Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
 81 
 -: 19-07-2018, 09:02:17 
Започната от I.Panev - Последна публикация от бате Бино
Вова, за "насилствен начин на живот" - насилствени методи за прочистване Smiley (  клизмата също е "насилствена" , в природата  не ти влиза току така 2 л. вода в ануса  ухилен)


Кой ще ти направи такива изследвания, нали трябва да ги плати?  ухилен После как ще си върне парите?


Маслата , за които казваш - да , не са полезни. (дори и студено пресовани)
 Но в случая , ролята на зехтина не е да се усвои от организма ,  а да предизвика контракции  на дроба. (Използва се заради  жлъчкогонният му ефект.)  

 Дай Боже, да живееш достатъчно дълго за да събереш споменатите средства за изследвания!  мъдър angel 82 
 -: 18-07-2018, 21:24:42 
Започната от I.Panev - Последна публикация от Vov
Да, Бино, за най-голямо мое съжаление, все по-често думата "лекар" може да означава ...най-различни неща.

Моята теза е, че черният ни дроб се замърсява от замърсените течности, които влизат в него. Денонощно. И като го очистим, само черния дроб и жлъчката, какво, той е добре, дори и целият човек се чувства добре... няколко дни. Докато замърсената кръв и лимфа отново скоропостижно го замърсят.
При това т. нар. чистене, с описаните методи, е леко или доста насилствено, предизвикват се спазми и други несвойствени движения и състояния на ч. дроб и доста други органи и системи.
Пък и не съм запознат някой да е правил високо специализирани и многостранни изследвания какви точно изменения настъпват в човешкото тяло при такива чистения... (Става дума за зехти + лимон).

А положителните резултати от науката и действията на изброените от теб лечители НЕ поставям под никакво съмнение... Но то е там, при тях, под тяхно наблюдение и т.н., не просто зехтин и лимон и затопляне...

[Те изобщо маслата - слънчогледово, маслиново, рициново... каквито и да са, НЕ са свойстввени, не се обработват от хранителната ни система... Имам повече от 1 косвени доказателства. Следователно, въвеждането в тялото ни, предизвиква реакции на отхвърляне (и т.н. и т.н)]

Надявам се, дори вярвам, че някой ден ще мога да постигна финансиране, достатъчно за пълни, широки, многостранни изследвания, даващи достатъчно ясна представа за настъпващите изменения, не само в ч.дроб, а в цялото тяло - при това и всички други пречиствания. До тогава - проба (на себе си), грешка, промяна, нова проба и т.н.

 83 
 -: 17-07-2018, 15:42:47 
Започната от I.Panev - Последна публикация от бате Бино
Иво, логично е  да се храним когато сме гладни, да. И аз така съм бил винаги. Обаче не се базирай на животните , има едно слабо място в тази логика Smiley Ще се съгласиш. Животните са пригодени за този режим еволюционно и от много дълго време. Така са се хранили и техните родители и прародители.. А при хората от доста време ( векове) има изградени хранителни навици и организмът ВЕЧЕ има потребност от ПО-РЕГУЛЯРНО хранене. Един добър гостроентеролог ще ти каже, че за да работи нормално жлъчният мехур, то той трябва да секретира по едно и също време всеки ден.  Иначе има риск  да се наруши моториката му ( работата му) Това се нарича дискинезия , която, уж  е безобидна , но може да доведе да куп по-сериозни проблеми надолу по веригата. Включително и до неприятният рефлукс, който се лекува много трудно! Аз например, имам някаква слаба форма на рефлукс, защото не съм съблюдавал никога  хранене в определено време. Не съм съблюдавал и друго, което препоръчва Аюрведа - за хора тип "вата" вдигането на тежести не е  полезно! Слабовати сме. А аз съм вдигал 34 години  Smiley ( До 45  и аз не съм имал никакви проблеми с храносмилането,  но на 45 ми се появиха Smiley )
Та така , щом държиш да е един път на ден - добре , но не пренебрегвай препоръката да е в едно и също време. ( Теглото ти от 50 кг означава  чиста вата)
Познавам един човек ( стар съученик) , който си излекува неприятни храносмилателни проблеми само с редовно хранене! Smiley ( него друго не можеш го накара да направи за здравето си Smiley )

Да, запознати сме с чернодробното Smiley В началото се прави няколко пъти за да се пречистят различните  дялове на дроба.

Гладуването - добре. Но пак внимавай , понеже си вата. По-добре  е  - често  и с  по-малки срокове. Тези дългите гладувания от 10-15-30-40 дни ги забрави , не са за вата. Сухото също не е ! И ВОВ ще ти го каже, той е експертът тук по гладуването. Освен това, при диабет гладуването вече е много различно, не съм сигурен дали въобще се препоръчва. нерешителен 


    

 84 
 -: 17-07-2018, 13:34:58 
Започната от I.Panev - Последна публикация от I.Panev
Благодаря бате Бино.
 Започнах да се храня само тогава когато усетя глад и то се оказа веднъж на ден. Няма значение колко е часа,това са просто цифри,животните когато огладнеят търсят и се хранят.Всичко друго са прищявки на цивилизацията,както и къпането с топла вода.Интересно е че преди когато се хранех повече пъти на ден си бях същите 50 кг,вече почти 2 години ям веднъж и съм пак 50 кг.
Да,привърженик съм на сухия и водния пост,аз гладуване не го наричам защото такова няма,организма продължава да се храни само че ендогенно.Имам малък опит с поста,прекратявах го защото развивам страшно много ацетон и се поуплаших,но според мен поста е най доброто изцелително средство!
 Относно чернодробното прочистване съм казал че ще го правя през месец. Брат ми ме запозна с този метод,той е чел една книга,която е само за това,в нея се казва че в началото се прави често и се прекратява когато два последователни пъти не изкарваш камъни.А след това се правя два пъти в годината,профилактично.

 85 
 -: 17-07-2018, 09:41:02 
Започната от I.Panev - Последна публикация от бате Бино
Вова, нали сме си говорили, приятелю, че думата "лекар" вече почти нищо не значи  ухилен Точно както  думата "блондинка"  Smiley ( може да е тъпа, но може и да не е  ухилен )  Чернодробното прочистване се прави в почти всички алтернативни медицински центрове. ( нали ги обикалях преди години - из Украйна , и  Русия) И в центъра на д-р доц. Елисеева, и  в центъра на проф. Неумивакин ( Светла му памет   сърце). Прави го и моят приятел д-р Вечеслав Клешнев вече 16 години! ( (  http://da-zdorov.com/index.php?id=8 ) При това, той не се занимава с друго - 15 години вече приема пациенти ( повече от 3000 до момента! )  и успоредно им провежда очистване на дебело черво, противопаразитен курс и чистене на дроба. д-р Клешнев за мен е идол- няма такъв друг сърдечен и всеотдаен лекар-натуропат.
 Другият ми познайник , Никола Алексиев в Плевен също задължително го прилага на всички. Самият той регулярно си чисти дроба, говорил съм с него.

Естествено, че не е "дълготрайно" или "глобално и  тотално"  такова прочистване, но  не е никак маловажно, стига да е приложено правилно. А и организмът сам ни показва дали  е доволен от процедурата  или не Smiley  След правилно извършено прочистване ( и на черен дроб и на дебело черво )  ще имаш 2 дни , през които ще се чувстваш буквално "на  7-то небе"  - така лек  и щастлив, че по друг начин това  усещане просто няма как да си го  доставиш (   освен ако не вземаш разни субстанции   ухилен )
 Наскоро същото ми сподели и моят молдовски приятел Андрей Тодика в типичният си оригинален стил : "  Представяш ли си , след   7 дни хидроколонотерапия, не можах да се позная- почнах  силно  да обичам  и да се възхищавам на  всичко, вкл. и на  Кишинев ! "   ухилен ( Той мрази Кишинев по принцип  ухилен )

Иво, конкретно по питането ти:
1. Поздравявам те за правилният избор -  веганството  за теб е задължителен подход. Единственият начин да накараш организма да изисква по-малки, минимални дози инсулин. (Които , предполагам си биеш )
 В този филм Гебриъл  Казънс доказва ролята на веганството  за  смъкване на кръвната захар, само за 1 мес. постига чудеса с диабет-2. Казва , че има и трима излекувани с тип-1.
https://www.youtube.com/watch?v=MVYrE3f32yI&list=PLgk8Y5ulvZG4nINnvK4vodpWxIj67HqS9&index=3
2. Нямам компетентността  да кажа със сигурност какво точно се е разбутало покрай прочистването, сигурно нещо със жлъчката. Според мен няма страшно, ще се отрегулира от само себе си.
3. Това хранене от 1 път на ден.. ? Кой ти даде такъв съвет? Да не си залитнал по фастинга? Smiley  Дори и така да е , пак е по-добре храненията да са поне 2, както го прави Джозеф Меркола. ( Той 20 часа в денонощието не яде. В рамките на останалите 4 часа , обаче, хапва 2 пъти) . Ако си тип "вата" по Аюрведа, 1 път на ден въобще не е добре.
4. Чернодробното прочистване  не е като да си прочистиш зъбите Smiley  Не се прави чак всеки месец, натоварващо е.. Два пъти годишно е достатъчно. Почети ако искаш книгата на Малахов , там е обяснено много добре.    
5. Много важен момент е загряването на дроба. То трябва да започне още от обяд, ако процедурата ще се прави вечерта.

 86 
 -: 16-07-2018, 22:18:40 
Започната от I.Panev - Последна публикация от Vov
Съществуват доста категорични и компетентно звучащи мнения, вкл. доста убедителни обяснения от лекари, твърдящи, че това не е никакво прочистване. Други авторитети пък категорично твърдят, че ние не трябва да поглъщаме растителни масла, отделени от техните носители. Д-р Гайдурков пък призовава, ако много искаме да сипем 1 супена лъжица студено-изцеден зехтин (колко е студено е съвсем отделен въпрос!!) на салатата, то да изядем и 10-15 маслини в същото хранене.
Според мен никакво дълготрайно пречистване на можем да получим с пиенето на смес от зехтин и сок от лимон или грейпфрут. Може и да предизвикаме някаква спазматична реакция от черния дроб и жлъчка, дори и от други органи и системи, но очистването е много, много по-обхватно, сложно, продължително и т.н. състояние. За постигането му са необходими множество правилни и продължителни мисли, настройки, действия и др.

 87 
 -: 16-07-2018, 19:52:37 
Започната от I.Panev - Последна публикация от I.Panev
Здравейте, отворих нова тема, смятам в нея да описвам всяко следващо прочистване какво се е случило.
На 35 години съм, от 26 години съм с диабет тип 1, веган. На 11 този месец направих за пръв път чернодробно пречистване с 200мл зехтин и 200мл сок от грейпфрут, изпих ги по отделно. На 12 сутринта започна изхождането, изхвърлих 10-12 тъмно зелени камъчета не по-големи от грахово зърно. От 12-ти до днес ми прави впечатление, че буквално преяждам с много малки количества храна. Принципно се храня веднъж на ден, сега в този един път не мога да изям повече от 2 шепи, каквато и да е храна. Няколко часа след храненето чувствам голяма  тежест в корема, подут и лека болка и като цяло нямам апетит. На какво се дължи и нормално ли е това нещо? Смятам да правя процедурата всеки месец.
Поздрави, Иво.

 88 
 -: 14-07-2018, 10:03:53 
Започната от Шери - Последна публикация от ogrizko
винаги се почва с 1 ден на вода ....като направиш няколко пъти по 1 ...може да пробваш с 3 и така weight_lift

 89 
 -: 13-07-2018, 22:49:24 
Започната от Шери - Последна публикация от яна ив
Elia, много ти благодаря за изчерпателния отговор, малко ми се изясниха нещата. Хвърлила съм усилия на вятъра явно. Сега ще трябва да проуча режима с глад на вода, който незнам как ще издържа олееее, амиии.... Аз по принцип се храня само със сурова храна, правя детокс на плодове всеки месец по 5-6 дни. Според теб с колко дни на вода да започна, къде мога да видя повече информация за режима, който ми препоръчваш? Благодаря ти още веднъж за отделеното време и внимание!

 90 
 -: 12-07-2018, 19:18:08 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Скъпи приятели и съфорумци,

Във връзка с доста често повтаряни обсъждания относно какви трябвало да бъдат стойностите на този или онзи показател на нашите телесни течности: кръв, лимфа, урина...:
Вярно е, че СЗО обобщава статистически (вероятно) достоверни огромни числа - случаи и изводите им, че, примерно - 120/80 кръвно налягане е норма, са верни. Но, всички познаваме поне няколко човека, които десетилетия наред си живеят здрави със стойности, доста различни от тази "норма", нали?
Същото се отнася за много (или всички) от останалите изследвани измерения (параметри)...
Та, когато някой се опитва да ни разтревожи, уплаши, че даден витамин, хемоглобин, левкоцити и пр. и пр. са "извън нормата", са "опасно високи" или "опасно ниски" и леееко ни насочи към правене на разходи, парични разходи, за да си върнем стойностите в "правилните" граници, да помислим... свиркам си
Не е необходимо да се връзваме на тези препоръки... Всеки от нас, който е доживял до 1 -годишна възраст, има достатъчно ресурси да живее ...стотин години.
Защо това не се случва, е ясно на повечето четящи и пишещи тук.
Моята препоръка е, да си поддържаме храма на душата достатъчно чист, всички т.нар. "параметри" ще си дойдат на място. Те може и да не са точно както СЗО ги препоръчва, но пак ще сме здрави.
А, да, още нещо. Всичко в нашите тела е взаимосвързано. Промяната дори само на 1 ензим, витамин, метал, газ и т.н., заедно с промяната на нашето мислене (прекален страх или пък прекалена самоувереност...) , водят до множество други промени. Затова, мисълта, че като ни е (примерно) нисък хемоглобина и приемем желязосъдържащ медикамент, ще го върнем в норма и всичко ще се оправи, е наивна...
Но, в добре почистения, достатъчно оводнен организъм, с всички останали елементи на здравословен живот, хемоглобинът си е нормален!  мъдър flower

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10