Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: КАКВА Е РАЗЛИКАТА?! БРАШНО  (Прочетена 1744 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
muki_w
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 182



« -: 28-04-2010, 19:38:51 »

Каква е разликата между типово 1750 ръжено 1850 и грахам брашното? с кое да си правя пицата сега  ама че съм
Активен
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1170


Лунатик!


« Отговор #1 -: 28-04-2010, 19:47:54 »

Ето информация за грахамовото на английски. Ако не можеш да се оправиш ще ти го преведа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Общо взето е пълнозърнесто брашно. Съставките му - трици, кълнове и останалата част от зърното се мелят поотделно и след това се смесват пак.
В България май не се намира истинско грахамено брашно.
Ръженото би трябвало да си е от ръж. Пълнозърнесто значи, че зърната на ръжта са млени целите, тоест триците и кълновете не са премахнати.

Мен ако ме питаш, по-добре хвърли брашното и си направи сурова пица. Тук видях добри рецепти. намигам
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: