Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Хайвер от маслини  (Прочетена 6532 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
M_nik
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 27


« -: 30-06-2009, 13:45:38 »

Пасират се 1 шепа маслини (моите черни дребни) с 1/4 узряло авокадо, добавя се лимонов сок и настърган кромид лук. Става доста мазничко, но върви в/у крекерче, пък дори и поръсено с настъргани орехи.
Това си е на основата на типичната салата от маслини с кромид лук  намигам
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #1 -: 30-06-2009, 16:26:56 »

Аз малко като латерна...но внимавайте с черните маслини. Ако имат железен глюконат, чрез който стават черни, по-добре не ги ползвайте. Smiley
Активен
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #2 -: 06-07-2009, 14:26:25 »

Вери, аз спрях да купувам черни щом прочетох една от предните ти публикации. Последния път взехме друг вид зелени, по-едри, твърди и мястото около костилката червенееше. Дали не са обработвани и те с нещо? Много се чудих, но ги хапнахме по 3-4 на салатка. Колкото и да ги обичам, опитвам се да ги намаля, защото не съм сигурна кое е натурално и кое не е.

M_nik, рецептичката ще ми допадне  намигам Благодаря!
Активен

enterosan
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 110


« Отговор #3 -: 06-07-2009, 17:37:43 »

ето нещо по маслинената тема  намигам

Маслинен пастет

100гр кашу
200гр маслини без костилки
1 домат или 2-3 сл доматено пюре (ако домата е от по-сухите е по-добре да са два)
Кашуто  се смила много ситно. Маслините отделно също, после двете се смесват и се добавя нарязания домат/дом. пюре и се пасира. Ако е много сухо може да се добави още домат или зехтин.
Става много вкусно нещо, което става за сандвичи, за паста, за салати и за каквото ви хрумне
« Последна редакция: 07-07-2009, 08:05:11 от kremamel » Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #4 -: 06-07-2009, 17:55:57 »

Влади, има много сортове маслини, а аз не съм им познавач. Smiley
Знам, че има и естествена черна маслина. Но масово, което се предлага като черно, не е естествено такова.
Активен
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #5 -: 06-07-2009, 19:43:57 »

Ей, Кремче, дъщеричка ли си имаш! Колко хубаво, не е ставало дума... Smiley Ама и ти много младееш, изобщо не бих ти дала годините, пък камо ли и дете... Smiley

Пък, колкото до черните маслини, те имат и един по-изкуствен вкус. Преди ги обичах, ама с тези пречиствания, доста неща се променят, сега не са ми вкусни. По-натуралните, повече ги харесвам (зелени, червени.... много са) Но и аз не съм познавач, карам си го на усет  Grin
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
enterosan
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 110


« Отговор #6 -: 07-07-2009, 08:08:03 »

Нямам, нямам
просто си събирам рецепти и съм си го copy-нала от някъде, като съм го чела през редовете.
Иначе за децата, ако навреме я бях свършила тази работа, сега сигурно щяха да бъдат тинейджъри,ама те моите още са неродени. А щом казваш ,че младея, значи като се случи няма да ги питат - това баба ви ли е Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Активен
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #7 -: 07-07-2009, 09:41:41 »

Ооо, нещо не съм доразбрала тогава...  Grin
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #8 -: 07-07-2009, 17:44:25 »

Правих аз рецептата с маслини, кашу и доматче. Само че я доукрасих с лук, чесън малко и копър. Стана чудно. Smiley
Активен
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396



« Отговор #9 -: 13-10-2010, 19:55:47 »

Вери, и аз направих рецептата на enterosan:) Бижу е, макар че не сложих домат...понеже така или ина
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396



« Отговор #10 -: 13-10-2010, 19:56:21 »

Вери, и аз направих рецептата на enterosan:) Бижу е, макар че не сложих домат...понеже така или ина
че ще го ям със салата мммм
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
cyf
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #11 -: 19-01-2011, 13:31:10 »

Здравейте,

Аз го правя така: 1 шепа зелени маслини, 1 авокадо, 1 връзка копър, половин лимон, 100гр. орехи, 1 супена лъжица зехтин, сол. Пасирам всичко в чопъра и сместа става като пастет. Приятелите ми го обожават Smiley)
Активен
Buku
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 897


:)


WWW
« Отговор #12 -: 20-01-2011, 09:49:09 »

Аз пробвах веднъж с намачкани/пасирани маслини и лъжица сусамов тахан. За мое учудване стана доста вкусно  мммм.
Активен

Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: