Диагноза по ноктите

(1/9) > >>

Ками:
Погледни ноктите си и разбери от какво боледуваш

Ръцете са огледало на културата на човека. Източните мъдреци твърдят, че по тях се познава характерът и са показатели за физическото състояние. Ноктите са пряко свързани със здравето ни. Ако те са с приятно розов цвят, това е доказателство за нормално оросени крайници. Но понякога по ноктите се получават петна, дъгички и други дефекти, които сигнализират за проблем в организма.

Ето най-честите отклонения и причините за тях:

- ако ноктите ви са твърде сухи, имате нужда от витамин А. Той се съдържа в черния дроб, яйцата и млечните продукти;
- ако се появят бели дъгички, не ви достигат протеини или витамин С. Хранителни източници на този витамин са плодовете и зеленчуците, като най-богати са цитрусовите
 плодове /портокали, лимони, грейпфрут/, киви, ягоди, шипки, чушките /червени и зелени/, броколи и брюкселско зеле, обикновеното зеле и картофите;
- силно чупливите нокти, които се цепят вертикално или хоризонтално, алармират за липса на витамин В. Приемането на този витамин в чисто състояние/на таблетки/ не трябва да бъде в много големи количества. Рибата е богата на витамин В;
- ако ноктите ви са потъмнели, приемайте витамин В12. Ние се нуждаем от много малко количество от този витамин /2-3млг/. Той се съдържа само в животинските продукти;
- ако ноктите ви имат синкав цвят, вероятно имате проблем с белите дробове;
- вертикалните и хоризонтални черти по нокътната плочка са белег за проблеми с нервната система;
- ако ноктите ви са прекалено побелели, е възможна анемия или проблем с щитовидната жлеза;
- черно петно на нокътя показва проблем със сърцето.

Наблюдавайте ноктите си. Понякога те ни казват повече, отколкото предполагаме.

P.S.: Написах нещата така, както ги намерих и за мен лично е важно, че се посочва какъв точно е проблемът, но не съм съгласна с някои от нещата, като пиенето на витамини под формата на хапчета, месото, млечните продикти ( в смисъл като единствени източници ) . . . но така го пускам в този вид, за да може вие сами да си прецените кое ще ви бъде от полза  ;)

Бели петна по ноктите

Белите петна по ноктите говорят за голямо напрежение и показват анормалност на нервната система, което може да доведе до заболяване. Тези петна се явяват още при големи душевни сътресения. Но няма нищо страшно в появяването на белите петна. Те са просто предупредителни белези, които карат човека да вземе мерки срещу болезненото състояние, което предстои да дойде. Човек е крайно активен, отделя повече енергия от себе си, вследствие на което чрезмерно се изтощава.

За да се освободи от тия петна, човек трябва да съсредоточи ума си към известна мисъл. В продължение на 2-3 месеца той може да премахне петната от ноктите си.

Учителя Беинса Дуно

marulka:
мойте нокти са си хубавки, нито един от тия признаци не забелязвам... размина ми се начи, иначе трябваше да нагъвам месо, риба, млечни и да гълтам хапчета :D (ужас!)

radosti:
От няколко месеца забелязох, че имам адски много бели петна  :) Сега като се вгледах май са понамалели :)  От както съм суровоядка спрях и кафето, защото се чувствах много изнервена с него (голяма кафеманка съм  :), пих по много кафе, а и го обичах силно и чисто:) Надявам се скоро да се изчистят тези петънца :)

Май имам и вертикалните и хоризонтални черти по нокътната плочка, но те са пак свързани с нервната система  ::) 

Но откакто съм на суровоядство, правя тибетците, не пия кафе и не пуша, се чувствам много по-спокойна и уравновесена  :) Така, че ще чакам да ми минат:)

За белите дъгички - съм чела, че трябва да ги има ??? Нещо свързано с кръвообръщението беше ::) Аз винаги съм консумирала много цитруси, но цигарите нали унищожават витамина:), сега като ги спрях, ще видя дали ще се махнат...Ако се махнат, значи твоята информация е вярна ;)

Radula:
Между другото, вит В12 се намира и в гъбите. Иначе, много хубава статия :)

desi82:
И аз нямам никое от тези отклонения по ноктите! Дори изглеждат така все едно съм с естествен френски маникюр!  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница