Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
 81 
 -: 23-05-2018, 22:09:54 
Започната от monsita - Последна публикация от бате Бино
Пламене, вероятно си забелязял, че имам достъп до информации, доста секретни  и "покрити" за болшинството люде Smiley   Мисля, че дори и Елия не  е запозната.
За Иван Панин чувал ли си ? А за Алберт (Виктор)  Вейник ? Е, време е ..  намигам Можеш да  запознаеш дори и твоята психоложка, да я обогатим жената безплатно Smiley Да види , че нещата с библията  стоят по друг начин Smiley

Копирам 2  мои стари публикации във форума, (четете , търсете , проверявайте  информацията Smiley ) :

Аз много уважавам Светльо , но специално по отношение на библията съм попаднал на изключително силен довод, че човешки ум не би могъл да я напише точно по този начин. Един човек си даде живота за да докаже математически ! , че вероятността това да се случи е  точно 0.000000000

В бившият СССР всички учебници по термодинамика  бяха писани от един много умен човек -  член кореспондент , доктор на тех. науки, професор  Виктор  Вейник. Този човек е гений, но бидейки руснак, се подразбира , че  гениалността  му всячески ще бъде омаловажена. (Вейник опроверга третият принцип на Нютон за действието и противодействието. Това беше поредното неудобно откритие , заради което Вейник   заплати с живота си. Опровергаването на закона означава , че не е невъзможно да се създаде перпетуум мобиле , тоест може да се получи безплатна енергия  намигам намигам  )
   Освен трудове като "Термодинамика на реалните процеси" ,  "Геометрическо моделиране структурите на физическото пространство"  , "Телепортацията - една от разновидностите на психокинезата " ..  и др. подобни ,  в един момент издава книга 360 стр.!! със заглавие
" Защо вярвам в Бог"      
 

 В книгата научно се потвърждава пълната несъстоятелност на атеизма, материализма, и еволюционизма  на база на принципно ново представяне на времето и пространството , заимствано от библията. Установени са факти за съществуването на невидим духовен свят, първичноста на духа и вторичноста на  материята. Разгледана е природата на мисленето , духовната причина за заболяванията, лукавата същност на всевъзможните аномални явления..

Ето част от нея .. " Все начиналось с величайшего открытия современности, которое случайно (хотя,
впрочем, абсолютно ничего случайного на свете не бывает) попало в мои руки, оно
сотворено Иваном Паниным и страшно испугало как сторонников, так и противников
Библии. Вероятно, именно поэтому ни те, ни другие не говорят о нем во
всеуслышание: первые еще не могут до конца осмыслить величайшей, эпохальной
важности и значимости сделанного открытия, а вторые, наоборот, слишком хорошо
все поняли, но кровно заинтересованы в его замалчивании. Дело в том, что Иван
Панин строго математически (!) доказал, что исходные библейские тексты
продиктованы Господом, “вложены” в мозги писавшим их людям, включая каждое
слово, каждую букву и даже каждую черточку (йоту)."

МАТЕМАТИКАТА В БИБЛИЯТА

Ернст Енгли

Преди много години един велик математик на име Иван Панин направи някои впечатляващи открития относно библейската математика. Панин беше гений в математиката. Той беше признат за един от десетте мъже в неговата област по целия свят на времето си. През 1882 година той се дипломирал в университета Харвард. Малко след дипломирането си станал християнин. Знаел перфектно гръцки и еврейски език. Нито гръцкият, нито еврейският имат числа, но вместо това използват букви от азбуката си, за да представят цифрови стойности. Знаейки това, Панин започнал да замества цифрови стойности с букви, докато изучавал Библията. Докато изучавал заместените числа, той бил учуден от невероятно детайлният математически дизайн, който изпъквал пред него. Запленен, той продължил изучаванията си! Колкото по-дълбоко навлизал в Библията, толкова повече бил убеден, че математиката би могла да отключи някои дълбоки тайни в тази велика Книга.

Стих по стих, глава по глава, книга по книга, цялата Библия е написана със същия невероятен математически дизайн, който стои много над способността на физическия ум да го създаде. Този вид дизайн вероятно не би могъл да бъде завършен от човешкия ум.

Тогава Панин започнал да проучва спорните стихове в Библията. Стихове, които някои учени отхвърлят въз основа на твърдението, че някои „прекалено усърдни” преписвачи са ги добавили. Много библейски учени например отхвърлят пасажа Марк 16:9-20, защото смятат, че тези стихове липсват в някои главни манускрипти. Според изследването на Панин тези стихове съдържат същия невероятен математически дизайн.

Панин свидетелства, че неговата работа без съмнение доказва, че Библията е написана по разработен математически модел, който изключва всякакъв шанс или случайност. От тогава насам, до неговата смърт през 1942 година, Панин прекара времето си, доказвайки чрез математиката истинността на Библията. Всички знаем, че математиката е точна наука. Тя не може да бъде фалшифицирана!

Базирайки се на проучването си, Панин направи следните твърдения:

№ 1: Нито едно човешко същество не би могло да напише Библията!

№ 2: Математическият дизайн на самото Писание е бил извън досега на човешкия ум. Той бил награден от Фондация ”Нобел Рисърч” за математическото му проучване на Библията. За да подкрепи твърдението си пред Фондацията, той представил 43 000 листа с доказателства, съдържащи неговата работа! Твърдението му пред същата фондация било следното: „Святата Библия е непогрешимото Божие Слово!”

От Фондация ”Нобел Рисърч” му отговорили: „Колкото по-дълбоко навлизаме в нашите изследвания, ние намираме поразителни доказателства в полза на вашето твърдение!”

След това Панин отправил предизвикателство чрез нюйоркския вестник „Сън” към девет известни „библейски критици” по негово време публично да опровергаят неговото твърдение. Когато абсолютно никой не приел предизвикателството му, той отправил същото предизвикателство посредством всички водещи вестници по света, за да може всеки публично да опровергае неговото твърдение! Предизвикателствата бяха отправени преди повече от 60 години, но до днес никой не се е появил да опровергае тези твърдения.

Доктор Панин твърдеше, че математически” доказва, че всичките 66 книги от нашата Библия са написани от Бог! Независимо, че човешка ръка е написала думите в Библията, Бог е Този, който ги диктува! Нашата Библия твърди същото: „…защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух” (ІІ Петрово 1:21).

Д-р Иван Панин доказва в трудовете си, че числата са методът, който Бог използва, за да защити истинността на Своето Слово, Библията. След дългогодишна работа д-р Панин доказа, че Библията е защитена от система от числа, и ако Словото се промени по някакъв начин, системата ще бъде прекъсната, което ще покаже, че се извършва фалшификация. Д-р Панин каза: „Библията е конструирана по чудесен числов дизайн във всеки възможен детайл; така че този дизайн не може да произхожда от човек, нито пък може да бъде осъществен от човек; числовата система, по която е изградена, е подобна на математическата схема, наблюдавана в природата, в небесата горе, или на земята около човека. И този числов дизайн застрахова текста от грешки и прибавяне; твърде подобно на начина, по който дизайнът на банкнотите е защитен от фалшификация. И както монетоброячната машина автоматично пресмята монетите, така и числовата система автоматично проверява собствената си сметка.”
.................
.......................
Продължава например тук :
http://hristianstvo.blog.bg/technology/2007/05/17/matematikata-v-bibliiata.71035

Също и тук, по-подробно :
http://booksbrlubov.hit.bg/D08_Matematikata_v_Bibliata.pdf   ( линкът не работи вече )

Всъщност , в книгата по-горе се казва ,че вероятността не е точно 0, ако трябва да сме съвсем честни.
Тя е 0.0000000000000000000001   ухилен

 82 
 -: 23-05-2018, 18:32:45 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Бате Бино - за съжаление е  точно така. Макар навремето да е имало цели култури на които приоритета да е бил в духовното развитие - сега е точно както го описа.
 Elia - да ти кажа един много известен експеримент проведен на тийм билдинг - психоложката извади 5 човека - включително и мен от групата и извика единия на който прочете една страница - после той я предаде на втория - и така до последния който бях аз - та от тази страница до мен достигнаха 5 изречения с изкривено съдържание! - това в рамките на 10 минути - първите записки май бяха 200 години след събитията с Исус - няма начин да ме убедиш, че са пресъздадени точно - Библията е пренаписвана от различни хора докато бъде отпечатана през 1455 Библията на Гутенберг, разделянето на текста на глави се случило едва в ХIII век от кардинал Стефан Ленгтън, а разделянето на главите на стихове с номерация направил парижкия издател Роберт Стефан, който за първи път през 1553 година издал пълната версия на Библията.
В съвременния свят, католическата църква не само, че се счита за упълномощена по нейната воля и желание да променя Библията, но и да я допълва. (и въпреки всички изкривявания са останали зрънца от Знанието и думите на Исус.
 Мисля, че времето на сляпо следване е отминало и трябва да се подходи и с доза здрав разум към Духовното развитие - сляпата вяра не води до никаде или поне с неимоверни усилия и десетки години може да доведе някъде.
 Интересно сигурна ли си кой е Мойсей и защо води 40 години народа на разстояние 750км ?!?!?!?
 Сигурна ли си, че е правилна легендата за Адам - а може би е друга действителноста
 Сигурна ли си, че Исус е умрял на кръста - а по случайност не е бил спасен от Пилат и погребан в Индия след 80 и кусур години в Розабал
 А дали Петър и Павел са били някога ученици на Исус - списъка е безкраен но трябва да се подхожда непредубедено. Всяка религия  представлява изкривеното Знание давано от Великите и не е само Християнството единствено правилно - иска се непредубеденост и широк поглед - както и доза критичност!
 И да се има предвид,че това коетосе спуска на масите в повечето случаи отрязява даден интерес - справка сегашните медии
 

 83 
 -: 23-05-2018, 10:23:51 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Бате Бино,
прав си, голяма част от духовно просветените свети отци са били сами, защото са били много различни.Но и не само за това.Тяхната работа е била непрекъснатата и постоянна молитва съчетана с пост за различни проблеми на ближния.И непрекъснато четене на Свещеното писание.И най - вече на Псалтира.Не само обаче в манастир може да се спаси човек.Понякога дори и да си в манастир не можеш да се спасиш.Главното е смирението т.е. да правиш това, което ти нареди Сам Бог.Но как са го разбирали това светите отци.Те са живели не по своя, а по чужда воля.Изпълнявали са всичко, което им нареди тяхният духовен наставник независимо от това дали на тях им харесва или не.И са получавали благословение да вършат различни неща, които на тях са им се стрували невъзможни.Четох скоро за един монах, който е искал да отиде да живее в някакъв манастир, а получил благословение да отиде там , където на него не му харесвало.И той всячески се опитвал да избегне отиването , но получил заплаха от духовния си отец - Ако не отидеш ще се съдя с теб на Страшния съд ! - така му казал той.И монахът ще не ще се примирил / смирил / и изпълнил заръката.
В светския живот ние живеем по своя воля, не искаме някой да ни налага какво и как да правим.Именно това светите отци наричат гордост, своеволие, неподчинение и непослушание.В руските манастири всеки монах изпълнява в определен период определена възложена му задача от духовния му отец.Ако не желае да се подчини това се счита за непослушание.Така,че не е никак лесно човек да се смири т.е. безприкословно да изпълнява всичко.Затова светите отци казват,че най - голямата и велика наука е науката за смирението т.е. да живееш не по своя, а по чужда воля.Затова скоро четох,че дори и учени хора, интелигентни няма да се спасят, защото не са научили най - главното - науката за смирението.
Много е трудно особено в Света гора където всичко се подчинява на Света Богородица да се изпълнява безприкословно всичко и човек да се смирява.Обаче от друга страна .Обаче от друга страна без да получим благословение не можем нито монаси да станем, нито отшелници.В светския живот, в брака също човек може да се спаси, да придобие смирение.В брака не винаги изпълняваме това, което ни се иска, също живеем под чужда воля.Изпълняваме прищявките на партньора.Бог е този, който преценя какво да даде на всеки човек - брак, монашество, отшелничество.Според това какво всеки може да понесе.Така,че спасение е възможно за всички хора и в света, и в манастирите, и живот като отшелници.За всеки е различно според това какво всеки може да прави и колко силно обича Бога.Духовното израстване в този смисъл за мен се състои в изпълнение на Божията воля и Божиите заповеди.Това е, което трябва да правим.Няма нищо особено, простички и ясни са заповедите и разбираеми от всеки.
Поздрави !

 84 
 -: 23-05-2018, 08:59:18 
Започната от monsita - Последна публикация от бате Бино
Привет , духовно израстнали и  духовно израстващи Smiley
Не знам дали сте се замисляли  и най-вече дали сте подготвени за несгодите , които ви очакват когато наработите цитираните добродетели  намигам ухилен "Човек винаги трябва да знае какво губи , когато печели", казваше нашата началничка в  данъчното  ухилен ( много умна жена)  Какви несгоди ли ?  Smiley
Ами , на първо място - САМОТАТА.  Един наистина просветен  и духовно израстнал човек как  ще  живее в това общество на тотално грехопадение ,безпросветност безнравственост и деградация ?  амии... знам ли  С кого ще общува, какви ще бъдат приятелите му,  как ще си намери партньор в живота дори  ?  намигам намигам  
( Много по-лесно е сам да си светец, отколкото да живееш със светец! " )  Smiley  
Както  при всички други различия,  и тук трябва да търсиш да се обградиш със себеподобни, щото в противен случай ставаш аутсайдер, обществото веднага те изолирва когато усети твоята изключителност ( дори и да не я разбира Smiley )  А и теб почва рязко да те дразни това общество   ухилен
.. А така като гледам , вариантите са два - или в някой подходящ манастир , или сам някъде в планината.. :Smiley
Щото да си духовно извисен в големият град, е същото като да си кавалерист без кон  ухилен
Вие кой вариант  избрахте за себе си ?  амии... знам ли

Цитирам малко мъдри наблюдения (в това отношение ) на един от моите любимци:

1.  Самотата е жребият на всички духовно извисени люде.
2. Всяка изключителна, тоест различна от останалите личност, бива изолирана. На младини това е угнетително , на старини- облекчително.
3. Светът , с някои редки изключения, ни предлага само избора между самота и простащина.
4. Самотата предлага на богатия духом двойно предимство – първото е да бъде със себе си, а второто – да не бъде с други .
5. Колкото по-ценен е човек сам за себе си , толкова по-маловажни са другите.
6. Колкото по-високо стои някое същество в   стълбицата  на природата, толкова е неизбежно по-самотно.
7. На този свят ние нямаме друг избор освен между самотата и нищожността.
8. Духовната извисеност води до необщителност.
9 . В пълна самота богатият духом се забавлява отлично със собствените си размисли и представи, докато дори непрестанната смяна на компании, зрелища, пътешествия и веселби не е способна да спаси от скуката  посредственият човек.
  (ШОПЕНХАУЕР)

 

 85 
 -: 23-05-2018, 08:01:26 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Пламен,
Бог от началото на сътворението на света постави Адам в Райската градина и му забрани да яде от дървото за познаване на доброто и злото.Обаче чрез змията - Дявола Ева беше подмамена и яде от забранения от Бога плод.Прояви непослушание към Бога.И не само това ами Адам се опита да оневини себе си.Именно това непослушание и липсата на смирение - да се признае греха пред Бога е довело целият свят до сегашното състояние.Още от момента на сътворението Бог каза,че Адам ще си вади хляба с труд и пот, че земята ще му ражда бурени, Ева ще ражда чрез болки.Така е и до днес.Тези Божии думи не са променени и няма да се променят до свършека на света.Именно , защото и Адам и Ева са извършили няколко грехове - непослушание, липса на смирение и чревоугодие.Чревоугодието между другото е първороден грях също.И до днес много хора си угаждат , ядат не това, което е позволено от Бога, а каквото им харесва.
А при всички други религии - Будизъм, Мюсюлманство може и да има духовно израстване, но няма Възкресение от мъртвите.Има го само чрез Иисус Христос.И затова Христос сам казва : АЗ СЪМ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО И ЖИВОТА, КОЙТО ВЯРВА В МЕНЕ И ДА УМРЕ ЩЕ ОЖИВЕЕ !
Съмнявам се,че духовно може да израснеш по кратък и лесен път.Да, днес има много лъжеучения, които са съществували и по времето на Христос, лъжепророци.Но Христос е предупредил за това, че такива хора ще има и те ще заблудят мнозина.
Добротолюбието е трудна за четене книга.Има толкова много други книги, които първоначално трябва да се прочетат и чак тогава да се четат няколкото тома Добротолюбие.
Но опитът на светите отци показва,че пътят на духовно израстване и съвършенство никак не е лесен.Искат се много усилия, денонощен и усилен труд.Знам,че на Атон монасите се трудят денонощно, спят само 1 - 2 часа в денонощие.Молитвен труд и непрекъсната работа.Но и на тях не се дават така лесно духовни дарования.Св.Силуан Атонски доколкото знам се е молил 40 години и чак тогава му се явява Христос.Той до края на живота си след това жадува за този момент.Но не на всеки ей така без труд ще се яви Христос.
Днес понеже има толкова много лъжеучения, лъжепророци и измамни еретически самозвани хора, които си мислят,че нещо са постигнали ще има и няма как да няма измамени.Не случайно сам Христос е предупреждавал да не им се вярва.Даже в последните времена тези хора ще се увеличават.Не е случаен факт,че след соцрежима в България се нароиха много магове, екстрасенси и християнски деноминации, които до тогава не бяха допускани в държавата.
Иисусовата молитва " ГОСПОДИ ИСУСЕ ХРИСТЕ СИНЕ БОЖИЙ ПОМИЛУЙ МЕ ГРЕШНИЯ " ако всеки я повтаря Господ ще го просвети, ще му покаже истината.Но трябва тази молитва да се казва непрекъснато и от сърце.И още една : Господи, удостой ме да те обичам от цялото си сърце и душа и да изпълнявам във всичко Твоята Воля.
Поздрави !

 86 
 -: 23-05-2018, 01:03:37 
Започната от Kimbata_44 - Последна публикация от bistra
Здравейте,
някой от Варна подарява ли Комбуча?
bistra_georgiieva@abv.bg
0892255330

 87 
 -: 22-05-2018, 18:37:04 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Хех ...интересно. Ако говорим за ефективност и по-кратки пътища, то сигурно трябва да водя мастър клас в това направление. Много съм изобретателен, когато трябва да пестя усилия ..винаги съм успявал да се промъквам между капките. И обикновено в някой момент по-късно осъзнавам, че себе си прецаквам по тоя начин и себе си мамя. Понеже съм изгубил знанията и опита, които са щели да ми помогнат да усвоя нещо ..а аз уж нещо знам, но всъщност не знам нищо понеже не съм го направил по правилния начин да се получат нещата в мозъка ми както трябва. И сега гледам повече да намирам баланса, кога да търся лесното и кога да не го търся, кога ще ми е полезно и кога няма да ми е.

Между другото, говориш много неща като някаква правдива истина, обаче изобщо не споменаваш според кого са тия неща дето ги говориш. Нови знания и духовно възвишени учения били дадени, ама от кого, ама как?! Това може да са някакви твои факти ..но не правят нещата дето ги говориш някаква общовалидна истина, за да го поднасяш като такава. Грешното разбиране за дявола, за молитвата, за човека ....леле мале, само ти знаеш истината и си просветен bleh

Това дето казваш, че постигаш същото по-лесно и по по-кратък начин е вярно ....но просто използваш Бог и Неговите енергии, за да си подхранваш егото. Както слънцето пада и над лоши и над добри ...така и Божиите енергии може да ги използваш понеже са налични в света. Но по тоя начин се опитваш да измамиш Бог (което не е възможно) и най-вече мамиш самия себе си. Харесват ти някакви чувствени състояния на блаженство, които си ги докарваш по изкуствен път и ги приемаш за някаква връзка с Бог. Само дето забравяш, че Бог е Личност ...а не някаква си природна енергия безсъзнателна. Използваш установения от Бог ред на земята, но си далеч от общуването с Личността.

Дори в клипа се говорят някакви неща като общовалидни истини без да се казва според кого са всичките тия работи и т.н. .......ама гледам се говори, че центъра на човека бил в слънчевия сплит ...а пък аз доколкото знам е в областта на пъпа, защото при бойните изкуства като си пренесеш съзнанието към пъпа и противника не може да те избута макар да е много по-едър и силен от теб! Или викаш, щото в клипа казват, че е слънчевия сплит значи всичко е вярно?!

Ами, като гледам яко си се оплел в примката на падналите ангели ....и няма голям смисъл да се спори с теб на тоя етап, обаче пък то и нищо да не кажа ще излезе, че си прав ..така че засега ти отговарям по тая причина основно bleh Иначе явно ти е трудно да видиш, че това са демоните ...представят ти някакви нови и по-добри учения и глупости ....и хиляди различни варианти на учения и човек се обърква и накрая е абсолютно празен и безплоден!

Представям си те като някакъв продавач на телефони и само говориш на хората ....купете си тоя телефон, той има повече екстри от оня другия ..снима малко по-добре ....има по-хубав екран ..ала-бала ...и така по цял ден се занимаваш с телефоните си и не ти остава време за семейството ти да речем.... ами, не мерси! Не ти искам новите "телефони" и лъжеучения! Предпочитам да съм прост селяк и да карам по трудния път в случая...

 Цитата е прекрасен пример който може да бъде използван при изучаването работата на съзнанието Smiley
Това не е ново учение а опресняване на знанията които са давани неведнъж - но този път без изкривяванията. А кой ги внася - всеки сам да прецени Smiley ако има желание да прочете книгите няма начин да не разбере, ако няма желание - здраве да е! Писах - защото няма много писано за авторката из БГ - та да има все пак нещо написано за някой може да помогне - за други - няма да прочетат Smiley - яд ме е че отскоро са преведени и не попаднах на нея преди 15-20 години.....
 
 
 

 88 
 -: 22-05-2018, 17:34:59 
Започната от monsita - Последна публикация от ogrizko
Хех ...интересно. Ако говорим за ефективност и по-кратки пътища, то сигурно трябва да водя мастър клас в това направление. Много съм изобретателен, когато трябва да пестя усилия ..винаги съм успявал да се промъквам между капките. И обикновено в някой момент по-късно осъзнавам, че себе си прецаквам по тоя начин и себе си мамя. Понеже съм изгубил знанията и опита, които са щели да ми помогнат да усвоя нещо ..а аз уж нещо знам, но всъщност не знам нищо понеже не съм го направил по правилния начин да се получат нещата в мозъка ми както трябва. И сега гледам повече да намирам баланса, кога да търся лесното и кога да не го търся, кога ще ми е полезно и кога няма да ми е.

Между другото, говориш много неща като някаква правдива истина, обаче изобщо не споменаваш според кого са тия неща дето ги говориш. Нови знания и духовно възвишени учения били дадени, ама от кого, ама как?! Това може да са някакви твои факти ..но не правят нещата дето ги говориш някаква общовалидна истина, за да го поднасяш като такава. Грешното разбиране за дявола, за молитвата, за човека ....леле мале, само ти знаеш истината и си просветен bleh

Това дето казваш, че постигаш същото по-лесно и по по-кратък начин е вярно ....но просто използваш Бог и Неговите енергии, за да си подхранваш егото. Както слънцето пада и над лоши и над добри ...така и Божиите енергии може да ги използваш понеже са налични в света. Но по тоя начин се опитваш да измамиш Бог (което не е възможно) и най-вече мамиш самия себе си. Харесват ти някакви чувствени състояния на блаженство, които си ги докарваш по изкуствен път и ги приемаш за някаква връзка с Бог. Само дето забравяш, че Бог е Личност ...а не някаква си природна енергия безсъзнателна. Използваш установения от Бог ред на земята, но си далеч от общуването с Личността.

Дори в клипа се говорят някакви неща като общовалидни истини без да се казва според кого са всичките тия работи и т.н. .......ама гледам се говори, че центъра на човека бил в слънчевия сплит ...а пък аз доколкото знам е в областта на пъпа, защото при бойните изкуства като си пренесеш съзнанието към пъпа и противника не може да те избута макар да е много по-едър и силен от теб! Или викаш, щото в клипа казват, че е слънчевия сплит значи всичко е вярно?!

