Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Рафаело  (Прочетена 22931 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #20 -: 09-07-2009, 23:30:45 »

Мерси много, Мая! Даже не знаех за този здравословен магазин. Ама в Плд не се задържам много. Явно е същото като софийското кокосово масло, чудесно е, че го има и в Пловдив.
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #21 -: 10-07-2009, 14:08:14 »

Escorial, благодаря за информацията.

Мая, на теб - също. Не знах, че са се нароили толкова магазини за здравословни храни в града. Напомня ми за времето когато го обикалях почти целия, за да се сдобия с овесени ядки, а на повечето места вдигаха рамене или ми подаваха какаов крем 'Миша' с овесени ядки.  Smiley Нещата вървят в правилна посока.  намигам
Активен

инката1988
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 86



« Отговор #22 -: 30-12-2009, 20:34:40 »

Радулче, можеш ли да ми споделиш къде в сф да намеря ценното кокосово масло Smiley Бонбоните Рафаело са ми едно от най- големите изкушения
мнооого благодаря за рецептата  браво, аплодирам
Активен
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #23 -: 16-01-2010, 02:01:46 »

Здравей, Инка!  слънце
Не знам отдавна ли си ме питала, нямах възможност известно време да посдещавам форума. Кокосово масло в София се намира в здравословния магазин срещу Съдебната палата и в магазин Слънце и Луна. Във втория, разбира се, е с няколко лева по-скъпо. Сигурно го има и на други места, но аз оттам се зареждам Smiley
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
SiMoNcheTo
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 348



« Отговор #24 -: 16-01-2010, 10:39:36 »

 Радула, на пазара на младост 1 в диетичния и диабетичен магазин има едно кокосово масло във формата на кубче и струва 3 лв...
Активен

Мисълта е там, където ни боли!
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #25 -: 16-01-2010, 13:09:22 »

Че какво ще е това кокосово масло за 3 лв?? Не бих си купила, честно казано....
А Младост ми е много далече, не знам здравословните магазини там.
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839



« Отговор #26 -: 16-01-2010, 18:47:45 »

Симончето казва че е във формата на кубче, а не на куб, което ми подсказва че никак не е голямо...и може дори да се окаже по-скъпо на килограм.
Активен
SiMoNcheTo
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 348



« Отговор #27 -: 16-01-2010, 19:13:48 »

 фирмата е landkost kokosfett 250 gr , може би е куб Smiley аз не съм виждала скъпото и не знам кое колко е надеждно
Активен

Мисълта е там, където ни боли!
rima
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 512


« Отговор #28 -: 19-02-2010, 15:22:43 »

Стърготини всеки може сам да си направи много лесно. Достатъчно е да попаднете на хубав кокосов орех. Аз от три опита един успешен имам, но станаха много хубави стърготини. Въобще тази рецепта на Деси, винаги съм я правила с домашни стърготини - много по вкусни и ароматни са. А и маслото им си е в тях  мммм
Активен
Keit
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 105



« Отговор #29 -: 21-02-2010, 13:26:20 »

Rima, благодаря ти за идеята flowers2 Досега не съм си правила тези бонбонки, защото не мога да си намеря кокосово масло. Но днес си купих кокос, забърках една доза "Рафаело" и на всички в къщи им се усладиха ам-ам
Деси, чудесна рецепта flower
Активен

С желание всичко се постига!
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #30 -: 22-02-2010, 09:58:05 »

Много се радвам, че ви е харесала моята рецепта! В интерес на истината аз съм правила тези бонбонки само един път и те се получиха страхотни.
Активен

Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839



« Отговор #31 -: 26-02-2010, 15:25:24 »

Каква вкусотия само!!! Днес режима ми отиде на кино  ама че съм
Активен
benato
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1467



WWW
« Отговор #32 -: 11-03-2010, 14:00:25 »

Жена ми ги направи,и станаха невероятни,като оригинала,но полезни мммм laugh
Активен



GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839



« Отговор #33 -: 11-03-2010, 23:57:48 »

Аз ги правя вече рети път..миналата седмица 40 бонбона 3ма човека и изядохме за 1 вечер... ам-ам
Активен
Alexandrina
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 15



« Отговор #34 -: 09-11-2011, 17:19:35 »

И аз ги направих преди малко, на мен обаче ми излязоха 20. Grin Може би съм ги направила по-големи от колкото Деси и за това.

Симонче, този kokosfett евтиния не го купувай. Аз също се подведох в началото. Тук , в Германия се продава също във всеки магазин, но това е фет, а не ойл. И като го опиташ няма нито вкус , нито мирис на кокос, незнам как е обработвано или дали не е по-скоро палмово масло.. После си купих студено пресовано kokosöl, което е от скъпичките варианти и това е маслото, което Деси ползва в рецептите. Именно то придава този хубав мирис и вкус.

Така че мисля, че тези кубчета не влизат в работа Smiley

А бонбонките са супер, благодаря, Деси!
Активен
Joy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18


« Отговор #35 -: 17-02-2014, 12:20:38 »

Какво хначи "две ванилийки"Ъъъ? Ванилин ли ползвате? Shocked Това е супер-вредна химия, абсолютно несъвместима с суровоядство.
Активен
klav
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 35



« Отговор #36 -: 18-04-2014, 14:08:42 »

Стърготините от кокос знам, че ги обработват с нещо, за да останат бели.
Истински суровите, които тук съм намирала на много малко места са жълтеникави.
Другите, които са бели не знам колко са сурови, първо заради обработката и след това заради сушенето.
Не само стърготините, но и много сушени плодове, всъщност не са сурови. Защото много производители използват по-високи темеператури на сушене, за да се изсуши по-бързо продукцията.
Температури, които за съжаление убиват енизимите :-(
Чувала съм, че стандартно използват 60 градуса за сушене, а понякога и повече. Направо си ги пекат.


Аз сама си правя кокосови стърготини,купуваш си кокос взимаш млякото пииваш си го! На кокоса белиш само черупката а кафявата ципа я оставяш защото е много полезна и има протеини.Самия кокос го настъргваш с ренде и оставяш на вестник после го покриваш с още един лист и така съхне толкова колкото прецениш сама.Никога не сами пожълтявали стърготините,остават си бели.
Активен

"Да познаваш другите е мъдрост.
Да познаваш себе си е просветление.
Да управляваш другите изисква сила.
Да управляваш себе си – нужна е мощ."

Дао Дъ Дзин
radost98
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 24



« Отговор #37 -: 09-07-2014, 14:56:09 »

Рецептата е страхотна, благодаря много Деси  слънце И между другото поздравления за блога ти, съвсем скоро попаднах на него. Едно прекрасно местенце точно като земя на заем  намигам
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: