Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 -: 23-05-2018, 08:59:18 
Започната от monsita - Последна публикация от бате Бино
Привет , духовно израстнали и  духовно израстващи Smiley
Не знам дали сте се замисляли  и най-вече дали сте подготвени за несгодите , които ви очакват когато наработите цитираните добродетели  намигам ухилен "Човек винаги трябва да знае какво губи , когато печели", казваше нашата началничка в  данъчното  ухилен ( много умна жена)  Какви несгоди ли ?  Smiley
Ами , на първо място - САМОТАТА.  Един наистина просветен  и духовно израстнал човек как  ще  живее в това общество на тотално грехопадение ,безпросветност безнравственост и деградация ?  амии... знам ли  С кого ще общува, какви ще бъдат приятелите му,  как ще си намери партньор в живота дори  ?  намигам намигам  
( Много по-лесно е сам да си светец, отколкото да живееш със светец! " )  Smiley  
Както  при всички други различия,  и тук трябва да търсиш да се обградиш със себеподобни, щото в противен случай ставаш аутсайдер, обществото веднага те изолирва когато усети твоята изключителност ( дори и да не я разбира Smiley )  А и теб почва рязко да те дразни това общество   ухилен
.. А така като гледам , вариантите са два - или в някой подходящ манастир , или сам някъде в планината.. :Smiley
Щото да си духовно извисен в големият град, е същото като да си кавалерист без кон  ухилен
Вие кой вариант  избрахте за себе си ?  амии... знам ли

Цитирам малко мъдри наблюдения (в това отношение ) на един от моите любимци:

1.  Самотата е жребият на всички духовно извисени люде.
2. Всяка изключителна, тоест различна от останалите личност, бива изолирана. На младини това е угнетително , на старини- облекчително.
3. Светът , с някои редки изключения, ни предлага само избора между самота и простащина.
4. Самотата предлага на богатия духом двойно предимство – първото е да бъде със себе си, а второто – да не бъде с други .
5. Колкото по-ценен е човек сам за себе си , толкова по-маловажни са другите.
6. Колкото по-високо стои някое същество в   стълбицата  на природата, толкова е неизбежно по-самотно.
7. На този свят ние нямаме друг избор освен между самотата и нищожността.
8. Духовната извисеност води до необщителност.
9 . В пълна самота богатият духом се забавлява отлично със собствените си размисли и представи, докато дори непрестанната смяна на компании, зрелища, пътешествия и веселби не е способна да спаси от скуката  посредственият човек.
  (ШОПЕНХАУЕР)

 

 62 
 -: 23-05-2018, 08:01:26 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Пламен,
Бог от началото на сътворението на света постави Адам в Райската градина и му забрани да яде от дървото за познаване на доброто и злото.Обаче чрез змията - Дявола Ева беше подмамена и яде от забранения от Бога плод.Прояви непослушание към Бога.И не само това ами Адам се опита да оневини себе си.Именно това непослушание и липсата на смирение - да се признае греха пред Бога е довело целият свят до сегашното състояние.Още от момента на сътворението Бог каза,че Адам ще си вади хляба с труд и пот, че земята ще му ражда бурени, Ева ще ражда чрез болки.Така е и до днес.Тези Божии думи не са променени и няма да се променят до свършека на света.Именно , защото и Адам и Ева са извършили няколко грехове - непослушание, липса на смирение и чревоугодие.Чревоугодието между другото е първороден грях също.И до днес много хора си угаждат , ядат не това, което е позволено от Бога, а каквото им харесва.
А при всички други религии - Будизъм, Мюсюлманство може и да има духовно израстване, но няма Възкресение от мъртвите.Има го само чрез Иисус Христос.И затова Христос сам казва : АЗ СЪМ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО И ЖИВОТА, КОЙТО ВЯРВА В МЕНЕ И ДА УМРЕ ЩЕ ОЖИВЕЕ !
Съмнявам се,че духовно може да израснеш по кратък и лесен път.Да, днес има много лъжеучения, които са съществували и по времето на Христос, лъжепророци.Но Христос е предупредил за това, че такива хора ще има и те ще заблудят мнозина.
Добротолюбието е трудна за четене книга.Има толкова много други книги, които първоначално трябва да се прочетат и чак тогава да се четат няколкото тома Добротолюбие.
Но опитът на светите отци показва,че пътят на духовно израстване и съвършенство никак не е лесен.Искат се много усилия, денонощен и усилен труд.Знам,че на Атон монасите се трудят денонощно, спят само 1 - 2 часа в денонощие.Молитвен труд и непрекъсната работа.Но и на тях не се дават така лесно духовни дарования.Св.Силуан Атонски доколкото знам се е молил 40 години и чак тогава му се явява Христос.Той до края на живота си след това жадува за този момент.Но не на всеки ей така без труд ще се яви Христос.
Днес понеже има толкова много лъжеучения, лъжепророци и измамни еретически самозвани хора, които си мислят,че нещо са постигнали ще има и няма как да няма измамени.Не случайно сам Христос е предупреждавал да не им се вярва.Даже в последните времена тези хора ще се увеличават.Не е случаен факт,че след соцрежима в България се нароиха много магове, екстрасенси и християнски деноминации, които до тогава не бяха допускани в държавата.
Иисусовата молитва " ГОСПОДИ ИСУСЕ ХРИСТЕ СИНЕ БОЖИЙ ПОМИЛУЙ МЕ ГРЕШНИЯ " ако всеки я повтаря Господ ще го просвети, ще му покаже истината.Но трябва тази молитва да се казва непрекъснато и от сърце.И още една : Господи, удостой ме да те обичам от цялото си сърце и душа и да изпълнявам във всичко Твоята Воля.
Поздрави !

 63 
 -: 23-05-2018, 01:03:37 
Започната от Kimbata_44 - Последна публикация от bistra
Здравейте,
някой от Варна подарява ли Комбуча?
bistra_georgiieva@abv.bg
0892255330

 64 
 -: 22-05-2018, 18:37:04 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Хех ...интересно. Ако говорим за ефективност и по-кратки пътища, то сигурно трябва да водя мастър клас в това направление. Много съм изобретателен, когато трябва да пестя усилия ..винаги съм успявал да се промъквам между капките. И обикновено в някой момент по-късно осъзнавам, че себе си прецаквам по тоя начин и себе си мамя. Понеже съм изгубил знанията и опита, които са щели да ми помогнат да усвоя нещо ..а аз уж нещо знам, но всъщност не знам нищо понеже не съм го направил по правилния начин да се получат нещата в мозъка ми както трябва. И сега гледам повече да намирам баланса, кога да търся лесното и кога да не го търся, кога ще ми е полезно и кога няма да ми е.

Между другото, говориш много неща като някаква правдива истина, обаче изобщо не споменаваш според кого са тия неща дето ги говориш. Нови знания и духовно възвишени учения били дадени, ама от кого, ама как?! Това може да са някакви твои факти ..но не правят нещата дето ги говориш някаква общовалидна истина, за да го поднасяш като такава. Грешното разбиране за дявола, за молитвата, за човека ....леле мале, само ти знаеш истината и си просветен bleh

Това дето казваш, че постигаш същото по-лесно и по по-кратък начин е вярно ....но просто използваш Бог и Неговите енергии, за да си подхранваш егото. Както слънцето пада и над лоши и над добри ...така и Божиите енергии може да ги използваш понеже са налични в света. Но по тоя начин се опитваш да измамиш Бог (което не е възможно) и най-вече мамиш самия себе си. Харесват ти някакви чувствени състояния на блаженство, които си ги докарваш по изкуствен път и ги приемаш за някаква връзка с Бог. Само дето забравяш, че Бог е Личност ...а не някаква си природна енергия безсъзнателна. Използваш установения от Бог ред на земята, но си далеч от общуването с Личността.

Дори в клипа се говорят някакви неща като общовалидни истини без да се казва според кого са всичките тия работи и т.н. .......ама гледам се говори, че центъра на човека бил в слънчевия сплит ...а пък аз доколкото знам е в областта на пъпа, защото при бойните изкуства като си пренесеш съзнанието към пъпа и противника не може да те избута макар да е много по-едър и силен от теб! Или викаш, щото в клипа казват, че е слънчевия сплит значи всичко е вярно?!

Ами, като гледам яко си се оплел в примката на падналите ангели ....и няма голям смисъл да се спори с теб на тоя етап, обаче пък то и нищо да не кажа ще излезе, че си прав ..така че засега ти отговарям по тая причина основно bleh Иначе явно ти е трудно да видиш, че това са демоните ...представят ти някакви нови и по-добри учения и глупости ....и хиляди различни варианти на учения и човек се обърква и накрая е абсолютно празен и безплоден!

Представям си те като някакъв продавач на телефони и само говориш на хората ....купете си тоя телефон, той има повече екстри от оня другия ..снима малко по-добре ....има по-хубав екран ..ала-бала ...и така по цял ден се занимаваш с телефоните си и не ти остава време за семейството ти да речем.... ами, не мерси! Не ти искам новите "телефони" и лъжеучения! Предпочитам да съм прост селяк и да карам по трудния път в случая...

 Цитата е прекрасен пример който може да бъде използван при изучаването работата на съзнанието Smiley
Това не е ново учение а опресняване на знанията които са давани неведнъж - но този път без изкривяванията. А кой ги внася - всеки сам да прецени Smiley ако има желание да прочете книгите няма начин да не разбере, ако няма желание - здраве да е! Писах - защото няма много писано за авторката из БГ - та да има все пак нещо написано за някой може да помогне - за други - няма да прочетат Smiley - яд ме е че отскоро са преведени и не попаднах на нея преди 15-20 години.....
 
 
 

 65 
 -: 22-05-2018, 17:34:59 
Започната от monsita - Последна публикация от ogrizko
Хех ...интересно. Ако говорим за ефективност и по-кратки пътища, то сигурно трябва да водя мастър клас в това направление. Много съм изобретателен, когато трябва да пестя усилия ..винаги съм успявал да се промъквам между капките. И обикновено в някой момент по-късно осъзнавам, че себе си прецаквам по тоя начин и себе си мамя. Понеже съм изгубил знанията и опита, които са щели да ми помогнат да усвоя нещо ..а аз уж нещо знам, но всъщност не знам нищо понеже не съм го направил по правилния начин да се получат нещата в мозъка ми както трябва. И сега гледам повече да намирам баланса, кога да търся лесното и кога да не го търся, кога ще ми е полезно и кога няма да ми е.

Между другото, говориш много неща като някаква правдива истина, обаче изобщо не споменаваш според кого са тия неща дето ги говориш. Нови знания и духовно възвишени учения били дадени, ама от кого, ама как?! Това може да са някакви твои факти ..но не правят нещата дето ги говориш някаква общовалидна истина, за да го поднасяш като такава. Грешното разбиране за дявола, за молитвата, за човека ....леле мале, само ти знаеш истината и си просветен bleh

Това дето казваш, че постигаш същото по-лесно и по по-кратък начин е вярно ....но просто използваш Бог и Неговите енергии, за да си подхранваш егото. Както слънцето пада и над лоши и над добри ...така и Божиите енергии може да ги използваш понеже са налични в света. Но по тоя начин се опитваш да измамиш Бог (което не е възможно) и най-вече мамиш самия себе си. Харесват ти някакви чувствени състояния на блаженство, които си ги докарваш по изкуствен път и ги приемаш за някаква връзка с Бог. Само дето забравяш, че Бог е Личност ...а не някаква си природна енергия безсъзнателна. Използваш установения от Бог ред на земята, но си далеч от общуването с Личността.

Дори в клипа се говорят някакви неща като общовалидни истини без да се казва според кого са всичките тия работи и т.н. .......ама гледам се говори, че центъра на човека бил в слънчевия сплит ...а пък аз доколкото знам е в областта на пъпа, защото при бойните изкуства като си пренесеш съзнанието към пъпа и противника не може да те избута макар да е много по-едър и силен от теб! Или викаш, щото в клипа казват, че е слънчевия сплит значи всичко е вярно?!

Ами, като гледам яко си се оплел в примката на падналите ангели ....и няма голям смисъл да се спори с теб на тоя етап, обаче пък то и нищо да не кажа ще излезе, че си прав ..така че засега ти отговарям по тая причина основно bleh Иначе явно ти е трудно да видиш, че това са демоните ...представят ти някакви нови и по-добри учения и глупости ....и хиляди различни варианти на учения и човек се обърква и накрая е абсолютно празен и безплоден!

Представям си те като някакъв продавач на телефони и само говориш на хората ....купете си тоя телефон, той има повече екстри от оня другия ..снима малко по-добре ....има по-хубав екран ..ала-бала ...и така по цял ден се занимаваш с телефоните си и не ти остава време за семейството ти да речем.... ами, не мерси! Не ти искам новите "телефони" и лъжеучения! Предпочитам да съм прост селяк и да карам по трудния път в случая...

 66 
 -: 22-05-2018, 16:35:42 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Elia,
Напълно съм съгласен за Светите Отци, бях започнал да чета Добролюбие...  но не всички които са представяни за светци реално са били такива - но да - това са факти неможе да се отричат. Моята теза е не против тях Smiley. Но преди християнството - хората пак са се развивали духовно
 Тезата ми е, че в света отново са дадени Изконните знания и реално са по-краткия път. Понеже предпочитам по-оптималните решения затова споменах тях - но и по пътя на Светите отци също може да се постигне - но за много по-дълъг период.
 Темата беше за духовното израстване - да обясня какво визирам
 Човек се състои от душа, личност(дух в християнството) и съзнание  (и други 4 интелигентни същности но те сега както и тялото са без значение). Та постигането на Святост, духовно просвещение, Единение с Бога и др. термини - чисто описателно е свързано с сливането на Личноста с Душата - тогава се ражда ново безсмъртно същество "Ангел" което може да отиде в Духовния свят (естествено не физическо безсмъртие). Проблема е, че между двете е съзнанието (част от Дявола) което освен с функциите на комуникация в 3Д света е надарено и със задачата да не допусне това. 
В клипа е представено кратко и сбито за 5 мин Smiley.

https://www.youtube.com/watch?v=InxbylAcYwQ

Та голямата битка е за Вниманието

И големия проблем тука е, че съзнанието управлява човека и е доста силно - без даже той да разбере - мислейки си, че е свободен - но не е. И след като осъзнае цялата картинка - едва тогава човек започва да работи за своето Духовно развитие - реално да изпълни ЕДИНСТВЕНАТА СИ ЦЕЛ в живота.
 И Дявола не е просто проявен в света - той е проявен във всеки човек без изключение - включително го е имало и в Исус - но той е можел да го "върже" така да се каже. И нещастията не идват от липса на смирение и послушание Smiley а от наличие на съзнание което разделя и прави други пакости Smiley
  Практиките описани в книгите и особенно "Лотосов цвят" е тази с която и Мохамед и Буда са станали Просветени
 Но общото без което неможе при всички е огромния стремеж и ЛЮБОВ КЪМ БОГ
 Изключвам някой източни учения при които тази концепция липсва - но те работят за покои след смърта което е постижимо на ниво съзнание но това не е истинската цел - целта е живот в Духовния свят. Изкривяванията са навсякъде, иначе е нямало да бъдат допускани като мейнстриим култури Smiley

 67 
 -: 22-05-2018, 15:21:46 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Пламен,
църковното предание и църковното писание са две различни неща.Църковното писание е Библията, а църковното предание е съхранено от Светите отци.И за да разбереш Библията в пълнота трябва да четеш църковното предание.Там са описани жития на Светии, как са достигнали съвършенство в Бога.А Коранът тук няма нищо общо.Доколкото съм информирана мюсюлманската религия възниква много по - късно и то е наложена насилствено там, където преди това са живели християни.Дяволът съществува и е много силно проявен в света.Ако има само Бог няма да има нещастия.Но нещастията идват от липсата на смирение и послушание към Бога още от времето на Адам.Когато е изгонен от рая Адам е плакъл за това.Всичко това е описано в творенията на Светите отци, в църковното предание.Но не всеки може да разбира това, което чете.Трябва да му се даде от Бога да разбира.
Поздрави !

 68 
 -: 22-05-2018, 14:09:52 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
 Опасноста на Дънов е същата както и на Библията - недаване на пълната картинка на нещата, без да знаеш пълната картинка немисля, че ще можеш да постигнеш това което са постигали малкото истински светци любовта им към Бога - без това никъде неможе - но има и още един по важен момент да знаеш кой ти пречи и как - не на имагинерна представа а реално.
 Грешното разбиране за Дявола е основата на всичко. И липсата на знания за истинната природа и устройство на човека, ако хоратя имаха информацията биха се стремяли с всичка сила към Бог, но я нямат и нежелаят да я имат. Ако приемем всичко за една голяма игра - Дявола не е паднал ангел - той служи на БОГ - но ролята му е да прецаква хората и няма как да е добър Smiley но как точно - това е ключа за бараката - викат разума - ума - не точно а съзнанието на всеки човек е част от Дявола именно то убеждава човек, че то е ТОЙ - Начина на действие - "Ние сме легион" - това са мислите които непрестанно засипват човек без да го иска - емоциите които внушава
 Чистите знания са над религиите и на днешен ден по-чисти са съхранени в Корана отколкото в Библията - ако трябва да сравняваме (все пак по малко време е минало и по-малко промени има Smiley) - но като цяло Дявола си има и слуги на земята - които с всичка сила се стремят да изкривят Истината и Знанията и именно Петър и Павел са слуги на тези слуги! Няма как Библията да съдържа цялата истина - все пак е създадена от тях - на база на Истината но променена според интересите им!
 Но пред истинно стремящия се към Бог независимо от религии и учения винаги се намира пътя ... но да се ограничава нещо до религия - това си е ...... Може цял живот да се молиш - но да не постигнеш нищо защото не си се молил в чувствено състояние - защото езика на духовния свят са чувствата а не думите -  молитвата за здраве, живот за нас и близките ни си е молитва към Дявола - духовния свят няма отношение към материята - а кой се моли за друго тези дни?!
 Видянията и други подобни аудиовизуални неща - пак са част от съзнанието - демек от Дявола - затова и повечето практики и медитаций които практикуват хората са част от съзнанието - работи се с мисъл и образ - разширяващи съзнанието но нямащи общо с духовния свят! Преплитането на истина с полуистина - неправи истина - човек трябва да се отърси от полуистините и да излезе от рамките на привичните му шаблони които му навързва съзнанието.
 Навремето Богимилите и Катарите са притежавали истинни знания - може би не пълни но достатъчни. От тях е останала изкривена идеята за изповедта - те са се събирали и публично всеки е изобличавал своето съзнание - какви мисли му е наложило - какви емоции го е накарало да изпита - но не са се укорявали а изучавали - защото съзнанието е шаблонно и това изучаване им е давало разбиране за начина му на работа - и така по-лесно са го усещали в себе си в момента на проявление!

