Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 
 -: 18-11-2018, 20:47:50 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Разбира се, Бино, не само един и не само от моркови...
 Соковете от ПРАВИЛНО подбрани зеленчуци, отделно - от плодове, правилно смесени с вода, правилно дъвкани, правилно мислени и правилно пити, са изключително важен етап в лечението.

Разбира се, относително мек, достатъчно тънък маркуч, леко обгорен по ръбовете на края, който ще въвеждаме в ануса, подходящо залепен към по-широк такъв, който пък се захваща за съда и т.н. е отлично решение. Друго такова е присъединяване на маркуче от система за преливане/вземане на кръв. То също се продава, а има и много удобна спирачка, управлявана с една ръка... Но тези изискват минимални степени на майсторлък, което е трудно в някои случаи. На пазара вече има повече от 2 вида съдове за клизма, дори с удобни кранчета и т.н...

Главният ми въпрос винаги е, че правенето на клизма, с всичките й подробности, е само един от многото специфични елементи, съставки на лечението с временно въздържане от храна.
Няма как да ги опишем тук или във ФБ. Всеки човек е различен, има различни особености при лечението. Почти всички упражнения изискват показване, много важни са продължителните, изчерпателни разговори на 4 очи, в група и т.н.
Дерзайте и здравейте!  flower

 12 
 -: 18-11-2018, 11:20:02 
Започната от Лози - Последна публикация от бате Бино
Сокът от картоф си има своето приложение, особено червения. И Ели беше писала за него.  Задължителен е при храносмилателни смущения, върши чудеса. Благотворен е за стомаха. ( лично изпробвано)
 Обаче до колко е добър точно за захранване, не съм проучвал. Може и да не е  подходящ.  нерешителен   

 13 
 -: 18-11-2018, 11:11:54 
Започната от Vov - Последна публикация от бате Бино
Всички накрайници на иригаторите са неподходящи, писал съм още преди десетина години Smiley Травмират задният проход. Без значение колко са къси или дълги, проблемът е , че тръбичката е права, не се огъва и не може да следва анатомичните извивки на червото. Ясно е , че производителите на иригатори никога не са правили клизма   ухилен ( е ,случва се и това Smiley )  А и маркучът на купешките иригатори е възможно най-отвратителен - твърд и евтин. ( нали трябва да се гони цена  ухилен )
Затова , в случая   се налага оптимизация - купува се отделно мек маркуч ( гумен, а не пластмасов) , който в единият край се прихваща към уреда, ( ако трябва - със скоба) ,  а в другият край се обгаря със запалка за да няма остър ръб. И се работи без накрайник.  слънце  Силата на струята  се регулира посредством прищипването му с  пръсти - сгъва се на три. По този начин  нещата се случват несравнимо по-добре в сравнение с оригиналния накрайник. Който е евтин, кранчето му затяга ( най-често през него и тече  Grin  ) и за да регулираш или спреш струята, трябва да се присягаш с две ръце ,за да придържаш с едната накрайника, а с другата да въртиш кранчето. (С една ръка не става )
Веднъж  да се свикне с гуменото маркуче - няма   и да помислите за накрайник Smiley
И да почерпиш един сок от морков, Вова  , за  безплатните съвети  слънце ( при теб нали ще влязат в цената на курса  ухилен )

 14 
 -: 17-11-2018, 22:38:40 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Да, голяма глупост беше това с картофите. Но го изхвърлих веднага.
В момента нищо, дори сок не мога да приемам. Киселините продължават. Утре ще опитам с вода от варен грис. Прочетох, че в случаи на язви и колити захранването се прави по този начин.

 15 
 -: 17-11-2018, 21:32:03 
Започната от Лози - Последна публикация от Vov
Хм, изобщо, продължавам, с всички сили, да разбирам, че всеки има право да си прави всичко със здравето...
Дори и да нарича наслука и без основание извършени действия "странични ефекти при "гладуване"" ...

Не се удържам да напиша, че при правилно проведено Временно въздържане от храна, НЕ настъпват "странични ефекти". Настъпват множество и разнообразни изменения в психиката и физиката. Всичките - положителни. А доколко дадени състояния са премахнати, излекувани, е отделен въпрос. Резултатите зависят от толкова много фактори, че няма описване, а и не е нужно.
Вярвам, дори знам, че е по-добре да се научим как да провеждаме толкова важно нещо като възстановяване на здравето ни и след това да го правим правилно: безопасно и с максимален оздравителен ефект.

 16 
 -: 17-11-2018, 21:18:50 
Започната от Лози - Последна публикация от Vov
Елиа, установих експериментално, че сокът от картофи не е подходящ за захранване. намигам Изпих го и го повърнах веднага. Може би в друго време щях да го задържа въпреки, че е ужасно неприятен.
На дъното се утаява скорбяла, тя изхвърля ли се или се пие?

Добре де, всеки има право да си прави каквото си иска със здравето и т.н., НО ВСЕ ПАК, откъде ги измисли тия картофи?!?!
Има ли някой да не знае, че в суровите картофи има хим. съединение, което е отровно за хората?
Как от всички възможни плодове и зеленчуци се спря на картофа? Чудна работа.

Първата добавка към водата е сок от моркови и малко зеле.
Чак на втори - трети ден добавям по малко червено цвекло и други зеленчуци.
А сутрин - сок от ябълки (добавен към вода 1 : 1!). Прави се малко и се пие незабавно, но на малки глътки, с предъвкване, премляскване поне 0,5 - 1 минута на глътка... И т.н.

 17 
 -: 17-11-2018, 20:19:00 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Ирис и Огризко,
Използваните апарати от участниците в моите курсове са купени от санитарните магазини. Техните накрайници са пластмасови, с тъп връх и с ограничител в задния край. Никой не може, без използване на прекомерна сила, да вкара накрайника в ректума повече отколкото е медицински необходимо. Дължината на накрайника е по-малка от тази на ректума на възрастен.
Разбира се, използването на обикновен вазелин или друга предпочитана смазка е добре, дори препоръчително, поне докато се изчезнат (да, изчезнат!) евентуални хемороиди, а и докато човек добие определена сръчност и не се мъчи с уцелване на точното място и направление.
Ако някой си мисли, все още, че клизмата е някакъв майтап: най-първо заболява сигмуидната част (завоите на червото непосредствено преди ректума), следват следващите завои на дебелото черво. Там се образуват налепи по вътрешната стена на червото. Те са здрави, втвърдени и изолират вътрешната повърхност от преминаващата храна. В тях протичат гнилостни хим. реакции, се завъждат и развъждат нежелани паразити... Така може да се стигне до полипи, предракови и ракови състояния.
Неналичието на движеща се храна по време на "постенето" няма как да стимулира и без това атрофиралата мускулатура, а трябва и да се изхвърлят новите, отделяни през стената на червото малки количества много отровни гадости... и т.н.. ЗАТОВА подпомагаме отделянето с най-простото нещо - вода.  flower

 18 
 -: 17-11-2018, 19:49:23 
Започната от Vov - Последна публикация от ogrizko
Искам само да вметна - мажете добре дупетата парти

На мен едно време някакви вътрешни хемороиди май ми станаха и оттогава ме е страх и да си помисля даже за клизми помощ Но аз така или иначе по традиция обикновено допускам всички възможни грешки, другите имат повече акъл как да предотвратяват проблемите police

 19 
 -: 17-11-2018, 19:45:25 
Започната от Elia - Последна публикация от ogrizko
@lin ...хубаво си решила да гладуваш, но все пак имай предвид, че това е стрес за организма освен лечение ...и че понякога може и да си навредиш ако не си достатъчно внимателна намигам или примерно нещо да поизчистиш, но пък стреса да ти дойде в повече ...както на мен като работя и гладувам примерно weight_lift и дори да се чувстваш добре и да ти е леко по време на гладуването и да имаш сили ...идеята не е да ти е кеф и гот и да се наслаждаваш на блаженото състояние, а да си възможно повече в покой и тялото да си впрегне силите за лекуване... но и захранването е важно и това да не си пресилиш с гладуването, особено като нямаш много опит bleh и обикновено се почва с еднодневни гладувания, но като те слушам колко сериозно се точиш и събират инфо ми се струва, че мислиш да се пробваш направо седмица, но знам ли... амии... знам ли освен това гладуването едва ли ще излекува някакви дефицити ако имаш такива.... примерно едва ли ще си набавиш вит. Д или йод или селен... примерно последното може да си набавиш като ядеш по 2-3 сурови бразилски ореха всеки ден... за вит. Д идея нямам откъде може да се набави Afro а пък ако беше толкова наясно какво правиш, нямаше да имаш световъртежи и работи след суровоядството и т.н. явно нещо бъркаш и не си съвсем наясно ...или поне така си мисля, въпреки че вероятно си напреднала намигам и се чудя защо не си оптимизираш храненето и после да мислиш за гладуване ....ето, ти още не знаеш дори какво искаш ...какви кълнове да правиш, как да ги правиш ...едно друго ...ако решиш и да гладуваш, а едновременно сменят и хранителните си навици и режими ...дали стреса няма да ти дойде малко в повече от последния път със световъртежите? абе, както и да е ....човек се учи от грешките си, така че експериментирай както намериш за добре ...не ме слушай мен, щото преди няколко месеца 2 пъти ходих в спешното след поредните експерименти и щуротии, така че едва ли съм най-добрия съветник какво и как да правиш  мъдър

 20 
 -: 16-11-2018, 19:03:58 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Елиа, установих експериментално, че сокът от картофи не е подходящ за захранване. намигам Изпих го и го повърнах веднага. Може би в друго време щях да го задържа въпреки, че е ужасно неприятен.
На дъното се утаява скорбяла, тя изхвърля ли се или се пие?

Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10