Ами, като гледам яко си се оплел в примката на падналите ангели ....и няма голям смисъл да се спори с теб на тоя етап, обаче пък то и нищо да не кажа ще излезе, че си прав ..така че засега ти отговарям по тая причина основно bleh Иначе явно ти е трудно да видиш, че това са демоните ...представят ти някакви нови и по-добри учения и глупости ....и хиляди различни варианти на учения и човек се обърква и накрая е абсолютно празен и безплоден!

Представям си те като някакъв продавач на телефони и само говориш на хората ....купете си тоя телефон, той има повече екстри от оня другия ..снима малко по-добре ....има по-хубав екран ..ала-бала ...и така по цял ден се занимаваш с телефоните си и не ти остава време за семейството ти да речем.... ами, не мерси! Не ти искам новите "телефони" и лъжеучения! Предпочитам да съм прост селяк и да карам по трудния път в случая...

 89 
 -: 22-05-2018, 16:35:42 
Започната от monsita - Последна публикация от Plamen
Elia,
Напълно съм съгласен за Светите Отци, бях започнал да чета Добролюбие...  но не всички които са представяни за светци реално са били такива - но да - това са факти неможе да се отричат. Моята теза е не против тях Smiley. Но преди християнството - хората пак са се развивали духовно
 Тезата ми е, че в света отново са дадени Изконните знания и реално са по-краткия път. Понеже предпочитам по-оптималните решения затова споменах тях - но и по пътя на Светите отци също може да се постигне - но за много по-дълъг период.
 Темата беше за духовното израстване - да обясня какво визирам
 Човек се състои от душа, личност(дух в християнството) и съзнание  (и други 4 интелигентни същности но те сега както и тялото са без значение). Та постигането на Святост, духовно просвещение, Единение с Бога и др. термини - чисто описателно е свързано с сливането на Личноста с Душата - тогава се ражда ново безсмъртно същество "Ангел" което може да отиде в Духовния свят (естествено не физическо безсмъртие). Проблема е, че между двете е съзнанието (част от Дявола) което освен с функциите на комуникация в 3Д света е надарено и със задачата да не допусне това. 
В клипа е представено кратко и сбито за 5 мин Smiley.

https://www.youtube.com/watch?v=InxbylAcYwQ

Та голямата битка е за Вниманието

И големия проблем тука е, че съзнанието управлява човека и е доста силно - без даже той да разбере - мислейки си, че е свободен - но не е. И след като осъзнае цялата картинка - едва тогава човек започва да работи за своето Духовно развитие - реално да изпълни ЕДИНСТВЕНАТА СИ ЦЕЛ в живота.
 И Дявола не е просто проявен в света - той е проявен във всеки човек без изключение - включително го е имало и в Исус - но той е можел да го "върже" така да се каже. И нещастията не идват от липса на смирение и послушание Smiley а от наличие на съзнание което разделя и прави други пакости Smiley
  Практиките описани в книгите и особенно "Лотосов цвят" е тази с която и Мохамед и Буда са станали Просветени
 Но общото без което неможе при всички е огромния стремеж и ЛЮБОВ КЪМ БОГ
 Изключвам някой източни учения при които тази концепция липсва - но те работят за покои след смърта което е постижимо на ниво съзнание но това не е истинската цел - целта е живот в Духовния свят. Изкривяванията са навсякъде, иначе е нямало да бъдат допускани като мейнстриим култури Smiley

 90 
 -: 22-05-2018, 15:21:46 
Започната от monsita - Последна публикация от Elia
Пламен,
църковното предание и църковното писание са две различни неща.Църковното писание е Библията, а църковното предание е съхранено от Светите отци.И за да разбереш Библията в пълнота трябва да четеш църковното предание.Там са описани жития на Светии, как са достигнали съвършенство в Бога.А Коранът тук няма нищо общо.Доколкото съм информирана мюсюлманската религия възниква много по - късно и то е наложена насилствено там, където преди това са живели християни.Дяволът съществува и е много силно проявен в света.Ако има само Бог няма да има нещастия.Но нещастията идват от липсата на смирение и послушание към Бога още от времето на Адам.Когато е изгонен от рая Адам е плакъл за това.Всичко това е описано в творенията на Светите отци, в църковното предание.Но не всеки може да разбира това, което чете.Трябва да му се даде от Бога да разбира.
Поздрави !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10