Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоДневнициТема: Дневник на Зеленото Цвете
Страници: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Дневник на Зеленото Цвете  (Прочетена 125153 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #360 -: 22-09-2011, 21:19:18 »

Аз от веге-срещата станах голям фен на джинджифилените напитки  слънце Вече го слагам почти на всякъде  ухилен
Активен

Psychonaut
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #361 -: 23-09-2011, 11:14:31 »

И аз от там се присетих за един джинджифил дето държах, ама не знаех какво да го правя...явно не му беше дошло времето... Днес си juice-нах много ябълки и ги разредих с вода и това ми е до сега... не остана време  flowers2
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
com_pot
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 310


« Отговор #362 -: 23-09-2011, 21:16:40 »

Купих си джинджифил за пръв път в живота тази вечер и съм удивена! Утре почвам с експериментите!
Активен
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #363 -: 23-09-2011, 22:08:44 »

Здравей Цвете, това лято два пъти минавах през твоето село, ходихме да се къпем на Арда  Grin слънце но чак после си спомних от къде това име на селото ми е познато  ама че съм
Активен
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #364 -: 23-09-2011, 22:10:52 »

В какво съхраняваш доматките, аз мисля тази седмица да си изсуша черита, ако са останали на село  Cheesy
Активен
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #365 -: 24-09-2011, 12:23:43 »

Ей, Дани, ако минаваш пак - дай знак, може да пием по едно смути  мммм
Иначе домаките ги съхранявам в хартиен плик и после в платнена торбичка на сухо място. Сега ще суша още....
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #366 -: 26-09-2011, 08:28:40 »

Друг път тръгна ли натам, ще ти пиша Цвете  слънце аз се влюбих в река Арда, толкова чистя и приятна за къпане вода...обаче местните рибари много са замърсили около реката  Sad
От снощи суша чери доматките на фурната, да видим колко време ще отнеме...аз се страхувам да не се развалят и ще ги запазя със зехтин и подправки в букани  :)а малка част ще отделя в плик, да видя колко време ще издържат така  ухилен
Активен
com_pot
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 310


« Отговор #367 -: 26-09-2011, 09:46:47 »

аз се влюбих в река Арда, толкова чистя и приятна за къпане вода...

Особено около Маджарово е прелест! И не са само рибарите ...
Активен
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #368 -: 26-09-2011, 21:49:15 »

За съжаление наистина не са само рибарите, които замърсяват Арда, а и района...  Sad
Дани, а и всички останали  flowers2, сте добре дошли на гости в Родопите  fluretaa
Дани, аз също мисля следващата партида доматки да я метна в буркани със зехтин и подправки за застраховка, ако досегашните ми добиви нещо се бъгнат  намигам
Днес една хубава салатка от домати, червени пиперки, праз и магданоз + кълнове от киноа, накисната чиа, лимонов сок, зехтин и морска сол:

А вчера се накефих на настъргани моркови със стабилна заливка от пасиран накиснат амарант, киноа и смлян сусам с лимонов сок, сол и зехтин  bleh
Планирам да си направя и нещо като кисело зеле по една рецепта от блог дето сега не мога да я изровя, ама ще я постна, ако излезе нещо от цялата работа....
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #369 -: 27-09-2011, 09:04:29 »

Еей, Цвете, браво на теб!
Аз също ще се пробвам в сушенето на домати, но не намирам от дребните/чери, черешки/.Освен това мисля да ги суша във фурна и не съм решила цели и надупчени или нарязани/с каква дебелина?/...... амии... знам ли   Какви подправки добавяш в зехтина?
Между другото бях в Родопите началото на септември в с.Чокманово.Обиколихме района.Възхитена съм!!!
А да не говоря за с.Върбово - на около 3-4 км. от Широка лъка!!! Емоцията е неповторима, а Родопите имат магнетично въздействие !
« Последна редакция: 27-09-2011, 09:10:36 от Ros » Активен

green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #370 -: 27-09-2011, 09:19:27 »

