Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 -: 31-05-2019, 09:22:29 
Започната от Vov - Последна публикация от Vov
Спокойно, дами и господа, приятели и съфорумци! Всички учим и научаваме различни неща всеки ден!
Аз например, понякога (много досадно...) имам глупостта да забравям наученото и Животът ми преподава урока отново и отново....
Нито моят, вярвам и ничий друг живот не се е случил заради общуването във форуми и площади... Но не пречи да научим, да научаваме неща от тях.
От началото на ползването на интернет, съм искал разрешение да бъда приет в доста малък брой форуми и групи във ФБ... В огромният брой случаи се оказвах включен в някоя ФБ група без изобщо да знам как и защо... Отделянето ми например от групата, където, както Бино писа си ръкопляскат и се хвалят кой колко много дни бил правил т.нар. сух пост, стана по мое лично желание и действие. Дали съм бил изключен от някакви други групи, дори и не съм разбрал, не ми липсват, предлагам и на пишещите тук да не се трогват, ако им се случи...

За мен е радостен фактът, че в този точно, целенасочен форум, успяваме да поддържаме дух и атмосфера на общуване и научаване на неща, независимо от трудностите. Трудностите си ги създаваме ние, с нашите лични особености.
Все някак забравяме, че на площада (форум), на пазара, всеки има право да си говори неща, да слуша или не какво говорят другите, да обсъжда и т.н., но има право и да приема особеностите на площадното общуване...

 92 
 -: 29-05-2019, 15:40:00 
Започната от peteto - Последна публикация от Raniya
Бате Бино, огромно Благодаря за отделеното време и споделения опит!  flowers2
Постът ти е много ценен... продължаваме с маслото от черен кимион, плодовите дни, диетата, пробиотиците и сега ще пробваме и АСД2! Екземите са ужасни, пламват една след друга... и кортикостероидите не помогнаха, както и очаквах! Дано да има резултат сега с руския препарат, ще споделя после нашия опит тука, за да сме полезни и ние на останалите!
Пиша ти на лични да уточним приема на АСД2 flowers2
Поздрави, бъди здрав и все така човечен Smiley

 93 
 -: 26-05-2019, 10:00:18 
Започната от peteto - Последна публикация от бате Бино
 Привет, Raniya, и добре дошла.  слънце
 За съжаление, форумът не е в най-активната си фаза, съмишлениците се разпиляха по разни Фейсбук групички, поддадоха се на изкушения и емоции  :Smiley ( А има какво ново да споделят, например нашият приятел Титан наскоро приключи 3 месечен курс само на  сокове! Не го знам в коя точно групичка ще разкаже за това, подканях го  да го направи тук, както си му е реда Smiley )

О да , Raniya, определено мога да се похваля , че съм намерил "пътя за лечение "   И той е ...?
Само един - "всеки да си намери  пътя! "  ухилен И за лечение , и за профилактика, и за  всичко. Само че, това трябва да става мъдро и аналитично, а не първосигнално и уж " по интуиция " Smiley  ( Нещо явно не им работи интуицията на повечето, след като са си  намерили  "пътя към аптеката"   ухилен )

За  т.нар. "кожни болести" сме говорили  - с изключение на крастата, всичко останало не е "кожна болест" и не е проблем на кожата, а на целият организъм.  Тоест - става въпрос за вътрешна патология , която в конкретният случай се изявява  навън, върху кожата. ( в друг случай организмът ще избере да е  "навътре" - чрез някаква друга т.нар. "вътрешна болест", за която ще ни изпратят на друг етаж в болницата , при друг "специалист"  ухилен  )
 И логично , правилният подход е да се търсят начини не за потискане и временно облекчаване , а  за урегулиране на вътрешната среда на организма ( вкл. физиологични процеси )
 Ако това се отработи успешно, - отпадат повечето от ПРЕДПОСТАВКИТЕ  за всяка,  вкл. и за   "кожната болест".
И затова всякакъв холистичен КОМПЛЕКСЕН подход би бил подходящ  и за невродермит. Дали ще се набляга на гладуване, дали на суровоядене, дали на закалителни процедури , детокс  или спорт.. това всеки трябва да прецени за себе си. Колкото повече вложим - толкова повече ще получим  слънце ангелска целувка    

С хомеопатията трябва да се внимава! Имаме тема за страничните ефекти от нея, но най-важното е , че тя не ликвидирва ПРЕДПОСТАВКИТЕ за появата на болестта! Дори да се постигне външен резултат ( заради ПРИНУДИТЕЛНОТО  въздействие върху "софтуера" на организма ) ,  с това не помагаме на болният да поеме  инициативата и ОТГОВОРНОСТТА за своето здраве, което ще е закономерен резултат от привеждане на организма му в ред и в последствие - от начина му на живот.  намигам Хомеопатията няма да му подобри оросяването, няма да му изчисти лимфната система, да му оптимизира микрофлората, да му коригира недостига на магнезий, йод, силиций и др. , да му премахне застойните процеси от заседялият начин на живот, нито пък - да му помогне в борбата срещу закисляване на вътрешната му среда.

Препаратът АСД-2 е уникален с това , че макар и "по вторият начин" , той успява да  намали ПРЕДПОСТАВКИТЕ  за болестта - оптимизира работата на организма като цяло! " Това се постига  за сметка на  ултра-комплексното му действие  в много направления -  и в направление нервна система ( включително вегетативна!) , и имунна система , и микрофлора,  и алкално-киселинен баланс ( АСД-2 алкализира!)  . Оптимизира  ферментни , обменни и метаболитни процеси,  увеличава  доставката на кислород до клетката и тъканите,   и срещу патогени, паразити,   срещу свободни радикали  и още , и още..
С  една дума - препарат най-близко до панацеята Smiley -  Дебели хора го пият за отслабване, ( докладвали са ми за смъкнати 20 кг!) , билдъри го пият за качване на маса, бездетни го пият за зачеване ( наскоро , след 6 годишни напразни опити, една жена в провинцията най-сетне зачена след като пи АСД-2 ) , старци го приемат за борба с деменцията,  условно здрави хора го пият за подмладяване.. ( руските форуми гъмжат от отзиви, мога да дам линкове)

Естествено - при всеки това ще се случи в различна степен. При някои ще е достатъчен за "излекуване", при други - няма да се окаже достатъчен, но във всички случаи ще има благотворен ефект върху целият организъм. И най-важното - няма да навреди, това е натурален препарат. Досега не съм попадал нито на един отзив за навреждан. Проучвам препарата от години.
(Във форума имам "мой човек" , редовен клиент на АСД-2 и Тодикамп. Все още не може да пребори напълно псориазиса, въпреки, че силно ге е редуцирал. Но той и не маже с АСД-3 кожата, както е по схема. Явно в неговият случай са нужни допълнителни усилия. Както каза и Елия - това са сложни заболявания, за които  и Бог трябва да "даде добро" . )  
Не бой се , Raniya, с натурален препарат дори да си "опитно зайче" - не е страшно Smiley
Специално по  дозировката, АСД-2 е малко мистичен, има различни схеми и се препоръчва всеки сам за себе си да подбере оптималната.
За мнозина АСД-2 е "препарат без аналог в света". Мисля, че и аз съм сред тях Smiley , особено като се има предвид, че съм представител на Тодикамп, а не на АСД Smiley
( АСД-2  почти винаги го имам в наличност - по-добрият продукт, на Армавирската Биофабрика. Внимателно , има ментета! Ако няма да взимате от мен, ще ви науча как да го познавате )


Маслото от кимион нека си върви, но и там има тънкости - не всяко едно на пазара е качествено! За всеки случай може да се включи кимион на семена в храната. Аз така правя - смилам го  и го добавям в каша. ( по 1 пълна чаена лъжичка. Директно не се яде - ужасно е остро! Нищо  че  Виталий Островски си го пие с водичка, нека си го пие , на мен и пари да ми дават , не ща да чуя вече, още ми смъди на гърлото  , преди половин година бях се пробвал ухилен


 


 94 
 -: 21-05-2019, 22:49:06 
Започната от kokolqja - Последна публикация от Raniya
Здравейте,
Много ще се радвам да помогна на някого с това коварно разстройство ОКР...
Мога да споделя на мен какво ми помогна след като обиколих куп терапевти и изчетох десетки материали. Това е книгата Ти не си твоят мозък, по която работех с моята терапевтка. Камествената терапия от човек, специалист в натрапливостите щецвибизбавиботжтива чудо... има си схема и техники как да се препрограмира мозъка. Но... терОевтите се броят на пръсти, които са тясно специализирани с ОКР. Веднага мога да дам контакт на моята на лични, тя работи предимно с ОКР.
Сам в тази битка... резултатът не е много ясен..
Поздрави и не се отказвайте! Път и решение има!!!

 95 
 -: 21-05-2019, 18:59:03 
Започната от peteto - Последна публикация от Raniya
 flowers2

 96 
 -: 21-05-2019, 18:08:53 
Започната от peteto - Последна публикация от Raniya
Здравейте!
Много съм щастлива, че ви намерих... търся алтернативно и комплексно лечение на упорит невродермит с екземи и силен сърбеж при мъжа ми. търся начин да му помогна  без стероиди. Препоръчаха ми маслото от черен  кимион и така попаднай тука Smiley В момента той прави дни на плодове/сок и пробва с хомеопатия.  Моля Бате Бино за инфо и помощ... явно имаш опит и си намерил пътя за лечение.... Сега се разрових да чета за АСД 2 и АСД 3... но ми се иска проверена информация от теб( откъде да поръчам, Как действа, Как се пие), за да не ползвам мъжа ми ЗА опитно зайче... досега му давах да пие какво ли не ( каквото съм прочела или са ми препоръчали... засега без резултат)
Ще съм много благодарна за отзиви и за маслото и за тези руски находки...
Благодаря от сърце!
Бъдете здрави! Smiley

 97 
 -: 19-05-2019, 07:04:36 
Започната от PH - Последна публикация от бате Бино
PH  и  lin , удоволствието е взаимно!  сърце пеперуди  
Споделяйте  как се чувствате и дали ефектът е траен ( да даде Бог, но и вие много дадохте от себе си, при това - в правилната посока )
Аз лично ( с ваше разрешение)  ще  ви цитирам  винаги, когато тръгнат дискусии за щитовидната жлеза!  flower

 98 
 -: 17-05-2019, 09:04:50 
Започната от PH - Последна публикация от lin
Здравеѝте добри хора,

   Не знам даже как да започна, за да благодаря на двама Човека в този форум; Бате Бино и Елиа, които дадоха от ценното си време, за да ми дадат напътствия и литература. Голямо Благодаря, мили хора!  благодаря
Благодаря, че Ви има и, че правите това, което правите.  благодаря
С голямо удоволствие ще споделя, че TSH ми вече е в нормата 2,86 и се чувствам чудесно.Още веднъж, благодаря за вашето желание да споделяте знанията си flowers2. 99 
 -: 12-05-2019, 11:15:11 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Типовете "вата пита и кафа" е нормално да са ти сложни, защото не си запозната с науката Аюрведа. Не е никакъв проблем обаче , да се запознаеш, при това - само за половин ден. Вземи си книжката на Малахов "Четирите кръвни групи и индивидуалната конституция". Сама ще се убедиш от каква огромна важност за теб самата ще е познанието , което ще придобиеш.  слънце
 Ще си оптимизираш живота ,разполагайки с тази информация - и хранене, и сън, и енергия, и здраве..

А  по отношение на хомеопатията , просто те предупреждавам съвсем добронамерено , малко на принципа - "непоискано добро " Smiley Има една поговорка  - "Вълкът си остава вълк, дори да не е изял твоята овца" Smiley
Това, че досега не сте имали увреждания , не означава , че те са изключени и за в бъдеще..
То и за ваксините мнозина бяха сигурни, че са безвредни и вярваха на лекаря си , но ти се опитай да заговориш за ваксиниране в някоя от групите за  аутизъм.  намигам (Аз съм в една от тях, там са  200 майки, които ще имат цял живот дете-аутист. 99% от тях -  увредени след ваксина  намигам )  
 
(С хомеопатията съм запознат още от 1995, когато у нас нямаше още дори хомеопати Smiley Наука добра като идея , но първо трябва наистина добър хомеопат/когото ние няма как да разпознаем, без самите да сме учили хомеопатия /
 и второ- това е принудително повлияване  на вече  налична симптоматика. Тоест - при налична патология, болест, която е в ход.  И  за да се стигне до нейната проява, значи  в организма са налични множество предпоставки- закисление, лошо оросяване, лошо функциониране на отделителни органи , лимфна система, недоимъци на елементи, вероятно паразити, нарушен микробиом, възможни нарушения в щитовидна жлеза, вегетативна нервна система и мн. др.  Който е запознат с всичко това - какво точно е "болестта" , защо се появява, и какви проблеми организмът решава посредством тази или онази "болест".. , е наясно , че хомеопатията не може да премахне  предпоставките за болестта. Тя може само да даде отсрочка намигам намигам Това може да направи единствено самият болен, като приведе в порядък организма си и заживее по природните закони.  слънце


 

 100 
 -: 12-05-2019, 10:44:36 
Започната от mtre - Последна публикация от бате Бино
Привет, Митре се появи  слънце  Значи не е било съвсем напразно дето сме се хабили Smiley
Трудно е да се води дискусия, след като не се дава исканата информация, много  неясноти има въпреки уточняващите коментари на Митре.

Аз не разбрах,  Митре , КОЙ точно прецени  ,че проблемите се дължат единствено  на трихомоните..?
Още повече , че симптоматиката не съвпада..  намигам
Казваш - "Вярвам на гинеколога си" ?
За какво точно му вярваш, след като избираш да се лекуваш с тройчатка, хомеопатия и Шевченко? Smiley  (Това едва ли е по негова препоръка Smiley )
Може би - вярваш му само за диагностиката , но не и за лечението?  Не знам,  след като не може да му се вярва за едно , дали може да му се вярва за друго.. ?  ухилен ( ти ще си прецениш )

За мен лично, проблемът ти  НЕ СЕ дължи на трихомоните!  Но няма смисъл да задълбаваме, след като моето мнение не е важно за теб Smiley   Най-вероятно при теб организмът е избрал този вариант за извеждане на токсини
чрез лимфата. Но това е тема, която  е извън капацитета на конвенционалният доктор, (вкл. и гинекологът ти ) , това може да ти го разясни лекар, разбиращ от Медицина -  холистичен лекар- натуропат. Такъв като Папазова, Ат. Михайлов, Гайдурков ,.. но при тях трудно ще си уредиш час. А и ще ти кажат същото , което и ние ,  нали от едни и същи източници се обучаваме  все пак, тази Медицина не се преподава във Вузовете Smiley

Но ако толкова държиш да трепеш патогени, бих ти предложил една мощна схема, която за мен лично, е без аналог.
( аз бих заложил на нея ако бях на твое място)
Тройчатка мога да ти дам - отделно билките пелин, карамфил  и  ореховата настойка.
Но освен нея ще вкараме 3  още ултра мощни "тежки артилерии" - Тодикамп, АСД-2  и брезов катран ( березовый деготь). ( няма смисъл да ги обсъждаш с гинеколога си , не е запознат Smiley , обаче ако някога му текне и на него,  да се обажда , ще го уредим..  Smiley )

А пък за оправяне  на микрофлората  - Ветом и Стелкор - препарати без аналог. 

Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]