Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
 81 
 -: 05-05-2019, 01:17:36 
Започната от Vov - Последна публикация от Zloqd
Ами то и Ортодоксалния, дето беше един от най-информираните тука колко пъти беше баннат от този форум, заради острия си език мъдър

 82 
 -: 03-05-2019, 11:02:50 
Започната от Vov - Последна публикация от бате Бино
  Не бой се iris , ти май прекалено изживяваш  свиркам си
  Важното е да не ти пука  свиркам си
  Това са нормални прояви  и емоции във форумното и фейсбуковото общуване.
   Ето, Вовата беше изгонен от няколко ФБ групи, аз също - поне от  3  ухилен , гледам колко умни и знаещи ги баннаха - казал някаква дума не на място, опитал се да знае повече от админа.. , вместо  само да лайква  и да праща сърчица  ухилен  Случва се постоянно и не трябва да се драматизира  според мен  свиркам си

 83 
 -: 03-05-2019, 10:24:26 
Започната от Vov - Последна публикация от iris
Хммм, не знам какво да кажа...
И аз така се чувствам, не знам какво да кажа. Защото каквото и да кажа, ще се изтълкува някак си ... или някой ще се почувства някак си ...

Обещавам да не задавам въпроси в темата на Вовата.

 84 
 -: 03-05-2019, 00:19:59 
Започната от Kredik - Последна публикация от Zloqd
Днес ми пристигна сокоизстисквачката. Доброто е, че освен безшумна има и ревърс. Само, че китайците пропуснали да сложат тази част от която сока трябва да капе в съдчето и от време на време пръска настрани.Писахме с колегата дето направи поръчката да я изпратят и сега чакаме отговор.
Пробвах я с един греипфрут и се задръсти със семките - гърлото отпред се оказа тясно за толкова големи семки.
На всичкото отгоре в гаранционната книжка пише да не се използва за целина, защото имала много целулоза(Спанака дето си го садих тази година ще се приготвя явно по друг начин).
Като му дойде времето ще я пробвам с къпини, грозде и нар да видим става ли за нещо или не става.

 85 
 -: 02-05-2019, 22:01:51 
Започната от TodHuk - Последна публикация от Vov
 браво, аплодирам   браво, аплодирам

 86 
 -: 02-05-2019, 21:35:13 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Хм, Бино, вярно е, че продължавам да изпитвам неугасващо желание да науча колкото мога повече хора как да възстановят и да поддържат здравето си на ниво, което ще ги (БИ ГИ) освободи(ло) от потребността да посещават лекари... (Не става дума за счупвания, изгаряния и др.п.)
Този ентусиазъм идва от относителната простота на мисленето и действията при прилагането на всички действия, след като се научи човек.
Всеки, независимо от пол, възраст и образование, може да се научи... Но не може да се научи с няколко разяснения във форум, дори и в този. Просто никой не знае как точно ще реагира дадено съзнание, дадено тяло, как това би се отразило, в какви точно психофизични, температурни и пр. условия ще провежда очистителните действия.
И така, малко по малко, ентусиазмът ми намалява. Колкото и да упорствам, мнозинството хора искат някой друг да отговаря за здравето им... Те да дадат едни пари, някой да им предпише лечение (лъчение, химия, рязане, в най-добрия случай - хранителни добавки...) те да ги изпълнят/изпият/получат и... дано се оправят нещата.
Тоест - да си купят здраве...
А да вземат отговорността за своето здраве в своите ръце, да признаят пред себе си, че без да са виновни, досега са допускали множество грешки, сега трябва да научат как да НЕ ги допускат и т.н. и т.н. - неее.
Е, такъв е животът - далеч не идеален.

 87 
 -: 02-05-2019, 21:15:51 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Хммм, не знам какво да кажа...
Значи, които и да са 2 отделни човека, дори и да изпълняват точно едни и същи неща по време на въздържане от храна (или каквото и да е друго!) намаляват/увеличават теглото си в различни граници. Това е широко известно, предполагам. А и сме го обсъждали, ако добре си спомням.
С "неуместно" исках да кажа, че не е покаател за нищо.
Ирис, за пореден път: няма как да разказвам подробности: те са различни за всеки, ЗА ВСЕКИ участник. Определям ги след конкретни наблюдения и разговори с участника... Иначе принципно всичко съм казал - в тази тема - доста отдавна.
Моля за извинение всеки, който се е почувствал ...недобре.

 88 
 -: 02-05-2019, 19:51:24 
Започната от Vov - Последна публикация от iris
Благодаря за разбирането, Бино.
Думата неуместно Вов успя да използва по предназначение - неуместно. Но няма проблем.

 89 
 -: 02-05-2019, 09:44:14 
Започната от Vov - Последна публикация от бате Бино
Е, ако трябва като страничен наблюдател да дам мнение, то Вовата е употребил твърде силна дума в случая -  "неуместно". Дума, съдържаща в себе си доза укор към задаващият въпроса. (Аз лично не бих използвал точно такъв подход, ако набирах желаещи за семинара си  Grin )  
    Иначе, да , за всички тук е ясно, че загубата на килограми е показател с второстепенно  значение и наистина маловажен, но това не отнема правото ни да се поинтересуваме и от  несъщественото Smiley още повече , че това е  дума със субективен смисъл - всеки си има  своите критерии за "уместност" Smiley . Както е казал Уайлд - "Въпросите никога не са неудобни. Такива са само понякога отговорите" Smiley  

 90 
 -: 01-05-2019, 21:24:02 
Започната от TodHuk - Последна публикация от TodHuk
Пускам тема за опасни комбинации. Въпреки че тук не се обсъждат лекарства, това може да бъде полезно и трябва да се внимава. Опасните комбинации могат да бъдат не само между храна и лекарства. Опасни комбинации може да има и между различни несъвместими храни, както и от дозите им. Който е запознат може да допълва ..

Грейпфрутът е много полезен плод. Чесънът - най-мощният естествен антибиотик. Зеленият чай пази от рак. Гинко билобата подсилва паметта, жълтият кантарион гони депресията, а женшенът подмладява. Но понякога и най-полезните храни и билки могат да забъркат смъртоносен коктейл с лекарствата, които вземате. И не само да саботират терапията, а и да ви убият.

Грейпфрут
Плодът на плодовете - пълен с антиоксиданти, известен с подмладяващия си ефект, върл противник на рака. За грейпфрута в интернет ще прочетете само суперлативи. Грейпфрутът е сред най-коварните храни в комбинация с лекарства. Откритието е истински шок - и идва след смъртта на британец, който комбинирал цитрусовия фреш с антикоагуланти - медикаменти за разреждане на кръвта, които се вземат при тромбоза. Фенът на грейпфрута умира в адски мъки от вътрешни кръвоизливи. Тогава фармаколозите предупреждават - не го смесвайте с лекарства. Доказа се, че потиска чернодробните ензими и нарушава лекарствения метаболизъм. Медикаментите не могат да се биотрансформират, остават в организма и можеш да предозираш, без да подозираш.Не трябва да хапвате грейпфрут, щом пиете лекарства за високо кръвно, атеросклероза, тромбоза, аритмия или сте на имуносупресори след трансплантация. Освен него е добре да избягвате и мармаладите и ликьорите с цитрусови плодове - например битер оранж.

Чаят
Митът, че чаят е най-полезната напитка също се сгромолясва когато го смесваме с лекарства. В зеления и черния се съдържат големи количества теофилин. Алкалоидът разхлабва меките мускули и също се намесва в биотрансформацията на лекарствата. Най-коварен е за хората, които гълтат цяла шепа лекарства. Черният и зеленият чай потискат едни чернодробни ензими и стимулират други. Така настъпва пълен хаос и разнобой. Най-големи са рисковете за сърдечноболните пациенти. Пийте не повече от чаша-две, литър на ден е много. Чаят за отслабване пък е още по-коварен. Обикновено съдържа разхлабващата билка сена, която нарушава усвояването на повечето лекарства още в чревния тракт.

Чесън
Българският универсален лек - чесънът, крие други рискове. Най-опасен е за диабетиците. Много от тях го вземат даже на таблетки, защото са чували, че сваля кръвната захар. Екстрактът от чесън или конската доза скилидки обаче могат да докарат диабетиците, които вземат орални медикаменти, до хипогликемия, алармира специалистът. Промишлените количества чесън понякога причиняват и натравяне - с парацетамол. Защото активните съставки в чесъна потискат ензимите, които разграждат препарата срещу висока температура.
Чесъна саботира и противовирусните препарати. Същото правят и лютите чушки - особено червените. Вярно е, че имат противотуморно действие, но, ако пиете хапчета всеки ден, внимавайте с тях.

Гинко билоба, женшен и жълт кантарион
Чудодейните билки гинко билоба, женшен и жълт кантарион - има ли нещо, което да не лекуват? Това обаче са най-опасните хранителни добавки, ако пиете лекарства за разреждане на кръвта, високо кръвно, аритмия, сърдечна недостатъчност, епилепсия или депресия - забравете за тях! Гинко билоба например предизвиква кървене при пациентите на антикоагуланти. А при хипертониците, които пият тиазидни диуретици, рязко сваля кръвното и може да доведе до кома. Хранителните добавки са нож с две остриета и преди операция. Валерианът, ехинацеята, гинко билобата и жълтият кантарион влияят на силата и продължителността на анестезията, доказват тестове на учени от Охайо. Дамите пък трябва да ги избягват, ако пият контрацептиви - защото има опасност билките да променят времето на полуживот на хапчетата. Жените да са нащрек и с хапчетата, които пият при менопауза.

Други опасни комбинации..
Антибиотиците са във "война" с млечните продукти. Особено - широкоспектърните. Причината - тетрациклините се свързват с калциевите и магнезиевите йони в сиренето и кашкавала. Резултатът - хапчетата просто не действат. Избягвайте млякото поне 2-3 часа преди и след приема на антибиотика. Само така лечението ще е ефективно.
Когато се лекувате с антибиотик, трябва да внимавате още с червеното вино. Особено - ако е от "подправеното", което се прави от гроздов екстракт и струва около 1 лв. Колбасите менте и евтини вафли с много соев протеин също са опасни - ако сте на антидепресанти. Психотропните не се спогаждат и с рибеното масло. Добавката е полезна, защото има много омега 3-мастни киселини. Но не бива да се комбинира с антибиотици или лекарства за сърце.

проф. Надка Бояджиева, Ръководител Катедрата по фармакология и токсикология в Медицинския университет в София

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10