Ros, аз за сега не съм ги слагала моите в зехтин и подправки, но ще го направя със следващите. Планът ми е да ги натъпча в един буркан с чубрица, риган, босилек и зехтин...може би това ще са подправките...поне на първо четене ми се струват уместни, ще попрочета разни рецепти тук-таме, ако ми хрумне нещо друго.
Родопите са уникални, аз съм в Източните, обаче  слънце, между яз. Студен кладенец и яз. Ивайловград, на 5км. северно от р. Арда  Cheesy
А моите домати, които суша, са два вида-едните са едни много кожести и сухи, по форма са като камби някак си....та тях ги режа на 3-4 парчета...зависи...имам и едни малки чери-подобни, които рязвам на две и готово...това ми е схемата  помощ
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #371 -: 27-09-2011, 09:23:55 »

Благодаря ти, Цвете за уточненията!   заповядай, цвете
Активен

green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #372 -: 30-09-2011, 08:15:48 »

Здравейте,
ето го линка към моето зеле дето пробвам сега да го докарам
http://www.kimberlysnyder.net/blog/2011/06/23/probiotic-enzyme-salad-demo-2/

Сложих го онзи ден, да видим дали ще стане нещо....
Иначе едната доза сушени доматки я бутнах в буркан със зехтин и подправки. Правих го така - тъпча ред домати, "соля" с подправки и пак тъпча ред домати и така сякаш ги пресовах доматите и се събраха страшно много сушени в едно бурканче. После долях до горе със зехтин и тъй. Сега ще видим кои ще са по-добре зимата. Само като си отворя плика със сушените доматки и така хубаво ме лъхваааа.... ам-ам
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Diego de la Vege
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 348



« Отговор #373 -: 30-09-2011, 10:17:14 »

... ето го линка към моето зеле дето пробвам сега да го докарам... Сложих го онзи ден, да видим дали ще стане нещо....

Ти ли си тази от линка?!  олееее, амиии....  Леле мале!

Някой пробвал ли е да "слага" брюкселско зеле за зимата?
Активен
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #374 -: 30-09-2011, 17:50:41 »

Хахаха, де да бях тази от линка  благодаря
Аз бих пробвала да слагам брюкселско зеле
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #375 -: 02-10-2011, 15:21:45 »

Днешният ми обяд беше от любимия ми хомус/хумус  амии... знам ли заедно с нарязани на лентички червени пиперки, моркови, праз и тиквички. Хомусът беше от покълнал нахут, пасиран с морска сол, зехтин и лимонов сок и на моята порцийка и метнах нарязан копър  мммм

Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #376 -: 02-10-2011, 21:06:10 »

оха, моята вечеря беше същата  мммм
Активен
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #377 -: 02-10-2011, 21:26:21 »

Еха, супер! Моята беше салата от домати, пиперки, праз лук, настърган морков, тиквичка на ивички, копър и магданоз+зехтин, лим. сок и морска сол.
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
green flower
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 448


Remember your dreams!


WWW
« Отговор #378 -: 05-10-2011, 22:20:58 »

Днешното меню беше:
9 ч. - 700 мл. сок от портокал, грейпфрут, пиперки, ябълки и джинджифил
13 ч. - хомус от покълнал нахут, слънчоглед, тахан, зехтин, лим. сок, морска сол
          салата от пиперки, авокадо, праз, маринован патладжан по тази рецепта http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/patladjaneno-meze/ , но без дехидратирането, лим. сок, зехтин, морска сол
17 ч. - 2 круши
21 ч. - салата айсберг, 1/2 авокадо, маслини, праз, пиперка, морков, 1/3 тиквичка, 1 връзка магданоз

Днес така доста на мазничко заложих с това авокадо и нахутите, слънчогледите и пр. Не знам какво ми стана с тоя нахут напоследък  търкалям се от смях, само мисля и премислям как трябва да заложа поредната доза за покълване  мъдър!
Активен

Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #379 -: 06-10-2011, 07:00:39 »

................................... Не знам какво ми стана с тоя нахут напоследък  търкалям се от смях, само мисля и премислям как трябва да заложа поредната доза за покълване  мъдър!

Цвете, май ще ме запалиш по този нахут/ ама за сем.бобови съм чела, че яденето на покълнали е под въпрос  амии... знам ли ........ и това ме спира, за сега   помощ/
Активен

Страници: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоДневнициТема: Дневник на Зеленото Цвете
Отиди на: