Вери
|
 |
« Отговор #100 -: 17-02-2010, 21:17:27 » |
|
В Карфура знам, че има био щанд. В Пикадили няма ли нищо за покълване? На диетичния им щанд примерно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #101 -: 17-02-2010, 21:22:09 » |
|
В Пикадили бях преди няколко месеца.Няма и помен от био щанд.Едвам намерих сусам или слънчоглед,не помня вече.Нищо,ама нищо.Така е при нас в Бургас :surpris_23:Даже и рима има  А за Карфура,ще проверя.Там съм влизал само по другите магазини.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zlatina77
Young
Неактивен
Публикации: 14
|
 |
« Отговор #102 -: 17-02-2010, 22:33:07 » |
|
Да в Карфур има биощанд и диетични,даже днес видях че има и кълнове в кутиика по 100гр  ,мисля че има някои неща може да разгледаш там.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вери
|
 |
« Отговор #103 -: 17-02-2010, 23:27:53 » |
|
В Пикадили бях преди няколко месеца.Няма и помен от био щанд.
А, 2006-2007 не беше зле. :  Но говоря за диетичен щанд там- примерно пшеничен зародиш, просо, елда, разни безглутенови макарони / нас това не ни вълнува  /, кафяв и див ориз, разни пресовани зърнени ядки. Сусам, слънчоглед и тиквено семе си купувах от Била в Славейков, при ядките в началото. Имаше и едно диетично магазинче на пазара на спортна зала Младост, но сега май ги няма вече.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rima
|
 |
« Отговор #104 -: 18-02-2010, 10:00:26 » |
|
Светльо, твоя дневник ще го ползвам за справочник като тръгна към Бургас  Мерси, много ценна информация, наистина 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Buku
|
 |
« Отговор #105 -: 19-02-2010, 15:34:40 » |
|
Бъди жив и здрав, Светльо!  и да пишеш със здраве в дневника - досега не съм имала възможност да му хвърля по-подробно поглед, но тия дни ще се заема  . Абе, отдавна искам да те питам нещо и използвам дневника ти за тая цел (надявам се, не се сърдиш)... Доколкото знам, се интересуваш от теориите за световни заговори и така нататък... В една тема прочетох няколко твои мнения за глобалното затопляне - има ли, няма ли... Тъй като ми е много интересно и важно да знам, би ли ми обяснил ти на коя теория точно вярваш, как се обясняват тия климатични аномалии в последните години?  Ако не ти се пише надълго и широко тук, прати ми едно лично, или просто някой линк, че искам да попрочета по въпроса (моля :  ). Поздрави! 
|
|
|
Активен
|
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително. ------ Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #106 -: 19-02-2010, 16:01:43 » |
|
Вики,благодаря за хубавото пожелание  Източникът на който се доверявам е Stewart Swerdlow.Ето тук съм дал линковете за лекциите,които считам за интересни.Според него глобално затопляне няма,напротив земята изстива,ледените шапки стават по-дебели,а там където дават да се рушат е заради сеизмична дейност.Това е...навлиаме в нов ледников период, поне за няколко десетки години!Този човек говори и за други много интересни неща.Ти знаеш английски,така че нямаш проблем. http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=909.0#new
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kobretta
Jr. Member

Неактивен
|
 |
« Отговор #107 -: 19-02-2010, 17:18:05 » |
|
Svetlio, гледам, че търсиш люцерна за покълване. Проверявал ли си в Сарата? Специално в тази в Изгрев, на диетичния щанд, има за покълване люцерна, овес, соя, пшеница. Майка ми от там си ги купува. Има доста такива неща, а е обикновен квартален супермаркет. Наистина тоя на Гурко го развалиха. Жалко. Преди 4-5 години имаше някакъв диетичен магазин в една от уличките на Богориди, която води към Славейковото пазарче. Мисля, че това магазинче беше на д-р Тошков и там освен неговите хапчета, имаше и разни диетични храни, но не знам дали още съществува.
|
|
|
Активен
|
Свою болезнь ищи на дне тарелки.
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #108 -: 19-02-2010, 17:32:46 » |
|
Аз си намерих ново магазинче,това зад църквата"Кирил и Методи".Днес си взех и люцерна и сусамов тахан. До сега не бях ял от тази марка,но пише че е натурален и че семената са сушени,а не печени. Разпитах и за добавките които има там,но за съжаление всички са на капсули.Иначе имаше много неща,лиций,пчелно млецице,водорасли и т.н.,но предпочитам да си ги намеря в друга форма. Моят е от този в средата: http://www.tahan-bg.com/__2.html
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kobretta
Jr. Member

Неактивен
|
 |
« Отговор #109 -: 19-02-2010, 17:40:55 » |
|
Този зад Кирил и Методий много беден ми се види, а и малко на аптека бие, но щом има поне някои неща, супер! Аз като ходих след Коледа там... малеййй нищо нямаше. Само гречица. Явно по празниците не са зареждали.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #110 -: 19-02-2010, 17:48:18 » |
|
Ами,да ти кажа има нещата които на мен ми трябват,а тези които там ги няма..на пазара.А иначе за кокосови масла и някакви по-специални неща,няма.Тях от другаде.Но се радвам,че все пак си намерих нов магазин,близо до нас за снабдяване с най-необходимите ми продукти. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kobretta
Jr. Member

Неактивен
|
 |
« Отговор #111 -: 19-02-2010, 17:56:14 » |
|
 Така е, като се има предвид колко е бедно в Бургас в това отношение... и аз като си идвам ще прибягвам до този магазин, ако в Сарата няма
|
|
|
Активен
|
|
|
|
marulka
|
 |
« Отговор #112 -: 20-02-2010, 21:07:51 » |
|
влизам само да те поздравя, че си вкусил тахана най-после.... щото до неотдавна не беше  на Тръндеви и на мен най ми харесва, поне от квото съм вкусвала досега от българските 
|
|
|
Активен
|
Nothing cooked tastes as good as raw feels
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #113 -: 20-02-2010, 21:57:01 » |
|
....на Тръндеви и на мен най ми харесва, поне от квото съм вкусвала досега от българските  И аз съм на това мнение. Семената ги сушат на 40 градуса. Обаче натуралният* ме кефи повече. Светльо, опитай и от него  *Натурален (кафеникаво - кафяв на цвят) – произвежда се от необелени сусамови зърна.
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
Svetlio
|
 |
« Отговор #114 -: 20-02-2010, 22:04:11 » |
|
Убезателно ще го пробвам.Само да има обаче,защото май не видях там такъв и ще трябва другаде пак да търся.Голяма мъка е тук.Човек трябва да обикаля целият град,като гламав. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rima
|
 |
« Отговор #115 -: 23-02-2010, 08:52:34 » |
|
*Натурален (кафеникаво - кафяв на цвят) – произвежда се от необелени сусамови зърна.
И на мен в магазина ми казаха, че тъмния е натурален, обаче досега не съм виждала кафяв сусам. Как се получава този цвят... 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|