Магнезият е минерал, който играе роля за функционирането на повече от 300 ензима и реакции в тялото.
Магнезият е гъвкав минерал, който е от жизнено значение за растежа и поддържането на зъбите и костите. Той също е от изключително значение за облекчаване на мускулите и е необходимо за развитието и функционирането на здраво сърце и нервна система.Също така спомага за гарантиране на правилното освобождаването на енергия от поеманата храна, както и осигуряване на поддръжката на клетъчна стена. От съществено значение е и за правилното транспортиране на глюкоза в кръвта и освобождаването на хормона инсулин, който помага за контрол нивата на кръвната захар.
Какво количество ни е необходимо?
Количеството дневна доза е 400mg. /а това не е точно, зависи от пола, възраст, статията е от /http://vkusnoikrasivo.com/healthy/36/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B9/
В кои храни се съдържа?
Какао, ядки, тиква, слънчоглед и други семена и зърна. Богати на протеини храни като пиле, риба и месо, добавки за усвояване на магнезия, заедно с прием на калций, фосфор и цинк и витамини B1, B6, C и D.
Признаци на дефицит на магнезий: жПредменструациално главоболие, гадене и повръщане, отпадналост, безсъние, анорексия, тахикардия и аритмия, мускулна слабост и крампи, високо кръвно налягане, кръвната захар и личностни промени.
При какво количество магнезий се смята за предозиране?
Количества по-големи от от 600mg на ден не трябва да се примет дълъг период от време. Дневни дози по-големи от 3 000mg могат да бъдат фатални.
от
Вие взимате ли?
аз да от 5-6 месеца ( MgCl2на кристали от аптеката, разтварям с вода,), и за ефектите мога да кажа че действа добре, намаля ми тахикардията, нямам предменструални синтоми и не съм хващала настинки
И ронеже не взимам други нови неща значи е от него