Пречистване на черния дроб HomoFuturus

<< < (4/18) > >>

benato:
Кажи как си се хранил последните години,какво си пил,какво спортуваш? Иначе съвет не може да се даде,Какви симтоми имаш?

homo futurus:
desi82 няма нищо задължително всичко е препоръчително  tooth 
- описал съм защо според мен е по добре лимонения сок , иначе всеки е свободен да експериментира.

Nikolay къде точно е тая киста.
Щом имаш прегъната жлъчка значи свободното преминаване на камъчетата ще бъде затруднено затова моя съвет е да не си правиш нито едно прочистване от посочените.
Ти трябва всеки ден сутрин на гладно да пиеш по глътка зехтин и лимонов сок (маx 50ml. от всяко) хубаво е преди това да изпиваш чаша гореща вода и след това поне половин час да не хапваш нищо.
По този начин прочистването ще започне пак, но ще се случва изключително меко и плавно камъчетата ще изпадат постепенно не на камари и ще могат да минават безпроблемно през жлъчката ти.
Доколкото разбирам не са ти открили жлъчни камъни - Така ли е.

benato е прав кажи ни как си се хранил преди/сега какъв ти е горе долу дневния режим някакви вредни/полезни  навици. Къде е тая киста и имаш ли камъни в жлъчката.

Стеатозните изменения са - затлъстяване на черния дроб

Чернодробната стеатоза е обменно нарушение, което води до увеличение на черния дроб. Нормално наличието на мастна тъкан в черния дроб съставлява 5-6 процента от общата му маса. За чернодробна стеатоза /мастен черен дроб/ е прието да се говори, когато масата на мастите възлиза на 25-30 процента от масата на жлезата.

Физиологично в черния дроб постъпват 40-50 процента от всмуканите през чревните стени масти от храната, а останалата част се използва за покриване на непосредствените енергийни нужди или се отлага в другите органи, в т. нар. мастни депа.

За възникването на чернодробната стеатоза са възможни три принципно различни механизма:

1. Подтискане използването на мастите поради нарушение на нормалните процеси на окисление /липса на достатъчно кислород, недостиг на фосфор, интоксикации/.

2. Повишена мастна синтеза вследствие на повишен приток на масти, въглехидрати от червата или вследствие на разпад на собствените мастни депа на организма при гладуване или при захарен диабет.

3. Намалено отделяне на масти от черния дроб в кръвообращението.

Независимо от механизма на заболяването стеатозните изменения могат да протекат в три стадия: първи стадий – чернодробна стеатоза; втори стадий - хроничен стеатозен хепатит; трети стадий – чернодробна стеатозна цироза.

Казаха ли ти докторите каква е причината при теб за тези изменения и в кой стадий си.

Nikolay:
Благодаря за информацията!
1.Кистата е в областта на десен чернодробен дял;
2.Диагнозата е :мастна дегенерация на черен дроб,некласифицирана другаде(стеатозис хепатис инципиенс)
3.Жлъчния мехур е лекостепенно прегънат в областта на истмуса,без конкременти.
Занимавам се с йога,като се опитвам поне през ден да го правя.Имам в къщи уреди,които ползвам спорадично-пътека,лежанка с щанги и др.
Нямам вредни навици,с изключение на употреба на червено вино,но не редовно и не в големи количества.
Опитвам се да се храня здравословно,без много месни и млечни произведения.Януари правех житен режим.Но годините не са ми малко- 53.Може би за това имам такива проблеми,или не всичко правя както трябва!
Все пак дайте съвет,моля!

Nikolay:
Не ми казаха каква е причината,нито в какъв стадий е стеатозата!Лекарът ,който ме гледаше на ехограф,каза,че "имате малко стеатозни изменения"!
Ще ходя и при личния лекар с резултатите да чуя и неговото мнение.

homo futurus:
Не са ти много годините - за да стигнеш до Стеатозен черен дроб много са ти били вредните навици.
     Опиши какво ядеш как по колко и кога в какви комбинации.
     Йогата в твоя случай няма да ти помогне на теб ти трябва сериозно почистване. Не казвам да спреш йогата напротив продължавай с нея чудесно е че си почнал.
Областта на истмуса където ти е прегъването това е изхода от жлъчката където се стеснява и се съединява със секрета от чернодробните канали.

Червеното вино дето го споменаваш не ти е проблема ако го употребяваш както казваш нередовно и умерено
- кажи ни какво според теб е нередовно и умерено. Проблема е мезето към червеното вино то омазнява черния дроб.

Опиши ни в общи линии какви храни си ползвал ма не последните 5 години. Тази стеатоза ти е отнело много време за да си я отгледаш.

Опиши ни също така кои храни ти понасят и кои не. Колко плодове и зеленчуци хапваш - СУРОВИ.
Понасят ли ти плодовете кои ти понасят кои не.
Такива работи. Каквото се сетиш. Други здравословни проблеми - тялото всичко е навързано.


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница