Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
 81 
 -: 14-02-2019, 17:22:40 
Започната от Atyty - Последна публикация от Atyty
Елия, благодаря за отговора!
Като има някакви такива съмнения, май е по добре да се избягват такива храни, та било то и с етикет био.

 82 
 -: 14-02-2019, 08:39:14 
Започната от Atyty - Последна публикация от Elia
Здравейте,
според мен ако една бобова култура покълва не е ГМО.А може и да е.В днешния свят не знаем какво ще ни поднесат на масата.Обикновено домашния ни бял фасул покълва , но само първата година.А следващите години ако не е използван не покълва и не е ГМО.Обикновено по пазарите продават бял фасул стоял повече от една година и той няма да покълне, но и трудно се сварява.По това,че се вари трудно разбираме,че е престоял повече от година без да е използван.Въпреки, че на повечето етикети е написано добруджански боб.Със соята положението е същото - ако покълва значи е от тази година, ако не значи е престояла повече от година.Но мисля,че и в двата случая може да е и може да не е ГМО.
Обикновено на хибридните семена и зърна има обозначение на етикета F1, което значи,че са хибриди и тази година като ги засееш ще дадат обилна реколта.Но следващата ще дадат само листа, без да плододават.Това е обозначението за хибриди.А в днешния свят почти всички култури ще са ГМО, така ще ни заблуждават.Затова по селата хората си препредават семена и зърна, които не са хибриди или ГМО.Тук в търговската мрежа не се знае каква е истината.
Поздрави !

 83 
 -: 13-02-2019, 21:52:54 
Започната от Atyty - Последна публикация от Atyty
Здравейте, преди няколко дена си купих соя от био магазин,но въпреки това имам съмнения дали все пак и тя не е ГМО, реших да направя опит, дали ще покълне,обаче днес една приятелка ми каза, че може да е Гмо и пак да покълне. Потърсих информация, но не намерих нищо по въпроса. Според вас може ли гмо култура да покълне?


 84 
 -: 13-02-2019, 14:28:45 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Сигурно ще препоръчате глад. Искам да уточня, че това ме притеснява. Аз съм много слаба. Пробвала съм 10 дневна диета с лишаване от сладко и глутен, което доведе до кошмарно отслабване- станах като модел по анатомия. Като не ям ми пада кръвното и започва да ме боли глава. Ще кажете, че това са глупости. За мен не са. По- скоро имам нужда от надебеляване отколкото обратно. Мъжът ми също.

mtre, тук не бързаме да препоръчваме така автоматично , както може би в бага-мама Smiley
   Както разбирам, ти си тип "вата", при това - превъзбудена вата , ако съдя по резките отслабвания и други неприятни усещания.  За теб гладуването , поне на този етап - не е подходящо!
Но ми се струва, че освен трихомони , има и някакви други патологии, с които организма се бори. ? Нещо метаболизма, щитовидната.. ?
Глутенът за какво точно го ползваш? Smiley    Да не би някой да го препоръчва като полезен ? Smiley
( остави ги багамамите, нека си го ядат Smiley
Ватите обичат сладко, но внимателната все пак, след като се бориш с възпаления..  намигам намигам намигам Прочети за връзката на инсулина с възпаленията  намигам
Какво се получава  - Ти се бориш от едната страна да ги намалиш, а той, от другата ,  ги засилва Smiley 

 85 
 -: 13-02-2019, 12:20:32 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Доре дошла , mtre.  роза
Не споделяш важни обстоятелства Smiley
1. КАКВИ ТОЧНО са оплакванията ти  и КОЙ прецени , че те се дължат  ЕДИНСТВЕНО на трихомоните ? Smiley
2. Какви точно тестове правиш за трихомони? Има най-различни методики с точност от 10%  - до 50-60%.
 ( на практика , никога не можеш да установиш точно, прочети Тамара Свищева, тя издаде десетина книги за трихомоните Smiley , цял живот ги изучава Smiley )
3. Можеш ли да разшифроваш  понятията  "много бях доволна" и "резултатите бяха отлични" , когато разказваш за  хомеопатията и за Шевченко? Smiley Това какво означава - че с тези методики си ПОТИСНАЛА СИМПТОМИТЕ или че трихомоните са били ликвидирани? И това е доказано в поне 3 лаборатории ? Smiley
( вероятно вече си наясно , че микробиологични тестове само в една лаборатория нищо не означават Smiley Направи ги в 4 лаборатории и когато  във всяка една те са различни, кажи ни по какво смяташ да се ориентираш коя от лабораториите е уцелила  Smiley )

Надявам се , не си от простодушните пациенти, които имат неблагоразумието да вярват на  разни "биорезонансни диагностики"... Smiley
Интересно , кой е "одобрил" едно такова лечение на трихомони, (вероятно в бага-мама ли? )
, при което  партноьорът да не прави нищо и да се вярва , че после няма да "върне" инфекцията? Smiley Какъв е бил смисълът въобще да се лекува само единият партньор..?

Както разбирам, доста смело  и масирано прилагаш хомеопатията..  намигам Не знам какво казват в бага -мама, но е добре да прочетеш нашата тема "хомеопатия и странични ефекти". .. Тази методика въобще не е безвредна, както мнозинството  си  вярва Smiley .. дори напротив - вредите могат да са много по-големи и от аптечните препарати! Сещаш ли се защо? Smiley Ако знаеш как работи хомеопатията , ще се досетиш.. - образно казано - тя човърка "софтуера" на организма!  намигам намигам  И ако "човъркащият" не е наясно, ще има после дружно да си скубите косите.. намигам  ( не бързай да казваш , че твоят хомеопат е добър.. Smiley За да можеш да го прецениш, самата ти трябва да бъдеш добър хомеопат!  намигам намигам Тук отзиви не вършат работа. Това е ултрасложна наука.
Предполагам също се досещаш, че и хомеопатията (дори брилянтно правилно прилагана) не ликвидирва ПРЕДПОСТАВКИТЕ за болест..  намигам намигам тоест - не е мъдър вариант да я имаме за някакво копче, което да натискаме винаги , щом някъде ни заболи, без да ни интересува , защо точно ни боли Smiley

Готово закупената тройчатка няма да ти свърши работа , твърде слаба е. По-нататък може да ти препоръчам някои по-мощни препарати  намигам  Но не и преди да се изясни какви са проблемите и до колко са свързани с трихомоните.  намигам
Можеш спокойно да приемеш, че на практика всички имат и трихомони и хламидии , и токсоплазма и какво ли още не.. но не всички  се оплакват от тях Smiley

Съжалявам, ако отговорът ми е извън стандартите на бага -мама в такива случаи - готова и кратка рецепта на 2 реда, копната от някъде Smiley , която обещава светкавично излекуване. 

 86 
 -: 13-02-2019, 10:31:55 
Започната от ProvideR - Последна публикация от ProvideR
.

 87 
 -: 10-02-2019, 14:11:15 
Започната от mtre - Последна публикация от ogrizko
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=8439.0 шевченко намигам има търсачка форума уж ..ама трябва да излезнеш на главната страница, за да търси навсякъде

 88 
 -: 10-02-2019, 12:01:11 
Започната от TodHuk - Последна публикация от TodHuk
Валдорвското образование е едно от най-близките до природата, „органик“ образователни системи. Позната е още като Щайнер образование и е разработена от австрийския философ Рудолф Щайнер през 1919 г. Тази философия насърчава креативността, творчеството, разказването на приказки с фокус върху природата и околната среда. Като по ирония, тази философия е много популярна в тези части на света, в които високите технологии се развиват най-бурно като например в Силиконовата долина (може би, именно заради нуждата на родителите от тези региони да отглеждат децата си по по-естествен начин).

Рудолф Щайнер вярва, че в развитието си хората преминават през много специфични етапи и че през ранното детство (от раждането до 7 г., когато децата започват да губят млечните си зъби), децата учат най-добре чрез игра, изследване на света наоколо и имитиране. Валдорфското образование набляга най-вече на поддържане на естествен ежедневен режим и ритъм на живот. Заниманията в група обикновено включват печене на хляб, готвене, плетене, рисуване, разказване на приказки, слушане на музика, пеене, грижа за цветя, почистване, миене на чинии и други домакински задължения. Играчките в градината (училището) са прости, направени от естествени материали като дърво, коприна и вълна, а игрите са импровизирани, неструктурирани и свободни.

Детските градини, които използват валдорфска философия не са типични еко активистки места, но подходът им, структурата и организацията на работа с деца са основани изцяло на връзката на човека с природата и околната среда. Децата прекарват много време навън и всичките материали, използвани при занятията (декорацията на класните стаи, учебните материали, храната, мебелите, играчките) са съобразени със сезоните и с тях ата промяна – децата ядат сезонна храна, декорацията на стаята се сменя според сезоните и е от естествени природни материали (клони, листа, пръчки, камъни…). В тези детски градини децата се учат как да се справят сами със задълженията си (да си вземат храна, да си отсервират, да си подредят играчките) и биват възпитавани във философията „Направи си сам“, която им дава нужните умения и увереност да се справят сами с всичко.
Храната, която се дава на децата е проста, нерафинирана, необработена – цели плодове, цели зеленчуци, пълнозърнести продукти, свежи плодове и зеленчуци. Цялата философия се базира върху простотата, цялостта и чистотата.

Играчките във валдорфските градини също отговарят на тези изисквания – къщички на дървета, направени от дървени талпи, небоядисани дървени арки, които са подходящи за катерене, гимнастика, криене, обръщане и превръщане в лодки и още десетки възможности за импровизирана игра;  копринени шалове, които могат да се използват за стени на дом, за мантии, за рокли и още много други цели. Играчките са направени така, че да подклаждат въображението и креативността у децата и способността им да виждат различни неща в един и същи предмет, както и използват един предмет за различни цели.

Как протича един ден: пристигат в детската градина, играят с другите деца без учителите да се намесват или структурират игрите им, пекат хлебчета, режат зеленчуци, заедно с другите деца и учителите си. Сервират масата и сядат, за да се нахранят. След това всяко дете отсервира собствените си купички и помага за измиването на чиниите. След това излизат навън в градината, където се грижат за растенията си – цветя, плодове и зеленчуци, които сами са засадили, поливат и почистват всеки ден.  След градината се връщат обратно в стаята и се занимават с неща, които са им интересени – плетене, правене на филц, рисуване, пеене… Денят завършва със спокойна обстановка и четене на приказка, куклен театър или песни.

Във Валдорфските детски градини децата не биват обучавани да четат и пишат докато не станат на 7 г. , защото се смята, че академичното учене не бива да се въвежда преди тази възраст. Залага се на убеждението, че през първите седем години от живота си децата трябва да развиват въображението си, речника, моториката си, уменията си да общуват и да бъдат креативни, защото тези умения им дават възможност по-късно да работят върху интелектуалното си развитие, абстрактното мислене, което започва след 6-7 годишна възраст. Учените са доказали, че най-леснитя начин да се отблъснат децата от ученето е като им се дават задачи за запаметяване на сухи цифри и факти, като им се дават тестове и се започне академичното им образование в ранна детска възраст, когато още не са готови за това.

Валдорфското образование е много добра философия, подходяща за деца в предучилищна възраст. То позволява на децата да изучват естествените природни закони, да придобият умения за живот близки от природата, разберат от къде и как идва храната им, както и умения да сами да се справят със собствените си ангажименти.


 89 
 -: 09-02-2019, 11:13:52 
Започната от mtre - Последна публикация от mtre
Здравейте, отскоро попаднах на вашия форум. Всъщност първо изчетох коментарите под страницата за пречистване с тройчатка и после се прехвърлих тук.
От много години се боря с трихомоните и съм изчела какво ли не - не знам как не съм попадала на вас досега!? Сравнявах се само с участниците от форума в бг-мама, които са на вълна тровене с антибиотици. Отдавна знам, че този метод не води до никъде и е практически безсмислен. Както и да е.
Търся от години естествен начин за справяне с проблема. Пробвала съм с хомеопатия и бях много доволна. Не се отървах наистина, но много неприятните ефекти от трихомоните изчезнаха и после наистина се чувуствах много по-добре. Така че не съм против този метод, който прилагаме в семейството за какво ли не.
Миналата година попаднах на материал за метода на Шевченко. Това беше първото алтернативно лечение, което споменаваше трихомоните като един от положителните ефекти след прилагане. Направих 3 цикъла по този метод, тоест почти 5 пълни месеца. Резултатите бяха отлични!!! Изненадана съм, а и леко разочарована, че никъде във вашите методи за лечение и пречистване не споменавате този метод. Не съм изчела всичко наистина, но.. Толкова ли е неизвестен? Не ми се вярва.
Само дето само мъжът ми не ме придружи в пиенето на водка с олио. Той кара кола и се притесняваше от ефекта на алкохола. Началото на лятото се разболях тежко от синузит. Имах убийствено главоболие, постъпих в болница и ме натъпкаха с 4 антибиотика. От антибиотиците ми се разтрои микрофлората на червата. Дали от това или от мъжа ми, но трихомоните отново се появиха с положителен резултат.
Не ми се пие пак водка с олио. Търся нещо, което и мъжът ми би правил с мен. Сигурно ще препоръчате глад. Искам да уточня, че това ме притеснява. Аз съм много слаба. Пробвала съм 10 дневна диета с лишаване от сладко и глутен, което доведе до кошмарно отслабване- станах като модел по анатомия. Като не ям ми пада кръвното и започва да ме боли глава. Ще кажете, че това са глупости. За мен не са. По- скоро имам нужда от надебеляване отколкото обратно. Мъжът ми също.
Също така живея в София, ходя на работа и готвя за две растящи с бързи темпове момчета. Трябва ми нещо, което да мога да понеса в това ежедневие. Много ли искам?
Ако някой може да сподели своя нетрадиционен опит в борбата с трихомоните, ще съм му благодарна. Засега реших да опитам пречистване с готовозакупена тройчатка. Не ми се вярва да има ефект, но кой знае. Трихомоните не са точно паразите, а по развити организми...

 90 
 -: 07-02-2019, 09:12:21 
Започната от ProvideR - Последна публикация от ProvideR
В слушалката са вградени множество керамични топчета, които пречистват водата от варовика и я йонизират. Слушалката разполага с 288 микро дупчици, които масажират тялото по неповторим начин!

СВОЙСТВА:

- Мултифункционален подвижен душ за къпане и масаж
- Уникална филтрация на водата (турмалин, германий)
- Удобна при ползване на соли за баня (просто изсипвате солите в контейнера под капачката на слушалката)
- Функция "Бебе масаж". С нея може да масажирате малки бебета при къпане.
- Съвместима с ЕС стандарта за размери на душ обзавеждането
- Материал: поликарбонат и панел от неръждаема стомана с висока технологична обшивка
- Пестите над 40% водата при къпане
- Много удобна за ползване за бани с ниско налягане на водата.

0883 / 338892
www.gadgetstore.ucoz.net

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10