Аз знам, че всичко, което не е минало топлинна обработка е сурово. В този смисъл меда, млякото и някои сирена са също сурови. Има и меса и риби, които са сурови, разбира се - примерно паламуда, дето го веят на терсите в Созопол
Най-интерсното, което знам по темата "Сурово" е, че ако се консумира сурово месо може да се набавя и витамин С, но трябва да се вземе предвид, че витамин С се разгражда много бързо - тоест - ако се храним по този начин трябва да хапваме животните на момента
Това с последното бе с лек шегаджийски тон, а сега по-насериозно
Изпизлването на метални прибори променя със сигурност храната, но не мисля, че е добре да се отива в крайности. Ние все пак живеем в свят, където освен металните прибори, които влияят на храната ни има много повече неща, които ни съпътстват и ако живеем с идеята да сме "чисти", то може би е добре да започнем да позлваме "чисти прибори" по отношение на матерята, но се предполага, че ги и чистим с биологични чисти продукти и отпадъчната вода не замърсява Земята и т.н. и т.н. и не на последно място е, че ние сме с чисти умове, с чисти сърца и с чисти намерения
всичко е хубаво да е чисто и до колкото по-далече стигне, толкова ще сме по-близо да Майка си - Земята. Може би е най-добре да се опитаме да вървим в няколкото възможни посоки на "чистенето" и да вървим с малки, но стабилни крачки и да се радвам на лекотата си на движение
...сигурно не звучи много ясно, ама не е проблем
може би последния абзац го написах за себе си
Хубав ден!