Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиСалаткиТема: Как да си направя толкова любимите ми шопска салата и таратор
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Как да си направя толкова любимите ми шопска салата и таратор  (Прочетена 6443 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Atanassia
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 169



« -: 13-05-2009, 19:34:17 »

Споделете как си правите таратор за през лятото и шопска салата
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #1 -: 13-05-2009, 19:39:30 »

Таратор с някакво мляко от ядки или семена/зърна.
Салатката...вместо сиренце, тофу.
Активен
benato
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1467



WWW
« Отговор #2 -: 13-05-2009, 19:39:45 »

С тофу,шопска Cheesy таратора не ме блазни намигам
Активен



GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #3 -: 13-05-2009, 20:46:03 »

Това какво прави в "десерти и неустоими изкушения"  Cheesy Той тараторът вярно си е голямо изкушение... не съм била суровоядка лятно време досега и не знам как се прави, предполагам с подквасено ядково мляко?

шопската салата я облагородявам на вариант без сирене отгоре и готово  Grin
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
vasilena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1059


« Отговор #4 -: 13-05-2009, 21:07:19 »

marulka,ядковото мляко може ли да се подквасва?(не съм наясно,тепърва навлизам в материята) намигам
Активен
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #5 -: 13-05-2009, 21:09:30 »

Жаки бе написала в сайта как да си правим сурово кисело мляко. Иначе, за таратора, мисля, че може да стане и само с ядково, просто по-гъсто. А шопската.... в суровоядството няма алтернатива на сиренето в същия вид. Има разни сирена, за които Мер е давала рецепти, може някои от тях да се сложат в салатата.
Като си овкусиш салатите със смян сусам, ленено семе, слънчоглед... стават толкова богати и прекрасни, че може и да не ти липсва повече сиренето.
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #6 -: 13-05-2009, 21:26:53 »

аз си подквасвах вече 2 пъти кисело мляко от овесени ядки, ползвах подкваса от соево кисело мляко (в Пикадили има)

меляте ядките на брашно, заливате с топла вода да омекнат и после пасирате като добавите още топла вода (горе-долу на 100гр ядки се пада 1 литър вода), прецеждате и наливате в буркани като слагате по 1 лъжица от соевото мляко в буркана и разбърквате много добре

за подквасването има 2 варианта - или завивате бурканите с много кърпи за да се запазят топли, или във фурната на 45 градуса като ви препоръчвам поне 10 часа за да се подкваси добре, особено е подходящо ако си сушите нещо друго да сложите и бурканчетата отстрани до него, тряя се пести енергия и време Grin

на вкус има общо с кисело мляко, но на вид не става така гъсто... ще пробвам и с мляко от други ядки, може да е по-сполучливо... всъщност като се замисля, то и кравето кисело мляко не става гъсто, само това ментеливото по магазините е гъсто, ние си правехме домашно и е съвсем друго нещо... хем на вкус е по-друго (на мен никак не ми харесваше), хем като обърнеш буркана веднага пльоква навън  намигам
« Последна редакция: 13-05-2009, 21:34:07 от marulka » Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
M_nik
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 27


« Отговор #7 -: 29-06-2009, 16:21:44 »

Продава се (ако не ви се прави ядково) и царевично, и оризово, освен соевото мляко.
Не съм пробвала да го квася, но на вкус не е лошо и предполагам би хванало, колкото и ядковото.
Активен
Valia
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 92



« Отговор #8 -: 29-06-2009, 19:25:20 »

Правила съм един път соево мляко,но честно казано-нещо не ми допадна на вкус.Явно трябва да опитам с други ядки.
Активен

НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен....
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиСалаткиТема: Как да си направя толкова любимите ми шопска салата и таратор
Отиди на: