За 3-4 месеца килограмите се въстановяват.Правил съм 20дневно на вода,от раз без подготовка,след 9 месеца на сурово.Скоро бях 65кг.А като всеяден около 72-75.
Браво зигзаг подушвам близка кръвна група.
Ето още един сериозен съмишленик освен Вики.
Нямате представа как се радвам че ви има.
Бях се отчаял че съм сам и никой не ме разбира.
Всички сме си мислели така в един или друг момент

. Но дори само по пътя на логиката - в света има към 8 милиарда души... Все някъде не може да нямаме по някой и друг скатан съмишленик, от близка кръвна група

.
П.П. Не искам да отговарям вместо Злоядия, но той, доколкото знам, е доста отдавна на сурово и веганизъм, така че едва ли оплескан метаболизъм е фактор при него

. Впрочем, и аз съм доста лекичка и поднормена, но това не би ме спряло да провеждам периодични гладувания (разбира се, в рамките на разумното) - не знам дали това е особено препоръчително и не бих посмяла да съветвам никого да следва точно моя пример

. Просто за мен лично най-важното е психологическата нагласа - гладувам ли, го правя с пълното съзнание, че нищо лошо няма да ми се случи и това е добро за мен, и никакви негативни изживявания не съм имала

.
Според Пол Брег не трябва да се намисаме в природните работи с някви клизми,очистителни и пр.
Да, знам го това становище и донякъде съм съгласна, донякъде не съм с Пол Брег по въпроса. Да, от гледна точка на принципа за максимално естественото, клизмите са си намеса в природните работи, но точно същото важи и за разните му там шоколади, вафли, колбаси и други работи, които повечето хора апетитно похапват в периодите на "нормалното" си хранене, да не говорим за въздуха от ауспусите, цигарите и алкохола... При това положение е по-добре като се влиза в гладуване, да се направи с максимално изчистен организъм, най-малкото, за да се улесни процеса, а не да се натоварваме двойно

.
Моето мнение е, че преди водно гладуване може да се направи Шанкх Пракшалана и това също е достатъчна помощ (действа на целия храносмилателен тракт, а клизмите - само на дебелото черво). Преди сухо, Шанкхата не е много подходяща, защото от солената вода възниква естествена жажда - може би по-скоро ден-два по-рано. Клизмите при сухото, както вече пояснихме, не са необходими; а за да е още по-ефективен процесът, наистина е добре да се приключи с вода, сол и лимон - благодаря на Ронин за обяснението

(знам една подобна процедура, но не съм сигурна дали е същата

).
Не съм гладувала от средата на юли някъде и обмислям скоро да направя едно есенно, "сезонно" гладуване. Ако има желаещи да действаме заедно, да пишат

.