Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: За начинаещи суровоядци  (Прочетена 12660 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
pagko
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15


« Отговор #20 -: 20-08-2009, 09:43:04 »

Здравейте, здравейте!
Като начинаещ и доста лаком имам проблем с количествата Smiley вчера пак преядох   ама че съм трудно ми е да се боря с лакомийката ми при положение че доста голяма съм си я отгледал в последните горини и при наличието на такива вкусотии по това време... та на работата лекото на баницата мекото търся пак някакви билчици потискащи апетита или рецепти за ужасни на вкус манджи поне  амии... знам ли  Grin ако имате съвети някакви ще се радвам да ги споделите.
Активен
ДарбиМак
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 588



« Отговор #21 -: 20-08-2009, 10:41:53 »

Е, няма проблеми с лакомийката Smiley щом си ядеш сурово можеш да си хапваш по-големи количества Smiley Аз също съм лакома и като чета по дневниците нахората - моето направо си е преяждане Smiley обаче не ми се отразява на килограмите Smiley  така, че смело хапвай Smiley щом си начинаеш ще му трябва на организма ти да свикне затова сега си иска повече Smiley
Активен

Намасте Smiley
Лейла
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 313


« Отговор #22 -: 20-08-2009, 12:14:08 »

Момичета и момчета, много ще съм благодарна ако на някой му се занимава да даде часовете за накисване на различните семена и ядки, че се лутам яко в това си начинание.
Мерси от сега благодаря

« Последна редакция: 20-08-2009, 15:19:52 от leyla » Активен

Самотата е най-скъпо платената свобода.
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #23 -: 20-08-2009, 12:50:38 »

leyla, виж в сурово. Табличката в края на страница ми е страшно удобна за бързи справки.  слънце
Активен

Лейла
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 313


« Отговор #24 -: 05-10-2009, 23:11:46 »

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=190.0
много подробно обяснено.
Активен

Самотата е най-скъпо платената свобода.
sunshine
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« Отговор #25 -: 18-04-2010, 16:32:56 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  Ъъъ?

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   :Smiley
Активен

You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  пеперуди
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2356



WWW
« Отговор #26 -: 18-04-2010, 21:30:57 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  Ъъъ?

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   :Smiley
Дълго време купувах пшеница и ръж на ЕТ "Теньо Тенев". Много съм доволен от неговите продукти. От шарлана му също ползвам редовно Smiley
За руколата не мога да помогна, а люцерната ми е на "Път към здраве" и си кълне супер Smiley
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1172


Лунатик!


« Отговор #27 -: 19-04-2010, 08:56:42 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  Ъъъ?

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   :Smiley
Лещата на "Крина" покълва и то доста добре.
Обикновената пшеница, която я продават за покълване по диетичните магазини също покълва, както и ръжта, и люцерната. На български производители са и са сравнително евтини - под левче пакетчето. Боб мунг/зелена соя има био и небио ("Здраве за вас"). Доволна съм от българския, доста добре покълва. Рукола мисля, съм виждала само в био вариант, едни малки жълти пакетчета, немско производство, фирма Davert май. Не съм покълвала рукола и нямам впечатления.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
sunshine
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« Отговор #28 -: 19-04-2010, 15:29:50 »

Петко, Томирис  мерси много!  роза

Реших първо да се пробвам с леща да видя дали ще стане нещо  плезя се Обаче..чудя се колко да сложа в бурканче, дали ще са много 100 гр?  Ъъъ? Тя ако нарасне тройно и повече..о.О В хладилник ли се съхранява или трябва веднага да се яде? Ух..  :Smiley
Активен

You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  пеперуди
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1172


Лунатик!


« Отговор #29 -: 19-04-2010, 16:13:52 »

Петко, Томирис  мерси много!  роза

Реших първо да се пробвам с леща да видя дали ще стане нещо  плезя се Обаче..чудя се колко да сложа в бурканче, дали ще са много 100 гр?  Ъъъ? Тя ако нарасне тройно и повече..о.О В хладилник ли се съхранява или трябва веднага да се яде? Ух..  :Smiley
Не слагай много - набъбват бая. Застели само дъното на буркана, да не са много нагъчкани зърната. Изчакай я да изкара кълнчета, да се разпукне. Въобще в каква "зрялост" да ги ядеш е въпрос на личен избор. Може да се яде и само леко разпукната. Можеш да я съхраняваш в хладилник, държи няколко дни. Опитай със зелената леща - води се "Канадска", тя е с по-тънка люспа и по-лесно покълва.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2154


WWW
« Отговор #30 -: 20-04-2010, 14:21:43 »

Канадската е ГМО.
Лещата я хапваме като е изкарала хубав кълн.
Активен
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1172


Лунатик!


« Отговор #31 -: 20-04-2010, 16:02:29 »

Канадската е ГМО.
Лещата я хапваме като е изкарала хубав кълн.
Всичката леща тук е внос от Канада, включително Био-то. Точно поради тази причина никога не си давам парите за "сертифицирана" леща.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2154


WWW
« Отговор #32 -: 20-04-2010, 16:33:01 »

Не знаех, че има в България вече и био канадска леща.
Аз се доверявам на сертификатите тук, още повече, ако е и местна продукцията. Пазарът е залят с китайска стока.
Активен
sunshine
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« Отговор #33 -: 25-04-2010, 19:15:14 »

Моята лещичка покълна, вече има и листенца  слънце Какво да я правя? Иска ми се още малко да пораснат белите коренчета, в хладилник ли да я съхранявам или на светло при прозореца? Колко дена може да издържи така?
Активен

You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  пеперуди
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2154


WWW
« Отговор #34 -: 25-04-2010, 19:49:32 »

Мисля, че няма нужда повече да я държиш. Готова е за ядене. В хладилник ще намалее или ще спре покълването. На прозреца и на слънце ще се зареди с енергия и хлорофил щом има листенца вече.
Аз се влюбих в кълновете от леща. Покълвам обикновена, червена, черна и френска. Голяма вкусотия.
Активен
sunshine
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« Отговор #35 -: 25-04-2010, 19:56:23 »

Мисля, че няма нужда повече да я държиш. Готова е за ядене. В хладилник ще намалее или ще спре покълването. На прозреца и на слънце ще се зареди с енергия и хлорофил щом има листенца вече.
Аз се влюбих в кълновете от леща. Покълвам обикновена, червена, черна и френска. Голяма вкусотия.

Tогава утре ще я пробвам  слънце Ако ми хареса пак ще си покълна, имам и черна..толкова е хубава с тези листенца чак ме е жал, че ще трябва да я ям  плезя се
Активен

You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  пеперуди
Manoela
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1



« Отговор #36 -: 22-06-2010, 16:07:09 »

Здравейте, готини хора! Преди 2,3 години научих за суровоядството, но чак сега реших да пробвам (след дълги години тъпкане с баници и сладкиши). Рано е да коментирам, но вече са налице доста положителни промени.
Василена, незнам дали помниш, че работихме заедно в Хотел "Берлин" през лятото на 2006г.
Активен
Grett
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« Отговор #37 -: 28-06-2010, 21:42:01 »

хмм.. забелязвам, че цветния прашец е важна част от дневното меню, ноо от къде мога да си го набавя като съм от Стара Загора :? това подправка ли е ? къде го търсите ако сте във Хипермаркет :?
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2154


WWW
« Отговор #38 -: 29-06-2010, 06:18:22 »

Пчелен прашец:
http://atanasov.alpobg.com/prashec.php

Не е подправка, а е добавка. Намира се там, където продават мед.
И не мисля, че е толкова важна част от дневното меню.
Активен
Томирис
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1172


Лунатик!


« Отговор #39 -: 29-06-2010, 10:24:30 »

Напротив, важен е. Това е една от най-силните и концентрирани храни на планетата. За съжаление не мога да си намеря правилно съхранявам прашец - на тъмно и студено.
Активен

"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: