Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: За начинаещи суровоядци  (Прочетена 32708 пъти)

pagko

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #20 -: 20-08-2009, 09:43:04 »

Здравейте, здравейте!
Като начинаещ и доста лаком имам проблем с количествата :) вчера пак преядох   :Confus_3: трудно ми е да се боря с лакомийката ми при положение че доста голяма съм си я отгледал в последните горини и при наличието на такива вкусотии по това време... та на работата лекото на баницата мекото търся пак някакви билчици потискащи апетита или рецепти за ужасни на вкус манджи поне  :surpris_23:  ;D ако имате съвети някакви ще се радвам да ги споделите.
Активен

ДарбиМак

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #21 -: 20-08-2009, 10:41:53 »

Е, няма проблеми с лакомийката :) щом си ядеш сурово можеш да си хапваш по-големи количества :) Аз също съм лакома и като чета по дневниците нахората - моето направо си е преяждане :) обаче не ми се отразява на килограмите :)  така, че смело хапвай :) щом си начинаеш ще му трябва на организма ти да свикне затова сега си иска повече :)
Активен
Намасте :)

Лейла

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #22 -: 20-08-2009, 12:14:08 »

Момичета и момчета, много ще съм благодарна ако на някой му се занимава да даде часовете за накисване на различните семена и ядки, че се лутам яко в това си начинание.
Мерси от сега :thankyou:

« Последна редакция: 20-08-2009, 15:19:52 от leyla »
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

vladi

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #23 -: 20-08-2009, 12:50:38 »

leyla, виж в сурово. Табличката в края на страница ми е страшно удобна за бързи справки.  :Content_22:

Лейла

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #24 -: 05-10-2009, 23:11:46 »

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=190.0
много подробно обяснено.
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

sunshine

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #25 -: 18-04-2010, 16:32:56 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  ???

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   ::)
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #26 -: 18-04-2010, 21:30:57 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  ???

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   ::)
Дълго време купувах пшеница и ръж на ЕТ "Теньо Тенев". Много съм доволен от неговите продукти. От шарлана му също ползвам редовно :)
За руколата не мога да помогна, а люцерната ми е на "Път към здраве" и си кълне супер :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #27 -: 19-04-2010, 08:56:42 »

А аз искам да попитам какви семена купувате за покълване?
Понеже разбрах, че не всяко жито от магазина покълва, вие на кои производители ползвате?

Интересувам се специално за житото, ръжта, люцерната и руколата? И от къде мога да се снабдя с тях?  ???

А зелена соя продава ли се? Някой опитвал ли е?

Съжалявам за многото питанки, но наистина съм още новобранка, а имам толкова много въпроси..   ::)
Лещата на "Крина" покълва и то доста добре.
Обикновената пшеница, която я продават за покълване по диетичните магазини също покълва, както и ръжта, и люцерната. На български производители са и са сравнително евтини - под левче пакетчето. Боб мунг/зелена соя има био и небио ("Здраве за вас"). Доволна съм от българския, доста добре покълва. Рукола мисля, съм виждала само в био вариант, едни малки жълти пакетчета, немско производство, фирма Davert май. Не съм покълвала рукола и нямам впечатления.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

sunshine

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #28 -: 19-04-2010, 15:29:50 »

Петко, Томирис  мерси много!  :love_006 - emotloader:

Реших първо да се пробвам с леща да видя дали ще стане нещо  :P Обаче..чудя се колко да сложа в бурканче, дали ще са много 100 гр?  ??? Тя ако нарасне тройно и повече..о.О В хладилник ли се съхранява или трябва веднага да се яде? Ух..  ::)
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #29 -: 19-04-2010, 16:13:52 »

Петко, Томирис  мерси много!  :love_006 - emotloader:

Реших първо да се пробвам с леща да видя дали ще стане нещо  :P Обаче..чудя се колко да сложа в бурканче, дали ще са много 100 гр?  ??? Тя ако нарасне тройно и повече..о.О В хладилник ли се съхранява или трябва веднага да се яде? Ух..  ::)
Не слагай много - набъбват бая. Застели само дъното на буркана, да не са много нагъчкани зърната. Изчакай я да изкара кълнчета, да се разпукне. Въобще в каква "зрялост" да ги ядеш е въпрос на личен избор. Може да се яде и само леко разпукната. Можеш да я съхраняваш в хладилник, държи няколко дни. Опитай със зелената леща - води се "Канадска", тя е с по-тънка люспа и по-лесно покълва.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #30 -: 20-04-2010, 14:21:43 »

Канадската е ГМО.
Лещата я хапваме като е изкарала хубав кълн.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #31 -: 20-04-2010, 16:02:29 »

Канадската е ГМО.
Лещата я хапваме като е изкарала хубав кълн.
Всичката леща тук е внос от Канада, включително Био-то. Точно поради тази причина никога не си давам парите за "сертифицирана" леща.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #32 -: 20-04-2010, 16:33:01 »

Не знаех, че има в България вече и био канадска леща.
Аз се доверявам на сертификатите тук, още повече, ако е и местна продукцията. Пазарът е залят с китайска стока.
Активен

sunshine

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #33 -: 25-04-2010, 19:15:14 »

Моята лещичка покълна, вече има и листенца  :Content_22: Какво да я правя? Иска ми се още малко да пораснат белите коренчета, в хладилник ли да я съхранявам или на светло при прозореца? Колко дена може да издържи така?
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #34 -: 25-04-2010, 19:49:32 »

Мисля, че няма нужда повече да я държиш. Готова е за ядене. В хладилник ще намалее или ще спре покълването. На прозреца и на слънце ще се зареди с енергия и хлорофил щом има листенца вече.
Аз се влюбих в кълновете от леща. Покълвам обикновена, червена, черна и френска. Голяма вкусотия.
Активен

sunshine

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #35 -: 25-04-2010, 19:56:23 »

Мисля, че няма нужда повече да я държиш. Готова е за ядене. В хладилник ще намалее или ще спре покълването. На прозреца и на слънце ще се зареди с енергия и хлорофил щом има листенца вече.
Аз се влюбих в кълновете от леща. Покълвам обикновена, червена, черна и френска. Голяма вкусотия.

Tогава утре ще я пробвам  :Content_22: Ако ми хареса пак ще си покълна, имам и черна..толкова е хубава с тези листенца чак ме е жал, че ще трябва да я ям  :P
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

Manoela

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #36 -: 22-06-2010, 16:07:09 »

Здравейте, готини хора! Преди 2,3 години научих за суровоядството, но чак сега реших да пробвам (след дълги години тъпкане с баници и сладкиши). Рано е да коментирам, но вече са налице доста положителни промени.
Василена, незнам дали помниш, че работихме заедно в Хотел "Берлин" през лятото на 2006г.
Активен

Grett

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #37 -: 28-06-2010, 21:42:01 »

хмм.. забелязвам, че цветния прашец е важна част от дневното меню, ноо от къде мога да си го набавя като съм от Стара Загора :? това подправка ли е ? къде го търсите ако сте във Хипермаркет :?
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #38 -: 29-06-2010, 06:18:22 »

Пчелен прашец:
http://atanasov.alpobg.com/prashec.php

Не е подправка, а е добавка. Намира се там, където продават мед.
И не мисля, че е толкова важна част от дневното меню.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:За начинаещи суровоядци
« Отговор #39 -: 29-06-2010, 10:24:30 »

Напротив, важен е. Това е една от най-силните и концентрирани храни на планетата. За съжаление не мога да си намеря правилно съхранявам прашец - на тъмно и студено.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
 

Страницата е създадена за 0.093 секунди с 22 запитвания.