Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Мухлясали крекери ??  (Прочетена 2137 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
tt
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52



« -: 14-12-2010, 22:24:23 »

    Здравейте. Реших да си правя крекери, че от доста време не бях. Сложих ги да се сушат при температура около 50 градуса, не повече и сега установявам, че са мухлясали отгоре и миришат на кисело и мухъл. Angry Знаете ли на какво може да се дължи това? Печката ми изключва на един час и вечерта просто си стоят във фурната, но и друг път съм правила и няма никакъв проблем. А крекерите бяха от покълната леща, покълната елда, слънчогледови семки, гъби и ленено брашно. Дали е от продуктите нещо?  Ъъъ?
Активен

What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #1 -: 14-12-2010, 22:31:34 »

Здрасти, и на мен ми се случи веднъж, аз ги суша на около 40 градуса на вентилатор. Мисля, че този мухъл се получава когато има повече влага в крекерите и не е отваряна печката по-дълго време...
Активен
tt
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52



« Отговор #2 -: 20-01-2011, 10:09:02 »

 Здравейте! Хора, отново ми мухлясаха крекерите....  ама че съм Не знам на какво се дължи това..някой има ли идеи....Преди си правих и нямаше никакъв проблем. Тези бяха от моркови и ленено брашно и след около 6-7 часа започват да миришат на кисело и да се появява мухъл. По принцип ми стои малко отворена фурната, защото има някакъв проблем с уплатнението, не знам дали е от това.... Вие как мислите ?  Ъъъ?
« Последна редакция: 15-03-2011, 20:04:18 от marulka » Активен

What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....
com_pot
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 310


« Отговор #3 -: 20-01-2011, 11:54:49 »

Радвай се! Значи са органик, не като всевечният Макдоналдс ;-)

Най-вероятно още от покълването е тръгнал процесът. И на мен ми се случва.
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #4 -: 20-01-2011, 15:16:26 »

Не са били хубаво изсушени. Друга причина няма. Колко време ги сушиш?
Активен
tt
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52



« Отговор #5 -: 20-01-2011, 17:27:05 »

  eat! няма никакво покълване. Аз използвах готово ленено брашно (нямам кафемелачка и не мога да си правя прясно)

  Вери те мухлясват докато са още във фурната и ги суша. Аз си мисля, че е от това задето не затварям фурната, защото преди си ставаха, но после ми се развали нещо уплътнението и от тогава вече втори път мухлясват.... Angry
Активен

What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #6 -: 20-01-2011, 22:54:01 »

Странна работа, защото и други хора сушат на отворена фурна. Така температурата е по-ниска. Все едно на мен в дехидратора да ми мухлясат...
Активен
tt
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52



« Отговор #7 -: 21-01-2011, 09:10:34 »

 Да направо си е мистика....дано се оправи обаче някак си, че има тоооолкова вкусни рецепти  мммм слънце
Активен

What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: