Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 -: 12-07-2018, 19:18:08 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Скъпи приятели и съфорумци,

Във връзка с доста често повтаряни обсъждания относно какви трябвало да бъдат стойностите на този или онзи показател на нашите телесни течности: кръв, лимфа, урина...:
Вярно е, че СЗО обобщава статистически (вероятно) достоверни огромни числа - случаи и изводите им, че, примерно - 120/80 кръвно налягане е норма, са верни. Но, всички познаваме поне няколко човека, които десетилетия наред си живеят здрави със стойности, доста различни от тази "норма", нали?
Същото се отнася за много (или всички) от останалите изследвани измерения (параметри)...
Та, когато някой се опитва да ни разтревожи, уплаши, че даден витамин, хемоглобин, левкоцити и пр. и пр. са "извън нормата", са "опасно високи" или "опасно ниски" и леееко ни насочи към правене на разходи, парични разходи, за да си върнем стойностите в "правилните" граници, да помислим... свиркам си
Не е необходимо да се връзваме на тези препоръки... Всеки от нас, който е доживял до 1 -годишна възраст, има достатъчно ресурси да живее ...стотин години.
Защо това не се случва, е ясно на повечето четящи и пишещи тук.
Моята препоръка е, да си поддържаме храма на душата достатъчно чист, всички т.нар. "параметри" ще си дойдат на място. Те може и да не са точно както СЗО ги препоръчва, но пак ще сме здрави.
А, да, още нещо. Всичко в нашите тела е взаимосвързано. Промяната дори само на 1 ензим, витамин, метал, газ и т.н., заедно с промяната на нашето мислене (прекален страх или пък прекалена самоувереност...) , водят до множество други промени. Затова, мисълта, че като ни е (примерно) нисък хемоглобина и приемем желязосъдържащ медикамент, ще го върнем в норма и всичко ще се оправи, е наивна...
Но, в добре почистения, достатъчно оводнен организъм, с всички останали елементи на здравословен живот, хемоглобинът си е нормален!  мъдър flower

 62 
 -: 12-07-2018, 12:57:48 
Започната от fitblond - Последна публикация от fitblond
Здравейте, като част от терапията ми на множествена склероза, аюрведичен лекар ми препоръча да комбинирам Трифала с Гарциния камбоджа, която има противовъзпалителни и невропротектиращи свойства. Проучвайки Гарцинията, открих, че тя влияе позитивно и върху намаляването на апетита. А при мен това е голям проблем - тъй като от дете бях доста пълна (ген) и допълнително разтъпкана с много храна, навикът с преяждането ми е останал. Въпреки, че сега живея осъзнато, със спорт, веганство/умерено суровоядство, глад и активни тренировки постигнах тегло 57-8/168, все още остана проблемът с апетита. Не говоря за хубавият, здрав глад, който се появява след добро пречистване и гладуване или след хубава, активна тренировка. А за онази малоумна нужда когато съм под интелектуално напрежение (без да съм гладна) да изям 100 грама ядки, недай си боже и нещо сладко (дори да се води сурово и уж чисто).

Та покрай маркетинговите ми проучвания на Гарцинията, попаднах на препарати, в които тя е комбинирана с екстракт от зелено кафе, хром пиколинат, л-карнитин (все добавки, препоръчвани от натуропати за профилактика на МС), чиято основна функция е да намалят нездравия апетит и да подпомогнат тялото да гори по-ефективно мазнини при тренировки и физическа активност. Та питането ми е - имате ли наблюдения над тези добавки?

Хвана ми вниманието и друга комбинирана добавка за спортуващи - екстракт от бреза (за отводняване) и канела+малинови кетони, зелено кафе и горчив портокал. Дори поисках няколко таблетки от една дама, която е доволна. но при мен започна да се повишава температурата с градус- градус и половина, което ми създаде дискомфорт.

Ще се радвам да споделяте!

