Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
 41 
 -: 03-08-2019, 08:21:04 
Започната от zhivko - Последна публикация от TodHuk
Да, билкар е. Но доста добър и медицински обоснован. Цитирам едно от неговите изказвания:

Различието в действието на Ликопен

Ликопенът, съдържащ се в динята, лука, копривата и доматите притежава превантивно и лечебно действие срещу рак на простатата, матката, тестисите и гърдата.Намиращия се в доматите - ликопен е същия като този в стария лук, но механизма на действие се различава заради останалите функционални и медиаторични вещества, които карат Ликопен да се отправя към различни органи.Например, когато се изпие една чаша доматен сок - Ликопен се отправя към очите, сърцето и тестисите.Когато изпиете една чаша отвара от стар лук - Ликопен се отправя към матката, яйчниците и черния дроб.Извлеченият в свободна форма Ликопен под форма на капсули не допринася с нищо за нашето здраве.Транспортирането и усвояването на Ликопен се осъществява с подкрепата на стотиците активни съставки в гореизброените растения, иначе сам по себе си Ликопен не е способен на това!Положението е като при война - командира е Ликопен но войниците ги няма!Как ще воюва?От учебника по биология за 8 клас знаем, че когато по някакъв начин проникне в нас дадена вредна бактерия - организма ни изпраща на мисия фагоцитите - да ги обхванат,погълнат и подложат на вътреклетъчно смилане...за да ги подложат на вътреклетъчно смилане организма ни произвежда хидрогенен пероксид...Но ако по време на мисията на фагоцитите се употреби капсулиран антиоксидант("с цел да подсилим имунната ни с-ма")какво се случва, знаете ли?Активността на хидрогенен пероксид се неутрализира т.е. спираме войната с нашествениците!Лечението което провеждаме не се ли съобразява със законите на природата и принципа на биологичната цялост е обречено на неуспех!


За мен са интересни нещата му. Ако вие ги знаете е друго ..

 42 
 -: 28-07-2019, 16:36:33 
Започната от zhivko - Последна публикация от бате Бино
TodHuk, не знам защо се подценяваш, според мен ти имаш вече достатъчно  рутина за да прецениш сам  нечия компетентност в тази област Smiley 
Кои точно публикации на Айдън толкова силно те впечатлиха, можеш ли да ги копираш тук?
Аз не знам той да препоръчва нещо  друго , освен билки. Тоест - най-точно би било да бъде наречен билкар  (а  не  натуропат)
Да се ориентирваме  за когото и да било само по количеството фенове, може да бъде измамно. намигам Навремето Кашпировски имаше не хиляди , а милиони фенове  ухилен По-интересно е "качеството" на пациентите , прочети повечко , ще се ориентираш , щом толкова държиш  слънце

 43 
 -: 28-07-2019, 11:20:04 
Започната от zhivko - Последна публикация от TodHuk
Така е Живко. Правилно и точно.

Но да не забравяме, че хранененето е около 10-15% от здравословния начин на живот.
Също така при налегнали ни вече здравословни проблеми е добре да се промени здравословното хранене, като се акцентира върху храни и билки които помагат. Както разбира се и другите неща свързани със здравословния начин на живот, като движение, природа, мислене и т.н.

Скоро се зачетох в публикациите на един доста популярен натуропад лечител - Айдън Мустафов.
Според мен е доста голям капацитет. Има сериозна група във Фейзбука - "Мултидисциплинарен подход срещу онкологични и автоимунни заболявания" с над 30 000 членове.
Има ли някой впечатления от този човек?

 44 
 -: 27-07-2019, 07:19:43 
Започната от zhivko - Последна публикация от zhivko
Добро утро,
с 2 думи всичко е много просто,лесно изпълнимо и най-важното с огромен ползотворен ефект.Няма нужда да откриваме топлата вода.Йогите ,а и не само те,са стигнали до правилния извод според мен-да се консумира всичко сурово,а това което не може(боб и т.п.)-да се готви на пара.Никакви суб или готови продукти,сол,захар,повечето подправки с изкл. на дафинов лист,гьозум,магданоз,мащерка и т.п.Без кафе и силен чай.Естествено веган.Хранене 1 или 2 или макс 3 пъти на ден с промеждутък 3-4ч. в малки количества.Вода 10-15 мин. преди и/или 1ч след хранене ,в никакъв случай по време на хранене,около 1-1.5л дневно ,топла на малки глътки.Яжте бавно:"Храната се пие,водата се дъвче".И разбира се зеленина сурова.След хранене по възможност поседете поне 10-20мин.Не се хранете в движение-храненето трябва да ви е като ритуал.
Пробвайте 1 мес. и ако няма ефект обещавам да си сменя името Smiley
Сигурно нещо съм пропуснал,но това е основното.Ако някой има въпроси относно написаното ,да се чувствува свободен да се свърже с мен за подробности.
Не се изживявам като гуру-жал ми е като гледам хората как се самонаказват и измъчват.
Хайде ,скъпи приятели,пазете си здравето-само това притежавате!

 45 
 -: 23-07-2019, 12:31:36 
Започната от Nel - Последна публикация от Olivesda
The information provided is very useful to me.

