Ах, моят скъп дневник потънал в забвение...
Ако си обобщя храненето напоследък, трябва да кажа, че не е точно 80/10/10, ами 70/20/10 (плодове/зеленчуци/ядки и мазнини), което ми се отразява ама много добре!!! Преди нещо се бях вживяла по едни сложни салати с милиони съставки, сега наблягам на хапването на 1-2 зеленчука, дори не на салата, а просто нарязани и по-добре ги приемам. Но, FRUITS RULE
, направо съм като енергийна бомба
!!! И колкото по-сурово и необработено всичко, толкова по-зле ми идват редките, но все пак случващи се, консумации на готвено (картофена салата, зеленчуци на пара, ориз, леща и подобни).
Относно дошите (че чета на Петко дневника), аз май съм вата-пита или пита-вата, туй не ми е много ясно
. Приятелят ми е чиста вата и определено като е по-дълго на сурово, почва да мрънка за готвено, та му правя гореспоменатите неща + домашен хляб и си е добре човекът
! Но с вкарването на повече плодове сякаш става все по-малко нуждата от готвено...
Сега предстоят едни пречиствания на дебелото черво и после май на черен дроб (макар че той е активен пролетта, но все до край на август ще го сколасаме).
Ако трябва да си обобщя менюто някак, то е:
8-10 ч. - зелен чай с мед и лимон/топла вода с мед и лимон
10-12 ч. - зелено смути (според сезона, но основно банан, магданоз, спирулина, марулка и вариации на тема)
12-16 ч. - плодове, каквито има в огромни количества
17-19 ч. - някакви зеленчуци на салата или просто нарязани - домати, краставици, тиквичи, лук, моркови, цвекло (като имаше и марули, спанак...сега листа от цвекло, магданоз, тученица и подобни)
Между храненията винаги по някой плод, следобед смути от ядково мляко с плод или подобни... Часовете са някакви приблизителни, не че по цял ден тъпча, просто може да е в 8 яденето, може и в 10 да е, в дадения интервал. О, и понякога пия турско кафе у съседите, че стана нещо като традиция и няма измъкване
, но ми го правят по-слабо и слагам мед или пробвам чисто
...
Правя си и една много приятна напитка с вода, лимон, мед и блендирани с мента и маточина
!
Явно човек като си има собствена градина, почва да се лакоми или знам ли и аз...сега виждаме кое е било недостатъчно и се "заканваме" за догодина да двойно, че все не ни стига, уж! Ние например сме някакви доматени чудовища, с тия домати няма спирка, имаме 200 корена, а сме двама
!
Ами, тъй то в общи линии манджоренето напоследък
Ще чета сега за дивите треви и как да ги вкарам в "бизнеса" и тях