Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
 51 
 -: 05-06-2018, 17:16:44 
Започната от Volna - Последна публикация от Delcho
Извинете, грешка... не знам как мога да го изтрия...

 52 
 -: 05-06-2018, 12:59:27 
Започната от Volna - Последна публикация от Elia
Да,
и аз мисля,че сухото гладувяне е по - трудно и по - опасно.За 24 часа не е проблем, но за по - дълго време е, особено когато човек не е тъй да се каже трениран.
Поздрави !

 53 
 -: 04-06-2018, 21:10:10 
Започната от Volna - Последна публикация от Delcho
Здравейте, приятели! Исках да го пусна тук, но сбърках нещо и излезе нова тема, за което съжалявам! Надявам се началника да я изтрие. Правил съм водно и сухо гладуване, многократно, доволен съм от всички гладувания досега. Участвах в англоезичен форум за гладуването, където беше разискван въпросът за сухото гладуване! Във форума списваше и доктор Крюгер, който обслужва една клиника за гладолечение в Южна Африка в продължение на 30тина години, същият е автор на няколко книги за гладолечение и детоксификация на организма. Според д-р Крюгер, сухото гладуване може да бъде опасно за начинаещи, тъй като начинаещите все още са пълни с токсини, а сухото гладуване освобождава около 3 пъти повече токсини от водното и тези освободени токсини могат да отровят черния дроб или бъбреците, ако те не са в отлично здраве. Процесите в организма докторът обясни разбираемо, но компетентно - аз не мога да повторя всичко така убедително, но в резюме то е следното: при водното гладуване, за да набави храна за поддържане на живота, организмът разгражда предимно наситени мазнини(не само, но най-вече). Като резултат от това разграждане има захари, които са храната и остава един свободен атом водород. При гладуване организмът разгражда точно толкова от телесните запаси, колкото е нужно за осигуряване на храната. Какво става, ако не пием вода? Ами организмът си я произвежда по съшия начин, по който си набавя храна - разгражда ДОПЪЛНИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО от телесните запаси(около три пъти повече в сравнение с водното гладуване). Както вече споменах, при разграждането на наситените мазнини остава свободен атом водород, който се свързва с вдишвания и циркулиращ в кръвта кислород и образува чиста вода! Така организмът набавя водата, която му е нужна. Поради това, че разградените телесни запаси са 3 пъти повече отколкото при водното гладуване, освободените токсини също са три пъти повече и ако отделителната система(дроб, бъбреци, изпотяване) не е в ред, то може да се натрупат и да стане опасно. Верно е, че организмът набавя калций от костите, но това той прави и при водното гладуване и го прави точно толкова, колкото му е необходимо! Необходимостта от калции при сухото гладуване не е по-голяма, отколкото при водното(калцият не участва в производството на вода H2О в организма). Освен това, в повечето от нас(особено по-възрастните) по костите(особено по ставите) имаме отложен излишен калций под формата на шипове(мнозина ги имаме без да го знаем). Това е излишният калций, който организмът не е смогнал да изхвърли от тялото преди да му сложим нова храна и той го е оставил "на депо(до поискване) по костите(обикновено на ставите). При гладуване(водно или сухо) организмът разгражда шиповете, преди да пипне костите. Та в резуме...сухо гладуване само за напреднали "в занаята"...

 54 
 -: 04-06-2018, 20:43:32 
Започната от Delcho - Последна публикация от Delcho
Здравейте, приятели! Не знам да ли ще има смисъл от това мое мнение, тъй като последното такова е писано преди 3 години, но ще се поддам на изкушението да пусна и свето. Правил съм водно и сухо гладуване, многократно, доволен съм от всички гладувания досега. Участвах в англоезичен форум за гладуването, където беше разискван въпросът за сухото гладуване! Във форума списваше и доктор Крюгер, който обслужва една клиника за гладолечение в Южна Африка в продължение на 30тина години, същият е автор на няколко книги за гладолечение и детоксификация на организма. Според д-р Крюгер, сухото гладуване може да бъде опасно за начинаещи, тъй като начинаещите все още са пълни с токсини, а сухото гладуване освобождава около 3 пъти повече токсини от водното и тези освободени токсини могат да отровят черния дроб или бъбреците, ако те не са в отлично здраве. Процесите в организма докторът обясни разбираемо, но компетентно - аз не мога да повторя всичко така убедително, но в резюме то е следното: при водното гладуване, за да набави храна за поддържане на живота, организмът разгражда предимно наситени мазнини(не само, но най-вече). Като резултат от това разграждане има захари, които са храната и остава един свободен атом водород. При гладуване организмът разгражда точно толкова от телесните запаси, колкото е нужно за осигуряване на храната. Какво става, ако не пием вода? Ами организмът си я произвежда по съшия начин, по който си набавя храна - разгражда ДОПЪЛНИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО от телесните запаси(около три пъти повече в сравнение с водното гладуване). Както вече споменах, при разграждането на наситените мазнини остава свободен атом водород, който се свързва с вдишвания и циркулиращ в кръвта кислород и образува чиста вода! Така организмът набавя водата, която му е нужна. Поради това, че разградените телесни запаси са 3 пъти повече отколкото при водното гладуване, освободените токсини също са три пъти повече и ако отделителната система(дроб, бъбреци, изпотяване) не е в ред, то може да се натрупат и да стане опасно. Верно е, че организмът набавя калций от костите, но това той прави и при водното гладуване и го прави точно толкова, колкото му е необходимо! Необходимостта от калции при сухото гладуване не е по-голяма, отколкото при водното(калцият не участва в производството на вода Х2О в организма). Освен това, в повечето от нас(особено по-възрастните) по костите(особено по ставите) имаме отложен излишен калций под формата на шипове(мнозина ги имаме без да го знаем). Това е излишният калций, който организмът не е смогнал да изхвърли от тялото преди да му сложим нова храна и той го е оставил "на депо(до поискване) по костите(обикновено на ставите). При гладуване(водно или сухо) организмът разгражда шиповете, преди да пипне костите. Та в резуме...сухо гладуване само за напреднали "в занаята"...

 55 
 -: 29-05-2018, 18:45:22 
Започната от Volna - Последна публикация от Duras
Здравейте,

При мен възникна интересна ситуация и бих искал да попитам каква би могла да бъде причината за това.

Проведох четири дневно сухо гладуване последвано от още един ден гладуване на вода. На няколко места четох, че при сухо гладуване, първата ацидозна криза настъпва в раките на 2-3 ден или 3-4 ден (според различните източници).

В моя конкретен случай такава криза не настъпи. Забелязах, че сутринта на втория ден имах леко повишена температура, леко затопляне в областта на кръста и коремната област.

Като цяло телосложението ми е спортно с почти никакви излишни килограми.

Аз предполагам, че поради добре или много-добре почистен организъм, в процеса на гладуване е нужно повече време за достигане на азидозна криза. И ако се достигне до такава гриза, то тя ще бъде слабо проявена и краткотрайна

Поздрави.


 56 
 -: 25-05-2018, 09:39:55 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Пламен ,
най - лесният и прост начин за да се убеди човек дали Библията е истина е да пробва написаното вътре чрез начина си на живот.Преди години аз дадох обет / обещание / пред една икона на Св.Богородица - ако се излекувам от възпалените нерви на ръцете или поне от една от няколкото болести, които имам ще прославя Бога като пея в църковния хор.Болестта изчезна след 2 седмици, а аз след почти 15 години станах солист.Дарбата ми беше дадена от Бога.
Та мисълта ми е - в Псалтира Св.Цар Давид пише : "Давайте оброци пред Бога и ги изпълнявайте и ще се изпълнят всички добри желания на сърцето ви."
Ето написаното и ето изпробваното от мен.Тук не става въпрос за лъжи в Библията.Напротив - всичко е истина и тази книга според мен не би могла да бъде написана от човек, тя е написана от Святия Дух чрез различни хора, които са могли да приемат Божието слово.А преди години е съществувало само Църковното предание, след това всичко е записано, но има и още неща , които в момента се случват.Днес за истински вярващите хора Бог твори чудеса - изцелява нелечими болести.
Поздрави !

 57 
 -: 24-05-2018, 07:14:44 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Бате Бино - никога не съм ги чувал

За Алберт (Виктор)  Вейник - съгласен напълно, все пак на Исак Нютон (Айнщайн също) не са му били известни пълните трудове на Омар Хайам - от където е изплагиатствано всичко макар и непълно.

Все пак знанията са предавани не само за духовни неща но и чисто "технически" така да го кажем. В момента именно Русия се явява пречка пред пълната хегемония на управляващия елит - и точно там са инвестирани знания за да може да устои пред агресията.

Но за Иван Панин - нещо не ми звучи убедително - може просто да доказва само, че и древните не са били глупави - все пак тези който са писали са били най-умните за времето си и притежавали достатъчно знания - въпреки, че сега се опитват да ни убедят да се били невежи!
Мисля че и този код си го има и на тиарата на папата - защо да не са се погрижили да е навсякъде - все пак са професионалисти. Мнозинството хора може и и да не са блестели със знания но - профитата и слугите на жреците са имали знания които граничат с фантастиката за нашата гледна точка - неможе да нямаш знания и да диктуваш съдбините на човечеството! Но въпреки всичките знания енергии и способности които са имали - това не ги прави духовни - някой способности могат да се предизвикат и чисто механично - това го знаеш - но това не те прави духовна личност.
Колкото и способности да имаш си ограничен до едно ниво и по-натам неможе - това се е явявала и една от големите пречки за духовно стремящите се - да устоят на съблазанта на способностите който им се откриват в даден момент.
 Няма как да отричам Библията като носител на Знанията на Исус  Smiley все пак ако беше базирана само на преправяните легенди на древни народи нямаше да има тази притегателна сила както Знанията останали от Исус. А всяка душа освободена поне за малко от хватката на съзнанието може да почувства когато и се говори истината.


 

 58 
 -: 23-05-2018, 22:09:54 
Започната от monsita - Последна публикация от бате Бино
Пламене, вероятно си забелязял, че имам достъп до информации, доста секретни  и "покрити" за болшинството люде Smiley   Мисля, че дори и Елия не  е запозната.
За Иван Панин чувал ли си ? А за Алберт (Виктор)  Вейник ? Е, време е ..  намигам Можеш да  запознаеш дори и твоята психоложка, да я обогатим жената безплатно Smiley Да види , че нещата с библията  стоят по друг начин Smiley

Копирам 2  мои стари публикации във форума, (четете , търсете , проверявайте  информацията Smiley ) :

Аз много уважавам Светльо , но специално по отношение на библията съм попаднал на изключително силен довод, че човешки ум не би могъл да я напише точно по този начин. Един човек си даде живота за да докаже математически ! , че вероятността това да се случи е  точно 0.000000000

В бившият СССР всички учебници по термодинамика  бяха писани от един много умен човек -  член кореспондент , доктор на тех. науки, професор  Виктор  Вейник. Този човек е гений, но бидейки руснак, се подразбира , че  гениалността  му всячески ще бъде омаловажена. (Вейник опроверга третият принцип на Нютон за действието и противодействието. Това беше поредното неудобно откритие , заради което Вейник   заплати с живота си. Опровергаването на закона означава , че не е невъзможно да се създаде перпетуум мобиле , тоест може да се получи безплатна енергия  намигам намигам  )
   Освен трудове като "Термодинамика на реалните процеси" ,  "Геометрическо моделиране структурите на физическото пространство"  , "Телепортацията - една от разновидностите на психокинезата " ..  и др. подобни ,  в един момент издава книга 360 стр.!! със заглавие
" Защо вярвам в Бог"      
 

 В книгата научно се потвърждава пълната несъстоятелност на атеизма, материализма, и еволюционизма  на база на принципно ново представяне на времето и пространството , заимствано от библията. Установени са факти за съществуването на невидим духовен свят, първичноста на духа и вторичноста на  материята. Разгледана е природата на мисленето , духовната причина за заболяванията, лукавата същност на всевъзможните аномални явления..

Ето част от нея .. " Все начиналось с величайшего открытия современности, которое случайно (хотя,
впрочем, абсолютно ничего случайного на свете не бывает) попало в мои руки, оно
сотворено Иваном Паниным и страшно испугало как сторонников, так и противников
Библии. Вероятно, именно поэтому ни те, ни другие не говорят о нем во
всеуслышание: первые еще не могут до конца осмыслить величайшей, эпохальной
важности и значимости сделанного открытия, а вторые, наоборот, слишком хорошо
все поняли, но кровно заинтересованы в его замалчивании. Дело в том, что Иван
Панин строго математически (!) доказал, что исходные библейские тексты
продиктованы Господом, “вложены” в мозги писавшим их людям, включая каждое
слово, каждую букву и даже каждую черточку (йоту)."

МАТЕМАТИКАТА В БИБЛИЯТА

Ернст Енгли

Преди много години един велик математик на име Иван Панин направи някои впечатляващи открития относно библейската математика. Панин беше гений в математиката. Той беше признат за един от десетте мъже в неговата област по целия свят на времето си. През 1882 година той се дипломирал в университета Харвард. Малко след дипломирането си станал християнин. Знаел перфектно гръцки и еврейски език. Нито гръцкият, нито еврейският имат числа, но вместо това използват букви от азбуката си, за да представят цифрови стойности. Знаейки това, Панин започнал да замества цифрови стойности с букви, докато изучавал Библията. Докато изучавал заместените числа, той бил учуден от невероятно детайлният математически дизайн, който изпъквал пред него. Запленен, той продължил изучаванията си! Колкото по-дълбоко навлизал в Библията, толкова повече бил убеден, че математиката би могла да отключи някои дълбоки тайни в тази велика Книга.

Стих по стих, глава по глава, книга по книга, цялата Библия е написана със същия невероятен математически дизайн, който стои много над способността на физическия ум да го създаде. Този вид дизайн вероятно не би могъл да бъде завършен от човешкия ум.

Тогава Панин започнал да проучва спорните стихове в Библията. Стихове, които някои учени отхвърлят въз основа на твърдението, че някои „прекалено усърдни” преписвачи са ги добавили. Много библейски учени например отхвърлят пасажа Марк 16:9-20, защото смятат, че тези стихове липсват в някои главни манускрипти. Според изследването на Панин тези стихове съдържат същия невероятен математически дизайн.

Панин свидетелства, че неговата работа без съмнение доказва, че Библията е написана по разработен математически модел, който изключва всякакъв шанс или случайност. От тогава насам, до неговата смърт през 1942 година, Панин прекара времето си, доказвайки чрез математиката истинността на Библията. Всички знаем, че математиката е точна наука. Тя не може да бъде фалшифицирана!

Базирайки се на проучването си, Панин направи следните твърдения:

№ 1: Нито едно човешко същество не би могло да напише Библията!

№ 2: Математическият дизайн на самото Писание е бил извън досега на човешкия ум. Той бил награден от Фондация ”Нобел Рисърч” за математическото му проучване на Библията. За да подкрепи твърдението си пред Фондацията, той представил 43 000 листа с доказателства, съдържащи неговата работа! Твърдението му пред същата фондация било следното: „Святата Библия е непогрешимото Божие Слово!”

От Фондация ”Нобел Рисърч” му отговорили: „Колкото по-дълбоко навлизаме в нашите изследвания, ние намираме поразителни доказателства в полза на вашето твърдение!”

След това Панин отправил предизвикателство чрез нюйоркския вестник „Сън” към девет известни „библейски критици” по негово време публично да опровергаят неговото твърдение. Когато абсолютно никой не приел предизвикателството му, той отправил същото предизвикателство посредством всички водещи вестници по света, за да може всеки публично да опровергае неговото твърдение! Предизвикателствата бяха отправени преди повече от 60 години, но до днес никой не се е появил да опровергае тези твърдения.

Доктор Панин твърдеше, че математически” доказва, че всичките 66 книги от нашата Библия са написани от Бог! Независимо, че човешка ръка е написала думите в Библията, Бог е Този, който ги диктува! Нашата Библия твърди същото: „…защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух” (ІІ Петрово 1:21).

Д-р Иван Панин доказва в трудовете си, че числата са методът, който Бог използва, за да защити истинността на Своето Слово, Библията. След дългогодишна работа д-р Панин доказа, че Библията е защитена от система от числа, и ако Словото се промени по някакъв начин, системата ще бъде прекъсната, което ще покаже, че се извършва фалшификация. Д-р Панин каза: „Библията е конструирана по чудесен числов дизайн във всеки възможен детайл; така че този дизайн не може да произхожда от човек, нито пък може да бъде осъществен от човек; числовата система, по която е изградена, е подобна на математическата схема, наблюдавана в природата, в небесата горе, или на земята около човека. И този числов дизайн застрахова текста от грешки и прибавяне; твърде подобно на начина, по който дизайнът на банкнотите е защитен от фалшификация. И както монетоброячната машина автоматично пресмята монетите, така и числовата система автоматично проверява собствената си сметка.”
.................
.......................
Продължава например тук :
http://hristianstvo.blog.bg/technology/2007/05/17/matematikata-v-bibliiata.71035

Също и тук, по-подробно :
http://booksbrlubov.hit.bg/D08_Matematikata_v_Bibliata.pdf   ( линкът не работи вече )

Всъщност , в книгата по-горе се казва ,че вероятността не е точно 0, ако трябва да сме съвсем честни.
Тя е 0.0000000000000000000001   ухилен

 59 
 -: 23-05-2018, 18:32:45 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Бате Бино - за съжаление е  точно така. Макар навремето да е имало цели култури на които приоритета да е бил в духовното развитие - сега е точно както го описа.
 Elia - да ти кажа един много известен експеримент проведен на тийм билдинг - психоложката извади 5 човека - включително и мен от групата и извика единия на който прочете една страница - после той я предаде на втория - и така до последния който бях аз - та от тази страница до мен достигнаха 5 изречения с изкривено съдържание! - това в рамките на 10 минути - първите записки май бяха 200 години след събитията с Исус - няма начин да ме убедиш, че са пресъздадени точно - Библията е пренаписвана от различни хора докато бъде отпечатана през 1455 Библията на Гутенберг, разделянето на текста на глави се случило едва в ХIII век от кардинал Стефан Ленгтън, а разделянето на главите на стихове с номерация направил парижкия издател Роберт Стефан, който за първи път през 1553 година издал пълната версия на Библията.
В съвременния свят, католическата църква не само, че се счита за упълномощена по нейната воля и желание да променя Библията, но и да я допълва. (и въпреки всички изкривявания са останали зрънца от Знанието и думите на Исус.
 Мисля, че времето на сляпо следване е отминало и трябва да се подходи и с доза здрав разум към Духовното развитие - сляпата вяра не води до никаде или поне с неимоверни усилия и десетки години може да доведе някъде.
 Интересно сигурна ли си кой е Мойсей и защо води 40 години народа на разстояние 750км ?!?!?!?
 Сигурна ли си, че е правилна легендата за Адам - а може би е друга действителноста
 Сигурна ли си, че Исус е умрял на кръста - а по случайност не е бил спасен от Пилат и погребан в Индия след 80 и кусур години в Розабал
 А дали Петър и Павел са били някога ученици на Исус - списъка е безкраен но трябва да се подхожда непредубедено. Всяка религия  представлява изкривеното Знание давано от Великите и не е само Християнството единствено правилно - иска се непредубеденост и широк поглед - както и доза критичност!
 И да се има предвид,че това коетосе спуска на масите в повечето случаи отрязява даден интерес - справка сегашните медии
 

 60 
 -: 23-05-2018, 10:23:51 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Бате Бино,
прав си, голяма част от духовно просветените свети отци са били сами, защото са били много различни.Но и не само за това.Тяхната работа е била непрекъснатата и постоянна молитва съчетана с пост за различни проблеми на ближния.И непрекъснато четене на Свещеното писание.И най - вече на Псалтира.Не само обаче в манастир може да се спаси човек.Понякога дори и да си в манастир не можеш да се спасиш.Главното е смирението т.е. да правиш това, което ти нареди Сам Бог.Но как са го разбирали това светите отци.Те са живели не по своя, а по чужда воля.Изпълнявали са всичко, което им нареди тяхният духовен наставник независимо от това дали на тях им харесва или не.И са получавали благословение да вършат различни неща, които на тях са им се стрували невъзможни.Четох скоро за един монах, който е искал да отиде да живее в някакъв манастир, а получил благословение да отиде там , където на него не му харесвало.И той всячески се опитвал да избегне отиването , но получил заплаха от духовния си отец - Ако не отидеш ще се съдя с теб на Страшния съд ! - така му казал той.И монахът ще не ще се примирил / смирил / и изпълнил заръката.
В светския живот ние живеем по своя воля, не искаме някой да ни налага какво и как да правим.Именно това светите отци наричат гордост, своеволие, неподчинение и непослушание.В руските манастири всеки монах изпълнява в определен период определена възложена му задача от духовния му отец.Ако не желае да се подчини това се счита за непослушание.Така,че не е никак лесно човек да се смири т.е. безприкословно да изпълнява всичко.Затова светите отци казват,че най - голямата и велика наука е науката за смирението т.е. да живееш не по своя, а по чужда воля.Затова скоро четох,че дори и учени хора, интелигентни няма да се спасят, защото не са научили най - главното - науката за смирението.
Много е трудно особено в Света гора където всичко се подчинява на Света Богородица да се изпълнява безприкословно всичко и човек да се смирява.Обаче от друга страна .Обаче от друга страна без да получим благословение не можем нито монаси да станем, нито отшелници.В светския живот, в брака също човек може да се спаси, да придобие смирение.В брака не винаги изпълняваме това, което ни се иска, също живеем под чужда воля.Изпълняваме прищявките на партньора.Бог е този, който преценя какво да даде на всеки човек - брак, монашество, отшелничество.Според това какво всеки може да понесе.Така,че спасение е възможно за всички хора и в света, и в манастирите, и живот като отшелници.За всеки е различно според това какво всеки може да прави и колко силно обича Бога.Духовното израстване в този смисъл за мен се състои в изпълнение на Божията воля и Божиите заповеди.Това е, което трябва да правим.Няма нищо особено, простички и ясни са заповедите и разбираеми от всеки.
Поздрави !

Страници: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10