Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Суров "Корни" бар  (Прочетена 4022 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Buku
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 897


:)


WWW
« -: 22-03-2010, 17:47:28 »

Туй ми е "сефтето" - демек, първа собствена рецепта (колко е собствена не знам де, много прилича на бар-чето на Деси, пък и идеите не са нови, ама все пак  Smiley). За мое учудване се получи невероятно добре (особено като за правено от моите, двете, левите  търкалям се от смях).

Продукти:
1 чаша пълнозърнест кафяв ориз, накиснат за 1 нощ
1/2 чаша стафиди, също накиснати (ако искаме по-сладко, се слагат повече)
1-2 пълни супени лъжици рожково брашно (или какао)
2 супени лъжици мед (течен)

Смиламе ориза и стафидите с кухненски робот, кафемелачка, или каквито подръчни средства имаме. Получава се нещо като тесто, от което оформяме барчета като онези популярни десертчета "Корни" (преди чат-пат си купувах от ония, без захар, не са лоши ) - стават 3-4 броя. В купа бъркаме меда и рожковото брашно, докато се получи глазура. Мажем с нея десертчетата, слагаме в камера за 1-2 часа и... готово  Smiley. Може да се увият в станиол и да се носят на работа/училище/път и т.н. Ужасно са вкусни  Grin. Като направя повече, ще ги снимам.

П.П. Надявам се все пак суровият ориз да не представлява проблем? амии... знам ли Мисля, че не би трябвало, само дето е малко по-твърд, та трябва да се дъвче хубаво, но все пак?
Активен

Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #1 -: 22-03-2010, 18:13:26 »

Интересна идея! Кафяв ориз под формата на сладък десерт. Аз съм срещала в суровите форуми барчета с покълнала елда и покълнал овес. Но те трябва да се дехидратират.
Активен

бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #2 -: 24-03-2010, 01:20:52 »

Снимка не стига, Вики. Задобрей и направо пращай да кусаме и ние! Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Buku
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 897


:)


WWW
« Отговор #3 -: 25-03-2010, 16:33:36 »

Ами вземете ми с Деси един билет за Варна и лично ще ви донеса  свиркам си. Пък ако ми намерите и квартира до морето за ден-два, цена няма да имате Cheesy Grin.
Активен

Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #4 -: 25-03-2010, 18:39:55 »

Смятам ,че може да се обсъди. Че даже и да се уреди  Smiley
 Най-важно е да има ентусиазъм, варианти ще се намерят Smiley
« Последна редакция: 25-03-2010, 18:45:22 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1170


Лунатик!


« Отговор #5 -: 13-04-2010, 18:05:23 »

Чудя се има ли някакъв начин съставките да се слепят без да са млени (нямам кафемелачка, нито блендер). Аз бих използвала някакви зърнени вместо ориз, защото ориз не обичам. Дали ще стане? Ъъъ?
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #6 -: 14-04-2010, 06:55:11 »

Томирис аз бих ти препоръчала моята рецепта с овесени ядки:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=17.0
Много вкусни стават и не ти трябва кафемелачка или блендер. Може би само за лененото семе, но ако искаш можеш да го пропуснеш или да го добавиш цяло, а после да дъфчеш барчетата по-старателно.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: