Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 -: 09-08-2019, 09:04:56 
Започната от Elia - Последна публикация от бате Бино
Е не пречи да ги понакисваш и в гореща водица Smiley Някои от продуктите ще изискват  да е вряла, за други ( като киноата напр. ) може да е и с по-ниска температура. Амарантът изисква варене, него няма да успееш да го надхитриш Smiley Оризът - също.( иска си поне 2 мин варене )
Сам ще се ориентираш.

 62 
 -: 08-08-2019, 12:45:00 
Започната от Elia - Последна публикация от zhivko
 Скъпи ,Приятели,
от няколко дни се завърнах към суровоядството.Останаха ми киноа ,амарант,просо,гречка зелена и др.варива.Дали след накисване мога да ги ям като лимеца.Помня преди мн години,когато бях пак суровоядец и експериментирах,че накисвах просото ,но нещо не ставаше.
Благодаря ви предварително!

 63 
 -: 07-08-2019, 04:49:58 
Започната от kiti13 - Последна публикация от Panuwart
Мисля, че точно като теб с Windows.

 64 
 -: 07-08-2019, 04:48:36 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Panuwart
Благодаря ви за важната информация.

 65 
 -: 06-08-2019, 10:12:04 
Започната от zhivko - Последна публикация от Vov
 браво, аплодирам браво, аплодирам

Това с ликопена е добре, но защо не споменава нищо за въздействието му на простатата?
(Е, никой не може да знае всичко, няма лошо.) Просто съм съгласен с Бино да не си правим кумири.
Например колко струва дадена поредица от приемане на билкови ...неща, ако приемащият не спазва съвсем точно реда, количествата, особеностите. А това е много лесно да се случи, когато сме на работа, във всекидневния живот.  Smiley

 66 
 -: 06-08-2019, 09:55:55 
Започната от Лози - Последна публикация от Vov
Ирис, това със сауната е много опасно, не го прави. Категорично.

Шанк -пракшалана ...води до силно обезводняване, след преминаване на солената вода трябва да пиеш много вода. Това е трудно, хората дори се отвращава от водата понякога.

Желая ти успех.

 67 
 -: 06-08-2019, 09:50:41 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Здравейте приятели и съфорумци!  Smiley
По-долу е връзка към маалка статийка относно ползите от приемане на смес от мед с пчелен прашец. Може да се използва от всеки, като помощно средство за укрепване и поддържане на здравето.  Smiley Smiley

https://www.facebook.com/volodya.kotsev/posts/10214497619255994

 68 
 -: 03-08-2019, 08:21:04 
Започната от zhivko - Последна публикация от TodHuk
Да, билкар е. Но доста добър и медицински обоснован. Цитирам едно от неговите изказвания:

Различието в действието на Ликопен

Ликопенът, съдържащ се в динята, лука, копривата и доматите притежава превантивно и лечебно действие срещу рак на простатата, матката, тестисите и гърдата.Намиращия се в доматите - ликопен е същия като този в стария лук, но механизма на действие се различава заради останалите функционални и медиаторични вещества, които карат Ликопен да се отправя към различни органи.Например, когато се изпие една чаша доматен сок - Ликопен се отправя към очите, сърцето и тестисите.Когато изпиете една чаша отвара от стар лук - Ликопен се отправя към матката, яйчниците и черния дроб.Извлеченият в свободна форма Ликопен под форма на капсули не допринася с нищо за нашето здраве.Транспортирането и усвояването на Ликопен се осъществява с подкрепата на стотиците активни съставки в гореизброените растения, иначе сам по себе си Ликопен не е способен на това!Положението е като при война - командира е Ликопен но войниците ги няма!Как ще воюва?От учебника по биология за 8 клас знаем, че когато по някакъв начин проникне в нас дадена вредна бактерия - организма ни изпраща на мисия фагоцитите - да ги обхванат,погълнат и подложат на вътреклетъчно смилане...за да ги подложат на вътреклетъчно смилане организма ни произвежда хидрогенен пероксид...Но ако по време на мисията на фагоцитите се употреби капсулиран антиоксидант("с цел да подсилим имунната ни с-ма")какво се случва, знаете ли?Активността на хидрогенен пероксид се неутрализира т.е. спираме войната с нашествениците!Лечението което провеждаме не се ли съобразява със законите на природата и принципа на биологичната цялост е обречено на неуспех!


За мен са интересни нещата му. Ако вие ги знаете е друго ..

 69 
 -: 28-07-2019, 16:36:33 
Започната от zhivko - Последна публикация от бате Бино
TodHuk, не знам защо се подценяваш, според мен ти имаш вече достатъчно  рутина за да прецениш сам  нечия компетентност в тази област Smiley 
Кои точно публикации на Айдън толкова силно те впечатлиха, можеш ли да ги копираш тук?
Аз не знам той да препоръчва нещо  друго , освен билки. Тоест - най-точно би било да бъде наречен билкар  (а  не  натуропат)
Да се ориентирваме  за когото и да било само по количеството фенове, може да бъде измамно. намигам Навремето Кашпировски имаше не хиляди , а милиони фенове  ухилен По-интересно е "качеството" на пациентите , прочети повечко , ще се ориентираш , щом толкова държиш  слънце

 70 
 -: 28-07-2019, 11:20:04 
Започната от zhivko - Последна публикация от TodHuk
Така е Живко. Правилно и точно.

Но да не забравяме, че хранененето е около 10-15% от здравословния начин на живот.
Също така при налегнали ни вече здравословни проблеми е добре да се промени здравословното хранене, като се акцентира върху храни и билки които помагат. Както разбира се и другите неща свързани със здравословния начин на живот, като движение, природа, мислене и т.н.

Скоро се зачетох в публикациите на един доста популярен натуропад лечител - Айдън Мустафов.
Според мен е доста голям капацитет. Има сериозна група във Фейзбука - "Мултидисциплинарен подход срещу онкологични и автоимунни заболявания" с над 30 000 членове.
Има ли някой впечатления от този човек?

Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10