Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
 41 
 -: 18-09-2019, 21:58:54 
Започната от zhivko - Последна публикация от papa64
   Ето още нещо качено от билкар.
браво, аплодирам браво, аплодирам

Това с ликопена е добре, но защо не споменава нищо за въздействието му на простатата?
(Е, никой не може да знае всичко, няма лошо.) Просто съм съгласен с Бино да не си правим кумири.
Например колко струва дадена поредица от приемане на билкови ...неща, ако приемащият не спазва съвсем точно реда, количествата, особеностите. А това е много лесно да се случи, когато сме на работа, във всекидневния живот.  Smiley
    Здравейте, приятели!

Преди една седмица СЗО (Световната здравна организация) съобщи, че за първи път в историята - онкологичните заболявания са оглавили класацията по причини за смъртност, последвани от сърдечно-съдовите и белодробните заболявания.В тази моя публикация ще научите най-честите причини за появата на рака и средствата, които може да използвате за защита и лечение.

Започваме от причините...

1.Целия метаболизъм ни се контролира от мозъка.Продължителното излагане на стрес и изпитването на чувства като безпокойство, страх и скръб - твърде много ангажират мозъка и в резултат на това - той не успява да управлява както иска метаболизма.

2.Глифозат е неселективен системен хербицид, използван за борба с плевелите, особено с многогодишните. Сред хербицидите заема първо място в света по производство.Днес знаем, че Глифозат е токсично вещество, което е причина за много онкологични заболявания.Този токсин, който е преминал в растенията, не може да се премахне с варене и когато животните се хранят със заразените растения - глифозат преминава в яйцата, млякото и месото им.През 2017 год. Европейския съюз удължи с 5 години използването на глифозат, като сред страните гласували "ЗА" беше и България.

3.Eдна от основните причини за рак на гърдата при жените(особено при генетично предразположените) е хормоналното неравновесие, което често настъпва след подлагане на инвитро процедури.Това се потвърждава от десетките жени, които пишат по групите във фейсбук.Например:

"Момичета имам нужда от помощ, на 09.05. получих тази епикриза и не мога да разбера какво означават тези заключения за моят рак. Правих ин витро миналата есен и дали има връзка рака ми с това!"

"За мен има връзка с ин витрото. Аз съм с диагнозата и две ин витро преди това. В болницата срещнах поне 5 жени с РМЖ и ин витро"

"И аз съм с три опита инвитро и рак на гърда не ме предупредиха да се наблюдавам че сме рискови в надежда са ми опитите при доктор Стаменов имам прекрасен син Калоян на 5 и заради него се боря."

4.Редовното консумиране на преработени храни(особено тези, които съдържат оцветители и консерванти), месо от възрастни животни(особено тези, които се отглеждат в затворени пространства), храни богати на афлатоксини, хранителни добавки като Омега 3, Бета-каротен в свободна форма (които хората вземат с цел да се предпазят от рак) и т.н. доказано увеличават риска от рак!

Кои са средствата за защита?

1.На първо място това е билката Leontice Leontopetalum, чийто успех се потвърждава от десетките резултати, които постигнаха жените от групата:

Вижте: https://m.facebook.com/groups/1906719996274119?view=permalink&id=2005096206436497

2.Отварата от броколи

Превантивно действие срещу рак на гърдата, простатата, фаринкса, хранопровода, стомаха и червата

Приготовление:

Към 500мл вряща безхлорна вода на слаб огън се добавят 250 гр. тъмнозелени броколи и варят 6 минути със затворен капак, след което се преместват на съседния невключен котлон и престояват докато отварата премине от горещо в топло състояние.Едната половина от отварата се изпива 15 минути преди вечеря, а останалата 2 часа след вечеря.

3.Отварата от Полски хвощ

Тази билка притежава антиметастатичен ефект, особено когато е събирана от горите и в съседство се е намирала Коприва.

Вижте: https://m.facebook.com/groups/1906719996274119?view=permalink&id=2249124712033644

4.Отварата от Каменоломков анасон

Към 300 мл вряща безхлорна вода на слаб огън се добавя 1 чаена лъжичка корен от Каменоломков анасон и се вари на слаб огън 8 минути, след което съда се мести на съседния невключен котлон и се запарва за 10 минути.Когато изтекат минутите се прецежда и пие 30 минути преди закуска и 30 минути преди вечеря, когато премине от горещо в топло състояние, без да се подслажда.

