Искам да споделя, че не мажа с нищо кожата си и тя ми се отблагодарява. Особено след няколко дена разтоварващи на плодове и чай, всякаш ми "пониква" нова кожа на лицето - розовичка, мекичка и дишаща. Зимата прилагам планинско слънце и отразено от сняг такова + вятър по пистите, а лятото пак същото слънце, топлина, морска вода и пясък. Мисля че по важното е какво консумираме, защото потокът на информацията в този случай тече отвътре навън, и ако се храним с чиста храна и кожата "сияе".
В темата прочетох страхотни съвети за домашна козметика, които с огромна радост ще изпробвам. И определно си мисля че бабите знаят най - добре. Ако изровя отнякъде наръчник "спа-то на твоята пра- баба", ей това ще е моята настолна книга за козметика. Споделям мнението, че това което си клепаш по кожата, трябва да можеш и да го изядеш, а ако случайно сам си го отгледал, още по - добре.
Исках да споделя за аспирина, като средство за почистване на кожата. Не знам при вас как действа, но аз го тествах, знаех си, че има някаква уловка - премахвало всякакви петънца и черни точки - е как няма да ги премахне като ти сваля един слой клетки, а на мен направо ми изгори носа до болка, и ходих после седмица с червен нос. Веднага щом слоя клетки се възстанови, отново ми се появиха точиците и просто реших че няма смисъл да си горя лицето. С фрикции само и стига му толкоз. При правилно хранене кожата както и целият ни организъм се баласират много добре и без външна намеса. Но пък кокосовото масло си е една неустоима натур глезотийка