Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 -: 05-02-2019, 23:22:05 
Започната от zelen - Последна публикация от zelen


4-а Национална конфернеция "Природното земеделие" ще се проведе в Пловдив под мотото "Здрави хора и жива земя". Събитието ще се проведе на 23-и и 24-и Февруари (събота и неделя) в конферентната зала на хотел Алианс. Датите съвпадат и с последните 2 дни от най-голямото селскостопанско изложение в България - АГРА.

Конференцията и темите в нея, свързани с ефективното отглеждане на чисти зеленчуци, плодове и зърнени култури е адекватният отговор на нарастващото търсене на споделена информация за независимо производство на чисти храни на село. Един от основните фокуси на мероприятието е запазването на старите български сортове семена.

 92 
 -: 02-02-2019, 17:27:50 
Започната от ProvideR - Последна публикация от zelen
Цената от 15 лв включва ли и куриера?

 93 
 -: 01-02-2019, 08:33:11 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Elia
Бате Бино,
за жалост трябва да минеш през страданията причинени от невежи квалифицирани лекари, за да се убедиш сам,че и ти като тях можеш да прочетеш и назубриш дадена информация в медицински учебник.Да , обаче на практика когато дадено заболяване ти дойде до главата си принуден да разбереш,че това, което си прочел не е пълната истина.Но за жалост последиците вече са необратими.Така стана и при мен, толкова пъти са ми обърквали диагноза и днес лесно не се доверявам.
Но навремето, преди години званието лекар е било заслужено.Имали са хората доверие и на лекари, и на учители.Днес доверие на никой.Образовението е толкова принизено, практиката никаква я няма и на дневен ред има много неквалифицирани кадри, които работят тук и там.Затова и аз съм помагала на много хора, които не са патили.
Но ми направи впечатление когато четох книгите Велики руски старци следното нещо - не винаги са давали благословение за лечение и тежки операции.Казвали са каква е причината за страданието , защо го дава Господ.Но са благославяли понякога да се търси лекарска помощ, а в други случаи не са благославяли да се ходи по лекари.Давали са благословение за претърпяване на тежки страдания - да може самия човек да претърпи самото страдание с чест и достойнство.Давали са и благословение за мъченическа смърт, за много тежки страдания, за да могат хората да станат съпричастници на страданията на Христос.Днес обаче много лекари - зубрачи без дарба от Господ си позволяват да лекуват, да си мислят ,че могат и да излекуват.Но излекуването на дадена болест става само ако Бог иска, не и грешен човек.Така много хора са заблудени от лекарите,че видиш ли ще се излекуват.За жалост много хора днес живеят с болни фантазии,че ще се излекуват.Нищо общо с истината - дадена болест ако Бог е рекъл ще я носиш до края на живота.
Поздрави !

 94 
 -: 31-01-2019, 13:53:37 
Започната от бате Бино - Последна публикация от бате Бино
Приятелю TodHuk , аз лично не влагам в това емоции- "да се сърдя , да упреквам"..,( предполагам, че и останалите са така Smiley )  Само констатирам , понеже такъв ми е кодът още от дете - да се опитвам да си обяснявам нещата и явленията  слънце   (Този подход ми е спестил много ядове през годините  свиркам си )
Разбира се , че всички сме невежи в много области. Няма как да сме учили и хладилна техника, и счетоводство, и програмиране  и строителство.. и т.н.
Обаче , точно в областта "Медицина и здраве" имаме интересен казус, който го няма в другите области Smiley
 Тук , (като изключим хирургията , спешната помощ , диагностиката и донякъде микробиологията ) на практика специалист няма как да има  ухилен  Което автоматично ни ангажира ние самите да си станем "специалисти" , ако искаме да си помогнем. А и да не допускаме да ни навредят! мъдър

ЛИЧЕН (тъжен) ОПИТ:
Навремето, на 17г (през 1985)  бях при баба ми в Разград. Появи ми се хрема. Обикновена. Естествено, това не ми е приятно и отивам на лекар УНГ за да ми я излекува. Млад , наперен някакъв, още ми е пред очите..Той заключи, че съм имал синузит. Вика:"Лоша работа...ще отиде с месеци..Обаче аз мога да те излекувам за няколко минути, ако се съгласиш" . Учил съм математика, викам си -"няколко минути е за предпочитане  в сравнение с няколко месеца.. " Доверявам му се.  амии... знам ли  Уникалното му лечение се състоеше в пункция   - с една голяма и дебела игла да ми пробие черепа отпред през носа и така да източи секретите , след което от синузита нямало да има хабер.! Още помня как изхрущя като ми заби тази игла  олееее, амиии.... Никакви секрети не видях да изтичат, но нямало проблем, ме успокоява докторчето.
След няколко дни получавам силен кръвоизлив от носа и трябваше да вляза за няколко дни в болницата, защото не могат да ми спрат кръвта. Помня, натикваха ми едни тампони с дължина по една педя. (Помня в отделението имаше хора с по 20 пункции! Велико лечение, няма що..)
Кръвта спря , но след това 10-15 години левият синус ме боля, като си наведа главата, усещам да ми се подува там мястото. Разгеле , болката вече я няма, но  и сега ( 34г. от тогава!) в легнало положение лявата ми ноздра се запушва от нещо.
Помня ,майка ми и баща ми как ми се караха: "Как съм можел да бъда толкова тъп, че да се съглася? "
 Прави са били и затова сега гледам да не съм толкова тъп  ухилен
До колкото мога , помагам в това начинание и на другите  сърце
 При това - безплатно , както се знае, просто си имам  някои "сметки за разчистване"   Grin

 95 
 -: 29-01-2019, 22:39:42 
Започната от бате Бино - Последна публикация от TodHuk
Не може да се сърдим или да упрекваме някой пациент, че е невеж.. Всеки е невеж в дадена област.
По скоро жалкото е занемаряването и промитите мозъци потънали дълбоко в матрицата.

 96 
 -: 29-01-2019, 22:27:05 
Започната от Atlantis - Последна публикация от TodHuk
Тук има доста подробна информация:
http://silnibg.blogspot.com/2013/04/blog-post_2.html

Както и във Фейсбук: Работилничка за оргонити Ели
https://www.facebook.com/ELIORGONITI/

Но вече сигурно си ги видяла тези неща..

Някой има ли опит с това?

 97 
 -: 29-01-2019, 20:47:48 
Започната от бате Бино - Последна публикация от zhivko
Монетарната система е виновна,докато съществуват парите ще трябва да разчитаме на съвестта на лекари,аптекари и др., от които "зависим".
Ето и основната причина,ако някой не е запознат:https://www.facebook.com/inyanshared/videos/314708245797727/

 98 
 -: 29-01-2019, 14:34:43 
Започната от ProvideR - Последна публикация от ProvideR
Отглеждат се много лесно у дома, на вилата, в мазето, в гаража. Изпращаме в цялата страна и чрез Speedy, доставка до адрес или до офис. Лично предаване за гр. Стара Загора.
Кладницата е богата на витамини, аминокиселини и минерални вещества, които са важни за организма и го защитават от влияние на токсините. Тя е много подходяща при диети за отслабване. В състава й се откриват огромни количества селен, които почти нямат конкуренция сред останалите храни. В кладницата се съдържат вещества с противораково действие. Селенът доказано намалява риска от рак на простатата.Гъбата помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, както и регулира кръвното налягане, като поддържа оптималния баланс на вода и мазнини в организма ви.

Цена: 15 лева за чувал / с предварително записване. Склад в Стара Загора!
Тегло на чувала: 10 кг.
За записване: 0883/ 33 88 92
www.gadgetstore.ucoz.net

гъба, гъби, кладница, мицел, компост

 99 
 -: 29-01-2019, 12:08:00 
Започната от бате Бино - Последна публикация от Elia
Прав си Бате Бино,
невежи лекари има , защото има и невежи пациенти.Но аз неведнъж съм споменавала,че днес в медицинските институти не се изучава народна медицина и не се обучават лекарите как с природни средства да се справят при различни състояния на пациентите.Като се има в предвид,че преди години в едно село е имало само 1 лекар и той се е справял и с болни деца и с болни възрастни пациенти можем да си направим сами заключението какво е положението днес.Днес има специалист по определена система - невролог, нефролог, УНГ и др.Днес всяка система се разглежда отделно, а не организма в неговата цялост.Друг е въпроса за невежеството на пациентите, дори и на аптекарите , които нямат никаква представа какви прости природни средства има примерно за лечение на гърло, грип и висока температура.Така се научават за жалост и хората днес - при леки настинки и грип да тичат до аптеката вместо лятото да са тичали по поляната.Имам и аз познати, които нямат и една билка у дома, не знаят и не се интересуват коя билка за какво служи и как сами могат да си помогнат при леки случаи.
Има случаи разбира се когато е необходим специалист и случаят изисква квалифицирана лекарска помощ.Има и много кадърни и способни лекари и това не бива да се отрича.Има хора с тази дарба от Бога, които имат не само нужните знания, но и съответната отговорност.Тази професия както и всяка друга не е за всеки.Но преди години хората са живяли в близост до природата и са били научени сами да си помагат при леки травми, леки настинки и температура.Във всяка къща е имало като настолни средства най - необходимите билки, йод, ментови капки и основни и елементарни прости средства за лечение.За жалост днес много млади майки и не само, дори и възрастни хора тичат по доктори за всяко малко неразположение и у дома разполагат само с химия  - това, което продават по аптеките.Сигурно ако един ден аптеките затворят няма да може някой от поляната да намери съответната билка за лечение.
Поздрави !

 100 
 -: 29-01-2019, 10:25:33 
Започната от бате Бино - Последна публикация от асен
ами защото позволяваме да има. безкритичност. има и кадърни

Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]