Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Конкурс за великденска трапеза
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Конкурс за великденска трапеза  (Прочетена 14448 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Синева
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 141



« Отговор #20 -: 22-04-2011, 23:44:45 »

Аз имам въпроси:
Първо моля за всички рецепти!  браво, аплодирам  Скромна съм, а? ухилен

Второ: Петя, с какво настърга трицветната салата? това някакво специално ренде ли е? Изглежда различно.

Трето: Ели, как направи сърчицата? Много са ефектни. ангелска целувка
Активен
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #21 -: 23-04-2011, 07:59:09 »

Радвам се, че ви харесват.  Smiley На мен ми беше голям кеф, докато правех разните неща.  Smiley
 
Вери, то това, карвингът, страшна работа... Такива красоти стават. Ама нещо ми се опъват зеленчуците, миналата седмица изядох бая репички и краставица след разни опити.  Grin

Синева, сърцичата ми са от ябълка. С формичка за сладки ги правех. Режеш едно кръгче от ябълката и натискаш формичката. А това отгоре е тахан с мед, малко за украса.  Smiley

Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #22 -: 23-04-2011, 08:03:06 »

 браво, аплодирам пеперуди пеперуди пеперуди красота  flowers2
браво на вас, аз няма да имам време да правя нещо за конкурса  :Smiley изчервен
Петя, от какво е това червеното песто ?
Активен
oum le dauphin blanc
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 548



« Отговор #23 -: 23-04-2011, 12:35:49 »

Прекрасни сте - какви красоти сте сътворили! Обаче бива ли такива снимки да качвате, когато човек се опитва да е на сокове  мъдър
Активен
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #24 -: 23-04-2011, 19:08:59 »

Благодарско на всички за чудесните думи!

Ето и рецептите:

Супа- 0.500 ягоди залети за няколко часа с лъжица мед, сокът от една ябълка,
сокът от половин лимон, щипка сол. Разбих в робота до финна смес.

Предястие-  на дъното на металния кръг сложих съвсем малко смлени житни зрънца, ленено семе, слънчоглед и ронена чубрица. Не съм сушила, сурова смес сложих и стана много вкусно. Отгоре добавих листо маруля и песто от чушки. Пестото направих по идея на онова вкусното италианско песто с моцарела и чушки. Само, че аз взех 2 с.л. слънчогледова майоназа, добавих 2 ск.чесън, още зехтин, една червена чушка и разбих в робота.

Салата- настъргах на робота моркови, червено цвекло и корен от целина. Овкусих с лимон и зехтин.

Основно- доматите напълних с пикантна майонеза. Нея пък я направих като към класическата рецепта за слънчогледова майонеза сложих пеперончини, семенца чили, червен и черен пипер и половин домат. Всичко разбих в робота.

Крекери- жито, сънчоглед, ленено семе, няколко ореха и домашна чубрица, сол. Уникално ухаеха и бяха страшно вкусни.

Десерт- 2 с.л.кокосово масло, какао, 2 с.л. мед, ядки. Блендирах и направих нещо като яйце-градинар.

Коктейла всъщност е чиста Лимонада. Сложих 1 л.мед и листа от прясна мента. Счуках много добре докато се появи сок от ментата. Добавих  фреш от лимон, малко вода, лед и сервирах. По принцип сместта трябва да се прецеди за да останат само най-фините частици. Аз не го направих за да прилича повече на Мохито.

П.С.Абе...какво са правили хората едно време без кухненски робот??? ухилен

Активен
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #25 -: 23-04-2011, 19:23:56 »

това разногледото яйце-градинар ли било ухилен мен то най ме изкефи от цялото меню ам-ам

аз да ви кажа мислих мислих и почти нищо не можах да измисля за моето меню, ама до края на месеца все нещо ще направя, де... Дани, ти също ако нямаш време сега, можеш по-късно да се включиш с нещо?
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #26 -: 11-05-2011, 20:51:52 »

   Лелеее / или “ въй “, както се казва при нас  Grin /, забравила съм да си пусна рецептите, въпреки че имаше молба. Сори, поправям грешката. И така, на първата снимка -  смлени орехи, тъмни форми без обвивката / и без костилката, че и тя трудно се дъвче  намигам / , оформят се топчета / в случая нещо, наподобяващо яйца, заради празника /, овалват се в кокосови стърготини. На втората снимка мисля ясно се вижда какво е, всичко се изяде между другото, е, без клечките за зъби, които не се виждат, ноо, повярвайте ми, доста ги има.  Smiley И белите топчета – смлени слънчогледови семки с малко светъл мед и пак кокосови стърготини / целта ми беше да са бели /. За лилавото се чудя дали да пиша, че  е дълга и широка. Зеленото са кълнове от люцерна / доста я пазих да не ми я опасат предварително  Smiley /. Това е , нищо кой знае какво.  Smiley
Между другото рядко правя нещо по така, освен ако няма конкурс, разбира се  Smiley, или не вземе, че ми дойде музата, докато я викам.

Пете, чакам сезона на ягодите и доматите де спретна нещо от твоите красоти.  Smiley
Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #27 -: 11-05-2011, 21:42:54 »

Аз редовно преглеждам темата, защото се оглеждах за менюто на Марулчето.
Марулче, не те засичам напоследък...предполагам си заета с мнооого хубави неща роза Нямам търпение пак да си спретнем някой конкурс. Видях да продават комплект с прибори за карвинг. Досърбяха ме ръцете да си го купя...ама знам ли дали ще се справя. Бая джаджи имаше ухилен
Активен
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #28 -: 11-05-2011, 22:06:18 »

И аз не я виждам Марулката, а пък все за нея се сещам напоследък, като си дъвча марулите.  Smiley
И аз ги гледах тия инструменти за карвинг, на хирургически ми докарват някои от тях.  Засега оперирам с едно малко ножче, бая аматьорската, да видим ще си опазя ли пръстите.  Grin
Хайде да се карвингосваме някой ден, ама да се появи и Марул.
Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
beelee
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 690


fantomiss


« Отговор #29 -: 12-05-2011, 00:09:12 »

Момичета, страхотни неща сте сътворили! Ще си направя ягодовата супа и разногледия десерт със сигурност Cheesy
и патето е супер, Ели  черешки
Активен

Не всички са на мястото си в този форум...
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #30 -: 12-05-2011, 09:39:46 »

Eли, навита съм да направим карвинг конкурс, но нека да се върна от отпуска. Тя почти свърши вече :surpris_22
Активен
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #31 -: 12-05-2011, 10:33:21 »

И аз, и аз...дайте да измислим тема  Smiley
Активен
mariiina
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1462



« Отговор #32 -: 12-05-2011, 12:24:19 »

 :kisss:Аз, такова...може ли и аз да се включа?Обаче  само за името на темата...защото иначе съм с две леви ръце   амии... знам ли ама че съм 
 :heart_2:Красива вкусотия! сърце
   
Активен

...могъщият се бори само със могъщ...
катеринка
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 171


« Отговор #33 -: 18-05-2011, 17:56:40 »

А крекерите имат ли пропорция или горе долу? Моля,дайте нещо примерно,че и аз съм босичка още,пък имам мерак!
Активен
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #34 -: 27-05-2011, 14:31:17 »

Катеринка, извинявай че толкова кьсно пиша, но бях в отпуска. Крекерите ги направих на око, но житото беше поне 400 гр., леко покьлнало, лененото семе- 1 с.л. И другото на око. Опитвам сместта няколко пьти докато се уверя че сьм я докарала на вкус. Много е лесно, ще ти се получат. 
Активен
катеринка
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 171


« Отговор #35 -: 27-05-2011, 15:03:14 »

Благодаря!
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Конкурс за великденска трапеза
Отиди на: