Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Лимец  (Прочетена 84681 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Daniella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 164



« Отговор #100 -: 09-09-2014, 21:24:22 »

Ох, сетих се за зърнената диета - ядеш всичко, което зърнеш  ухилен

ох.. много се смях тук..  ухилен
Активен

Stay Hungry Stay Foolish
Daniella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 164



« Отговор #101 -: 09-09-2014, 21:24:32 »

Мили приятели, събирам си рецепти за лимец  angel
Моля, споделете как си го приготвяте за празник и за делничен ден  пеперуди

Предварително ви благодаря!  flowers2
Активен

Stay Hungry Stay Foolish
ribkata
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 309



« Отговор #102 -: 01-10-2014, 14:23:25 »

Мили приятели, събирам си рецепти за лимец  angel
Моля, споделете как си го приготвяте за празник и за делничен ден  пеперуди

Предварително ви благодаря!  flowers2

аз ако не го изям суров, след накисване една нощ, правя за мен и сина нещо което сме кръстили протеинов хляб

100 гр лимец /смлян
30 гр ленено семе смляно
100 гр смлян бадем или готово бадемово брашно
3 яйца
щипка сол и лъжица мед
лъжичка сода

твърдо тесто, пече се на 180 гр
Активен
Daniella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 164



« Отговор #103 -: 02-10-2014, 07:09:15 »

аз ако не го изям суров, след накисване една нощ, правя за мен и сина нещо което сме кръстили протеинов хляб

100 гр лимец /смлян
30 гр ленено семе смляно
100 гр смлян бадем или готово бадемово брашно
3 яйца
щипка сол и лъжица мед
лъжичка сода

твърдо тесто, пече се на 180 гр


Звучи доста вкусно Smiley
Благодаря ти за идеята!  flowers2
Активен

Stay Hungry Stay Foolish
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 81


« Отговор #104 -: 21-12-2018, 11:46:46 »

Здравейте.
Бихте ли споделили откъде се снабдявате с качествени зърна лимец за покълване. Този лимец, който аз купувам има много счупени зърна и го ползвам основно за хляб, но ми се струва напоследък, че и за хляб не е хубав.

От известно време правя хляб по една рецепта от тук https://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=1395.0 - хляб от лимец в три стъпки. Имам намерение да модифицирам рецептата като ползвам покълнал лимец вместо брашно от лимец. Затова търся качествено зърно.
Активен
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: