Солите се продават с упътване, ако човек го спазва и ги прилага разумно, няма да получи проблеми.
В България на всяка една от12-те соли в листовката е описано единствено, че солите са без определено терапевтично показание. Някога преди 3-4 години ( не помня с точност) когато добиха популярност в аптеката ми бяха подарили книга , в която на доста смилаем , разбираем език бяха описани показанията им . За добро ( или за лошо , никой не знае със сигурност) прилагах доста успешно солите ( основно 3, 4 ,6 ) при дъщеря ми , спестявайки й обичайните температуропонижаващи, болкоуспокояващи и АБ.
Сега от позицията на прочетеното с времето съм далеч по-предпазлива.
Бате Бино , казваш специалист трябва да ги назначи. Добре да речем , че такъв съществува в България.
Дали ако един 34 годишен мъж , с наднормено тегло , основно проблемно в коремната област, повишен холестерол и високо кръвно , посети точно такъв спициалист и той му назначи правилната комбинация от Шуслерови соли ( според специалиста ) ,за да реши здравословният му проблем ,това ще е ок, това ще е достатъчно ?
Нещо ми се губи смисълът. Нещата са твърде комплексни.Дали този специалист ще започне от видимо погрешното в живота на този мъж -храненето. Пържена храна всяка вечер , мазно, много месо, алкохол. Мъжът , когото описвам е мой близък. За това си мисля , че докато човек не се обърне първо към себе си , да осъзнае необходимостта сам да си помогне, няма никакъв смисъл от такива специалисти ( било то по Шуслерови соли , хомеопатия, алопатия) .
Просто споделям мислите си в момента, защото съм си казала "аман" от специалисти в практиката ,всеки ден ми се налага да им гледам терапиите, гледат хората като ходещи банкноти , никой не се интересува как живееш , с какво се храниш....
Така например баща ми , въпреки много влошеното си здравословно състояние нямало да спре цигарите , защото нито един доктор не му е казал , че му вредят.
И защо да ти казват , бе Тате , го питам аз ? Какво им пука на Специалистите дали ще пушиш или не -това е твой проблем , не техен!!!!!!
Отклоних се от темата , но не можах да остана безучастна , при споменаването на думата специалисти ( в която и да е област)
Не беше нищо важно, но да си кажа и аз