Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Уреди за кълнове  (Прочетена 23027 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Инка
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 22


All we need is LOVE between each other!


« Отговор #40 -: 16-05-2014, 12:16:16 »

Здравейте
В съдинките по ръчния метод няма вода, семената се киснат примерно половин час, отцеждат се добре в цедка, а всяка сутрин се плакнат в цедка.
Да, най-вероятно в съдинките почват да се развиват бактерии, но те не са повече отколкото са в нашата уста или стомах /със сигурност/.
Поздрави
Активен
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #41 -: 17-05-2014, 11:36:20 »

От естествените материали няма по-добри, убедена съм от опит .Smiley
Керамиката/негледжосаната/ е "дишащ" материал и при грамотно ползване е незаменим.  Smiley

Здравейте
В съдинките по ръчния метод няма вода, семената се киснат примерно половин час, отцеждат се добре в цедка, а всяка сутрин се плакнат в цедка.
Да, най-вероятно в съдинките почват да се развиват бактерии, но те не са повече отколкото са в нашата уста или стомах /със сигурност/.
Поздрави

Абсолютно вярно. Smiley
« Последна редакция: 17-05-2014, 11:44:39 от Ros » Активен

Инка
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 22


All we need is LOVE between each other!


« Отговор #42 -: 19-05-2014, 08:30:39 »

Да освен това глината е естествен антисептик, така че пречи на развитието на бактериите когато са в нормални, малки количества.  пеперуди
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 434


« Отговор #43 -: 25-11-2014, 10:33:07 »

Аз използвам 2 уреда за покълване, които са като тарелки с преливници.Продават се в диетичните магазини.За да мухлясват кълновете значи са преовлажнени.Трябва водата да се отцежда напълно, семената да са леко влажни.Така се получават перфектни кълнове.Кълновете са вкусни смлени в машинка за мелене на месо, с различни подправки.
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: