Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
 31 
 -: 01-04-2018, 21:20:49 
Започната от teao - Последна публикация от teao
Продължавам...

Ден 17- енергия на 50%, настроение около 70%, доста слабо ми е, но ако се движа бавно всичко е наред. Поработих 6-7 часа лека физическа работа на двораи още 5 на компютъра. На моменти ми е кисело в устата, но ако пия достатъчно вода, всичко е наред. Доспива ми се мног лъсно, въпреки че съм уморен заспивам около 12 часа. Спах 7 часа отлично.

Ден 18- енергия на 50%, настроение около 100%, чуствам се сравнително комфортно, гледам готварски предавания и готвя на семейството. Не испитвам глад, но ароматите ме карат да се чуствам отлично.
След клизма не изхвърлям нищо, бистра вода само. А и не ми влияе так ползотворно както в началото.
Пия около 5 литра вода на ден. Спах добре 6 часа.

 32 
 -: 01-04-2018, 01:09:35 
Започната от iskrena - Последна публикация от iskrena
добре звучи тоя солно - соден детокс, признавам Smiley
сигурно е доста приятен Smiley
за нещата, дето си написал, има логика да са така.
а Емил Викторов едва ли ще дойде да разисквате, но ще му предам любезната покана Smiley
още веднъж благодаря!  flower

 33 
 -: 31-03-2018, 13:33:44 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Ветом България
"Доста  по-интелигентни  са опитите на  няколко   изследователски центрове в света да синтезират собствен , човешки интерферон,  който да се произвежда вътре в човека от специално „научени” на това бактерии , който да е евтин, ефективен,  и  без страничните ефекти на  „лабораторния”.  Има сериозни успехи в това направление, но се оказва , че на БигФарма  това  много не й допада.. и затова на такива препарати гласност не се дава. Напротив – даже им се  пречи.."
 
Много полезна статия.  Smiley
Препаратът Ветом, е  този при който се отделя интерферон, алфа2 , левкоцитен, по естествен  начин, от собствени бактерии в чревния тракт.

 34 
 -: 31-03-2018, 09:08:49 
Започната от iskrena - Последна публикация от бате Бино
Моля.  слънце  Ама не даваш становище по същество - съгласна ли си с "алтернативната" гледна точка. Smiley (Нали нашата трябвало да е алтернативна, което означава , че неговата е основна  Smiley )
Но нека да заповяда човека, покани го тук , ще поразискваме, ще изслушаме неговите аргументи.
Във ФБ групите нивото , виждам, е много ниско, едва ли ще намери там хора, с които ще може да коментира въпроси с повишена трудност.

Има си тънкости, за които трябват някои познания по Медицина.  намигам
Вярно е , че огромното количество токсини ( над 80 %, както казва  Викторов ) , са в междуклетъчното пространство.( вкл. под формата на соли в стави, хрущяли.. )  Обаче те са така разпределени и складирани, и  най-главното - далеч от жизненоважни органи!  , че могат да си стоят там дълго време без да представляват непосредствена опасност.
  Обаче ако САМИТЕ ОРГАНИ  са затлачени, макар и в малък процент, - напр. ако има запушване на дебело черво с фекален камък, човек може да има дълги години запек. ( познавам жена , която само с една клизма се отърва от 20 годишен запек. Явно нещо се е продухало Smiley )
Фекалните "камъни"     предизвикват куп още проблеми понеже възпрепятстват нормалното евакуиране на отпадъците - те се застояват по-дълго, разлагат се и т.н.
Бъбреците също се затормозяват ако има отложен пясък.  Него също не можем да махнем само чрез почистване на лимфата.
 Жлъчните пътища , както споменах - също. Черният дроб - също. С лимфно прочистване по никакъв начин няма да разтвориш жлъчни камъни! Докато с чернодробното  ще ги продухаш само с една процедура!Ако са до 2-2.5см   намигам ( след което , естестествено, сядаш да мислиш как да не допуснеш рецидив.. )
Тоест - "шлаките" в органите са по-малко като процент, но са по-опасни.

А специално за отърваване от споменатите токсини в съединителната тъкан и междуклетъчното пространство има много по-интелигентен начин , отколкото чрез лимфната система  намигам Той се е прилагал дори в древността, макар и да не е ясно дали тогава са разбирали какъв е принципът му на действие.
Методиката е чрез прилагане на солно-содени вани. Бидейки кисели, шлаките се изтеглят през кожата и попадат във водата на принципа на осмозата - лягаш в топла солно-содена вана, която е алкална ( има си методика, пропорции.. ) гледаш си телевизия или си слушкаш музика , докато в същото време се детоксикираш.  амии... знам ли пеперуди пеперуди
Просто ,лесно , гениално  ангелска целувка         35 
 -: 30-03-2018, 20:08:08 
Започната от iskrena - Последна публикация от iskrena
благодаря за отговора, Бино!

 36 
 -: 30-03-2018, 19:43:16 
Започната от iskrena - Последна публикация от бате Бино
Искрена, и аз имам някои въпроси към теб Smiley

1. Ти как прецени , как определи гражданина Викторов като "човек с доста познания" ? Smiley  Или просто така са го определили други? Smiley
2.  Ти не си от вчера във форума и знаеш колко много изписано имаме за прочистването на черния дроб. Мисля, че поне  4-5 теми.  А сега, само защото Викторов е на друго мнение , трябва да си преразгледаме и ревизираме публикациите  ли ?  ухилен Мнението ни е вече дадено  и  ако иска, нека Викторов да се запознае Smiley
   Не смятам, че неговото мнение е повод да се започва нова дискусия. Освен , ако нямаме какво да правим  до започването на сериалът ни  ухилен  

Прочистването на черният дроб  и мехура е съвсем отделно от прочистването на лимфната система. Чрез лимфната не можеш да изкараш  пресована , застояла жлъчка в жлъчните пътища! ( каквато изкарах аз два пъти )
Може и да има някакви познания Викторов, но има и още доста да чете..  намигам
"Невероятната способност на организма за детокс"  - да, но при определени условия -напр. живот по законите на прородата!  намигам   А при съвременните условия.. ?
  Помоли Викторов да ти разясни защо, след като организмът се самоочиства напълно .. , по света всяка година от инфаркт и инсулт умират 20 млн. хора ? (може и повече да са ) Защо не са им се самоочистили кръвоносните съдове?  намигам намигам   Същото е и с черният дроб , а и с останалите органи  - самоочистват се , но само донякъде.. нерешителен
ОТ там нататък трябва "помощ отвън".
Освен това чернодробното прочистване се препоръчва от  всички лекари -натуропати!  
Щом Викторов е готов да спори с тях - шапка долу! Нека да поспори  ухилен  

 37 
 -: 30-03-2018, 16:23:31 
Започната от iskrena - Последна публикация от iskrena
здравейте!
в една от фейсбук групите ми попадна следната статия, касаеща въпросите за детокса, написана от Емил Викторов, човек с доста познания на здравна тематика и затова реших да я споделя тук, за да има и алтернативно виждане по тия въпроси!

" Тази тема е провокирана от _ _ _ _   и от факта, че много хора имат намерение да правят или правят т.нар. прочиствания на черен дроб и жлъчка, които за съжаление имат много кратък, а понякога дори отрицателен ефект.

Да започнем с малко теория. Както писах в друга тема, организмът ни има невероятна способност за детоксикация, която не бива да се подценява. Ако тя спре само за няколко часа сме мъртви. За сравнение само колко е съвършен човека - никотина само от една цигара убива на място почти всяка птица, а този от една кутия цигари - куче със сравнимо тегло с човек. А много от нас пушат цял живот. Тъпчем се с какви ли не боклуци с години, но сме живи и повечето от нас дори се чувстват добре. Къде е тайната, кое е огромната разлика между човека и останалите бозайници. Не говорим за птици и други животни, те са много назад в еволюцията. Разликата е, че Създателя ни е дарил с перфектна лимфна система. Лимфната система е тази, която ни спасява от всички отрови от околния свят. Това може спокойно да се каже, че е НАЙ-ВАЖНАТА система в телата ни. Другите бозайници също имат такава, но способностите й са много занижени в сравнение с човешката.

Другото, което е много важно - над 80% от всички отпадни продукти, токсини, вредни бактерии, гъбички и т.н. се намират в междуклетъчното пространство по всички тъкани в цялото тяло. Те не са в черния дроб или в жлъчката. В тази връзка, чистене на тези органи най-меко казано, е лишено от смисъл.

