Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
 31 
 -: 02-05-2019, 19:51:24 
Започната от Vov - Последна публикация от iris
Благодаря за разбирането, Бино.
Думата неуместно Вов успя да използва по предназначение - неуместно. Но няма проблем.

 32 
 -: 02-05-2019, 09:44:14 
Започната от Vov - Последна публикация от бате Бино
Е, ако трябва като страничен наблюдател да дам мнение, то Вовата е употребил твърде силна дума в случая -  "неуместно". Дума, съдържаща в себе си доза укор към задаващият въпроса. (Аз лично не бих използвал точно такъв подход, ако набирах желаещи за семинара си  Grin )  
    Иначе, да , за всички тук е ясно, че загубата на килограми е показател с второстепенно  значение и наистина маловажен, но това не отнема правото ни да се поинтересуваме и от  несъщественото Smiley още повече , че това е  дума със субективен смисъл - всеки си има  своите критерии за "уместност" Smiley . Както е казал Уайлд - "Въпросите никога не са неудобни. Такива са само понякога отговорите" Smiley  

 33 
 -: 01-05-2019, 21:24:02 
Започната от TodHuk - Последна публикация от TodHuk
Пускам тема за опасни комбинации. Въпреки че тук не се обсъждат лекарства, това може да бъде полезно и трябва да се внимава. Опасните комбинации могат да бъдат не само между храна и лекарства. Опасни комбинации може да има и между различни несъвместими храни, както и от дозите им. Който е запознат може да допълва ..

Грейпфрутът е много полезен плод. Чесънът - най-мощният естествен антибиотик. Зеленият чай пази от рак. Гинко билобата подсилва паметта, жълтият кантарион гони депресията, а женшенът подмладява. Но понякога и най-полезните храни и билки могат да забъркат смъртоносен коктейл с лекарствата, които вземате. И не само да саботират терапията, а и да ви убият.

Грейпфрут
Плодът на плодовете - пълен с антиоксиданти, известен с подмладяващия си ефект, върл противник на рака. За грейпфрута в интернет ще прочетете само суперлативи. Грейпфрутът е сред най-коварните храни в комбинация с лекарства. Откритието е истински шок - и идва след смъртта на британец, който комбинирал цитрусовия фреш с антикоагуланти - медикаменти за разреждане на кръвта, които се вземат при тромбоза. Фенът на грейпфрута умира в адски мъки от вътрешни кръвоизливи. Тогава фармаколозите предупреждават - не го смесвайте с лекарства. Доказа се, че потиска чернодробните ензими и нарушава лекарствения метаболизъм. Медикаментите не могат да се биотрансформират, остават в организма и можеш да предозираш, без да подозираш.Не трябва да хапвате грейпфрут, щом пиете лекарства за високо кръвно, атеросклероза, тромбоза, аритмия или сте на имуносупресори след трансплантация. Освен него е добре да избягвате и мармаладите и ликьорите с цитрусови плодове - например битер оранж.

Чаят
Митът, че чаят е най-полезната напитка също се сгромолясва когато го смесваме с лекарства. В зеления и черния се съдържат големи количества теофилин. Алкалоидът разхлабва меките мускули и също се намесва в биотрансформацията на лекарствата. Най-коварен е за хората, които гълтат цяла шепа лекарства. Черният и зеленият чай потискат едни чернодробни ензими и стимулират други. Така настъпва пълен хаос и разнобой. Най-големи са рисковете за сърдечноболните пациенти. Пийте не повече от чаша-две, литър на ден е много. Чаят за отслабване пък е още по-коварен. Обикновено съдържа разхлабващата билка сена, която нарушава усвояването на повечето лекарства още в чревния тракт.

Чесън
Българският универсален лек - чесънът, крие други рискове. Най-опасен е за диабетиците. Много от тях го вземат даже на таблетки, защото са чували, че сваля кръвната захар. Екстрактът от чесън или конската доза скилидки обаче могат да докарат диабетиците, които вземат орални медикаменти, до хипогликемия, алармира специалистът. Промишлените количества чесън понякога причиняват и натравяне - с парацетамол. Защото активните съставки в чесъна потискат ензимите, които разграждат препарата срещу висока температура.
Чесъна саботира и противовирусните препарати. Същото правят и лютите чушки - особено червените. Вярно е, че имат противотуморно действие, но, ако пиете хапчета всеки ден, внимавайте с тях.

Гинко билоба, женшен и жълт кантарион
Чудодейните билки гинко билоба, женшен и жълт кантарион - има ли нещо, което да не лекуват? Това обаче са най-опасните хранителни добавки, ако пиете лекарства за разреждане на кръвта, високо кръвно, аритмия, сърдечна недостатъчност, епилепсия или депресия - забравете за тях! Гинко билоба например предизвиква кървене при пациентите на антикоагуланти. А при хипертониците, които пият тиазидни диуретици, рязко сваля кръвното и може да доведе до кома. Хранителните добавки са нож с две остриета и преди операция. Валерианът, ехинацеята, гинко билобата и жълтият кантарион влияят на силата и продължителността на анестезията, доказват тестове на учени от Охайо. Дамите пък трябва да ги избягват, ако пият контрацептиви - защото има опасност билките да променят времето на полуживот на хапчетата. Жените да са нащрек и с хапчетата, които пият при менопауза.

Други опасни комбинации..
Антибиотиците са във "война" с млечните продукти. Особено - широкоспектърните. Причината - тетрациклините се свързват с калциевите и магнезиевите йони в сиренето и кашкавала. Резултатът - хапчетата просто не действат. Избягвайте млякото поне 2-3 часа преди и след приема на антибиотика. Само така лечението ще е ефективно.
Когато се лекувате с антибиотик, трябва да внимавате още с червеното вино. Особено - ако е от "подправеното", което се прави от гроздов екстракт и струва около 1 лв. Колбасите менте и евтини вафли с много соев протеин също са опасни - ако сте на антидепресанти. Психотропните не се спогаждат и с рибеното масло. Добавката е полезна, защото има много омега 3-мастни киселини. Но не бива да се комбинира с антибиотици или лекарства за сърце.

проф. Надка Бояджиева, Ръководител Катедрата по фармакология и токсикология в Медицинския университет в София

 34 
 -: 29-04-2019, 22:39:39 
Започната от Spinach - Последна публикация от Spinach
Не знам как да коментирам. Иска ми се да не е вярно или поне да е силно преувеличено това което се говори във видеото.


 35 
 -: 29-04-2019, 22:33:37 
Започната от Spinach - Последна публикация от Spinach
    Националният телефон на детето: да го ползваме ли изобщо, ако да – то кога?
    Защо 116 111 е национален телефон на детето едновременно на 3 организации, вкл. на Барневерн-Норвегия?
    Помага ли този телефон на децата в действителност?
    Как един телефон може да доведе дете до състояние на самоубийство?
    3 правила да не откраднат/отведат/осиновят детето Ви – как да действаме в такива случаи.
    Какво да кажем на детето си за този телефон? (на родителска среща или на децата на съседи и приятели)
    За какво София и Варна ще протестират в понеделник ?
    И все пак: кога и как в действителност да използваме телефона?


http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_hez9s3o2?fbclid=IwAR1-OCXm5_iI_WKPKwDEGQL-TlZN8xdFCVjpJjuVwiVx9MNPGJJXU9pGHs8

 36 
 -: 29-04-2019, 22:22:44 
Започната от Vov - Последна публикация от iris
Съжалявам, явно умея да задавам само неуместни въпроси и изглежда ще трябва да се примиря, че не получавам отговори на тях.

 37 
 -: 29-04-2019, 20:25:10 
Започната от Vov - Последна публикация от zhivko
 Живи хора сме,Друже,радвам се ,че всичко е наред,продължавай да ни помагаш! слънце

 
Няма място за притеснения!

