Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Елда  (Прочетена 21716 пъти)

desinka8810

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
Re:Елда
« Отговор #20 -: 28-11-2012, 16:40:18 »

Ами аз мисля да ги сложа на балкона като той е остаклен и се проветрява през деня.В хладилника няма ли да им е малко студено? :) А относно слънчогледа има ли накаква специфика?Имам едно пликче белен,ама не се води био,както и тиквени семки,за които нищо не знам  ???
Активен

Люба

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
Re:Елда
« Отговор #21 -: 29-11-2012, 12:52:55 »

За слънчогледа..какво дали покълва като е белен?да.Няма нещо по-особено като технология.Тези кълнове са прекалено вкусни и пастетите с тях също!Препоръчвам определено!
Не знам за тиквено семе но може да се пробва
а я да ви питам някой знае ли дали семките от диня се ядат-никъде не намерих инфо.Лятото ядох направо с динята веднъж но малко ме заболя стомаха.Просто ако някой е покълвал
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Елда
« Отговор #22 -: 03-12-2012, 15:32:23 »

 Аз покълвам елдата на стайна температура и на светло. Нямам никакви проблеми. За 24 часа ми се препълва гевгира. Въобще не си играя да прехвърлям семената в буркани. Хубаво е като станат кълновете( т.е. след 24-те часа)  да се приберат в хладилника. Преди и аз си играех с разни точни температури, пък да са на тъмно и т.н и т.н. , после проумях че няма смисъл.
 Лещата я накисвам за 12 часа, като и всички бобови и чак тогава плакна и като покълне хубаво - пак в хладилника.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

mirema

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Елда
« Отговор #23 -: 05-12-2012, 10:38:59 »

Здравейте, да попитам с топла вода ли накисвате ?
Днес съм решила да накисвам елда гречка ( не знам какво означава) и белен слънчоглед / той е стар от доста време го
държа в хладилник , не знам дали ще стане , но ще пробвам  иначе ще го изхвърлям .
За първи път ще покълвам / ще ми помогнете ли със съвети ?
Благодаря !
Активен

Spanaka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 152
Re:Елда
« Отговор #24 -: 07-12-2012, 18:15:32 »

Здравейте, да попитам с топла вода ли накисвате ?
...

аз в студена
Активен
Моралът в поведението, започва с морал в храненето!

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Елда
« Отговор #25 -: 04-01-2013, 11:21:45 »

Ако ти мухлясват, след като ги накиснеш за една нощ, може да ги преплакнеш и с вода+ 1 капачка кислородна вода(3%)
Активен
Psychonaut

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re:Елда
« Отговор #26 -: 08-04-2013, 15:56:54 »

айде и аз накисвам елдата! ще пробвам метода на Веско,че е най-мързелив  tooth
« Последна редакция: 08-04-2013, 16:02:32 от muki_w »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.1 секунди с 23 запитвания.