Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: КАКВА Е РАЗЛИКАТА?! БРАШНО  (Прочетена 2032 пъти)

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
КАКВА Е РАЗЛИКАТА?! БРАШНО
« -: 28-04-2010, 19:38:51 »

Каква е разликата между типово 1750 ръжено 1850 и грахам брашното? с кое да си правя пицата сега  :Confus_3:
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:КАКВА Е РАЗЛИКАТА?! БРАШНО
« Отговор #1 -: 28-04-2010, 19:47:54 »

Ето информация за грахамовото на английски. Ако не можеш да се оправиш ще ти го преведа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Общо взето е пълнозърнесто брашно. Съставките му - трици, кълнове и останалата част от зърното се мелят поотделно и след това се смесват пак.
В България май не се намира истинско грахамено брашно.
Ръженото би трябвало да си е от ръж. Пълнозърнесто значи, че зърната на ръжта са млени целите, тоест триците и кълновете не са премахнати.

Мен ако ме питаш, по-добре хвърли брашното и си направи сурова пица. Тук видях добри рецепти. ;)
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
 

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 23 запитвания.