 63 
 -: 12-07-2018, 12:08:09 
Започната от Шери - Последна публикация от Elia
Здравей Яна Ив,
не е вярно,че много хора с режима на Лидия Ковачева са се излекували.Виж , подобрение може би са имали, но не и пълно излекуване.Това го твърдя не само аз, когато прилагах режима, но и много други хора.НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ИМА И ГОЛЯМА ДОЗА РЕКЛАМА В ЦЯЛАТА РАБОТА.Най - добър е режимът на Димитър Станев - гладува се само на вода и се правят клизми сутрин и вечер.При теб щом е имало премаляване - това говори,че има грешка, не са правени клизми.Има даже починали хора от режима, но те не са официално оповестени.Гладували са при д - р Емилова без клизми.Именно липсата на клизми, неефективното извеждане на отпадъците е причина, може би и неправилното захранване.А според мен зависи и какви плодове се ползват.Колкото повече вода има в един плод толкова по - добре.Динята е подходяща.Когато режимът се прилага за дълъг период от време и без клизми води до опасност за здравето.
Захранване се прави най - напред със сокове, след 2 - 3 дни се въвежда зеленчуков сок и пасирани пресни зеленчуци на пюре.Ядките и кълновете се въвеждат накрая като най - напред се прави мляко от кълнове и от ядки.След това се въвеждат смлени кълнове и смлени ядки.
Поздрави !

 64 
 -: 12-07-2018, 11:17:04 
Започната от vasilena - Последна публикация от fitblond
много благодаря! от прочетеното да разбирам ли, че когато си пускам изследвания за б12, трябва да проверя и хомоцистеина? така и ще направя.

 65 
 -: 11-07-2018, 23:40:37 
Започната от Шери - Последна публикация от яна ив
Ееее, много благодаря за отговорите на всички! Аз си харесвам режима на Лидия Ковачева и си го спазвам, винаги се чувствам прекрасно след него! Ще послушам Бате Бино и ще го направя с диня колкото дни издържа, но аз съм свикнала и издържам на глад, така че може и 15-20 дни да отидат  ам-ам А с тези клизми казвате е задължително, аз до момента съм го спазвала без, но и доста ми прималяваше. Може би от това. Сега друго искам да попитам, някой правил ли е захранване след този режим със сурова храна и как горе долу се въвеждат храните, т. е. Кълнове, ядки, сурови крекери. Стана ми интересно също защо да е опасен този режим, толкова хора са се излекували с него? А и аз го спазвам..... Взех да се притеснявам май....

 66 
 -: 11-07-2018, 19:08:35 
Започната от vasilena - Последна публикация от Vov
 браво, аплодирам браво, аплодирам браво, аплодирам

 67 
 -: 11-07-2018, 18:03:39 
Започната от Шери - Последна публикация от Vov
И без т.нар. Лаксативи...

 68 
 -: 11-07-2018, 18:00:55 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
ЗА ЗДРАВЕТО - ОБНОВЯВАМЕ("регенерираме") СЕ ЗА 365 ДНИ?!!

По-долу е показано как различни групи клетки в нашето тяло се обновяват за около година...
Тези числа само показват колко сме, все още, неуки и неспособни да погледнем на здравето си от истинския ъгъл. От много десетилетия е известно, че броят на възможни деления на нашите клетки е краен, ограничен. И когато те започнат да НЕ могат вече да се делят, почват да спират работа органи и системи, а скоро и цялото тяло.
 Значи, въпросът от "колко е радостно, че се обновяваме на всеки ххх дни" трябва да се промени на "как да намалим или дори да спрем нашите клетки от ненужни деления(!)".
За да стигнем по-лесно до този подход, е добре да си зададем въпроса "ЗАЩО се делят и "обновяват" нашите клетки?? Според мен отговорът е много прост, ясен, еднозначен, поучителен и ...тъжен. Нашите клетки се делят, защото делението им е ЕДИНСТВЕН начин да продължат да живеят. ЗАЩО да е единствен начин?!? Защото ние, в своето самодоволно, безхаберно, невежествено високомерие, приемаме за очевидно, че животът ни е даден за да изпитваме колкото можем повече и по-разнообразни удоволствия. Управлявани от тези напълно грешни мисли и приемания (приемания, защото не са подкрепени от доказателства), ние допускаме греховност в нашите мисли, нашето дишане, пиене, хранене, дъвчене, движение... В резултат отворите на клетъчните ни обвивки (мембрани) постепенно, един по един се запушват, завъждаме си паразити, които се хранят с част от нашата храна, но и отделят химически съединения... Клетките ни НЕ могат да се хранят, нито изакват (очистват) качествено. НО, вместо да умрат, те осъществяват единственото възможно действие, за да продължат да живеят - ДЕЛЯТ СЕ на 2 повече или по-малко равни части.
 Тоест, делението на нашите клетки е аварийна, спасителна реакция на нашето неграмотно отношение към тялото. И каквито и лекарства, или билки, или вълни, електромагнитни полета, вълшебства от всякакъв порядък да прилагаме, броят на оставащите деления на клетките намалява, намалява, докато се изчерпи. Тогава тялото ни умира.
Е, не виждам какво по-лесно заключение можем да направим от това, че е крайно необходимо да поддържаме клетките в много висока степен на чистота. Такава, че делението на клетки да настъпва колкото може по-рядко, по-бавно. Тогава - какво? Просто ще живеем по-дълго, ЗДРАВИ!
Ако не можем да поддържаме непрекъснато необходимата степен на чистота, можем периодично да се прочистваме (пример - обичайният живот на народа хунза).
За 30 години учене и практика стигнах до извода, че едно 20-30 дневно въздържане от храна в годината, по 1 ден - всяка седмица и - за най-обичащите себе си - 3-5 дни на тримесечие, биха повлияли драматично много на здравето на нашите клетки и на тяхната продължителност на живот.
Толкова е лесно, НАЛИ?Ъъъ??

https://www.facebook.com/zdravetoenaicennotobogatstvo/photos/a.541024072582263.125506.541003065917697/2217928031558517/?type=3

Image may contain: text
Здравето е най-ценното богатство

 69 
 -: 11-07-2018, 10:38:12 
Започната от vasilena - Последна публикация от бате Бино
fitblond , материята е много сложна , дори за лекари. Специфика е. Във  ФБ  другарувам с една жена, която е в щатите отдавна. Много е навътре , много знае , много чете , а и знае как да преценява това , което чете  намигам Изключителна е , тотално ми пасва  сърце   Освен това ,тя е в постоянен  личен контакт с един от най-добрите натуропати в момента - д-р Роберт Морс. Ще ти копирам неин пост от днес. Тя казва , че има връзка м-у  В12 и хемоглобина.
Обаче, след като при теб стойностите са добри, вероятно ще значи, че или  нивото  на В12 е фалшиво високо, или е ниско , според новите стандарти Smiley ( прочети по-долу) , или причината е друга, без връзка с витамина. ( Може например да са вътреклетъчни паразити. Те се хранят с кръв - тоест - буквално го изяждат. А може и стойностите да са временно ниски . )

Kaloyana Velkov Витамин В12 - метилкобаламин и ако в него няма аденокобаламин, си поръчай В12 - аденокобаламин отделно, това са различни форми, съставки на витамина. Преди това си направи изследване за витамин В12 и хомоцистеин. Хомоцистеина е много важен. Там е другата брънка на витамина. От резултата ще зависи и дозата. Може тоновe  витамин В12 да изпиеш като метилкобаламин и само ще завишиш фалшиво витамина с добри резултати, а всъщност тялото ти ще гладува за витамина. Аденокобаламина е "жицата" която свързва метилкобаламина и гръбначния мозък - образно казано. Ако няма аденокобаламин към метилкобаламина, витаминът не стига до гръбначния мозък и нервната система, не може да се захрани и ....анемията е на лице. Лекарите не са наясно с тези простички неща, не ги четат и не ги разбират, а са много важни и бързо човек се възстановява - за няколко месеца само. Витаминът участва в производството на бели и червени кръвни телца. Витамина трябва да се взима и с витамин Д3, имат връзка и са в някаква степен зависими. Натурални. Това на снимката е аденокобаламин . С двете форми на витамина ще си оправиш анемията.

Kaloyana Velkov И да споделя, че от ноември месец 2017 година в лабораториите на щатите горната граница на витамина е завишен с около 300-400 единици, преди беше 900, сега е около 1300 горна граница. Имайте го впредвид, ако не са го променили в България и хората уж всичко им е наред, а всъщност имат дефицит. Отдавна Сали Пачолок каза, че ще има промяна и тя е вече факт. Най-добре е витамина да бъде на горната граница или малко над нея, той е водноразтворим и не е опасен. .


 70 
 -: 11-07-2018, 09:28:04 
Започната от Шери - Последна публикация от бате Бино
Съгласен, Ели. Сетих се  какво може да приложи Яна - за мен лично , най-приятният вариант ам-ам Сега е сезонът на дините  - 7-10 дни на диня може да се направи, аз съм го правил 3 пъти поне. Енергия почти не се губи, ядеш диня на корем, вкусно, полезно, и  е един от вариантите за прочистване на бъбреците.

Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10