Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Сирене Крема от Кашу - B12  (Прочетена 6607 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
homo futurus
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 241


Бъдещето е на Вегетарианците!


« -: 11-04-2011, 11:50:32 »

Здравейте
Зарибихте ме с рецептите за ядково сирене и кисело мляко и реших да се пробвам.

     Сутринта смлях на пастет предварително накиснато Кашу и го оставих в една купа на стайна температура за да започне процеса на ферментация - не съм му добавял никакви купешки бактерии - във въздуха си ги има достатъчно.
     Така седя в купата един цял ден и цяла нощ. Сутринта го разбърках хубаво беше започнала ферментацията в целия обем, дори беше бухнало малко. Обаче на мирис и вкус почти не се усещаше кисела жилка затова го оставих до обяд.
Към 12ч. го помирисах и ме лъхна прекрасен много мек аромат на ИСТИНСКО сирене. На вкус беше много леко киселко както изкиснато сирене или сирене крема.
     Понеже нямах търпение да го чакам да се изцеди и да узрее в хладилника направих следното:
Изсипах го в един буркан добавих сусамов тахан, зехтин, скилидки чесън и подправки за ВАТА (черен и червен пипер, кимион, джинджифил, куркума.) и хомогенизирах всичко с пасатора.
     Трябва да се съхранява в хладилника!

     Резултата е нещо наподобяващо сиренето крема - Филаделфия. Но по вкусно и определено по здравословно.

Поради ферментацията това сурово сиренце крема е прекрасен източник на витамин B12, както и на качествени растителни протеини.

Да ви е сладко  ам-ам weight_lift
Активен

Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #1 -: 11-04-2011, 12:01:44 »

благодаря, чудесно звучи  ам-ам
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #2 -: 11-04-2011, 14:13:38 »

Хубава рецепта! И аз правя нещо подобно, но с бадеми и му казвам дип. Само че му слагам само зехтин, скилидка чесън, малко лимон и хранителна мая. Кашуто като цяло го използвам само в сладки десерти, защото по принцип не е сурово.
Активен

homo futurus
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 241


Бъдещето е на Вегетарианците!


« Отговор #3 -: 11-04-2011, 14:21:32 »

Имаш в предвид че за да се обели кашуто минава на парна баня ли?
Активен

Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #4 -: 11-04-2011, 14:23:49 »

Да, точно това имам в предвид. Голяма част от полезните вещества като протеини, витамини и минерали се запазват, но ензимите заминават на кино. Но след като го оставиш да ферментира пък се получава доста полезен продукт с пробиотици. Smiley
Активен

Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #5 -: 11-04-2011, 14:24:16 »

Има и такова, което го белят и на ръка, но то е скъпо.
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #6 -: 11-04-2011, 14:28:01 »

Да, определено е доста скъпо и се съмнявам това, което го продават като насипно сурово да е наситина сурово. намигам
Активен

homo futurus
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 241


Бъдещето е на Вегетарианците!


« Отговор #7 -: 11-04-2011, 14:38:09 »

Това насипното не е белено на ръка - пробвал съм да покълне не става. Именно него ползвам
Наистина ензимите заминават, но мен и другото дето остава ме устройва.

Ще пробвам следващия път със лимон надявам се да са излезли и зелените подправки.
Активен

Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #8 -: 11-04-2011, 14:42:35 »

Да, определено само ензимите заминават и мен другото ме устройва. намигам
И вече има доста зелени подправки на пазара.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: