Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 -: 30-06-2019, 15:39:21 
Започната от iskrena - Последна публикация от iskrena
Здравейте!
искам да питам, ако някой знае, какво се предприема при попадане на чуждо тяло в стомаха...
преди около 3 дена глътнах едно от топченцата на брекетите, които нося... изобщо не съм усетила, нямам никакви симптоми засега...
следя внимателно, но не е излезнало... 
голямо е около 3 или 4 мм и е досущ като ето тия:

https://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/breketite-koga-ima-nujda-ot-tiah.html

 92 
 -: 29-06-2019, 08:39:11 
Започната от zhivko - Последна публикация от zhivko
 https://www.youtube.com/watch?v=XpBqAejv-zY

 93 
 -: 28-06-2019, 10:38:50 
Започната от zhivko - Последна публикация от Yadgerol
Я хочу знать больше об этом. Это заставит меня все больше и больше возвращаться.

 94 
 -: 28-06-2019, 10:38:31 
Започната от balbi - Последна публикация от Yadgerol
Это очень хорошо с тем, что вы делаете сейчас.

 95 
 -: 04-06-2019, 13:18:13 
Започната от ogrizko - Последна публикация от ogrizko
12. Също забравих сок от зеле ...най-добре прясно изцеден ...тук като страничен ефект знам, че може да разхлаби ...аз в най-неподходящия момент пак го пробвах точно като бях разхлабен и не се получи особено добре ...но пък някой дето има запек или поне е с нормално изхождане може да пробва да пие и за седмица би трябвало да се е оправил намигам

 96 
 -: 04-06-2019, 09:34:58 
Започната от ogrizko - Последна публикация от ogrizko
Някой ако страда от подобни проблеми, може да пробва следните варианти, които уж помагат ....ама дали ще помогнат вие ще пробвате и ще кажете.

Няколко варианта за подобни проблеми и действащи срещу хеликобактера са пробиотиците

1. пробиен гастро - по-конкретно lactobacillus gasseri дават, че трепе хеликобактера ....и знам за двама човека с излекуван гастрит конкретно с тоя пробиотик!
2. прохелико - това не съм го пробвал ...ама пише, че уж помага, така че може да пробвате и да кажете дали е помогнал ...съдържа lactobacillus reuteri pylopass дето също го дават добър щам срещу хеликобактера
3. Хеликобактер (Helicobacter) ProViotic 10 - Щам, извлечен от българско кокиче, който действа благоприятно на храносмилателната система*. * тестван в Харвард срещу Helicobacter pylori, Salmonella, E. coli и други.

Възможно е и други пробиотици да помагат, но тия ги дават със сигурност. Други варианти за пробване да се реши проблема:

4. Хебак - това е природен продукт, който съдържа разни киселини, които действат срещу бактерията
5. mastic gum - мастикова смола ....ама сега не ми се рови кое и как действа, който иска да види ...ама да се гледат и страничните ефекти все пак преди да се ползва!
6. хрян - дават го да помага срещу бактерията
7. клеева тинктура - на първо място от лесните средства ще спомена за пчелния клей. Нарязват се 30 г (прополис известен и като пчелен клей) и се разтваря в 95% етилов алкохол (спирт). Пълното разтваряне става за седем дни, но ако се налага, може да се използва от 1.-2. ден. Дозата за възрастни е 3 пъти дневно по 20-30 капки в супена лъжица вода, за деца по 1-2 капки на прием за всяка година живот. Така например 5 годишно дете ще пие 3 пъти дневно по 5-10 капки. Така както полепва по лъжицата, клеевата тинктура полепва по лигавицата на стомаха, изолира я от дразнещото действие на солната киселина. Освен това има добро спазмолитично действие подобно на бусколизин или но-шпа, отслабва спазмите и това е един от механизмите по който успокоява болките. Прополисът съдържа анестезин, подпомага образуването на гранулации и запълване на язвения дефект (ако има такъв). Имал съм пациент, който само с редовното пиене на разтвор от пчелен клей успя да излекува 5 сантиметрова язва. Този природен продукт е с мощно бактерицидно (още противовирусно и противогъбично) действие, което е важно за язвите, предизвикани от хеликобактер пилори. Не на последно място прополисът регулира работата на задстомашната жлеза и подпомага храносмилането.
Споменатото средство за лекуване на язви е полезно още при гастрит и колит и заема челно място в имунопрофилактиката, респективно за защитата от банални простуди и грип. (lechebnik.net) пак от тоя сайт са и следващите точки, които са соковете!!!

8. Най-универсален е морковеният сок, един от класическите източници на каротин, важен за доброто състояние на лигавиците и кожата, респективно за подпомагане на бързото заздравяване на ерозирала лигавица или язва. Добрата доза - по 100-150 мл преди всяко хранене.
Този сок е великолепен източник на калций, необходим за предпазване и лечение на остеопорозата. Известно е, че трябва да се дава от първия месец и на бебетата. Системно го препоръчвам от октомври до март за предпазване от зимните простуди. Каротинът, който получаваме от морковите, води до увеличаване на имуноглобулините тип А, отговорни за местната устойчивост на лигавиците. Това означава, че при контакт с вируси и бактерии имунната система има шансове да спре нападението още на предната линия.
9. Добре е към него да се добави сок от червено цвекло. Съдържа витамин U (противоязвен - от улцерус). За начало да се започва с по- малка доза- 50-70 г, защото поради бурния прочистващ ефект от натрупани токсини в тъканите нерядко се наблюдават реакции на автоинтоксикация- гадене, световъртежи, дискомфорт... Постепенно, според самочувствието дозите могат да се увеличават до 200-300 мл. на ден. Една дневна лечебна доза се състои примерно от 50 г. или повече сок от червено цвекло, 50-100 г. сок от картофи и сок от моркови докато се получи половин литър.
10. Сок от картофи. Не е приятен на вкус, но е с много бързо действие и само той е достатъчен за излизане от криза, при спазване на що годе правилно хранене. Препоръчвам го по 50 мл преди всяко хранене.
11. сушените кори от нар - https://bukvarche.com/2017/02/15/Сушените-кори-от-нар-ще-ви-излекуват/

Възможно е да има още варианти за лечение на подобни проблеми ...пишете ги, споделете вие как се излекувахте евентуално и така амии... знам ли Дано някой успее да си помогне чрез темата weight_lift

 97 
 -: 04-06-2019, 08:06:08 
Започната от Виолета - Последна публикация от бате Бино
Виолета, защо смяташ, че няма смисъл да се заведе детето на лекар ? Говорим за диагностика, не за лечение Smiley А по отношение четивото, което те е впечатлило: Че кое нормално и здраво момче не търси внимание? Smiley

 98 
 -: 02-06-2019, 10:54:15 
Започната от бате Бино - Последна публикация от бате Бино
Да , Лин, съгласен съм.  слънце
Копирам  и няколко мнения  по темата  от ФБ

Силви Станева
 Когато даваш с отворено сърце или както казваме "от сърце" няма значение на кого и какво, и нямаме никакви очаквания .... това е обич Smiley Тогава получаваме истинско удоволетворение, но то не е Его. Границата е много тънка.
 

Ganka Nedelcheva
Мноооого философски въпрос.Също като да бъдеш или да не бъдеш! Всеки има свое виждане.Според мен растенията също са живи.Ъъъ??

Антон Караиванов
Антон Караиванов
Обективно погледнато животните не могат да се обичат с истинска любов. Любовта е саможертвена, а за животно да се жертва човек е ... ненормално. "Обичам животни" е същото като да кажеш "обичам на село" или "обичам салам" - това са предпочитания и смисълът е всъщност "харесвам". В този смисъл "обичам животни" и "обичам да ям животни" не си противоречат.


Radostina Nikova
Radostina Nikova нека първо да изясним три понятия, привързаност, обич и любов. Привързаност и обич са неща които можем да практикуваме към хора, животни и предмети и категории / дом, родина/. Що казае любовта обаче, аз определям тази дума по друг начин. Тя може да се изпитва единствено и само към нещо от което си създаден и си се отделил и нещо с което ще се слееш когато изчезне илюзията за отделност, това е категория на абсолюта, затова често се нарича и безусловна.

   

John Smith
Това, бате Бино , хората го наричат видизъм и водят сериозни битки срещу него Smiley

   
Красимира Христова
Обичта е безусловна, останалото е его.


 Силви Станева
Красимира Христова Абсолютно Ъъъ??

 99 
 -: 02-06-2019, 08:22:15 
Започната от Виолета - Последна публикация от Виолета
Здравейте,
Допитвам се до вас с надеждата, че може да сте попаднали на информация за това състояние. Синът ми (на 11г.) от около две години може би изпитва това неразположение. Първо си мислих, че е временно, но вече е ясно, че трябва да взема някакви мерки. На лекар да го заведа няма да има смисъл. Може би изследвания да се направят, но какви? Чудих се дали да не пие пелин за прочистване на евентуални бактерии. Не яде много плодове и зеленчуци, пие вода. Хапва доста често боклуци (благодарение всички заинтересовани съседи и собствени баби),  и месо. Хлябът е почти само домашен, от лимец. Яде бобови и зърнени без пшеница). На едно място срещнах, че това състояние може да се породи от търсенето на внимание, а при него от едногодишен е направо цел в живота - не е важно какво и как го прави, а някой да го гледа. А внимание не му липсва, дори е в повече. Напр. явно се съобразяват с неговите желания, пренебрегвайки сестра му, която пък е свикнала от малка с това, че батко и е по-важен, но не и пречи (защото тя нали друго отношение не е виждала- от майка ми, сестра ми, съпругът и). В общи линии това е информацията, която се сещам да споделя с вас, за да добиете представа. Осъзнавам, че е може би мъжка черта търсенето на съревнование. Аз им казвам, че най-интересното съревнование е сам със себе си. И така? Много ценя мненията в този форум и искрено се надявам, че някой може да е попадал на такъв случай.

 100 
 -: 02-06-2019, 07:09:02 
Започната от бате Бино - Последна публикация от lin
 Бино, чудесна темичка!

 Чисто лингвистично погледнато има разлика в семантиката на "харесвам" и "обичам"  и тяхната употреба не на правилното място и не в смисъла, които носят. Затова аз мисля, че чаѝките се харесват те не се обичат.
Обич е да  мислиш,  да се грижиш, да бъдеш предан на някоѝ/ нещо.
В този ред на мисли, твоят съсед Бино има неточен изказ.  Cool

Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]