Кате
|
 |
« Отговор #20 -: 23-06-2009, 14:48:17 » |
|
добре, мерси Радула 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #21 -: 23-06-2009, 17:20:00 » |
|
аз пак да си питам, че май пропуснахте най-важният въпрос  : колко годност има като се отвори суровият сусамов тахан? Ами годността на суровия тахан, дето сега ми е в хладилника е до 01.06.2011  Като се отвори не съм експериментирал, но предполагам, че поне 3-4 месеца няма да има проблем. Все пак се съхранява в хладилник, така че няма проблем Радула, какъв е този сирийски тахан? Суров ли е? Каква е цената и грамажът и откъде го купуваш? 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #22 -: 23-06-2009, 17:26:27 » |
|
Хм, чак сега го поразгледах по-обстойно. Всъщност е български. Фирмата е "Дубайска шатра". Отпред пише разни неща на арабски, затова си помислих, че е сирийски, с такова впечатление останах в магазина. Или може да са във връзка с някаква дубайска фирма, наистина вече не знам...
Купувам го от един арабски магазин на Женския пазар. 1 кг е 7 лв или 7,50.
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Mep
|
 |
« Отговор #23 -: 23-06-2009, 17:59:43 » |
|
Намерих днес балчовия суров тахан, те имали и слънчогледов, но не е суров, взех и от него от любопитство да пробвам. А този Дубайска шатра звучи добре като цена - щом е за килограм 7 лева, не е скъп, горе долу излиза колкото и другия - остава сега и да е суров  .... Оказа се, че го има и в здравословния магазин до фото Пинк в уличката срещу Лерото. Аз като търсих преди година суров тахан нямаше и оттогава съм решила явно, че няма и да има и въобще не съм и поглеждала на щанда с таханите  . Като ви остане тахан за по-дълго време и се притесните, че може да се развали, смесвате го с мед (за тези, които ядат мед) и ще се запази дъъъълго време. Кате, благодаря ти, че ми напомни, аз ги знам на екобул но бях забравила за тях..
|
|
« Последна редакция: 23-06-2009, 18:01:20 от Mep »
|
Активен
|
Духът владее материята!
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #24 -: 23-06-2009, 18:03:03 » |
|
Мер, суров е.  Имаше два вида, специално два пъти ги питах дали със сигурност е суров!  На етикета пише следното: Състав: 100% сусамова паста от суров небелен сусам. От тези, които аз съм яла през живота си, този няма равен. Но ще пробвам и балчовия за сравнение. 
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Mep
|
 |
« Отговор #25 -: 23-06-2009, 18:28:34 » |
|
Даже и е от небелен, което е още по-добре - съмнявам се, че на Балчо ще е по-хубав, но пробвай, на него пише само "смляно сурово сусамово семе". 340 грама го взех за 4,69. Тъй че 1 килограм излиза към 13-14 лева.
|
|
|
Активен
|
Духът владее материята!
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #26 -: 23-06-2009, 20:32:35 » |
|
Какво да ви кажа, тоя килограм неусетно се стопи  Просто навсякъде слагам тахан, толкова го обичам, направо съм пристрастена!  А и точно този супер много ми харесва на вкус, направо е преполовен вече, хаха. Заедно с конопа, мога и тахан да ви взимам, няма проблем!  Надявам се, че е добър наистина. Нямам база за сравнение, защото преди си купувах все от печения. Един в стъклени буркани, предпочитах от черен сусам. Сама не съм седнала да си правя, само защото съм си купила една мъничка кафемелачка и цял ден трябва да меля сусам, за да си направя доволно количество тахан.  Затова съм много щастлива, че го открих този българо-дубайския
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Лейла
|
 |
« Отговор #27 -: 25-06-2009, 20:14:46 » |
|
И аз тахана много го моря, но си правя един бъркоч който ми е невъобразимо вкусен и наистина мога само това да ям. Сигурно го знаете (Емилова го е показвала по тв-то) тахан и мед равни части, начупени сурови орехи и сушени череши всичко е закупено от здравословен магазин (нарочно не давам грамажи и всичко е на око защото аз понякога си смесвам по една лъжица само мед и сусам с добавките). Става уникално вкусно, но трябва да се разбърка доста бързо, че веднага стяга, а Емилова правеше от тази смеска топчета овалваше ги в кокосово брашно и в хладиника да си хапкаш сладко винаги когато пожелаеш. бон апети от мен:)
|
|
|
Активен
|
Самотата е най-скъпо платената свобода.
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #28 -: 25-06-2009, 21:41:45 » |
|
Ох, тази седмица за първи път си направих нещо подобно - от бонбоните... май Ема бяха или някои от тези топчестите на Мер, в сайта са публикувани. Леле, колко бяха вкусни, не е истина. Е, малко по-различна е тази рецепта, де, но то варианти много може да се измислят и все ще е вкусно. Аз обаче ги направих с кленов сироп, вместо мед; пшеничен зародиш, (вместо май трици, които са по рецептата на Мер, че нямам), какаово масло малко, ванилия от шушулка.... такива работи. Голяма вкусотия. Даже ме домързя да правя топчета, направих само 3-4, после изсипах и какао вътре в купата и направо с лъжицата  Ако имах гости, щях да връткам топчета, ама си бяха изцяло за мен... :  Този тахан води до пристрастяване направо... 
|
|
« Последна редакция: 25-06-2009, 23:29:01 от Radula »
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #29 -: 25-06-2009, 23:10:11 » |
|
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #30 -: 25-06-2009, 23:29:14 » |
|
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
benato
|
 |
« Отговор #31 -: 26-06-2009, 12:17:44 » |
|
|
|
|
Активен
|
 GO GREEN "Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
|
|
|
vasilena
|
 |
« Отговор #32 -: 26-06-2009, 12:20:13 » |
|
хахаххахааххахахахаах,здраво и то  . Петко,кажи как си правиш тахинито 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #33 -: 26-06-2009, 21:46:57 » |
|
Как да го правя? Купувам си го. Слагам го вече навсякъде...в салатката с краставици и домати....охааа....супер е 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
vasilena
|
 |
« Отговор #34 -: 26-06-2009, 22:17:21 » |
|
Абе Петко,пхахаххахаххахахха,ти на тахана ли викаш тахинито хаххахахахах,лягам с тебе(от смях  ).Луд си ти 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #35 -: 26-06-2009, 22:26:21 » |
|
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Radula
|
 |
« Отговор #36 -: 27-06-2009, 01:28:40 » |
|
Хахахахах, такива сте скици!!  На тахана, тахан си му казвам, а тахини казвам на тахановия дресинг, който лично аз приготвям, като към тахана слагам лимонов сок и вода (някои слагат и чесън). Има случаи, когато и чист тахан си ръся насам-натам.
|
|
|
Активен
|
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
|
|
|
marulka
|
 |
« Отговор #37 -: 30-10-2010, 20:53:59 » |
|
сега пак попадам в тая тема и гледам взимала Радулка суров арабски тахан... и много се учудих... щото според мен в арабския свят суров тахан изобщо не се ползва... то тук в Турция не е точно арабския свят, но ползват много тахан, и е абсолютно невъзможно да се намери суров... даже като пуснах на турски "суров тахан" в гугъл излезе една единствена тема в някъв блог, дето някой си видял няква рецепта в чужд сайт и там пишело един от продуктите да е "raw tahini" и той питаше кво е това чудо такова, другите дружно в хор цъкаха и никой не знаеше как така таханът щял да е суров...
|
|
|
Активен
|
Nothing cooked tastes as good as raw feels
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #38 -: 30-10-2010, 21:16:14 » |
|
Ние вдигаме врява, че сме назад от западняците, ама явно има и по зле от нас тук! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
petia_gol
|
 |
« Отговор #39 -: 06-11-2010, 19:22:32 » |
|
А визуално има ли разлика между суровия и несуровия тахан?Тук намирам няколко вида-арабски, френски, био има...но на нито една опаковка не пише, че е суров.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|