Приятели и съфорумци, както вече сме обсъждали:
1. Среден на възраст и килограми човек съдържа 2 - 5 кг храна.
2. Същият съдържа и 2 - 5 кг паразити.
3. При неприемане на храна намалява солеността на кръвта. За да се запази осмотичното налягане (0,9%), тялото намалява обема на кръвта и лимфата, кръвното налягане спада (имаме специални техники...)
4. Интензивността и продължителността на всекидневни упражнения се отразява на това колко и кои видове тъкани ще се ползват за добив на енергия.
5. Влияние оказват и други фактори (слънце, дишане, мислене...).

Изложеното показва, че "колко кг си спаднал" е ....неуместен въпрос и НЕ трябва да се обсъжда. Важно е колко е чист/замърсен даден човек, килограмите са следствие от множество фактори.
Упражненията са (леко) различни почти всеки ден и за всеки отделен участник.
Всички научени по време на курсовете - семинари упражнения може да се ползват до края на живота ни - важно е да е отлично разбрана същността им и всеки път да се изпълняват пълноценно, с насочване на цялото съзнание към себе си и т.н. и т.н....
Лин, коя точно схема на захранване? При какво проведено Временно въздържане от храна? Напр. 5 дни - какви упражнения, или 20 дни - с какви, или 30 дни, и т.н. и т.н.
Както съм споменавал: С 5 приказки, за 5 дни и за 5 лв, здраве НЕ става...

 38 
 -: 29-04-2019, 00:26:32 
Започната от dimo777 - Последна публикация от Vov
Незабавно след отделянето на олиото, зехтина, каквато и да е мазнина от носителя, от семките, маслините... започва нейното окисляване.
Дори и в къщи да си я правим, няма значение.
Пъти по--добре е да се покълва слънчогледа например и дда се яде - заедно с олиото... Това, че на някой му е "Много необходимо" олио в салатата или в яденето, НЕ Е необходдимост, а грешно създаден навик за хранене, вкусова нагласа в съзнанието.
Отнася се за всички олиа, отделени от своя плод, семка..... изобщо - природен носител.
Извинете за грубото откровение.

 39 
 -: 29-04-2019, 00:16:16 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Няма място за притеснения!

Приятели и съфорумци, както вече сме обсъждали:
1. Среден на възраст и килограми човек съдържа 2 - 5 кг храна.
2. Същият съдържа и 2 - 5 кг паразити.
3. При неприемане на храна намалява солеността на кръвта. За да се запази осмотичното налягане (0,9%), тялото намалява обема на кръвта и лимфата, кръвното налягане спада (имаме специални техники...)
4. Интензивността и продължителността на всекидневни упражнения се отразява на това колко и кои видове тъкани ще се ползват за добив на енергия.
5. Влияние оказват и други фактори (слънце, дишане, мислене...).

Изложеното показва, че "колко кг си спаднал" е ....неуместен въпрос и НЕ трябва да се обсъжда. Важно е колко е чист/замърсен даден човек, килограмите са следствие от множество фактори.
Упражненията са (леко) различни почти всеки ден и за всеки отделен участник.
Всички научени по време на курсовете - семинари упражнения може да се ползват до края на живота ни - важно е да е отлично разбрана същността им и всеки път да се изпълняват пълноценно, с насочване на цялото съзнание към себе си и т.н. и т.н....
Лин, коя точно схема на захранване? При какво проведено Временно въздържане от храна? Напр. 5 дни - какви упражнения, или 20 дни - с какви, или 30 дни, и т.н. и т.н.
Както съм споменавал: С 5 приказки, за 5 дни и за 5 лв, здраве НЕ става...

 40 
 -: 27-04-2019, 16:24:12 
Започната от Vov - Последна публикация от zhivko
Започвам да се притеснявам за Вова-обикновено пуска редовно много полезни постове,а нито тук нито в др тема се е включвал скоро.Дано е просто заради липса на време

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10