Здравейте,
Тази година реших да си напрая орехова тинктура по рецептата на Хулда Кларк (
http://radionic.hit.bg/thecure.html).
След като миналата седмица прецедих тинктурата се оказа че съм добил едно добро количество

Та ако някой не е успял да си направи и иска - да казва

Имам един въпрос: Хулда Кларк
изрично казва, че тинктурата се прави с Juglans hindsii. Нарича се Black Walnut, защото обвивката почернява когато е узрял, eто така:

Въпросът е, че в България расте видът обикновен орех (Juglans regia), на който обвивката не почернява и не е сигурно, дали той става за тинктура. Аз си правих преди години точно по рецептата на Хулда с нашенски орехи и ми прилошаваше ужасно от тинктурата, дотолкова, че се наложи да спра програмата. А с оригиналната тинктура на Хулда Кларк, която се продава на запад нямаше такъв ефект на прилошаване.
Затова се питам - нашите орехи стават?