Наистина жалко, че навремето се наложи да спрат исползването на стъклен амбалаж (от хигигенична гледна точка, защото го използваха не знам колко пъти и не се знаеше кои болен циганин е ползвал шишето преди да реши да го върне). Сега не знам дали някъде се продават дамаджани (а те освен, че са чупливи поемат и миризми) или нещо от сорта, ама киселото зеле няма как да го правя в каца - ползвам си бидона.
Преди около месец започнах един експеримент - да нося на работата вода шише от 1,5 литра. Пълня го дополовина и пия през първите 2-3 часа след наливането, защото след това водата става отвратителна на вкус от тези пластмаси. Ще взема да пиша експериманта в графата "провалени" - не си струва заради половин литър повече на ден да и развалям качеството толкова драстично - ще си изчакам до вечерта да се напия