развиват въображението си, речника, моториката си, уменията си да общуват и да бъдат креативни, защото тези умения им дават възможност по-късно да работят върху интелектуалното си развитие, абстрактното мислене, което започва след 6-7 годишна възраст. Учените са доказали, че най-леснитя начин да се отблъснат децата от ученето е като им се дават задачи за запаметяване на сухи цифри и факти, като им се дават тестове и се започне академичното им образование в ранна детска възраст, когато още не са готови за това.

Валдорфското образование е много добра философия, подходяща за деца в предучилищна възраст. То позволява на децата да изучват естествените природни закони, да придобият умения за живот близки от природата, разберат от къде и как идва храната им, както и умения да сами да се справят със собствените си ангажименти.


 14 
 -: 09-02-2019, 11:13:52 
Започната от mtre - Последна публикация от mtre
Здравейте, отскоро попаднах на вашия форум. Всъщност първо изчетох коментарите под страницата за пречистване с тройчатка и после се прехвърлих тук.
От много години се боря с трихомоните и съм изчела какво ли не - не знам как не съм попадала на вас досега!? Сравнявах се само с участниците от форума в бг-мама, които са на вълна тровене с антибиотици. Отдавна знам, че този метод не води до никъде и е практически безсмислен. Както и да е.
Търся от години естествен начин за справяне с проблема. Пробвала съм с хомеопатия и бях много доволна. Не се отървах наистина, но много неприятните ефекти от трихомоните изчезнаха и после наистина се чувуствах много по-добре. Така че не съм против този метод, който прилагаме в семейството за какво ли не.
Миналата година попаднах на материал за метода на Шевченко. Това беше първото алтернативно лечение, което споменаваше трихомоните като един от положителните ефекти след прилагане. Направих 3 цикъла по този метод, тоест почти 5 пълни месеца. Резултатите бяха отлични!!! Изненадана съм, а и леко разочарована, че никъде във вашите методи за лечение и пречистване не споменавате този метод. Не съм изчела всичко наистина, но.. Толкова ли е неизвестен? Не ми се вярва.
Само дето само мъжът ми не ме придружи в пиенето на водка с олио. Той кара кола и се притесняваше от ефекта на алкохола. Началото на лятото се разболях тежко от синузит. Имах убийствено главоболие, постъпих в болница и ме натъпкаха с 4 антибиотика. От антибиотиците ми се разтрои микрофлората на червата. Дали от това или от мъжа ми, но трихомоните отново се появиха с положителен резултат.
Не ми се пие пак водка с олио. Търся нещо, което и мъжът ми би правил с мен. Сигурно ще препоръчате глад. Искам да уточня, че това ме притеснява. Аз съм много слаба. Пробвала съм 10 дневна диета с лишаване от сладко и глутен, което доведе до кошмарно отслабване- станах като модел по анатомия. Като не ям ми пада кръвното и започва да ме боли глава. Ще кажете, че това са глупости. За мен не са. По- скоро имам нужда от надебеляване отколкото обратно. Мъжът ми също.
Също така живея в София, ходя на работа и готвя за две растящи с бързи темпове момчета. Трябва ми нещо, което да мога да понеса в това ежедневие. Много ли искам?
Ако някой може да сподели своя нетрадиционен опит в борбата с трихомоните, ще съм му благодарна. Засега реших да опитам пречистване с готовозакупена тройчатка. Не ми се вярва да има ефект, но кой знае. Трихомоните не са точно паразите, а по развити организми...

 15 
 -: 07-02-2019, 09:12:21 
Започната от ProvideR - Последна публикация от ProvideR
В слушалката са вградени множество керамични топчета, които пречистват водата от варовика и я йонизират. Слушалката разполага с 288 микро дупчици, които масажират тялото по неповторим начин!

СВОЙСТВА:

- Мултифункционален подвижен душ за къпане и масаж
- Уникална филтрация на водата (турмалин, германий)
- Удобна при ползване на соли за баня (просто изсипвате солите в контейнера под капачката на слушалката)
- Функция "Бебе масаж". С нея може да масажирате малки бебета при къпане.
- Съвместима с ЕС стандарта за размери на душ обзавеждането
- Материал: поликарбонат и панел от неръждаема стомана с висока технологична обшивка
- Пестите над 40% водата при къпане
- Много удобна за ползване за бани с ниско налягане на водата.

0883 / 338892
www.gadgetstore.ucoz.net

 16 
 -: 05-02-2019, 23:22:05 
Започната от zelen - Последна публикация от zelen


4-а Национална конфернеция "Природното земеделие" ще се проведе в Пловдив под мотото "Здрави хора и жива земя". Събитието ще се проведе на 23-и и 24-и Февруари (събота и неделя) в конферентната зала на хотел Алианс. Датите съвпадат и с последните 2 дни от най-голямото селскостопанско изложение в България - АГРА.

Конференцията и темите в нея, свързани с ефективното отглеждане на чисти зеленчуци, плодове и зърнени култури е адекватният отговор на нарастващото търсене на споделена информация за независимо производство на чисти храни на село. Един от основните фокуси на мероприятието е запазването на старите български сортове семена.

 17 
 -: 02-02-2019, 17:27:50 
Започната от ProvideR - Последна публикация от zelen
Цената от 15 лв включва ли и куриера?

 18 
 -: 01-02-2019, 08:33:11 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Elia
Бате Бино,
за жалост трябва да минеш през страданията причинени от невежи квалифицирани лекари, за да се убедиш сам,че и ти като тях можеш да прочетеш и назубриш дадена информация в медицински учебник.Да , обаче на практика когато дадено заболяване ти дойде до главата си принуден да разбереш,че това, което си прочел не е пълната истина.Но за жалост последиците вече са необратими.Така стана и при мен, толкова пъти са ми обърквали диагноза и днес лесно не се доверявам.
Но навремето, преди години званието лекар е било заслужено.Имали са хората доверие и на лекари, и на учители.Днес доверие на никой.Образовението е толкова принизено, практиката никаква я няма и на дневен ред има много неквалифицирани кадри, които работят тук и там.Затова и аз съм помагала на много хора, които не са патили.
Но ми направи впечатление когато четох книгите Велики руски старци следното нещо - не винаги са давали благословение за лечение и тежки операции.Казвали са каква е причината за страданието , защо го дава Господ.Но са благославяли понякога да се търси лекарска помощ, а в други случаи не са благославяли да се ходи по лекари.Давали са благословение за претърпяване на тежки страдания - да може самия човек да претърпи самото страдание с чест и достойнство.Давали са и благословение за мъченическа смърт, за много тежки страдания, за да могат хората да станат съпричастници на страданията на Христос.Днес обаче много лекари - зубрачи без дарба от Господ си позволяват да лекуват, да си мислят ,че могат и да излекуват.Но излекуването на дадена болест става само ако Бог иска, не и грешен човек.Така много хора са заблудени от лекарите,че видиш ли ще се излекуват.За жалост много хора днес живеят с болни фантазии,че ще се излекуват.Нищо общо с истината - дадена болест ако Бог е рекъл ще я носиш до края на живота.
Поздрави !

 19 
 -: 31-01-2019, 13:53:37 
Започната от бате Бино - Последна публикация от бате Бино
Приятелю TodHuk , аз лично не влагам в това емоции- "да се сърдя , да упреквам"..,( предполагам, че и останалите са така Smiley )  Само констатирам , понеже такъв ми е кодът още от дете - да се опитвам да си обяснявам нещата и явленията  слънце   (Този подход ми е спестил много ядове през годините  свиркам си )
Разбира се , че всички сме невежи в много области. Няма как да сме учили и хладилна техника, и счетоводство, и програмиране  и строителство.. и т.н.
Обаче , точно в областта "Медицина и здраве" имаме интересен казус, който го няма в другите области Smiley
 Тук , (като изключим хирургията , спешната помощ , диагностиката и донякъде микробиологията ) на практика специалист няма как да има  ухилен  Което автоматично ни ангажира ние самите да си станем "специалисти" , ако искаме да си помогнем. А и да не допускаме да ни навредят! мъдър

ЛИЧЕН (тъжен) ОПИТ:
Навремето, на 17г (през 1985)  бях при баба ми в Разград. Появи ми се хрема. Обикновена. Естествено, това не ми е приятно и отивам на лекар УНГ за да ми я излекува. Млад , наперен някакъв, още ми е пред очите..Той заключи, че съм имал синузит. Вика:"Лоша работа...ще отиде с месеци..Обаче аз мога да те излекувам за няколко минути, ако се съгласиш" . Учил съм математика, викам си -"няколко минути е за предпочитане  в сравнение с няколко месеца.. " Доверявам му се.  амии... знам ли  Уникалното му лечение се състоеше в пункция   - с една голяма и дебела игла да ми пробие черепа отпред през носа и така да източи секретите , след което от синузита нямало да има хабер.! Още помня как изхрущя като ми заби тази игла  олееее, амиии.... Никакви секрети не видях да изтичат, но нямало проблем, ме успокоява докторчето.
След няколко дни получавам силен кръвоизлив от носа и трябваше да вляза за няколко дни в болницата, защото не могат да ми спрат кръвта. Помня, натикваха ми едни тампони с дължина по една педя. (Помня в отделението имаше хора с по 20 пункции! Велико лечение, няма що..)
Кръвта спря , но след това 10-15 години левият синус ме боля, като си наведа главата, усещам да ми се подува там мястото. Разгеле , болката вече я няма, но  и сега ( 34г. от тогава!) в легнало положение лявата ми ноздра се запушва от нещо.
Помня ,майка ми и баща ми как ми се караха: "Как съм можел да бъда толкова тъп, че да се съглася? "
 Прави са били и затова сега гледам да не съм толкова тъп  ухилен
До колкото мога , помагам в това начинание и на другите  сърце
 При това - безплатно , както се знае, просто си имам  някои "сметки за разчистване"   Grin

 20 
 -: 29-01-2019, 22:39:42 
Започната от бате Бино - Последна публикация от TodHuk
Не може да се сърдим или да упрекваме някой пациент, че е невеж.. Всеки е невеж в дадена област.
По скоро жалкото е занемаряването и промитите мозъци потънали дълбоко в матрицата.

Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10