 69 
 -: 22-05-2018, 11:09:33 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Огризко,
отдавна не съм отваряла този сайт, но виж попаднах на нещо много интересно.Напълно си прав - хората обичат да ги тресе егото, да са горделиви и не съзнават,че нямат смирение.Но Господ не обича горделиви, а смирени.Това са го проумяли много Свети отци.Чета в момента книгата за живота на Св. Силуан Атонски.Той казва - Едно е да вярваш,че има Бог , а друго е да го познаваш.И още получил е съвет от самия Господ -
" Дръж ума си в ада и не се отчайвай ", защото чрез години усилен молитвен труд е казал " Господи, ти си неумолим ! " и е видял Христос, явил му се е.Но не се явява на всеки.Трябват години усилена молитва, денонощен труд.Бог ей така лесно не дава.Затова и много хора си мислят,че в Библията всичко е една басня, полуистина, полуизмислица.Но всичко е истина.
А съветът : " Дръж ума си в ада и не се отчайвай " означава да повтаряш непрекъснато,че ти като човек си най - грешен от всички.Именно това смирение,че човек не е най - кадърен, а е най - грешен от всички на земята въздига хората / всеки човек / до Бога.За да видиш Бога, да го познаеш се искат години не само молитвен труд, а и труд за ближните.Светите отци са достигнали духовно съвършенство защото са правили всичко за ближния - отказвали са се от пари, от имоти, от всякаква лична собственост именно за благото и заради ближния.И именно това е въздигало човека до Бога.Именно на монасите и по - точно на отшелниците, които се отказват от света Бог показва Себе Си и много чудеса.А ние светските хора няма как да постигнем това, от нищо не се отказваме, не се лишаваме.Не само това, иска ни се да живеем все по - добре, да имаме конфорт и с по - малко труд, по - лесно да постигаме успехи.Само че така Бог не дава.Така дава само Дявола.Ей за това хората не могат да познаят Бога и си разсъждават всеки по своему.
   А учението на Дънов няма нищо общо с това.Въпреки,че бащата на Дънов е погребан в двора на църквата
" Св.Архангел Михаил " във Варна и е бил добър свещеник.Дънов може да съветва хората как да живеят здравословно, но не и духовно.
Духовно за да живее човек трябва да се лишава още в този живот от много неща в името на ближния.Ближният трябва да се чувства добре, да скърбим за него, а самите ние да търпим лишения.И тогава ще познаем Бога.ОБаче без от нищо да се лишим, да си угаждаме няма как да стане.Изпадаме в гордост, самомнение за себе си, калко сме велики и колко умни.
Поздрави !

 70 
 -: 22-05-2018, 10:07:13 
Започната от teao - Последна публикация от ogrizko
Знам за келпа, кой не е високопарен, кой не е чувал за него....  ухилен Въпросът е в това, че за него пък четох, че понеже моретата и океаните за замърсени и поемал алуминий (или някакъв друг подобен метал ...извинявам се, малко съм труден с точното помнене на фактите, по-скоро впечатления си изграждам за нещата, което пречи като трябва да ги обяснявам на другите и да говоря с точни факти) и се разколебах в крайна сметка. Колко е вярно - кой знае?!

Освен през кожата да видя организма какво сам ще реши да си вземе. Обаче за да може да се поеме йод през кожата, трябва да бъде разреден с вода ли?!  амии... знам ли

Иначе тя е зле работата ...един говори едно, друг друго и се объркваш и се чудиш на кого да вярваш. Истината е в гладуването ..там нищо не приемаш и организма сам си действа. Обаче лошото е, че за да гладуваш трябва да почиваш, иначе няма голям смисъл.... ако можеше 1 месец да се отпиша и да си лежа и да пия вода само..... свиркам си Ама гладуване и да ходиш на работа, само се стресираш още повече в крайна сметка.

Пък с плодовете и зеленчуците и ядките е кошмар. Преди седмица си взех едни моркови от съседния магазин - едни дребни, неугледни и повяхнали. Вчера си взех едни моркови от Била и бяха големи, оранжеви, чисто нови ...и не ги знам какви, може би ГМО?! И се чудя кое е по-добре полуразвалени, или мутантни моркови?!

Страници: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10