hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
   
Неактивен
Пол: 
Публикации: 842
Един ученик на пътя...
|
 |
« -: 04-06-2010, 13:52:52 » |
|
Докато се карате в онази другата тема, аз забърках една супичка и си облизах пръстите  . Бързам да споделя. Продукти: - 2 големички тиквички или 3 по-малки
- 3 средни домата
- сол, зехтин, лимонов сок, чубрица, кимион
Караме според техниката, която открих скоро със супата от карфиол: белим тиквичките и почистваме доматите, нарязваме всичко на едро и го мятаме на S-образния нож на робота където "смиламе" до съвсем ситно; полученото нещо го минаваме през блендера, за да стане гладко пасирано. Слагаме подправките на вкус. Аз ги сложих в голямата купа, докато режех със S-образния нож, но спокойно можете и да ги сложите накрая и да разбъркате. Допълнително, че при мен сместта стана леко гъста и затова добавих малко вода. Идеи за подобрения: - Лук и/или чесън. Според мен ще му отива, но се сетих чак след като бях измил и прибрал всичко от робота.
- Чушка или краставица. Не знам какво ще стане, но сигурно ще пробвам.
|
|
|
Активен
|
Time waits for no slave! -- Napalm Death
|
|
|
aerphis
|
 |
« Отговор #1 -: 09-06-2010, 09:09:48 » |
|
Звучи много вкусно, със сигурност ще я пробвам днес на обяд  И без това имам доста тиквички, които се чудих как да оползотворя.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Keit
|
 |
« Отговор #2 -: 09-06-2010, 12:34:32 » |
|
Бързо, лесно, вкусно 
|
|
|
Активен
|
С желание всичко се постига!
|
|
|
beelee
|
 |
« Отговор #3 -: 10-06-2010, 05:50:43 » |
|
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р Идейката е супер, сега им почва сезона и със сигурност ще си направя
|
|
|
Активен
|
Не всички са на мястото си в този форум...
|
|
|
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
   
Неактивен
Пол: 
Публикации: 842
Един ученик на пътя...
|
 |
« Отговор #4 -: 10-06-2010, 06:45:14 » |
|
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р ...
Много хора се учудват, като спомена ядене на сурови тиквички, но проблемът си е изцяло техен. 
|
|
|
Активен
|
Time waits for no slave! -- Napalm Death
|
|
|
Zloqd
|
 |
« Отговор #5 -: 30-07-2010, 22:25:59 » |
|
Досега само нарязвах тиквичките и ги правех на салата, но тази вечер опитах да ги пасирам (вчера си натъртих венците със зеле) и докато пасирах последната порция миксера ми гръмна в ръцете и изкара много гъст пушек. Тази рецепта с пасирането да не е само за съвсем свежи и крехки тиквички?
|
|
|
Активен
|
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
|
|
|
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
   
Неактивен
Пол: 
Публикации: 842
Един ученик на пътя...
|
 |
« Отговор #6 -: 31-07-2010, 07:17:37 » |
|
... докато пасирах последната порция миксера ми гръмна в ръцете и изкара много гъст пушек. Тази рецепта с пасирането да не е само за съвсем свежи и крехки тиквички?
Съжалявам за миксера.  Аз слагам всякакви тиквички и не съм забелязал особена разлика в твърдостта. Може пасаторите да са с по-слаби моторчета от блендерите по кухненските роботи (аз съм с такъв). То отделно, че има милиони видове блендери и пасатори с различни мощности... Сега ми хрумна - ти да не би да си опитал да пасираш тиквичките ей така както са нарязани "на сухо"? Това може да е проблемът. Досега винаги съм го правел с някаква течност. В рецептата това става естествено като нарежеш на ситно тиквичките и доматите, защото доматите пускат доста сок. Иначе може и да се сложи малко вода.
|
|
|
Активен
|
Time waits for no slave! -- Napalm Death
|
|
|
Zloqd
|
 |
« Отговор #7 -: 31-07-2010, 22:45:07 » |
|
Миксера беше на повече от 15 години - сигурно тогава не са били достатъчно мощни. Тиквичките ги бях нарязал, а върху тях имаше няколко доматчета "чери". Нямам навика да слагам вода в сурово приготвени ястия.
|
|
|
Активен
|
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
|
|
|
|
oum le dauphin blanc
|
 |
« Отговор #9 -: 17-08-2010, 17:26:03 » |
|
Любимата ми супичка е нещо подобно + чушки и краставица. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #10 -: 17-08-2010, 17:33:34 » |
|
И едно крекерче от страни да има, да уплътни манджата 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Даниела
|
 |
« Отговор #12 -: 17-08-2010, 18:40:00 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Buku
|
 |
« Отговор #13 -: 19-08-2010, 06:08:50 » |
|
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р Идейката е супер, сега им почва сезона и със сигурност ще си направя И аз напоследък си режа сурови тиквички към салатата и много ми харесват  . Майка ми мърмори, че й били твърди и не знам си какво, ама още по-добре... като попадне на такова в салатата, ми го дава на мен - мир и разбирателство  .
|
|
|
Активен
|
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително. ------ Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
|
|
|
Томирис
|
 |
« Отговор #14 -: 19-08-2010, 10:10:22 » |
|
Аз ги стържа на рендето и проблем с твърдостта няма.
|
|
|
Активен
|
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
|
|
|
|