Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Пшеничен зародиш  (Прочетена 21638 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lola
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11



« Отговор #20 -: 04-02-2010, 13:30:41 »

Благодаря, Вери. Днес се върнах в магазина и разпитах и се оказва, че съм закупила зародиш с трици. Доста подвеждаща информация, въпреки, че нищо не е скрито.
Активен

Светла
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 20



« Отговор #21 -: 07-02-2010, 05:51:38 »

Като стана дума за пшеница и се сетих да попитам - някой знае ли как точно се прави пшеничен квакер? Четох в сайта на "сурово" преди време за него, но там май само пресен го използват. А аз попаднах на интересна книга за вегетарианско суровоядство от края на седемдесетте  (чак не можах да повярвам, че българи се осмелили по онуй време да издават такава книга и да "промиват" комсомолските мозъци с твърдения, че месо не бива да се ръфа   Grin ) с много рецепти, в които тоя квакер направо с лопата да го ринеш  помощ и е в сухо състояние, ама дали ще стане ако сама си го приготвя в дехидратора  и дали житото трябва само да е накиснато и смляно или покълнало амии... знам ли   
Активен

„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."
snejanka3738
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 59



« Отговор #22 -: 07-02-2010, 12:37:52 »

  Да не би да наричат крекерите "квакер" ?  амии... знам ли
Активен

Практика и собственный опыт - вот что главное!
Светла
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 20



« Отговор #23 -: 08-02-2010, 01:25:14 »

Не, накиснати и смляни пшенични зърна са май, но така и не разбрах дали трябва да покълнат. После явно сушени на слънце и се съхраняват за по-дълго време.
Активен

„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."
Mемория
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148



« Отговор #24 -: 12-02-2011, 21:04:27 »

Може би откривам топлата вода, но днес установих, че пшеничния зародиш бивал стабилизиран и нестабилизиран. Вторият вид ще рече да има срок на годност 72 часа (след което гранясвал). От това си правя извод, че явно всичко на пазара е стабилизирано. А какво било това стабилизиране - ами, имало различни варианти. Или да му се извлече масленото съдържание (след което то нищо не остава), или да се подложи на загряване. Наричат го "контолирано" и "внимателно" загряване, но нещо не виждам да обещават конкретни градуси. Язък  нерешителен

При всички случаи май е по-добре да си го произвеждам сама. Само дето си нямам идея още как Smiley За кълновете - ясно, ама само зародиша... ?
Активен
kiti13
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 48


« Отговор #25 -: 11-06-2014, 14:42:03 »

Някой да има идея как се произвежда при домашни условия пшеничен зародиш или няма такъв начин?
Благодаря :-)
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: