Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 -: 08-01-2018, 12:20:25 
Започната от iskrena - Последна публикация от Elia
Вов,
може би си ме разбрал погрешно.Трябва да правим нещо, не да стоим и да чакаме да се оправим без никакви усилия да полагаме.
Аз тук изложих нещо съвсем друго.Лечението при Св.старци и светиите е ставало чрез Бога, с участието на Господ и Святия дух.А при Ванга и някои други / екстрасенси и пр. / става с участието на злите сили.Така,че когато човек се лекува трябва да знае кога и как, и при кого.Понякога просто не е момента да се излекуваш.
Скоро прочетох в книгата " Несветите светци " за една жена, която е имала насрочена операция за перде.Тя е отишла при прозорлив старец, който е казал да си направи операцията след 3 месеца, а не сега, не е момента.А тя е настояла, имала е вече насрочен точен ден.Оперирала се е и е починала.Преди да почине обаче чрез други хора се е обърнала пак към този старец, а той е казал,че е предвидял нейната смърт ако се оперира точно в този момент.
И аз не бях чувала за това ,че човек може да умре при операция на перде.
Лечението за жалост и днес става понякога чрез зли сили или не в точния момент, който БОГ е предвидил.Затова и резултатите са трагични.От друга страна понякога пък и ние на всяка цена решаваме,че трябва да постигнем определен резултат и вместо да си помогнем става така,че си вредим.Не избираме и точния момент и човек.А понякога и куп усилия да се положат резултатите са минимални или никакви.Не бива човек на всяка цена да иска нещо.Дойде ли точния момент Бог ще го даде.Стига човек да постоянства в доброто и да жертва себе си за другите.Така са правили всички старци и свети отци.Жертвали са своето щастие , били са съгласни те да пострадат, а ближните им да са щастливи.
Да, без да полагаме усилия нищо не се постига.Не само за лечението е така и за всичко останало, което искаме да постигнем в този живот - да имаме добра работа, професия.
Поздрави !

 62 
 -: 07-01-2018, 22:09:28 
Започната от iskrena - Последна публикация от Vov
ДОПЪЛНЕНИЕ
Е, всичко започва с мисленето. Осъзнаваме, че нещо не е добре със здравето, решаваме, че е в нашите възможоности да го променим, четем, учим, питаме... Тоест, промяната към добро започва в мисленето. Променяме мисленето, решаваме да подобрим нещата..., някои автори казват - първо лекуваме душата, после - тялото... После - други неща, но, всичко по реда си.
Въпросът е, че без действия нищо не става. flower

 63 
 -: 07-01-2018, 20:54:19 
Започната от iskrena - Последна публикация от Vov
Да, Ели, както кажеш.
Продължавам да твърдя, че всеки, който искка да е здрав, трябва добре да разбере истинската важност, стойност и цена на здравето и да направи всичко необходимо за неговото възстановяване (ако прецени) и поддържане.
Всички и всякакви обяснения, че примерно живеем в най-мръсния град, че в службата..., че свекървата, че политиците, "пръскането от самолети" и каквото и да е друго, са само обяснения, прикрития, за да не правим достатъчно, да си стоим и се самозалъгване и т.н. и т.н...
Всеки, койо иска здраве, трябва да работи за него. Всеки ден.
Започва се от по-лесното - физическото тяло.
А КАК ТОЧНО някой ще върви по този път - на възстановяване и поддържане, на последващо извисяване и т.н., е въпрос на лични схващания и убеждения и изобщо не навлизам там.
Ако някой чете и практикува Дънов, добре.
[Хм, почвам да имам усещане, че отричането, дори критикуването на П. Дънов се случва без да се познават дори бегло поне някои от репоръките му...]
Ако иска да бяга 100 км, чудесно, ако тренира апнеа и задържа дишането си 5-6-7 минути, добре, и т.н., и т...

Ако добавим и факта, че практикуването на йога, да речем, но има и други подобни, датира доста или много години преди раждането на Христос, че самият той се е обучавал там и пр. и пр., не ми се говори повече по темата.  flower

 64 
 -: 07-01-2018, 10:59:50 
Започната от zhivko - Последна публикация от zhivko
Ще пробвам и тук Smiley,
търся стая,апартамент,къща или др. под наем в малко и с чист въздух градче/селце,но обезателно с канализация.
Предврително благодаря flower!

 65 
 -: 07-01-2018, 10:48:55 
Започната от kiti13 - Последна публикация от zhivko
   Zdraveite!Mnogo iskam da se vklucha,no ne moga da prevklucha na kiriliza.Opitvam s bialoto pole-gore v diasno,ne
   stava.
   Ne mi e priatno da zatrudniavam cheteneto na latiniza.Blagodaria na vseki,koito moje da mi pomogne! flower
Много не разбирам,ама ще се опитам да помогна,с Уиндоус ли сте?

 66 
 -: 06-01-2018, 12:28:58 
Започната от raybeez - Последна публикация от бате Бино
Жеси, добре казано "някой да ми отговори"  .. Smiley Но нещо напоследък  само двама-трима отговаряме, останалите се изнесоха  по фейсгрупите или по собствените си блогове.   ухилен
Бехтерев, знаете , е извънредно сложно състояние! ( дано да е правилно диагностирано, защото често стават грешки   намигам)
Вашият доктор има ли поне един излекуван с помощта на тези инжекции? намигам Питайте го Smiley "Въпросите никога не са неудобни, такива са само понякога отговорите " О.Уайлд.
С гладуването може да постигнете чудеса, ще ви свържа с жена, чийто познат немец се е излекувал напълно по този начин ( казва се Мария, от гр Левски, беше тук във форума, наскоро пак се появи отнякъде Smiley  )
Дълги срокове са нужни , но трябва внимателно и постепенно , както при всяка друга методика.

Много ще помогне също криосауна! Моят познат от Крим, натуропатът гладолечител д-р Хрушчов постигаше невероятни успехи  с тази методика! В България съм чул да има такава само в София, дано да не са я закрили, защото е твърде възможно - азотът се изпарява и ако няма много записани , процедурата става скъпа и нерентабилна.  

Другото нещо е методиката на д-р Капустин . При автоимунни тази методика прави също чудеса, прилага се в някои медицински алтернативни центрове, мога да дам насоки как да си я правите и у дома. ( всичко е на руски обаче)

И последното нещо, което считам за извънредно важно - "препаратът без аналог" - АСД-2. След като помага яко при Множествена склероза, защо да не помегне и при Бехтерев?

 67 
 -: 06-01-2018, 10:59:42 
Започната от raybeez - Последна публикация от жеси
Здравейте!Аз страдам от Бехтерев. В момента
се подготвям за влажно гладуване. Колко дълго
е добре да продължи то и трябва ли да спра лекарс
твата през това време?А след това?Моят доктор
ме подготвя за лечение с биологични инжекции.
Трябва ли да откажа?Много ще се радвам ако
някой може да ми отговори!
Благодаря предварително!

 68 
 -: 05-01-2018, 17:09:20 
Започната от Svetlio - Последна публикация от titan
Аз като направих кратък анализ , ми се струва ,че Стюърт Сврдлов предлага неработещи модели , дезинформация под формата на полуистини. Когато решим да се доверим на някого ,хубаво е малко да го проучим Smiley