 46 
 -: 19-07-2019, 21:51:37 
Започната от dimo777 - Последна публикация от megypals
Незабавно след отделянето на олиото, зехтина, каквато и да е мазнина от носителя, от семките, маслините... започва нейното окисляване.
Дори и в къщи да си я правим, няма значение.
Пъти по--добре е да се покълва слънчогледа например и дда се яде - заедно с олиото... Това, че на някой му е "Много необходимо" олио в салатата или в яденето, НЕ Е необходдимост, а грешно създаден навик за хранене, вкусова нагласа в съзнанието.
Отнася се за всички олиа, отделени от своя плод, семка..... изобщо - природен носител.
Извинете за грубото откровение.
А, каква е ситуацията с таханите?

 47 
 -: 19-07-2019, 17:16:10 
Започната от megypals - Последна публикация от megypals
Спешно продавам Дехидратор Ексалибур дигитално управление 9 тавички чисто нов /Excalibur 4948CDFB /.
Дехидратора е закупен на 10/07/2019 година и е 2 години гаранция.
Разопакован и ползван 6 часа за сушене на пестил от ягоди. Цена 750 лв/по договаряне
Телефон за връзка 0879558741

 48 
 -: 16-07-2019, 15:51:20 
Започната от Лози - Последна публикация от iris

Предполагам, че усложненията са заради несъобразяването с лунните фази, макар че, тогава когато започнах гладуването мислех, че съм се съобразила - според Малахов трябвало да се гладува в първа и трета фаза на Луната. Ще проверя дали наистина така пише. Тогава четях Малахов.

Извинявам се, че обвиних господин Малахов. Той си го е написал правилно, но аз съм запомнила грешно.
Трябва да се гладува през втора и четвърта фаза на Луната според Малахов.
Та тези усложнения ги отдавам на неправилно избраното време за гладуване. Дай Боже да проведа следващото гладуване успешно, след като по трудния начин научих правилното време. ама че съм

 49 
 -: 16-07-2019, 11:17:53 
Започната от Лози - Последна публикация от iris
Здравейте, имам въпрос относно проблем с гладолечението.
 
Днес е седми ден от гладолечението ми на вода. От вчера изпитвам болки в долната част на гърба, към опашката. Каква може да е причината? Възможно ли е да е бъбречна криза в резултат на натоварване на бъбреците?
До сега нямах неразположения, които да ме притесняват и да ме карат да мисля за прекъсване на гладуването. Единственото неудобство са киселините, които имам от три дни. Затова пия често вода като се опитвам да ги неутрализирам, а днес повърнах и се надявам, че тези киселини ще престанат.
Благодаря предварително на всички отзовали се.   помощ

Предполагам, че усложненията са заради несъобразяването с лунните фази, макар че, тогава когато започнах гладуването мислех, че съм се съобразила - според Малахов трябвало да се гладува в първа и трета фаза на Луната. Ще проверя дали наистини така пише. Тогава четях Малахов.

Според този източник  

http://hikari.blog.bg/izkustvo/2012/08/23/fazite-na-lunata-i-tiahnoto-vliianie-vyrhu-organizma.991270

гладуването трябва да се прави във втора и четвърта фаза на Луната.

Втора фаза:
"Очистителни процедури. Тази фаза е най-благоприятна за тях - токсините заедно с потока на течностите сами се стремят навън. През тази фаза са активни жлъчката и черният дроб и затова е добре да се чистят именно през този период. Подходящи са и очистителните процедури: парна баня /сауна/, шанк-пракшалана /йогийска очистителна процедура/, клизми.
През 9-ия ден се препоръчва не само очистване от шлаковете, но и по-тънки видове очиствания, например от уроки или пренасянето на болестите върху предмети. Най-мощният ден за очистване обаче е 11-ият – денят на „екадаши“, изцяло подчинен на очистването: лечебното гладуване се понася много добре, много е ефективно и се равнява на три въздържания от храна."

Четвърта фаза:
"Очистителни процедури. Енергията, насочена надолу, съдейства за очистването на организма, а прилаганото гладуване още повече спомага за това. Най-подходящи са 23-ият ден – ден на покаяние, опрощаване и пост; 26-ият ден е вторият ден на „екадаши“, през който древните писания горещо препоръчват пълно въздържане от храна. Не е лошо да се ограничи приемането на храна и през 29-ия ден, за да се помогне на организма при прехода към новия лунен цикъл. Добре е в този ден да приключи седмичното гладуване, ако сме го започнали. Въобще по-дългите гладувания не бива да се предприемат през първата и третата фаза на Луната, а през втората и четвъртата."
"В заключение, нека още веднъж подчертаем, че грамотното използване на лунните фази ще ни помогне да избегнем 90 на сто от грешките, които обикновено се допускат при съставянето и изпълнението на набелязания оздравителен план."

 50 
 -: 14-07-2019, 07:21:02 
Започната от megypals - Последна публикация от megypals
Продавам Sana EUJ-707 - хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка в гаранция. Сокоизтисквачката е ползвана един път за изстискване на грозде. Цена 650 лв. Телефон 0879558741

Страници: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10