Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Китайска салата с авокадо и бобови кълнове  (Прочетена 4010 пъти)

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...

ПРОДУКТИ
1 ч.ч. бобови кълнове (аз ползвах някаква смес от кълнове от бобови култури)
1/2 ч.ч. орехи, нарязани на едро (може да замените с други ядки по избор)
1 авокадо, нарязано на кубчета
1 стрък зелен лук, наситнен
1 чушка, нарязана


за соса:
2 домата
1 с.л. зехтин
1 ч.л. от китайската подправка



Пасираме продуктите за соса и заливаме салатата ;)
« Последна редакция: 16-07-2009, 15:57:15 от marulka »
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем

Досега съм ползвала канела само в сладки неща, никога не ми е хрумвало да пробвам и в солени. Любопитна съм как ли ще се връзва, та ще пробвам тази салата  :)
Активен
Духът владее материята!

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...

това е някаква китайска смес от тези 5 подправки, и на мен ми се стори странна, но се получи много интересно и добре на вкус... даже то от тая салата главно соса ми хареса... кълновете ми бяха от леща, соя, нахут, грах и 3-4 вида боб, леща съм покълвала и преди и ми харесва, но другите бобови култури нещо не са ми по вкуса, другия път ще залея някакви други кълнове с тоя сос, а подправката мисля да си смеся в едно бурканче да си имам и ще й намеря и други приложения като "готвя" китайска кухня :)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем

Внимавай с покълването на бобовите, защото някои стават токсични (съжалявам, че не помня кои - главно мисля, че беше някои видове сух фасул или боб).
Активен
Духът владее материята!

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...

Нямам идея, това беше една смес от бобови, която бях купила от Пикадили, на опаковката пише, че бобовете са: ЗЕЛЕН БОБ МУНГО, БОБ АЗУКИ, ДРЕБЕН ЧЕРВЕН БОБ. ??? Сигурно са ги подбрали да са безопасни за покълване, ама не ми харесват на вкус така или иначе...
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

vasilena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059

Марулке,покълни си само боб Мунг ,той е хубав ;).
Активен

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем

Да, тези са ОК и са най-вече за покълване (щом и са подбрани), но понеже аз така направих веднъж, че си купих един пакет стандартен дребен боб за манджа и реших, че ще го покълвам. Добре, че се вкисна и така и не го ядох, че след това разбрах, че не е добре да се яде покълнал.
Активен
Духът владее материята!
 

Страницата е създадена за 0.055 секунди с 18 запитвания.