Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПоследни публикации
Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 -: 14-06-2018, 14:27:55 
Започната от monsita - Последна публикация от ogrizko
https://www.youtube.com/watch?v=iJqGPl6AYrw - един езотерик и той така с по-"висши" знания говори как се е върнал леко "назад" към християнството  bleh първите 10 мин. по-нетърпеливите могат по-бързо да ги прегледат ако искат Ин&Ян

 92 
 -: 14-06-2018, 08:33:31 
Започната от Сара - Последна публикация от бате Бино
Сара, ние благодарим за доверието , но аз лично те съветвам следното: Когато се приемат силни лекарства , изписани като животоподържащи ,  е рисковано да се пита по форуми. Дори да се случи някой да е имал подобен случай и да се е оправил с природни средства, възможно  е твоят случай да е по-различен, винаги си има "нюанси" .Нужна е сериозна компетентност , която дори не всички кардиолози имат.
Подходът безспорно е правилен - да се вкара организма в нови рамки ( нов начин на живот) , когато няма да има нужда от лекарства и те постепенно ще намаляват като количество и асортимент.

На теб ти трябва съвет от лекар, който е и кардиолог, и нефролог ( в 95% от случаите кръвното се повишава заради недобре работещи бъбреци) , но и НАТУРОПАТ  намигам  За щастие, такъв специалист има и на твое място аз бих се посъветвал именно с него. Ако прецениш, свържи се, а после можеш да споделиш тук какво е препоръчал.  Д-р Румен Стоилов –кардиолог и нефролог от Пловдив.
http://www.blitz.bg/article/34569

(Има билка, която също разрежда , а и пречиства кръвта, това са листата от червена детелина. Но доколко може да замени лекарството, не мога да кажа, тук може да помогне опитен билкар. )

 93 
 -: 13-06-2018, 20:17:43 
Започната от Gabarche - Последна публикация от бате Бино
При наличието на Тодикамп и АСД-2 , да се взимат антибиотици , си е направо жива излагация  ухилен
Има вече голяма практика и сериозни успехи, особено при ректалното им въвеждане. Че даже и брезовият катран вършел чудеса, имам отзив за доста оригинална методика - сяда се с голо дупе на кофа , на чието дъно е запален такъв катран и пушекът прониквал където трябва и след няколко процедури - чудо  парти

Гладуване - добре казано , но с няколко дни глад простатит не се лекува. Sad А и нищо не пречи ако ще се гладува, да се вкарат успоредно гореизброените препарати.  

Антибиотиците въобще не проникват в жлезата и това лекарите го знаят добре. Даже по едно време тук във Варна бяха  въвели в употреба поредното си безумие - да бучат жлезата и да инжектирват антибиотика диектно вътре в нея  Shocked ( това  е в клиника "Айладънови" д-р Айладънов , ходил съм лично при него още навремето да ми хвали новата си методика  ухилен Не знам как е сега , може и да са се свестили  ухилен Още тогава бях споделил ужаса си пред "моя" тогавашен уролог- Вежен Иванов  , той почна да се кръсти  по време  на разказа  ухилен  )

Огризко , ти правилно се включваш ( и виждам, че напредваш  браво, аплодирам ) , но в  случая уж нали нямало бактерии ( или пък - да има , ама да не са ги нацелили   :Smiley , значи  става въпрос за небактериален процес. За който обаче предписват антибактериални препарати!( антибиотици)  ухилен  

В някои случаи може  и сам да отшуми простатита ,  но това може  да се явява  хронифициране - нямаш оплаквания , но като отидеш на уролог и ти провери жлезата - работата не е добре  Sad  
И е характерен даже  по-скоро за млади хора - дори 25 годишни.
Причините - върви ги търси.. ухилен , уж здрави като бикове ,  пък с простатит.
Пък най-накрая - може и въобще да не е простатит,  както на-често се случва с повечето диагнози  Grin
Тук във форума толкова често се е оказвало , че в крайна сметка не е било такова, каквото се е смятало първоначално .
 
 

 94 
 -: 11-06-2018, 10:49:17 
Започната от Сара - Последна публикация от ogrizko
Ами, не знам какво да кажа предвид, че това ми е доста далечно и общо взето някои думи нищо не ми говорят въпреки че съм ги чувал - такива думи като бетаблокер, антикуаголант ...обаче ще си кажа мнението, че ако ще спираш нещо да приемаш каквото и да е то, би трябвало да го направиш постепенно. Т.е. да намаляваш дозите, които си приемала досега, а НЕ да правиш рязко прекратяване на приема!  амии... знам ли Така че мисли как да преминеш плавно, за да няма усложнения вместо полза пеперуди Ето виж и пеперудите как балансирано си летят...

 95 
 -: 07-06-2018, 22:57:09 
Започната от Сара - Последна публикация от Сара 
Здравейте,
 на 58 г съм и

от1 година имам 2 стента и пия антикоагулант преди една година Брилик ,сега - егитромб. С бетаблокер съм от 25 г. ,но кръвното ми е високо с лекарствата ,които ми изписват , а получих и много странични ефекти ,но без подобрение. След консултация с диетолог спрях антикоагуланта по лекарско предписание и минах на веганство ,пия ленена вода и постепенно спирам хлофазолина ,който единстено ми влияе добре на кръвното ,но кардиолозите настояват  да не спирам разредителя за кръвта . Много съм объркана .Какво мислите по въпроса?

 96 
 -: 07-06-2018, 18:50:20 
Започната от monsita - Последна публикация от ogrizko
https://www.youtube.com/watch?v=dO3mNRZ_HPk

....на когото са му интересни такива неща.. bleh

 97 
 -: 07-06-2018, 16:55:11 
Започната от Шери - Последна публикация от ogrizko
Сякаш не, иначе става витаминолечение или нещо друго.... освен това ти не казваш дали имаш предвид гладуване на плодове или пък на вода?!

Витамините са синтетични най-често, така че може да са и вредни дори според зависи... ако искаш да имаш повече сили и витамини пробвай гладуване на плодове, т.е. плодолечение ..а не на вода и така!

 98 
 -: 07-06-2018, 16:00:18 
Започната от Шери - Последна публикация от Шери
Може ли да вземаме витамини при гладолечение?

 99 
 -: 06-06-2018, 19:09:29 
Започната от Gabarche - Последна публикация от ogrizko
В интерес на истината, не знам дали ще съм ти полезен с алтернативното си мнение. Обаче така или иначе напоследък няма голяма активност във форума, затова май не пречи да си развия теориите bleh

Първо ....чудно ми е примерно дали простатит е единственото нещо при теб? На мен лично ми е съмнително ей така един орган изведнъж да заболее по някакъв начин и едва ли не да е напълно отделен от останалите системи в тялото. Примерно, да не би да имаш проблем с бъбреци, черен дроб и т.н. и да не знаеш за тях и те по някакъв начин да причиняват тоя простатит? Т.е. ако гладуваш ....дали глада ще избере да ти лекува точно простатита? Или може би той е най-видимия симптом и ти показва, че има нещо по-дълбоко дето трябва да се излекува? И примерно ако решиш да гладуваш ...да почне да се лекува черния дроб и бъбреците в някаква степен, а пък простатита дето искаш да пребориш да остане ухилен

Също така, дали антибиотиците ще ти "излекуват" проблема, когато те всъщност не лекуват ....а подтискат симптоми доколкото съм запознат?! Или ще трепеш нещо ей така, някакви бактерии ...те пък да не би да са полезни за теб тия бактерии?!  Сега копирам от статията на център Дар за причините на простатита:


Причини

Една група фактори, допринасящи за развитието на простатит, са свързани с местоположението на простатата в тялото. Тя е много нежна и деликатна жлеза с големината на кестен, която е разположена в началната част на уретрата, под пикочния мехур и в непосредствена близост до правото черво. Простатата контактува със стените на правото черво и когато то е замърсено, както е в повечето случаи при болни от простатит, токсините преминават по кръвен път от него към жлезата и я увреждат. Затова преяждането, употребата на рафинирана храна, продължителното седене, обездвижването, затлъстяването водещи до хроничен запек и до венозен застой на органите в тазовата област, са първата главна причина за възпалението на жлезата.

Втората главна причина за простатита е силната възбуда на простатната жлеза, предизвиквана от прекалено чести полови сношения /полови ексцесии/, обща нервна възбудимост, тежък физически труд и, не на последно място, злоупотреба с алкохол /особено бира/ и тютюн. Никотинът уврежда осем пъти по-често бъбреците, пикочния мехур и простата, отколкото белите дробове.

Фактор за възпаление на простатната жлеза може да бъде наличието на скрити огнища на възпаление в тялото: в зъбите, синусите, бъбреците и т. н. Тогава болестотворните организми от гнойните процеси достигат до жлезата по кръвен път.

-=-=-=-=-=-=-
Забележи колко различни могат да бъдат причините. Според мен трябва да ги намериш и отстраниш и ще ти се оправи проблема. Може да караш едно по едно докато нацелиш ....а може би пък знаеш кое ти създава проблемите?! Дори и да гълташ антибиотиците, какво ще стане според теб? В смисъл ...убиваш някакви бактерии и проблема е решен, така ли!? А ако ти след това правиш същите неща дето правиш и досега ....дали няма да има нов простатит след месец-два?!

Според мен е много трудно да се даде отговор на такива въпроси. Има прекалено много неизвестни. Може би бате Бино и Вовата могат да ти помогнат, защото имат опит с хората ...моята цел беше само да те объркам благодаря

 100 
 -: 06-06-2018, 16:43:32 
Започната от Gabarche - Последна публикация от Gabarche
Имали някой който е излекувал простатит с глад? Или да почвам антибиотик... въпреки, че няма бактерии!

Страници: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]