Пречистване на организма с кислородна вода

(1/12) > >>

sabinka:
Преди време бях прочела за кислородната вода в Бялата книга за живота, че лекува паразити в организма.След краткотрайно гладуване започнах по схемата с кислородна вода- по 1 капка в супена лъжица 3 пъти на ден и така се стига до 10 капки. Честно казано започна да ми се случва точно това, което Малахов описва в книгата си "Прочистване от паразити". Нямах нужда от много храна, не ми се употребяваше алкохол, задоволявах се с малко храна , предимно вегетарианска. Та в книгата му прочетох, че прочистеният от паразити организъм не изпитва вече нужда от алкохол, тютюн и тежка храна. Той мисля визираше т.нар.полеви паразити. Вчера прочетох едно интервю на проф. Неумивайкин мисля че беше,който твърди че вода с няколко капки кислородна вода чисти организма от всякакви отрови, плаки, токсини и прочее. Според него болести като Паркинсон, диабет и рак не съществуват- а това са състояния на организма, които самите ние си докарваме от невежество- един вид замърсени клетки. И според него кислородната вода изчиства организма на клетъчно ниво , което е предпоставка за подобряване на общото състояние на тялото на човека. След това четох една статия за пречистване с вода и сол. Другото, което ми направи впечатление е че проф. Неумивайкин отрича клизмите- според него никаква клизма не може да премахне налепите по червото. Аз съм си правила клизми, резултатът е добър да, но методът със вода+водороден прекис или вода+морска/каменна/ сол ми се стори по-лесен и по-приятен. Някой пробвал ли е това прочистване и какво е мненито ви за кислородната вода, тъй като срещнах и доста негативни мнения относно кислородната вода.

Синева:
Цитат на: sabinka в 19-04-2011, 19:49:54

След това четох една статия за пречистване с вода и сол. Другото, което ми направи впечатление е че проф. Неумивайкин отрича клизмите- според него никаква клизма не може да премахне налепите по червото.


Явно никога не си е правил клизми, затова ги отрича. ;D

бате Бино:
Преди време бях прочела за кислородната вода в Бялата книга за живота, че лекува паразити в организма.  От какви болести пише че ги лекува , Сабинче? :)
Аз да те посъветвам ,ако разрешиш, щом ти е паснало това методче, да си придобиеш книжката на Неумивакин за кислородната вода, издадоха я ,макар и с отвратителен превод на български. ( но няма грешки в цифрите, сравних с оригинала на руски,който също имам)
Защото иначе става нали знаеш -кой какво чул недочул, пък какво разказал...:)
Не е съвсем точно заглавието на темата обаче. Кислородната вода въздейства върху живите организми - бацили,паразити разни ( притеснява ги здраво явно ) но шлаки ,токсини и др. отпадни продукти не може да очисти, камо ли на клетъчно ниво. (На клетъчно ниво чисти само здрав лечебен глад)  За по-големите паразити не е много сигурно обаче.
На клетъчно ниво прекисът подобрява окислително-възстановителните процеси , явява се много силен антиоксидант ,стимулатор даже, и затова е добър за сърцето и съдовете. (А от там и за много други неща естествено)

За отношението на Неумивакин към клизмите - също не е вярно (някой не е разбрал пак, но няма проблем, случва се :)  )  Защото една от методиките му за приемане на кислородна вода е именно чрез клизми. Аз за нея знам от 4 г. , самият Неумивакин я прилага вече 15г, той има център в Москва. (Другите варианти са пиене , венозно и външно-обтривания)  Но и преди не е отричал клизмите, имам около 20 негови книги, така че не ги слушай ..
Един месец пия прекис вече , има усещане за тонус, какво избива изотвътре не мога да кажа :)
 

бате Бино:
Има и друго важно обаче по темата. (Както винаги ,и тук има дилема :)  )

Неумивакин не е откривател на метода. Навсякъде се позовава на Уйлям Дъглас. А аз Дъглас го имам на руски. ( на български не е преведен, мисля, че никога няма да бъде)  Обаче Дъглас изобщо не препоръчва да се пие кислородна вода.  :essen:
Казва ,че ако някой реши, трябва задължително  да е на гладен стомах. Попадайки в жлъчния мехур прекисът встъпвал в реакция с мастните киселини и се получавали много силни свободни радикали. Организмът разполага с ферменти, които да разградят прекиса на кислород и вода , но точно в хранително-смилателния тракт такива ферменти нямало. И затова радикалите действали радикално -  предизвиквали  язва, хиперплазия и накрая рак. (Това установили японски учени , които тунинговали мишки . Но все пак мишките не са хора. Авторитетите   спорили здраво и се наложило мнението ,че ако не се превишава дозата от 10 капки, нямало страшно)

Иначе Дъглас разказва за чудодейни  а понякога и моментални изцеления при венозно вливане. (Моментални например при ликвидиране на вируса Епщайн-Бар, който водел до хронична умора )  Тоест Дъглас уважава само  вътревенно вливане.

Има и още нещо :)
Дъглас пък се позовава на друг авторитет, който бил най-големият спец по прекиса - Чарлз Фарр, доктор по медицина и философия. Фарр също докладвал за  случаи на влошаване от подпийване на прекис.
Неумивакин не споменава за такива странични ефекти, дали не са му известни или друго - не знаем.
Обаче всички са единодушни ,че пиенето на прекис има най-слабия ефект измежду методиките.
Доста по-добре е да се приема чрез клизми , като се спазва дозата естествено. Така няма да контактува с проблемния орган - жлъчката и ще останат само плюсовете.
Това от мен - почвайте и да докладвате!
 

Diego de la Vege:
Нещо бъркаш, как така изпитата кисл. вода (или каквото и да е чревносъдържимо) ще попадне в жлъчката?? Там нищо не може да влезе. Действително Н2О2 влиза в реакция с мастните к-ни и става кофти, но в стомаха. За това е наложително да се приема на гладно! Липсата на ензима каталаза е сериозно заболяване (болест на Такахара, от нея боледуват главно японци и ескимоси), но здравите хора имат ензима в по-голяма или по-малка степен. За това се започва от 1 капка Н2О2 и увеличавайки дозата се увеличава нуждата и съответно изработването на каталаза. За шлаките по СЧТ, Неумивакин казва че след няколко седмици вътрешен прием излизат доста интересни и зловонни находки.
Аз съм пил системно Н2О2 около месец, нищо особено не забелязах (може би трябваше да устискам поне два), сега пия когато се сетя. Обаче капането в носа и жабуренето на устата е страхотно! Хич да нямате вяра на вътрешния или интравенозния прием, това трябва да се пробва поне, особено го препоръчвам на хората със синузит и/или парадонтоза във всички стадии (аз имах леко начално кървене на венците, това ме оправи по-бързо от всякакви смрадлики или Лакалути)!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница