Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
 31 
 -: 16-11-2018, 07:29:50 
Започната от iskrena - Последна публикация от Maradon
Добра информация.

 32 
 -: 16-11-2018, 07:29:27 
Започната от DOT - Последна публикация от Maradon
Следвайте този филм е достатъчно.

 33 
 -: 16-11-2018, 07:09:35 
Започната от Elia - Последна публикация от lin
Да, нека да обесня,
Първо аз живея в други климатични условия на различна географска ширина (справка в "Да се запознаем"),второ не ходя на работа, гледам си децата.Трето, за да си оправя функцията на щитовидната жлеза трябва да си заздравя тялото, за да може то да си възстанови способността  да се самолекува.
Четвърто,
от повече от месец съм  на суровоядство и се чувствам чудесно, но искам освен че ползвам храната като лекарство, да преведа тялото си в лечебно състояние като почистя огромният броѝ токсини натрупани през годините.Това е водещата идея, която ме кара да започна гладуване.
Това е което аз мога да направя за себе си, останалото съм оставила в  Божиѝте ръце.
 Досега не съм правила кълнове, четох за тях в различни източници на различни езици от които става ясно, че глутена няма къде да отиде, няма как да изчезне.  Тази е причината да ги избягвам, но ми трябват протеини и трябва да реша този проблем как да си ги набавям.Ще си направя кълнове и ще видя как тялото ми ги приема.
 Аз съм толерантен човек и приемам чужди идеи, така че ще опитам.
За сега пожелаѝте ми успех в гладуването, което е изпитание за волята.
Поздрави на всички и бъдете здрави !


 34 
 -: 15-11-2018, 21:17:33 
Започната от Elia - Последна публикация от ogrizko
Elia, на мен нещо ми се счу да се говори за някакви 26 градуса ...зимата толкова ли е? bleh

Просто не схващам логиката какво толкова трябва да се чисти, за да работят хормоните? По-скоро трябва да се оптимизира начина на хранене и да се запълнят дефицитите, но това си е мое мнение. И също и да се работи с червата, нали има там разни пропускливи и всякакви черва, ако глутена е пречка, би трябвало да има подобен проблем.

Така или иначе тялото си работи докато човек спи и се лекува всяка вечер. Ако не се претоварва с тежки храни и не се яде късно вечер преди лягане, вероятно ще може да оправи тук там по нещо.

Но който иска разбира се може да гладува 30 дни и да каже във форума дали са се нагласили хормоните амии... знам ли Но ако смята да ходи на работа и да гладува ми е още по-съмнително... аз лично спрях да го правя това, защото обикновено съм супер стресиран после хем на работа хем гладуване намигам

 35 
 -: 15-11-2018, 17:38:01 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Здравей, Елиа. Благодарна съм за всичките ти съвети в горния пост. Ще са ми полезни.
Грешката, предполагам е моя. Във водата за клизмите този път сложих морска сол, а досега съм слагала хималайска. Морската е доста по-солена. Това трябва да е причината.
Диагнозата, която ми постави днес доктор, е колит. Предписа ми два вида хапчета, единият вид - за колита, а другият - за киселините. Започнах захранване днес, защото се чувствам доста зле. Ще видя дали ще мога да се оправя без лекарства. Надявам се да се оправя по време на захранването, ще бъда на растителна диета. Но как растителната диета влияе на обострен колит - не знам. Досега не съм имала колит. Ако след захранването няма подобрение, може да се наложи да ги пия.
Още веднъж благодаря за споделеното.
Елиа, имаш ли специална молитва, която отправяш преди гладуване или молитвата е свободен текст?


 36 
 -: 15-11-2018, 14:28:45 
Започната от Elia - Последна публикация от Elia
Да,
прав си Огризко, гладуването на вода в студено време е риск.Тялото трябва да е свикнало все пак и трябва да има някакъв опит.Дори и само ако се правят на ден повечко сокове без типичният глад ще има резултат, но наистина става бавно.А и има Божия воля.Чела съм,че за някои болести не е Божия воля да бъдат излекувани.Те се дават тук на земята за изпитания за да търси човек Бога.Скоро четох пак за такива случаи.Нещо повече, Бог ги дава за да се осъзнаят и други хора и да имат милост и прошка.Така,че не на всяка цена каквото и да правим можем да се излекуваме.Но все пак трябва да правим нещо, не да стоим и да чакаме.Аз скоро само след едно причастие си оправих проблем.Така,че болестите ги лекува напълно само Бог.Ако някой си мисли,че само със свои сили ще постигне изцеление жестоко се лъже.
В това студено време навън е по - добре да не се гладува въобще, защото може да има обратен ефект - преохлаждане на тялото.Суровата храна през зимата има охлаждащ ефект затова трябва да се пие горещ чай.Така,че внимавайте и не предприемайте рискове.
Според мен е по - добре сега да се направи суров режим с повече сокове, плодове и кълнове и бавно нещата би трябвало да се променят.Има на пазара вече доста храни несъдържащи глутен, а кълновете са като зеленчуци когато ги ползваме във вид на поници - 10 - 15 см.
Поздрави и успех !

 37 
 -: 15-11-2018, 13:05:16 
Започната от Elia - Последна публикация от ogrizko
Първо, според мен гладуването няма да ти помогне ако смяташ да ходиш на работа и да гладуваш. Дори може да ти навреди ..защото тялото ще черпи запаси да имаш сили за работата, а не за гладуване. Така че може би е по-добре на сокове ако ще гладуваш, или на плодове плодуване за известно време.

Второ, не се знае какъв ти е проблема ..дали си за чистене или с дефицити, в случая - йод, селен, вит. Д

Трето, лекуването е въпрос на начин на живот, така че трябва да намериш правилните за теб начини за почивка, физическа активност, редуциране на стрес и т.н.

Четвърто, щитовидната жлеза и хормоните се лекуват и балансират бавно и трябва много постоянство и търпение и така.

Пето, вместо глутен може да ядеш просо, киноа, елда!

Шесто, успех!

 38 
 -: 15-11-2018, 09:46:33 
Започната от Лози - Последна публикация от Elia
Ирис,
аз правя клизмите също с вода около 2 литра, понякога с 1.5 литра, но в повечето случаи водата е повече.Направила си грешка, аз правя гладувания задължително когато започнат постите.А те днес започват.През останалия период на годината съм получавала и повръщала киселини и разни горчилки.Днес е началото на Православния пост и това не е случайна случайност.Макар,че тук според някои значение има Аюрведа.За мен Православието е по - силно от каквато и да е Аюрведа.Затова прави гладувания винаги в периода на православния пост - Велик пост, Богородични пости, Коледен, Петров пост.По - скоро за мен причината за тези неразположения е проблем някъде по органите отколкото проблем с червата.Аз затова винаги започвам гладуванията с молитва, даже вземам и благословение от свещеник.За да не се оказвам в подобно положение.Винаги човек каквото и да прави първата му работа е молитвата, а след това ако има грешки да се поправя.Веднъж само ми се случи подобно нещо, но беше страшно.От силни киселини започнах и водата да повръщам.Затова спрях за 24 часа да приемам вода и се оправих Слава на Бога.Та ако прецениш спри за 12 - 24 часа приема на вода.Нали не правиш клизма за първи път и знаеш какви са правилата т.е. как се прави.Ако е така няма вероятност за проблем от този род.По - скоро вътрешно възпаление или раздразнение по органите има някъде.
Поздрави !

 39 
 -: 15-11-2018, 09:20:03 
Започната от Elia - Последна публикация от lin
  Много мило от ваша страна Бате Бино и Elia,
 За усилието да ми давате идеи и насоки. Вече започвам да се ориентирам в ситуацията около мен. Сега чета " Как вернуться к жизни" на Столешников.
 Мисля да мина само на водно гладолечение, тук времето е сравнително топло (26 С) и е подходящо. Ще пиша в "дневниците" как ми минават дните и как се чувствам.  Просто усещам, че трябва да го направя.
Разбира се, че има много хора, които предпочитат да си пият хапчетата и да продължават да се тъпчат (извинявам се за думата) с боклучава храна, аз с изненада установих, че може би са по - голямата част от обществото. Аз мисля, че всеки прави своя избор като  избира това, което е наѝ -добро за него, според неговата култура, познания, възприятия, навици и т.н. Всеки гледа на света и живота от собствената си камбанария и го преценява, осмисля и опознава по своѝ си начин, затова хората сме толкова разнообразни.
Още веднъж благодаря ви за подкрепата.
Лин
 

 40 
 -: 14-11-2018, 21:24:52 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Никой не отговаря, явно не е имал такъв проблем.
В интернет намерих, че едно от усложненията при клизма е пробиване на дебелото черво. Възможно е да е това.
Задавам си въпроса, защо в различната литература се указват различни количества вода за клизмата. Аз правя клизмата с два литра вода. Какво количество вода е вашата клизма?
Към какъв специалист трябва да се отнеса при такава диагноза и можете ли да препоръчате такъв специалист?Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10