Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 -: 27-09-2018, 07:07:55 
Започната от бате Бино - Последна публикация от бате Бино
Да, по-бързо огладняват сутрин.  ам-ам Обаче дали това ще се случи след 1 или 3 часа след ставане, зависи и от това ,кога е била вечерята Smiley А също - и от какво се е състояла Smiley 

 62 
 -: 26-09-2018, 17:01:32 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Spinach
Цитат
Трябва да се отбележи, че зърнените храни са много подходящи за хора тип "вата"
Освен това ми се струва, че за ватите закуска значи до 1 час от събуждане.
За мен закуската ще рече до 3 - 4 часа от събуждане. (без да вкючвам хора зависими от хляб/захар в наблюдението ми).

 63 
 -: 26-09-2018, 16:39:15 
Започната от Spinach - Последна публикация от Spinach
Май няма интерес към вакумните блендери Smiley Но това не пречи да се похваля, че си взех PHILIPS
PH VACUUM BLEND HR3752/01 (около 300 лева ми излезе) като компромисен вариант, вместо скъпите Кювингс, ДайнаПро и Оптимум.

Пробвах го с жилави фурми, позасъхнало къдраво зеле (Kale) и лимон с кората и резулата беше отличен.
Смутито наистина е различно и наистина изтрая 3 часа  без драстична промяна във вкуса.

 64 
 -: 20-09-2018, 18:00:36 
Започната от чичо Чарли - Последна публикация от Ветом България
Здравейте, малко информация за ветом и клинични изследвания, на руски

http://www.vetom.com.ua/gallery/id/25

 65 
 -: 20-09-2018, 17:58:20 
Започната от papur72 - Последна публикация от Ветом България
Здравейте, малко информация за ветом и клинични изследвания, на руски

http://www.vetom.com.ua/gallery/id/25

 66 
 -: 20-09-2018, 17:47:30 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Ветом България
Здравейте, малко информация за ветом и клинични изследвания, на руски

http://www.vetom.com.ua/gallery/id/25

 67 
 -: 19-09-2018, 07:41:03 
Започната от svetlio17vt1 - Последна публикация от Elia
Уважаеми господине,
вече много хора , не само вашето семейство се завръщат по селата.Въпреки,че по селата тъне пълна разруха.Но градския човек иска да избяга от праха, шумотевицата и напрегнатия живот в града.Лично аз от този прах и шум в градовете чувствам страшно напрежение.Но в нашите села за жалост не се вземат никакви мерки от страна на държавата за възстановяване на съборени сгради.Не само държавните сгради като училища, читалища, но и необитаеми къщи.Къщи, в които никой не живее и не се поддържат от собственика трябва да бъдат обявени за продажба или даване под наем от общината.В нашето село има куп подобни къщи и дворове тънещи в разруха, в които се развъждат дори белки, лисици и змии.
Макар,че моето семейство реши да се захване с ремонт на читалището нещата са много трудни.Не се отпускат лесно общински пари за ремонт в български села.Отпускат се само там , където има повече избиратели / роми /.Затова българското село ако не се направи план за неговото възстановяване от държавата ще продължи да потъва в разруха.Самите общини не желаят да отпускат пари въпреки,че моята майка имаше предложение да се направи зелено училище и старчески дом от двете съборени сгради / бившо училище / в нашето село.Също така имаме и сграда, която навремето е била родилен дом, днес може да бъде също ползвана за подобна цел / лекарски, зъболекарски кабинет /.Но няма никаква подкрепа от общината за тези идеи.Имахме също така идея да се опишат всички потъващи в разруха къщи  и да се направи план какво ще се правят - ще се продават, ще се дадат под наем или ще се ползват за нещо друго.За жалост и до сега не срещаме разбиране от институциите.
А днес хората все по - често ще желаят да подишат чист въздух в някое село.Но в нашите села нещата са много зле.Бях скоро в Румъния , не видях там рухнала сграда - нито обществена, нито частна.Тази страна върви по път, който ще я изведе на добър край.
Поздрави !

 68 
 -: 18-09-2018, 20:40:58 
Започната от svetlio17vt1 - Последна публикация от estario
Ако си търсите хубаво местенце близо до София искам да ви разкажа за село Тополница до Дупница. Селцето е на 50 км от София, на 5 км от автомагистрала Струма, преди Дупница. Магистралата е близо, но не се чува, защото селцето е скрито сред хълмовете.
Надморската височина е около 700 метра, климатът е планински. Там е едно от най-северните места, на които оказва влиание средиземноморския климат, нахлуващ по струма.
Около селото гората е унищожена на доста места и е заменена от забравени пасища или борови гори, но по поречието на реката има доста стари гори на Верила. Лятото на моменти е сухо, но има подземни води.
Хората в селото са дружелюбни, засега няма много млади хора. Има и хора от София, които са стегнали част от къщите. Ромски къщи няма. (Не съм расист, но е ясно какво се случва често в селата с ромски махали) Има изоставено селско училище. В селото гледат крави, има кошери.
Къщите все още са учудващо евтини, на фона на други села в района. За около 15-20 000 лева може да се намери място с около 1 декар двор и къща, достатъчно здрава, за да може да се реновира.
Със съпругата ми си взехме скоро място и лека полека го стягаме. Планираме да прекарваме по-голяма част от времето си на село. София остава място с много възможности, от което няма да се откажем, но не искаме да живеем там.
Ясно ни е, че за да се получат нещата трябва да има повече хора с вдъхновение и желание да живият и работят на село. Само ако сме заедно, можем да постигнем повече и да органицираме хубав живот на село. За да се получат нещата е нужна социална среда, хора с разнообразни умения и желание за взаимопомощ. Аз съм лекар, жена ми е кулнарна магьосница, обича да плете и има хиляди други творчески заложби.
Ако някой има интерес да се запознаем може да ми пише на dpmitev@gmail.com

 69 
 -: 07-09-2018, 08:50:31 
Започната от бате Бино - Последна публикация от plam4eto
Здравейте и от мен. Smiley Използвам Стелкор и Тодикамп от доста време (години), предимно за децата, но и на нас са помагали. Доволна съм много. Повлияват бързо и успешно разболяванията, особено ако са хванати в началото. Гледам да не оставам без тях у дома.

 70 
 -: 03-09-2018, 12:32:19 
Започната от бате Бино - Последна публикация от scalloper
 Много полезно четиво. Благодаря бате Бино.

Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10