Какво можем да направим, за да помогнем на лимфната система в процеса на чистене? На първо място, лимфната система няма "мотор" като кръвоносната, лимфата се движи благодарение на съкращаването на мускулите. Затова от изключително голямо значение е движението, най-вече ходенето пеш. Колкото и елементарно да звучи, ходенето пеш е най-доброто упражнение за човека. Понеже лимфопотока е отдолу нагоре (обратен на кръвния), ритмичното съкращение на мускулите на краката дава така нужния първоначален тласък на движението на лимфата. А какво по-добро от ходенето пеш за тази цел? Още по-добре би било да се включат в дневния режим (най-добре рано сутрин, но винаги на празен стомах - поне 4 часа след храна) обърнати асани от йога - стойка на глава, поза свещ и всички останали, които помагат гравитационно на движението на лимфата.

А относно т. нар. детоксикации, добре е да се прави 2 пъти в годината следното прочистване - февруари-март и октомври-ноември, с една дума при смяна на сезоните. Процедурата продължава един месец:

1. Първите 2 седмици се минава на изцяло растителна храна, в готвено състояние - не сурова! Всеки ден се приема по три пъти по 1 ч.л. растително масло около 30-40 мин след хранене - слънчогледово, ленено, зехтин или друго, което съдържа предимно НЕНАСИТЕНИ мазнини. При готвене се използват също такива мазнини.

2. През третата седмица се добавя по 1-2 капсули със закуската билката Бял трън. Храненето остава същото. Това е с цел стимулиране и подпомагане на черния дроб за изхвърляне на токсините.

3. През четвъртата седмица рано сутрин на гладно (желателно преди изгрев) се изпиват 2 големи чаши гореща вода и 1/2 до 1 ч.л. от билката Женско биле (Сладник, Сладък корен). Това стимулира движението на лимфата и способността й да пренася и отдава токсини, които след това се изхвърлят през черния дроб и белия дроб (с дишането).

4. През петата седмица се преминава плавно и постепенно към обща храна, като чашата гореща вода сутрин рано остава задължителна през цялата година.

Паралелно с всичко по-горе силно се препоръчва лека сутрешна гимнастика, обхващата всички мускулни групи, до 20-30 мин, не повече, както и много ходене пеш - поне 7-8 км дневно. Правете сутрин и вечер по 5-10 мин дихателни упражнения с дълбоко дишане. Много важно е и сутрешното протягане и прозявка, не ги прескачайте, имат страхотен ефект върху лимфата.

Не задържайте естествените си нужди - ходене по малка и голяма нужда, кихане, кашляне и т.н.. Според Аюрведа задържането на естествените нужди е много важна причина за болестите.

Всичко това, съчетано с правилно хранене през останалото време от годината, ще реши проблеми като мозъчна мъгла, хронична умора, болки по мускули и стави и т.н. Всичко това са симптоми на претоварена лимфна система, не на черен дроб. "


 38 
 -: 30-03-2018, 16:01:32 
Започната от teao - Последна публикация от teao
Благодаря за съветите!
От къде мога да започна да се ограмотявам за съзнателното дишане? Има ли тема във форума или някоя книга да си купя?
През деня не мога да заспя, пробвах да подремна, но не ми се получава, но си почивам по около 1 час легнал.
Иначе в момента не мога да спра да работя, просто е силен сезон в работата ми, а и гледах да направя това чистене преди да са започнали да цъвтят тревите.

Въздържанието ми продължава:

Ден 15- Настроение на 100%, енергия на 50%, имам налепи в устата и сутрин си я четкам поне 5 минути. Никакъв дискомфорт друг нямам, освен с резките движение. Спах около 6 часа.

Ден 16- Настроение на 100%, енергия на 50%, неприятното усещане в устата го имам все още, ако пия по-често вода, почти не се усеща. Изпих 5 литра вода, спах 6 часа.

 39 
 -: 30-03-2018, 11:49:10 
Започната от elenatrifonova - Последна публикация от elenatrifonova
Ех, щеше да е много хубаво, ако не беше, но ще разгледам и за други.

 40 
 -: 30-03-2018, 10:17:51 
Започната от vasilena - Последна публикация от sabrina
Предпочитам от България да си взема, от чужбина обикновено много се бавят доставките, засега не искам да пробвам с инжекции.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10