5.Източниците на еустрес

Oбогатете средата в която се намирате с вашите индивидуални източници на еустрес (доброкачествен стрес) - дейностите, които ви носят удовлетворение.Например - плуване, яздене на кон, скачане на батут, плетене, разходка и игра с домашен любимец, гледане на комедия, пътуване до нови и интересни за вас места, посещаване на социални и културни мероприятия.Поставяйте си цели и развивайте нови умения.Обогатената околна среда (предизвикателна, но не стресова) подобрява мотосензорната, когнитивна и социална стимулация, увеличавайки физическата ангажираност и социалното взаимодействие.Първичния механизъм на въздействие на обогатената среда (ОС) e активирането на HSA (hypothalamic-sympathoneural-adipocyte) - специфичен невроендокринен път, който води до увеличаване на нивата на адипонектин, спад на лептин и от там до намаляване на туморогенезата, инвазивността и метастазите.Втория механизъм на ОС е стимулиране на производството на BDNF (мозъчно извлечен невротрофичен фактор), който модулира Т-клетъчния и подсилва NK-клетъчния имунитет.В едномесечно проучване с мишки се забелязва намаляване на размера на туморните образувания при тези, които са живяли в обогатена среда (ОС) за разлика от тези, които са прекарали същото време в стандартна среда (СС).ОС се е състояла от различни играчки, бягащи колела, тунелчета и малки колибки, които са сменяни и разнообразявани всяка седмица.

6.Ферментирал сок от нар, ферментирал кефир от органична соя, квас от червено цвекло, кисело зеле, пресен босилек, прясносмлени ленени семена, студенопресовано ленено масло.

7.TQGMNP

Природното лекарство TQGMNP което е създадено от черния кимион (по-специално от биоактивното му вещество тимокинон) е в състояние да излекува напълно всеки вид рак, който се характеризира с ензима бета-глюкоронидаза, като рак на гърдата, белия дроб и дебелото черво.

8.Ударни дози витамин Ц

Действието на витамин Ц като прооксидант във висока доза в лечението на рака се изразява в подобряване на качеството на живот, отстраняване на токсикацията от страна на химиотерапията, стимулиране на имунната система и взаимодействието с високото желязо в раковите клетки(те съдържат по-голямо количество от нормалните) и посредством него - унищожаването им.В случая става въпрос само за венозно влят витамин Ц!Зад тази практика трябва да седи лекар, който се е усъвършенствал в лечението и документирал успешните случаи.Един такъв лекар е проф. д-р Мутлу Демирай.

9.Създаване и навлизане в благоприятни умствено-душевни състояния чрез определени медитативни техники

Пример - https://m.facebook.com/groups/1906719996274119?view=permalink&id=2189225004690282

 42 
 -: 18-09-2019, 21:51:51 
Започната от zhivko - Последна публикация от papa64
Да, билкар е. Но доста добър и медицински обоснован. Цитирам едно от неговите изказвания:

Различието в действието на Ликопен

Ликопенът, съдържащ се в динята, лука, копривата и доматите притежава превантивно и лечебно действие срещу рак на простатата, матката, тестисите и гърдата.Намиращия се в доматите - ликопен е същия като този в стария лук, но механизма на действие се различава заради останалите функционални и медиаторични вещества, които карат Ликопен да се отправя към различни органи.Например, когато се изпие една чаша доматен сок - Ликопен се отправя към очите, сърцето и тестисите.Когато изпиете една чаша отвара от стар лук - Ликопен се отправя към матката, яйчниците и черния дроб.Извлеченият в свободна форма Ликопен под форма на капсули не допринася с нищо за нашето здраве.Транспортирането и усвояването на Ликопен се осъществява с подкрепата на стотиците активни съставки в гореизброените растения, иначе сам по себе си Ликопен не е способен на това!Положението е като при война - командира е Ликопен но войниците ги няма!Как ще воюва?От учебника по биология за 8 клас знаем, че когато по някакъв начин проникне в нас дадена вредна бактерия - организма ни изпраща на мисия фагоцитите - да ги обхванат,погълнат и подложат на вътреклетъчно смилане...за да ги подложат на вътреклетъчно смилане организма ни произвежда хидрогенен пероксид...Но ако по време на мисията на фагоцитите се употреби капсулиран антиоксидант("с цел да подсилим имунната ни с-ма")какво се случва, знаете ли?Активността на хидрогенен пероксид се неутрализира т.е. спираме войната с нашествениците!Лечението което провеждаме не се ли съобразява със законите на природата и принципа на биологичната цялост е обречено на неуспех!


За мен са интересни нещата му. Ако вие ги знаете е друго ..                 
      За мен ликопен в продажба на таблетки си  чиста търговия, като лекарствата.

 43 
 -: 14-09-2019, 15:18:45 
Започната от zhivko - Последна публикация от TodHuk
До колкото знам ликопенът е с висок афинитет към простатната жлеза и има доказателства за редукция на риска от рак на простатата.

Вова, сперд теб какво е въздействието на ликтопена върху простатата?

 44 
 -: 12-09-2019, 10:36:00 
Започната от barzaka88 - Последна публикация от iris
Здравей. За пчели или пчелен подмор трябва да се регистрираш в някой форум за пчелари.
Ето тук се говори за лечение с пчелен подмор, има рецепта. Но може и с живи пчели да се приготви лекарството.
https://pchelari.com/forum/showthread.php?t=373

 45 
 -: 09-09-2019, 16:23:17 
Започната от Gostenka - Последна публикация от Gostenka
Ето и моя личен опит. Поради травма в детските си години се сдобих с полип в канала на максиларния синус. Торбичките с нагрята морска сол помогнаха и не съм имала проблеми. След една интервенция от умела зъболекарка се сдобих с недоизчистено арсеново лекарство в канала на горен зъб, което е престояло там, заедно с натрупаната гной по неизчистените от нервите канали за около седем години. И след 3-4 настинки карани на крак, един ден в автобуса за работа се разревах от безсилие. Отидох при личната която ми направи снимка и ми изписа билкови капки, антибиотик (не помня какъв ) и почивка. Това с почивката го изпълних, но нищо не се промени. Така попаднах на Вашия сайт и на още един, където една жена беше обяснила подробно. И сега аз ще го направя същото, надявам се така да съм от полза с моя опит. Иначе имаше и едни сайтове с кристали, как видиш ли си имал проблем с родителите, че проблема не бил там в синуса, а в бъбреците и т.н. Еми при мен беше, но то при всеки е индивидуално. Първо намерих един безстрашен зъболекар, който направо разби цимента с който беше напълнила каналите извади останалите парчета от нерви и топчетата гной по тях, арсеновото лекарство и ми направи промивка на зъба. След това направих концентриран разтвор от мед и вода. Водата трябва да кипи поне няколко минути, охлажда се и когато достигне стайна температура в нея се разтваря меда. Наситен разтвор означава да се виждат парченца неразтворен мен на дъното на съда- аз използвах чаша за ракия. Пълна супена лъжица ми стигна за целия курс. Меда беше полифлорен на някакъв Видински производител от магазина за хранителни стоки, явно е бил чист, но не помня името, целта не е реклама. Сутрин и вечер се слага с капкомер, ако не ходите на работа може и на обяд. Аз използвах на обяд билковите маслени капки. Торбички с нагрята морска сол поне по две пъти на ден. Към третия ден състоянието ми изглеждаше влошено, чувствах тежест, подуване и изобщо беше по-зле и от преди, но продължих упорито. И така на шестия или седмия ден, сутринта преди да си измия зъбите усетих над небцето някаква подутина, направих вакуум с език и изплюх. В моя случай чиста гной около 100-120 милилитра.Макар че след време повторих процедурата повече не съм имала проблем. Казах на една колежка с алергия към антибиотици и тя ми каза, че при нея също е помогнало. Но това са били бактериални възпаления, а не гъбични. И накрая искам да благодаря на Вашия сайт, за инфото. Надявам се някой друг ваш читател да има полза. Успехи.       

 46 
 -: 05-09-2019, 23:38:31 
Започната от barzaka88 - Последна публикация от barzaka88

Здравейте колеги пиша по една неприятна тема . Диагностицираха дядо ми с рак на пикочния мехур Злокачествен . Направиха му операция , но в момента унинира на 15 мин.  Бихте ли ми препоръчали нещо с което мога да му облекча състоянието . Също търся и пчели за подмор по възможност умрели естествено не отровени . Ако някой продава ще се радвам да пише - Благодаря Smiley

 47 
 -: 05-09-2019, 15:28:56 
Започната от Лози - Последна публикация от Vov
Ирис,
В цитат по-горе си написала и то така, че някой бързак може да (и постоянно го правят!) поиска да ускори "лечението"... Имал съм такива курсисти.

При повишаване на околната температура тялото насища крайниците с кръв и лимфа, за да се охлажда. Тъй като хората, неприемащи храна, имат по-ниско кръвно налягане от обичайното за тях, по-нататъшното му спадане води до завиване на свят, падане, загуба на съзнание... в малката стаичка на сауната, където кислородът и без това е малко. При падането е възможно да се удари главата... Как точно е искал да каже цитираният автор, че се прави сауна или парна баня, за кои точно хора, в какъв състав, в какво състояние и т.н. и т.н. е съвсем друг въпрос.  Smiley

 48 
 -: 28-08-2019, 21:55:56 
Започната от groi - Последна публикация от groi
Здравей Тиана (готино име) и добре дошла!
Наскоро се зачетох в моите си писания и реших да ги редактирам, но по случайност (а както знаем, случайности няма), просто съм ги копирала. Сториха ми се някак прекалено лични, но явно тогава, съм имала нужда от това. Никога не съм била по-истинска, здрава и спокойна( това не винаги:)) ,отколкото сега. Продължавам да живея осъзнато и да вярвам, че това е правилната пътека. Ако ме питаш за наркотиците, те отдавна не са част от моят живот. Те бяха пътят към промяната ,път който трябваше да извървя за да стана по мъдра и осъзната. Сега съм щастлива и се чувствам пълноценна. Обичам, вярвам, мечтая, давам, благодаря и се грижа за себе си. Вдъхновяват ме малките, чисти моменти, слънцето и цветята, усмивката на някой непознат, та дори и кучето пред блока, докато гони сутрин гаргите. Все по рядко влизам тук, но винаги има какво да прочета и науча. Успех по пътят ти и до скоро!

 49 
 -: 27-08-2019, 02:22:34 
Започната от groi - Последна публикация от Тиана
Здравей, Деси. Аз от вчера съм регистрирана и след като прочетох здравословната тема, която ме интересува, реших да разгледам и форума. Попадам първо на твоето представяне (случайно, ама знаем, че случайности няма) и те поздравявам за куража да разкажеш част от историята на живота ти и победата, която си постигнала. Браво браво, аплодирам Смело момиче си Smiley
След това забелязах, че това е било 2011 г. и скоро си цитирала първия си пост и се зачудих още ли си във форума и още ли се чувстваш "истинска, спокойна и здрава", както си писала тогава? Надявам се да е така и ти го желая от сърце. Продължаваш ли и как се чувстваш? Сподели, ако имаш желание. Ще се радвам да дадеш знак и да разкажеш накратко каква посока си избрала за живота си. Желая ти щастие и удовлетвореност.

 50 
 -: 26-08-2019, 12:35:46 
Започната от groi - Последна публикация от groi
Здравейте всички!Май се престраших и аз да се появя наяве;)От София съм, на 33 г.Седя си вкъщи и си пиша сама пред компа,а пък сякаш съм изправена пред огромна тълпа хора и се чуствам като на изпитите в НАТФИЗ,изпълнявайки монолога си-страшно притеснена:)Притеснена не за друго,а защото ви се възхищавам и обожавам сайта и форума и прекарвам часове наред в тях.Открих сайта преди 4 месеца и от тогава всяка свободна минута прекарвам тук.От близо година не ям месо ,а от 2 месеца се опитвам да премина на сурова храна.Много ми е трудно,но благодарение на Мер,всички вас и всичко което чета тук,мисля че започвам да се справям.Повечето ми приятели май не подкрепят много много това мое решение да премина към суровоядство,но на мен не ми пука изобщо,важното е че аз го искам.Когато бях на 18 започнах да употребявам хероин и след около 4 месеца вече бях пристрастена.Била съм абсолютна малка и наивна глупачка и не съм знаела какво ме чака.Тези години май бяха бума на хероина в София и аз опитах,хареса ми,чувствах се велика иии..айде в капана!Не искам да разказвам даже колко навътре потънах,а само ще кажа че този ужас продължи 6 години.Благодарение на прекрасните ми родители,които никога не ме оставиха,бях записана в метадонова програма(метадонът е заместител на хероина,дават го безплатно на хероинови наркомани,но към него пристрастяването е още по-силно).Получавах(пиех метадон) 4 години и на 27 годишна възраст най-накрая постепенно го намалих и спрях.От 6 години съм чиста и се гордея че успях да се измъкна от всичко това.Не ме е срам да кажа ,че съм взимала хероин,защото се преборих с него!Представете си обаче какво съм причинила на тялото си през всичките тези години и разбира се последствията не закъсняха(слаба имунна система,постоянно се разболявах,кистозни яйчници,спукана киста на яйчника в корема,лапароскопия и т.н...и т.н.)Тъпкаха ме две години с противозачатъчни,докато в един момент ми писна и си казах че има и друго решение.Започнах да чета за нетрадиционни методи на лечение,аюрведични книги,а благодарение на приятел който работеше в Zoya.bg ,постепенно научих и за някой супер храни,които употребявам вече доста време(мака,конопен протеин..и др.) От близо година не съм имала проблем с тези кисти,които постоянно образуваха яйчниците ми.Охх,май много се разписах...Щастлива съм ,че мога да живея като нормален човек и да се храня с храна,която ме кара да се чувствам истинска,спокойна и здрава.Ще продължавам така и занапред.Благодаря Ви,че Ви има-за да се уча от вас:)

Страници: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10