 69 
 -: 05-01-2018, 12:36:02 
Започната от iskrena - Последна публикация от Elia
Вов,
не е вярно,че възстановяването на здравето трябва да става на всяка цена и с различен по вид източник какъвто и да е той.Навремето точно така и аз разсъждавах, точно както и ти.Докато не се опарих от екстрасенси.Те ми помогнаха, но и ме увредиха.Затова сега ако не спазвам чист суров режим умирам от болки.
Така,че човек докато не се опари се лута, търси истината.
Скоро в една книга за живота на Св.Паисий Святогорец прочетох следното :
Някои хора търсещи изцеление са били излекувани от него веднага, още дори той да е успял да разбере,че с толкова кратка молитва е възможно изцеление.Други са търсили изцеление с години и въпреки молитвите на този старец изцеление не е настъпило.А трети са ходили къде ли не, пробвали са почти всичко, което е известно за тяхната болест и въпреки това са си останали болни, неизлекувани.
Отговорът на Св.Паисий е,че не е Воля Божия тези хора да се изцелят, защото ако се излекуват те ще продължат с някои вредни пороци и навици и няма да се спасят.Истинската цел на вярата е спасението на човека, а това спасение понякога се придобива чрез някоя болест тук на земята.Така Господ ни приучава на търпение и на смирение.Т.е. ,че не всичко става така, както ние го искаме.
За стомаха Св.Паисий пише : Стомахът не се уврежда от дълъг пост.Когато човек е разтревожен трябва да приема храна, макар и малко, защото тогава жлъчката е активна, отделя повече сок.Така се уврежда стомашната лигавица ако в този случай на тревога стомахът е празен..
Йогата не се състои само от физически упражнения, които са полезни за здравето.Има и други, цели системи упражнения.Йогата включва доколкото знам и т.нар.медитация, която няма нищо общо с Иисусовата молитва.
Така,че наистина целта на форума е здравето - как да го подобрим, как да го пазим.Но не на всеки е дадено от Бога да е здрав.Тук на земята на всеки човек се дават изпитания.Преди години и аз така си мислех : Всичко ще правя само и само да съм здрава.Да, правя доколкото мога и пак не съм здрава.А мои близки и роднини нищо не правят и са здрави.Явно това ми е дадено като изпитание и аз така и го приемам.Вече не търся никого да ме лекува.Ако е Воля Божия и само след едно причастие ще се оправя.Но ако не е каквото и да правя, каквито и методи да прилагам все болестта ще си стои.
Така,че наистина ученията на Дънов, Ванга и др. са вредни.Ванга е помагала, но чрез тъмни сили.Тя без да спиш на бучка захар не е можела да гледа.А за какво и е тази захар ? Светите отци без захар са лекували и виждали човека като на рентген.Само,че те са казвали пороците на хората, казвали са им да се поправят.Така са ги променяли, което е и основната цел.Да се променим, да се усъвършенстваме, да изоставим вредни пороци и навици, да спазваме Божиите заповеди и така да влезем в Царството Божие.Говоренето с мъртви хора както е правила Ванга е осъдено от Бога.
Трябва да се запознаеш основно с тези учения и тогава ако прочетеш какво казват канонизираните свети отци ще разбереш,че те наистина са лекували.Но са имали толкова силна молитва без да им е нужна захар.Те просто са били с много силна вяра и са се отказвали от всичко в този свят.Живяли са без да притежават нещо свое, всичко са правили за ближния и са търпяли глад, студ и жажда.Затова Бог е преценил,че заслужават дарбата да откриват Волята Божия на хората.Ако не е Воля Божия да се излекуваме човек каквото и да прави все болен ще си стои.
Аз съжалявам,че навремето така сляпо съм ходила да се лекувам.Ако бях прочела дори и една частица от книгите, които сега чета щях да знам много неща.Творенията на Св.Игнатий Бранчанинов, на други свети отци ясно показват,че болестите се дават за да научат хората на нещо.А не защото на всяка цена и с всички средства / дори и тези , които са тъмни сили / трябва да се излекуваме.
Именно там е и моята грешка, цял живот съжалявам, но връщане назад няма.Но ако не се беше случило така нямаше никога да се обърна към вярата.Явно така е трябвало да стане, даже нямаше да дам обещание към Бога и така да си излекувам ръцете.Сега вече съм наясно ,че Бог преценя какво да ми даде, а не аз да преценям кога и с какво да се излекувам.Аз и да го искам силно не става.Явно така трябва да е.Иначе сигурно ще ме обхване голяма гордост,че постигам резултати в лечението и ще стане по - лошо.Гордостта е също голям грях.
Поздрави !

 70 
 -: 04-01-2018, 19:03:26 
Започната от iskrena - Последна публикация от Vov
Хм, добре Ели. Ние тук, поне аз, си говорим за причини за влошаване на здравето и за пътища за възстановяване и поддържането му.

В тоя смисъл няколкото неща, които съм чул и чел от П. Дънов, са учудващо (на пръв поглед!) ценни. Напр. житен режим, кои плодове и зеленчуци да ядем и дуги...
Изобщо не обсъждам т.нар. "духовно учение", отношението към което, почвам да подозирам, е като към Ванга, към богомилите в по-старо време... Просто хората, вместо да ходят на църква и да получават (какво точно от отците?!?!) способи и пътища за изцеление, ходят по: доктори, Дънов, Ванга, форуми, врачки, баячки, лечители, "лечители" и т.н. Ми това си е чиста загуба на принадена стойност!

Като споменавате по-горе вредността от йога например, някой сеща ли се, че нашите хрущяли, стави, междупрешленни дискове, всички подвижни съединения нямат пряко и непосредствено кръвоснабдяване, нито отвеждане на боклуци чрез лимфа? За да се хранят и очистват, са им необходими достатъчен брой състояния от типа натиск-покой-опън... И кое му е опасното на това? Нищо опасно не виждам. Нито ми пречи да си вярвам. Хеле пък за такива двигателно активни като нас - цял ден на компютъра!..

Нали е християнска мъдростта "Господ дава, но в кошара не вкарва", т.е., трябва и ние нещо да направим за това желано здраве.
Научаването да обичаме Божествената искра у всеки, у всички хора, е велика, прекраса задача, дори може да е цел... Не виждам как някакви действия за възстановяване на здравето може да са опасни, какъвто и да е техният източник.

Нека си обогатяваме знанията и да бъдем по-здрави, а какъв е източникът на тези знания - за мен е без значение...  flower

Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10